تحصیل در کانادا طرفداران بسیاری در میان متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور پیدا کرده است. شهر جزیره‌ایِ ونکوور به عنوان یکی از کلان‌شهرهای مهم کانادا، میزبان موسسات آموزشی متعددی شده؛ از میان مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه سایمون فریزر اشاره کرد. تحصیل در این دانشگاه‌ها به ترتیب نیازمند دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی کاناداست. برای آشنایی بیشتر با شهر ونکوور، آب و هوا هزینه‌های زندگی و تحصیل در این شهر تا پایان این صفحه را همراهی کنید.

ونکوور کجاست؟

یکی از بنادر مهم اقتصادی در کانادا، کلان‌شهر ساحلی ونکوور است که در منطقه لوئِر مین‌لندِ استان بریتیش کلمبیا قرار دارد. این شهر در احاطه آب‌های خلیجک بورارد از شمال و رود فریزر از جنوب درآمده و در شمال شرق اقیانوس اطلس واقع شده است. منطقه لوئر مِین‌لند Lower Mainland (به‌معنای خشکی سفلی) میزبان شانزده شهر از سی شهر پرجمعیت این استان است که پرجمعیت‌ترین آن‌ها شهر ونکوور محسوب می‌شود.

مهاجرت تحصیلی به ونکوور

کیفیت زندگی و اعتبار مدارک فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های این شهر مورد توجه متقاضیان تحصیل در ونکوور قرار گرفته و سالانه هزاران دانشجوی بین‌المللی را جذب موسسات آموزشی این شهر می‌کند. جهت تحصیل در موسسات آموزشی کانادا باید مدارک مورد نیاز را به واحد آموزشِ دانشجویان بین‌المللی ارسال کرد.

پس از بررسی وضعیت تحصیلی متقاضی، در صورت واجد شرایط بودن نامه پذیرش صادر می‌شود. دانشجو موظف است پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی اصلی، برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا اقدام کند. اگر پیش از دریافت نامه پذیرش تحصیلی برای درخواست ویزا اقدامی شود، امکان رد درخواست وجود خواهد داشت.

تحصیل در ونکوور

کلانشهر ونکوور میزبان 5 دانشگاه دولتی کاناداست که هر یک در رتبه‌های جهانی ارزنده‎ای جای گرفته‌اند. حدود 24 درصد از شمار دانشجویان مشغول به تحصیل در موسسات آموزشی این شهر، دانشجویان بین‌المللی هستند که تعداد آن‌ها به بیش از 13هزار نفر می‌رسد. ونکوور میزبان 5 دانشگاه دولتی با کمپوس‌های متعدد است که همه آن‌ها جزو 40 دانشگاه برتر کانادا بر شمرده می‌شوند.

دانشگاه بریتیش کلمبیا

نام دانشگاه بریتیش کلمبیا The University of British Columbia یا به اختصار UBC معمولا در رنکینگ‌های معتبر بین سه دانشگاه برتر کانادا دیده می‌شود. این دانشگاه که در سال 1908 تاسیس شده است، در 10 کیلومتری مرکز شهر ونکوور قرار گرفته و تجهیزات آموزشی وسیعی در اختیار دانشجویان قرار داده است؛ تا جایی که بزرگ‌ترین شتاب‌دهنده حلقوی یا سیکلوترون که در رشته‌های فیزیک کورد استفاده قرار می‌گیرد، در آزمایشگاه‌های هسته‌ای دانشگاه بریتیش کلمبیا وجود دارد. از جمله فارغ‌التحصیلان این دانشگاه می‌توان به جاستین ترودو Justin Trudeau بیست و سومین نخست وزیر کانادا اشاره کرد.

دانشگاه سایمون فریزر

یکی دیگر از دانشگاه‌های دولتی کانادا دانشگاه سایمون فریزر Simon Fraser University یا به اختصار SFU نام دارد. این دانشگاه سه پردیس مختلف در شهرهای ونکوور، برنابی و سوری دایر کرده است. از دانشگاه فریزر به برکلی شمال نیز یاد می‌شود. بر اساس رتبه‌بندی جهانی موسسه QS دانشگاه سایمون فریزر در رتبه ۳۱۴ دنیا و جایگاه 13 در بین دانشگاه‌های کانادا قرار گرفته است. سامانه رتبه‌بندی موسسه تایمز هم در سال 2021، رتبه 251 – 300 را به این دانشگاه داد. 

طبیعت زیبای ونکوور مقصد گردشگران بسیاری است.

آب و هوای ونکوور

ونکوور به گرم‌ترین شهر کانادا در زمستان مشهور است؛ اما در قیاس با دیگر کلان‌شهرهای کانادا تابستان‌هایی خنک و دلچسب دارد. این شهر اقلیم معتدل اقیانوسی دارد و در مجاورت آب‌وهوای گرم مدیترانه‌ای واقع شده است. ماه‌های تابستانی معمولا خشک و بی‌بارش است؛ خصوصا روزهای میان جولای و آگوست. در مقابل، تقریبا نیمی از روزهای نوامبر تا مارس هوا بارانی‌ست. با توجه به موقعیت جغرافیایی ونکوور در میان آب‌های سرچشمه‌گرفته از اقیانوس آرام، این شهر یکی از بارانی‌ترین شهرهای کاناداست. 

میانگین دمای سالانه در ونکوور 11 درجه سانتی‌گراد گزارش شده؛ میانگین بالاترین دمای تابستانی 22 درجه بالای صفر و میانگین پایین‌ترین دمای زمستانی 6 درجه زیر صفر است. موقعیت ونکوور در کانادا به لحاظ تابش آفتاب شباهت بسیاری با پاریس در فرانسه دارد؛ از حدود ساعت 8:10 دقیقه صبح تا حدود ساعت 4:15 خورشید مهمان آسمان شهر است.

زمستان در ونکوور

در ونکوور بزرگ ( یا همان مترو ونکوور) هوا ملایم و برفی‌ست. بعد از ویکتوریا، نانائیمو و دانکن، نام این شهر در رده چهارمین شهر سرد جزیره جای گرفته است. میانگین دما در طول روزهای زمستانی معمولا به زیر صفر نمی‌رسد اما اوج سرمای زمستان در شب‌های دسامبر و ژانویه رخ می‌دهد و دما در این ساعات به 17 درجه سانتی‌گراد زیر صفر هم می‌رسد. 

تابستان در ونکوور

ورود تابستان در ماه مِی با میانگین دمای 16.7 درجه‌ای احساس می‌شود. اوج قدرت تابستان با دمای 22.2 درجه سانتی گراد در ماه جولای و آگوست خودنمایی می‌کند. در ماه سپتامبر با دمای 14.9 تا 18.9 درجه سانتی‌گراد حکم‌فرمایی تابستان کمرنگ‌تر می‌شود و جای خود را به پاییز می‌دهد.

روزهای آفتابی ونکوور

آسمان در زمستان و پاییز این شهر تیره و ابری‌ست و خورشید را کمتر در سینه نمایان می‌کند؛ اما در بیشتر روزهای تابستانی خوشید در آسمان این شهر می‌درخشد. به طور میانگین در ماه‌های جولای و آگوست 9 ساعت آفتاب بر ونکوور می‌تابد، اما با ورود پاییز این عدد را در ماه به 7 و 4 روز می‌رسد. در ماه‌های نوامبر تا فوریه ونکوور 2 ساعت میزبان آفتاب بی‌رمق زمستانی می‌شود، اما با از راه رسیدن ماه مارچ رفته رفته بر ساعات آفتابی شهر نیز افزوده می‌شود.

پارک شهر یکی از جاذبه های دیدنی شهر ونکوور است.

هزینه زندگی در ونکوور 

کلان‌شهر ونکوور یکی از شهرهای گران‌قیمت کانادا محسوب می‌شود، اما به طور همزمان یکی از شهرهای مورد علاقه دانشجویان ایرانی برای تحصیل نیز برشمرده می‌شود. یک فرد مجرد برای زندگی در ونکوور ماهانه حدود 1,148.57 دلار کانادا هزینه دارد. برای بررسی میزان دقیق مخارج زندگی باید هزینه خوردوخوراک، مسکن و حمل‌ونقل که بیشینه مخارج را تشکیل می‌دهند، مورد مطالعه قرار دهیم.

هزینه خورد و خوراک در ونکوور

هزینه یک‌وعده غذا در رستوران‌های معمولی ونکوور 20 دلار و در رستوران‌های فست‌فود مانند مک‌دونالد 11 دلار کانادا برآورد می‌شود. یک فنجان کاپوچینوی معمولی 4.53 دلار و یک بطری 330 میلی‌لیتری نوشیدنی پپسی 2.37 دلار است. 

از جمله موارد ضروری برای گذران زندگی می‌توان به یک لیتر شیر معمولی با میانگین قیمت 2.21 دلار، یک قرص نان سفید 500 گرمی 3.24 دلار، و یک بسته تخم‌مرغ 12عددی 4.25 دلار اشاره کرد. قیمت هر کیلو برنج سفید معمولی 3.72 دلار، هر کیلو پنیر محلی 16.83 دلار، فیله مرغ 15.32 دلار، گوشت قرمز 19.04 دلار، سیب 3.47 دلار، موز 1.73 دلار، پرتقال 3.47 دلار، گوجه 4.11 دلار، سیب‌زمینی 2.56 دلار، و پیاز 2.55 دلار کانادا تخمین زده می‌شود. 

هزینه حمل و نقل در ونکوور

ونکوور از اولین شهرهای کاناداست که سیستم مجهزی در سامانه حمل و نقل عمومی آن طراحی شد. سیستم ترن خیابانی این شهر در 28 ژوئن سال 1890 وارد مرحله طراحی شد؛ در این طرح خیابان گرنویل به خیابان اصلی شهر یعنی خیابان وست مینیستر متصل می‌شد. راه‌آهن برقی استان نیز هفت سال بعد به ونکوور رسید تا مرکز شهر را به شهرک‌های اطراف متصل کند. اما امروز ونکوور دومین سامانه حمل و نقل شهری را پس از سانفرانسیسکو در آمریکای شمالی از آن خود کرده است.

با توجه به وسعت شهر ونکوور بهترین گزینه برای حمل‌ونقل استفاده از وسایل عمومی‌ست؛ برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل کانادا می‌توان دو نوع بلیط تک‌سفره یا ماهانه تهیه کرد که به ترتیب 3 و 100 دلار هزینه دارد. اگر تردد به‌صورت مکرر و روزانه صورت بگیرد، استفاده از بلیط‌های ماهانه مقرون به‌صرفه است. تعرفه ورودی تاکسی‌های این شهر 3.75 دلار است و به ازای هر کیلومتر مسیر، 1.88 دلار نیز به آن افزوده می‌شود. 

هزینه مسکن در ونکوور

استفاده از خوابگاه‌های دانشجویی در کلان‌شهرهایی مانند ونکوور بهترین و به‌صرفه‌ترین گزینه برای اقامت است؛ چراکه هزینه کرایه مسکن در چنین شهرهایی بسیار گران است. میانگین کرایه آپارتمان تک‌خوابه در مرکز شهر حدود 2,009.02 دلار و آپارتمان سه‌خوابه حدود 3,681.29 دلار کانادا برآورد می‌شود. بسیاری از مهاجران برای کاهش هزینه‌های مسکن زندگی در حومه شهر را برمی‌گزینند؛ میانگین کرایه آپارتمان یک‌خوابه در حومه شهر 1,618.67 دلار و آپارتمان سه‌خوابه در همین حوالی 2,819.29 دلار کانادا اعلام شده است.

سطح درآمد در ونکوور

حداقل درآمد در مشاغل تمام‌وقت این شهر حدود 23,485 دلار کانادا اعلام شده است. بر اساس سیستم آموزشی کانادا، دانشجویان بین‌المللی مشغول به تحصیل در کانادا اجازه دارند تا 20 ساعت در هفته به کار دانشجویی استغال داشته باشند؛ میانگین درآمد از این کار نیمه‌وقت در ونکوور حدود 36.07 دلار کانادا برآورد می‌شود.

شاخصه های کیفی در ونکوور نام این شهر را در لیست برترین شهرها برای زندگی قرار داده است.

مهاجرت به ونکوور 

مانند اغلب شهرهای کانادا، ونکوور نیز سالانه میزبان مهاجران بسیاری از سراسر جهان است که با هدف تحصیل یا کار وارد این کشور می‌شوند. کانادا از جمله کشورهای انگلیسی‌زبان است که هزینه زندگی در تمام شهرهای آن به نسبت استرالیا یا امریکا ارزان‌تر است. رفاه اجتماعی و کیفیت زندگی مهاجران موجب شده کلان‌شهرهای کانادا مقصد اول مهاجران باشد. 

ونکوور از محله‌های مختلفی تشکیل شده که برخی از آن‌ها محل زندگی ملیت‌های مهاجر است؛ برای مثال چاینا تاون Chinatown محله چینی‌های مقیم ونکوور است یا محله لیتل ایتلی Little Italy محل زندگی ژاپنی‌های مقیم ونکوور محسوب می‌شود. 
بر اساس آماری که در سال 2016 منتشر شد، حدود 46,255 ایرانی در شهر ونکوور زندگی می‌کنند. البته پیش‌بینی می‌شود این رقم تا به امروز افزایش چشمگیری داشته باشد!

ونکوور بزرگ (مترو ونکوور)

ونکوور پرجمعیت‌ترین شهر استان بریتیش کلمبیا و سومین کلان‌شهر کشور کانادا بر شمرده می‌شود. ونکوور بزرگ Greater Vancouver به منطقه مسکونی بزرگ در مرکز جزیره و شهرک‌های اطراف آن گفته می‌شود که از سال ۱۹۶۶ به طور رسمی نامگذاری شد و مناطق شهری و حاشیه شهرها مانند اراضی بایر و مناطق کشاورزی در آن منطقه را نیز شامل می‌شود. 

مترو ونکوور Metro Vancouver نیز نام سیاسی و مشخص شده توسط قوانین استانی‌ست که اشاره به موقعیت جغرافیایی معادل سرزمین‌های تحت اختیار سازمان مترو ونکوور دارد. مترو ونکوور شامل ۲۳ منطقه محلی می‌شود که پرجمعیت‌ترین شهر آن ونکوور است، اما دفتر اداری آن در شهر برنابی کانادا واقع شده است. این دولت منطقه‌ای بر خدمات و برنامه‌ریزی‌های مترو ونکوور نظارت می‌کند؛ از جمله تأمین آبِ آشامیدنی، ساخت شبکه آب و فاضلاب و مدیریت زباله‌های جامد، حفاظت و نگهداری از پارک‌های منطقه‌ای، نظارت بر کیفیت هوا، گازهای گلخانه‌ای و سلامت اکولوژیکی، و هم‌چنین تأمین یک استراتژی برای رشد منطقه‌ای و استفاده از زمین.

زبان مردم شهر ونکوور

نکته جالب توجه در مورد شهروندان ونکوور، زبان است؛ با اینکه زبان ملی کشور کانادا انگلیسی و در برخی مناطق فرانسوی اعلام شده؛ اما بیش از 50 درصد جمعیت این شهر به زبانی غیر از انگلیسی صحبت می‌کنند! حدود 30 درصد از ساکنان این شهر، شهروندانی با اصالت چینی هستند که در دهه 1980 وارد خاک کانادا شدند.

در اول ژانویه سال 1997 بریتانیا استعمار 156 ساله خود بر منطقه هنگ‌کنگ پایان داد و موجب مهاجرت بسیاری از شهروندان این منطقه به دیگر نقاط جهان به خصوص کانادا شد. در جریانِ این واقعه چینی‌ها از بریتانیا به چین دیپورت شدند؛ در این دوره تاریخی بود که افزایش  چشمگیری در آمار مهاجرت از کشور چین به دیگر نقاط جهان در تاریخ این کشور ثبت شد. به همین دلیل است که امروز تعداد مهاجران چینی در ونکوور و کانادا بسیار زیاد است.

ایرانی‌های زیادی نیز این شهر را به عنوان مقصد مهاجرت خود برگزیده‌اند؛ ایرانیان نزدیک به ۷.۶٪ از جمعیت ونکوور غربی و ۵.۱٪ از جمعیت ونکوور شمالی را تشکیل می‌دهند! دیگر گروه‌های مهاجرِ غالب، که زبان منطقه را تحت تاثیر قرار داده‌اند، فیلیپینی‌ها (۵٪)، ژاپنی‌ها (۱/۷٪) و کره‌ای‌ها (۱/۵٪) هستند.

اقتصاد ونکوور

از آنجایی که ونکوور نقش بسیار مهم و اساسی در نظام اقتصادی جهانی ایفا می‌کند، این شهر در رده‌بندی شهرهای بتاگلوبال (یا شهر جهانی، آلفا یا مرکز جهانی) جای گرفته است. موقعیت جغرافیایی این کلان‌شهر در کرانه‌های تنگه جورجیا و اقیانوس آرام روابط تجاری و اقتصادی این شبه جزیره را آسان و جاری کرده است. جزیره ونکوور یکی از بزرگترین بنادر کشتی‌های کروز نه فقط در آمریکای شمالی بلکه در کل جهان است و گردشگران بسیاری را جذب کرده است.

طبیعت زیبای ونکوور موجب شده این شهر در صنعت گردشگری نیز پیشتاز باشد، اما افزون بر جذب گردشگر خارجی، زیبایی‌های طبیعی منطقه موجب رونق صنعت فیلم‌سازی نیز شده است! در سال‌های اخیر، طبیعت و شهرسازی ونکوور به محل تولید بازی‌های ویدئویی، استودیوهای انیمیشن و صنعت فیلم و تلویزیون تبدیل شده ‌است. سالانه بیش از 65 فیلم سینمایی و 55 سریال تلویزیونی در این شهر تولید می‌شود. تولیدات سینمایی در این شهر بیش از 20 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده و ونکوور را به سومین مرکز صنعت فیلم‌سازی در آمریکای شمالی تبدیل کرده است؛ به‌طوری که در صنعت فیلمِ جهانی، این شهر به «هالیوودِ شمال» مشهور شده‌ است!

شاخاب هایی از رود فریزر به چشم اندازهای شهر ونکوور بسیار افزروده است

کیفیت زندگی در ونکوور

پس از وین، زوریخ و ژنو، ونکوور پنجمین شهر دنیا به لحاظ کیفیت و قابلیت زندگی شناخته می‌شود. بر اساس گزارش مجله اکونومیست نام این شهر معمولا در میان 10 شهر برتر جهان برای زندگی دیده می‌شود. از زیبایی‌های طبیعی گرفته تا پیشرفت در صنعت و آموزش، برای شروع یک تغییر همه‌چیز در ونکور مهیاست!

در سال 2017 خدمات بهداشتی و درمانیِ این شهر در رتبه پنجم جهان قرار گرفت. این کلانشهر پرطرفدار در بین مهاجران، برترین بیمارستان‌های کودکان در سطح جهان را داراست. بسیاری از مردم شهر تحت پوشش بیمه خدمات پزشکی MSP قرار دارند که بیشتر هزینه‌های درمانی را توسط دولت فدرال تامین می‌کند. البته ناگفته نماند که مهاجران این شهر نیز می‌توانند از خدمات بیمه MSP استفاده کنند. 

در علم محیط زیست و جغرافیا، پایداری شهری به معنای جذب، نگهداشت و توسعه منابع طبیعی و انسانی در شهرهاست. در سال‌های اخیر ونکوور نیز گام‌های رفیع و ثمربخشی در جهت ایجاد شهری پایدار برداشته است. برای مثال برق مصرفی در سطح شهر با منابع انرژی تجدید پذیر تولید می‌شود. از سویی دیگر مسئولان در تلاش هستند تا ونکوور را به سوی شهری سبزتر و زنده‌تر سوق دهند. از جمله اهداف پیش روی این شهر کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و کاهش زباله شهری است که اقدامی شگرف و ستودنی‌ست.

جاذبه های گردشگری ونکوور

جولان تاریخ و خودنمایی طبیعت در ونکوور، این شهر را تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری کانادا کرده است. موزه مردم شناسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، آکواریوم ونکوور و استنلی‌پارک از جمله مشهورترین جاذبه های گردشگری ونکوور به شمار می‌روند. 

پرواز نهایی کانادا

فلای اور کانادا FlyOver Canada  یا پرواز نهایی ultimate flying ride یکی از هیجان‌انگیزترین تفریحات در ونکوور است؛ با این تکنولوژی در یک گوی کروی می‌توان طبیعت اطراف ونکوور بزرگ را از نظر گذراند.

گستاون

گَستاون یا Gastown  یکی از محله‌های تاریخی کاناداست که به ثبت ملی رسیده است. این محله جذاب و دیدنی در شمال شرقی شهر ونکوور واقع شده و در شمار اولین خیابان‌های شکل‌گرفته در این شهر است. این مرکز تاریخی محل رستوران‌ها و کافه‌های شهر است.

کوه گروس

حومه شهر ونکوور توسط رشته‎‌کوه‌هایی رفیع محافظت می‌شود. یکی از این کوه‌های محافط کوه گروس Grouse Mountain نام دارد که در تمامی فصول چشم‌اندازی شگفت انگیز از شهر را در معرض تماشای گردشگران قرار می‌دهد.

نگاهی گذرا به تاریخ ونکوور

به استناد بر یافته‌های باستان‌شناسی، قدمت زندگی قبیله‌ایِ سرخپوستان بومی کانادا در منطقه کنونی ونکوور به 8 تا 10هزار سال پیش باز می‌گردد. امرار معاش این قبایل از طریق رودخانه فریزر بود و با صنعت ماهیگیری روزگار می‌گذراندند. 

اروپایی‌ها همزمان با اکتشاف جدید دریانورد خوزه ماریا ناروئز (ناروائز) José María Narváez از اسپانیا با این شهر آشنا شدند. البته گفته می‌شود پیش از این نیز فرانسیس در سال 1579 در این منطقه بازدید کرده است اما تاریخ 1791 به عنوان تاریخ اکتشاف سواحل پوینت اروزی و بخش‌هایی از خلیجک بورارد Burrard Inlet ثبت شده است. یک سال بعد کاپیتان ناوِ بریتانیایی یعنی کاپیتان جورج ونکوور یک روز را در این منطقه گذراند و این بهانه‌ای شد تا ما امروز این شهر را به نام او بخوانیم. 

با اتمام خط راه‌آهن پسیفیک کندین یا CPR در دهه 80 قرن نوزدهم میلادی، رشد جمعیت به طرز چشمگیری سیر صعودی را طی کرد؛ موجی از مهاجران از چین و موجی دیگر از مهاجران اروپای غربی ونکوور را تبدیل به پرجمعیت‌ترین شهر استان بریتیش کلمبیا کرد.