یکی از شهرهایی که مورد توجه متقاضیان تحصیل در کانادا قرار گرفته است، شهر ادمونتون (یا ادمُنتون) نام دارد. این شهرِ پرجمعیت مرکز استان آلبرتای کانادا شناخته میشود و «شهر جشنوارههای کانادا» و «دروازه شمال» نیز لقب گرفته است. تحصیل در ادمونتون هم نیاز به دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه و کالج دارد و پس از آن باید برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد؛ اما پیش از هر چیز باید شناخت کافی از هزینه زندگی در ادمونتون، آب و هوای ادمونتون و پروسه تحصیل در ادمونتون داشت. پس تا پایان این بخش با لتس گو یونی همراه باشید.
ادمونتون کجاست
ادمونتون لنگرگاه شمالی گذرگاه کلگری – ادمونتون به حساب میآید و دومین شهر آلبرتا و پنجمین منطقه بزرگ شهری در کانادا محسوب میشود. این شهر نوپا و مدرن که در نزدیکی مرکز جغرافیاییِ استان آلبرتا واقع شده، ششمین کلانشهر کشور کاناداست. جالب است بدانید که با وجود جمعیت بالا در این شهر، ادمونتون تراکم شهری پایینی دارد و علیرغم جذب مهاجر، تراکم جمعیت در هر کیلومتر مربع 1,186.8 نفر است.
ادمونتون Edmonton مرکز فرهنگی، دولتی و آموزشی استان آلبرتا و شمالیترین شهر آمریکای شمالی با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر برشمرده میشود. مرکز استان آلبرتای کانادا همعرض جغرافیایی با شهرهای هامبورگ در آلمان، دوبلین در ایرلند، منچستر در انگلیس و مگنیتوگورسک در روسیه قرار دارد.
کلانشهر کلگری در فاصله 300 کیلومتری ادمونتون قرار دارد و برای طی این مسافت با اتوبوسهای بین شهری حدود 3 ساعت زمان نیاز است. شهر ساسکاتون در استان ساسکاچوان کانادا نیز در حدود 520 کیلومتری ادمونتون قرار دارد و با یک سفر 5 ساعته میتوان به این شهر نیز دست یافت.
تحصیل در ادمونتون
فرصتهای شغلی دردسترس و موسسات آموزش عالی متعدد در این شهر موجب شده که ادمونتون Edmonton میزبان خوبی برای مهاجرت تحصیلی باشد. جهت تحصیل در ادمونتون کانادا نیز مانند دیگر شهرهای کانادا باید ابتدا برای دریافت پذیرش تحصیلی و سپس ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد.
متقاضیان تحصیل در کانادا در قدم اول باید سایت رسمی دانشگاه یا کالج مورد نظر را به دقت مطالعه کنند و پس از درک شرایط و مدارک مورد نیاز، ددلاین پذیرش تحصیلی را در نظر بگیرند تا در زمان مشخص و مناسبی درخواست پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی خود را به ثبت برسانند. معمولا شروع ترم پاییز در سپتامبر (شهریور-مهر) است و ترم دوم سال تحصیلی در اواخر ماه ژانویه (دی-بهمن) آغاز میشود.
اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ادمونتون
پس از مهیا کردن مدارک و آمادهسازی ترجمه رسمی آنها باید با مسئولان پذیرش دانشگاه یا کالج مورد نظر مکاتبه کرد. در صورت واجد شرایط بودن، متقاضی تحصیل در کانادا نامه پذیرش تحصیلی اولیه دریافت میکند؛ این نامه که به نامه پذیرش موقت نیز خوانده میشود، نقضی مدارک و مبلغ پرداختی را به اطلاع متقاضی میرساند.
پس از پرداخت شهریه و تکمیل مدارک باید فیشهای پرداختی و ترجمه مدارک را برای دانشگاه یا کالج ارسال کرد. در این مرحله معمولا نامه پذیرش تحصیلی اصلی صادر خواهد شد. حالا نوبت ثبت درخواست ویزای تحصیلی کاناداست.
ویزای تحصیلی
فقط پس از صدور نامه پذیرش تحصیلیِ اصلی میتوان برای ثبت درخواست (یا همان سابمیت) ویزا تحصیلی کشور کانادا اقدام کرد. برای این منظور نیز مدارک مشخصی را باید ترجمه، اسکن و در سایت سفارت بارگزاری کرد. ویزای تحصیلی کانادا جلسه مصاحبه حضوری ندارد، اما باید در جلسه انگشتنگاری شرکت کرد. پس از توقف فعالیتهای سفارت کانادا در ایران، برای جلسه انگشتنگاری باید به دفترهای کارگزاری واقع در کشورهای همسایه مراجعه کرد.
پس از ثبت درخواست، نامهای از سوی سفارت به متقاضی ارسال میشود تا در بازه یکماهه متقاضی در جلسه انگشتنگاری شرکت کند. مشخص کردن زمان دقیق و انتخاب شهر محل انگشتنگاری به عهده متقاضی خواهد بود. پس از این مرحله، جهت سهولت در ارسال و دریافت پاسپورت ویزا شده میتوان از سرویس پیکاپ استفاده کرد.
دانشگاه های ادمونتون
دانشگاهها و موسسات آموزشی بزرگ آلبرتا در مرکز این استان واقع شدهاند؛ یکی از دلایل اهمیت شهر ادمونتون در کانادا میزبانی موسسات آموزش عالی برجستهای مانند دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)، دانشگاه کنکوردیا (Concordia University)، دانشگاه مک ایوان MacEwan University، دانشگاه کینگ The King's University، کالج نورکوئست (NorQuest College)، موسسه فناوری شمالی آلبرتا (NAIT)، دانشگاههای دولتی آتاباسکا (Athabasca University) و دانشگاه لتبریج (University of Lethbridge) است.
دانشگاه آلبرتا
دانشگاه دولتی آلبرتا The University of Alberta که به اختصار U of A یا UAlberta خوانده میشود، یکی از قدیمیترین دانشگاههای استان است و در سال 1908 در ادمونتون کانادا تاسیس شده است. دانشگاه آلبرتا 5 پردیس در داخل و خارج شهر ادمونتون دارد؛ 4 پردیس در نقاط مختلف شهر پراکنده شدهاند، پردیس آگوستانا در شهر کامروز آلبرتا واقع شده و یک دفتر مرکزی در شهر کلگری دایر شده است. بزرگترین و قدیمیترین پردیس این دانشگاه در جنوب رود ساسکاچوان شمالی در حومه شهر و به دور از ازدحام و شلوغی قرار گرفته است. دانشگاه آلبرتا که یکی از مشهورترین دانشگاههای تحقیقاتی کاناداست، سالانه نزدیک به 40 هزار دانشجو میپذیرد که از این تعداد حدود 30,755 دانشجو در مقطع کارشناسی و حدود 7,668 دانشجو در مقاطع عالیِ تحصیلی مشغول به تحصیل میشوند.
استادان به نامی ایرانی مانند پروفسور مهرداد حمیدی، پروفسور کرامتالله رضایی تیره، دکتر مهدی توکلی، دکتر علی خواجهدین، دکتر یاشار پوررحیمیان، دکتر مریم پورشریفیزاده، دکتر فاطمه محمدیپور، دکتر مجتبی مهدوی، دکتر بهروز وثوقیان، دکتر کامبیز معز، دکتر علیرضا نوری، دکتر علیرضا بیات، دکتر رسول علیاکبری، و دکتر زهره بیات در دانشگاه آلبرتا مشغول به تدریس هستند. جالب است بدانید که در سال تحصیلی 1969-1970 مارگارت اتوود رماننویس و شاعر مشهور ادبیات انگلیسی نیز در دانشگاه آلبرتا مشغول به تدریس شد.
دانشگاه آلبرتا رشتههای متنوع و متعددی را در 18 دانشکده پوشش داده و 2 کالج با نامهای کالج سنت جوزف St. Joseph's College و کالج St. Stephen's College دایر کرده است. دانشگاه آلبرتا که از سال 2018 عضو دانشگاههای تحقیقاتیِ U15 کانادا شده است، تا به اکنون افتخارات علمی بسیاری را به نام خود به ثبت رسانده است.
بر اساس گزارش مجله آماری برترین دانشگاههای جهان U.S. News & World Report Best Global University Ranking در سال 2021، دانشگاه آلبرتا در جایگاه 138 جهان قرار گرفت و همرده با دانشگاه مونترال پنجمین جایگاه ملیِ کانادا را از آن خود کرد. مجله آماری QS نیز در سال 2021 رتبه جهانی 126 و رتبه ملیِ 5 را برای دانشگاه آلبرتا درنظر گرفته است.
دانشگاه کنکوردیا
دانشگاه کنکوردیا ادمونتون Concordia University of Edmonton با نام سابق کالج کنکوردیای آلبرتا (1921–1995) یکی از مشهورترین دانشگاههای استان آلبرتاست. این دانشگاه سالانه حدود 2,333 دانشجو پذیرش میکند که از این جمعیت حدود 1,822 در مقطع کارشناسی و حدود 289 در مقاطع تحصیلیِ عالی در دانشگاه کنکوردیا مشغول به تحصیل میشوند.
دانشگاه مک ایوان
دانشگاه دولتی مکایوان MacEwan University با عنوان کالج مکایوان در سال 1971 تاسیس شد و در سال 2006 به عنوان ششمین دانشگاه استان آلبرتا معرفی شد. دانشگاه مک ایوان سالانه نزدیک به 20هزار دانشجو در رشتههای متنوع میپذیرد که این تعداد حدود 12هزار دانشجو بهصورت تماموقت در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل میشوند.
آب و هوای استان آلبرتا کانادا
ادمونتون Edmonton به عنوان یکی از شهرهای بزرگ استان آلبرتا در سرزمینی هموار و صاف گسترده شده، اما در بخشهایی از منطقه درههایی نهچندان عمیق و آبشارهایی نه چندان ژرف این زمین یکدست را عمق بخشیده است.
منابع آبی متعدد و جویهایی روان این سرزمین را زنده نگه داشتهاند و بر آب و هوای ادمونتون تاثیر بسیاری گذاشتهاند؛ رودخانه پرآب ساسکاچوان شمالی از میان شهر میگذرد و به طبیعت مجاور جان تازهای میبخشد.
بر اساس طبقهبندی اقلیمی کوپن، اقلیم قارهای مرطوب در این شهر حکمفرماست. ادمونتون بهاران و خزان کوتاهی دارد، اما زمستانها به نسبت طولانیست؛ با اینکه شهرهای رجینا و وینیپگ در عرض جغرافیایی جنوبتری نسبت به ادمونتون قرار دارند، اما زمستانها در این شهر خفیفتر خودنمایی میکند.
میزان تابش خورشید در ادمونتون
خورشید در طولانیترین روز تابستان بیش از 17 ساعت مهمان شهر است؛ خورشید در ساعت 5 صبح طلوع میکند و تا ساعت 22 دل از آسمان ادمونتون نمیکَند. اما در زمستان ادمونتون میزبانی خوبی برای آفتاب نیست؛ خورشید در ساعت 8:49 طلوع میکند و در ساعت 16:16 دقیقه پس از 7 ساعت و 27 دقیقه با آسمان ادمونتون وداع میکند.
تابستان در ادمونتون
تابستان نیز از تیرماه یا اوایل جولای بهطور رسمی وارد ادمونتون میشود و تا اواسط شهریورماه یا اوایل سپتامبر مهمان این شهر است. اوج گرمای هوا در ماه جولای است که گاهی دما به 30 درجه سانتیگراد میرسد، اما روزهای معمول تابستانی هوایی با دمای 14 تا 23 درجه را تجربه میکند. بالاترین دمای ثبتشده از این شهر به 29 ماه ژوئن در سال 1937 بازمیگردد که دمای هوا به 37 درجه سانتیگراد رسیده بود.
زمستان در ادمونتون
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، بوران زمستان در ادمونتون به نسبت خفیفتر از دیگر شهرهای مجاور است. شروع فصل زمستان از آبان یا اوایل نوامبر است و تا پایان اسفندماه یا ماه مارس بر این شهر سایه میافکند. دمای در زمستانها تا منفی 10.04 درجه سانتیگراد افت دارد و ادمونتون در ماه ژانویه سردترین روزها را تجربه میکند. پایینترین دمای بهثبت رسیده از این شهر مربوط به 21 ژانویه سال 1886 بود که دما بع نزدیک 50 درجه سانتی گراد زیر صفر رسیده بود.
هزینه زندگی در ادمونتون
حداقل هزینه زندگی ماهانه در ادمونتون Edmonton برای یکنفر 1,199.94 دلار کانادا اعلام شده است و از سویی دیگر میانگین درآمد خالص در این شهر ماهانه برای شغل تماموقت 4,029.06 دلار کاناداست. وضعیت اقتصادی ادمونتون و همچنین بازار کار در این شهر شرایط مطلوبی دارد؛ اما هزینه مسکن به نسبت شهرهای همسایه بیشتر است. البته با بررسی هزینههای مسکن در دیگر کلانشهرهای کانادا همچون کلگری، ونکوور و تورنتو ادمونتون شرایط مناسبتری دارد.
هزینه مسکن در ادمونتون
بهطور دقیقتر، میانگین کرایه آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر کانادا 1,171.58 دلار و آپارتمان سه خوابه 1,827.80 دلار تخمین زده میشود. البته هزینه مسکن در حومه شهر به نسبت ارزانتر است؛ میانگین کرایه آپارتمان یک خوابه در حومه شهر ادمونتون 987.09 دلار و آپارتمان سهخوابه 1,575.00 دلار برآورد میشود.
زندگی در پردیسهای دانشجویی به متقاضیان تحصیل در کانادا، بهخصوص دانشجویان مشغول به تحصیل در کلانشهرهای این کشور پیشنهاد میشود؛ با انتخاب زندگی دانشجویی در اقامتگاههای محل تحصیل به میزان قابل توجهی در هزینه مسکن، خورد و خوراک، هزینه حمل و نقل و از همه مهمتر زمان دانشجو صرفهجویی میشود. این سه مقوله (هزینههای مربوط به مسکن، خورد و خوراک و حمل و نقل) بخش عمده مخارج تحصیل در کانادا پس از شهریه را شامل میشود. به همین دلیل برای مطالعه دقیق هزینه زندگی در ادمونتون در ادامه به بررسی میانگین هزینههای مربوط به خورد و خوراک و حمل و نقل میپردازیم.
هزینه خورد و خوراک در ادمونتون
صرف یکوعده غذا در رستورانهای معمولی ادمونتون 20 دلار هزینه دارد؛ درحالی که صرف یک وعده در رستورانهای زنجیرهایِ فستفود مانند مکدونالد حدود 10 دلار کاناداست؛ با انتخاب این رستورانها هزینه به نصف کاهش مییابد. برای یک فنجان کاپوچینوی معمولی باید حدود 4.60 دلار پرداخت و قیمت یک بطری نوشیدنی 330 میلیگرمی 2.22 دلار است.
خریدهای سوپرمارکتی بخش اعظمی از هزینههای زندگی را شامل میشود؛ برای خرید یک بطری یک لیتری شیر معمولی 2.35 دلار، یک قرص نان سفید 500 گرمی 2.66 دلار، و یک بسته تخممرغ 12 عددی باید 3.72 دلار پرداخت.
برای خرید هر کیلو برنج سفید 3.68 دلار، هر کیلو پنیر محلی 11.55 دلار، فیله مرغ 12.84 دلار، گوشت قرمز 18.85 دلار، سیب 4.09 دلار، موز 1.91 دلار، پرتقال 4.51 دلار، گوجه 3.92 دلار، سیبزمینی 3.95 دلار، پیاز 3 دلار و کاهو 2.40 دلار کانادا باید هزینه کرد.
هزینه حمل و نقل عمومی در ادمونتون
وسایل نقلیه عمومی این شهر از اواخر قرن بیستم میلادی مشغول خدمترسانی 24 ساعته به شهروندان و مسافران بوده است. استفاده از حملونقل عمومی یکی از راههای کاهش هزینههاست که در ادمونتون نیاز به تهیه بلیط دارد؛ بلیط تک سفره برای استفاده کمتر از وسایل حملونقل عمومی با هزینه 3.50 دلار، و بلیطهای ماهانه مناسب برای استفاده مکرر از این خدمات با هزینه 98.50 دلار کانادا. برخی دانشگاهها همراه با کارت دانشجویی، کارتبلیطهای تخفیفدار به دانشجو ارائه میدهند که تاثیر بسیاری در کاهش هزینه حمل و نقل دارد. ناگفته نماند که تعرفه ورودی تاکسیهای ادمونتون 3.87 دلار است و به ازای هر کیلومتر مسیر 1.95 دلار به این مبلغ افزوده میشود.
زندگی در ادمونتون
ادمونتون Edmonton یک مرکز فرهنگی و آموزشیست که میزبان مراکز مهم و مشهور آلبرتا شده است. این شهر در طول سال جشنوارههای گوناگونی را برگزار میکند که به همین دلیل به «شهر جشنواره های کانادا» مشهور شده است. بزرگترین مراکز خرید آمریکای شمالی، بزرگترین موزههای تاریخی و فرهنگی، و پارکهای مهم کانادا در این شهر واقع شدهاند و زندگی در ادمونتون برای دانشجویان بین المللی را لذتبخش میکنند. در کنار فعالیتهای علمی و فرهنگی در این شهر، شاخصههای کیفی زندگی در ادمونتون نیز این شهر را در لیست مقاصد مهاجران کانادا قرار داده است.
نگاهی کوتاه بر تاریخ ادمونتون
ادمونتون کنونی با تلفیق جمعیت 5 شهر همسایه (استراتکونا، ادمونتون شمالی، ادمونتون غربی، بورلی و جاسپر پلس) در سال ۱۹۸۲ شکل گرفت؛ اما بر اساس یافتهها و مطالعات باستانشناسان، سکونت در این منطقه به 3 هزار سال پیش از میلاد باز میگردد. شاید آنتونی هِیدی اولین مهاجر اروپایی این منطقه باشد که در سال 1754 وارد خاک کانادا شد. تجارت خَز و صنعت چرم رفتهرفته به آمار جمعیت ساکنان و مهاجران اروپایی این منطقه افزود تا اینکه ادمونتون Edmonton در سال 1892 به عنوان شهرکی کوچک معرفی شد. گسترش شهرکها و روستاها همسایه بهصورت همزمان، شکلگیریِ شهر نوپای ادمونتون را رقم زد.
ایرانیان ساکن در ادمونتون
مرکز استان اولین گزینه ایرانیان برای سکونت در آلبرتای کانادا برشمرده میشود؛ طبق آماری که در سال 2016 منتشر شد و به شمار جمعیت ایرانیان مقیم کانادا پرداخته بود، بیش از ۲۶۰۰ ایرانی در این شهر زندگی میکردند که همراه با دیگر هموطنان مقیم استان در شهرهای همجوار، انجمن فرهنگی ایرانیان کانادا را تشکیل دادند. برگزاری مراسم مشهور ایرانی مانند یلدا و نوروز و بهطور کلی معرفی فرهنگ ایران به کاناداییها و جهانیان، از جمله فعالیتهای این انجمن برشمرده میشود.