ویزای تحصیلی مجوز ورود شما به یک کشور برای تحصیل پس از دریافت نامه پذیرش میباشد. برای دریافت ویزای تحصیلی کشورهای مختلف با لتسگو یونی همراه باشید.

ویزا

در جواب این سوال متداول که ویزا چیست، می توان به طور کلی گفت که به مجوز ورود به هر کشوری ویزا گفته می شود. ویزاها دارای انواع مختلفی هستند که برحسب هدف از سفر متقاضی و به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت صادر می شوند.

معمولاً نوع کوتاه مدت ویزا برای اهدافی نظیر گردشگری، بازدید اقوام و یا شرکت در یک رویداد تجاری صادر شده و نوع بلند مدت آن تحت عناوین ویزای کار و ویزای تحصیلی برای اهداف کار تمام وقت و قانونی و همچنین تحصیل بلند مدت صادر می گردد.

ویزای تحصیلی

همان طور که برای گشت و گذار و تفریح در یک کشور خارجی، ملزم به اخذ یک ویزای توریستی هستید، برای مهاجرت تحصیلی و تحصیل تمام وقت در دانشگاه های خارجی نیز نیاز به دریافت یک مجوز ورود و یا همان ویزا تحصیلی خواهید داشت.

با این تفاوت که مجوز تحصیلی خود به تنهایی کافی نبوده و نیازمند یک مدرک مکمل دیگر به اسم نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه است.

در مرحله انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی ، باید بنابر مقصد تحصیلی انتخابی خود، برای پذیرش دانشگاه و اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید. در حال حاضر فهرست بهترین مقاصد تحصیلی دنیا شامل موارد زیر می شود:

کانادا

آلمان

ایتالیا

اوکراین

روسیه

چین

مالزی

تایلند

ترکیه

قبرس


شما باید با دانشگاه خارجی مورد نظر خود مکاتبه کرده و برحسب شرایط و مدارک مورد نیاز دانشگاه، مدارک خود را ترجمه و ارسال کنید، سپس هزینه بررسی پرونده یا همان ادمیشن فی را پرداخت نموده و منتظر جواب نامه پذیرش دانشگاه از طریق ایمیل باشید.

فقط این نکته را بخاطر داشته باشید که ایرانیان برحسب تابعیت خود نیازمند دریافت ویزای تحصیلی برخی از کشورها نظیر ترکیه و قبرس نیستند و می توانند بدون نیاز به ویزا و تنها با اخذ نامه پذیرش، تحصیل در خارج از کشور را تجربه کنند.

چگونه ویزای تحصیلی بگیریم

در حالت کلی، روند دریافت ویزا تحصیلی از هر یک از کشورهای ذکر شده در بالا شامل مراحل زیر می شود:

1. اول باید به وب سایت کارگزاری خدمات ویزا و یا سفارت مراجعه کرده و یک وقت سفارت رزرو کنید.
2. سپس باید به صورت حضوری و یا اینترنتی مدارک مهمی نظیر ترجمه رسمی مدارک و ریزنمرات تحصیلی، نامه تمکن مالی، پرینت نامه پذیرش، پرینت وقت سفارت، رزومه و برنامه تحصیلی، انگیزه نامه و توصیه نامه و مدرک زبان را آماده کرده و در موعد مقرر به کنسولگری ارائه دهید.
3. معمولاً در حالت حضوری، هزینه درخواست ویزا و موارد جانبی از جمله انگشت نگاری و عکس بیومتریک به صورت نقدی و البته ارزی از متقاضی دریافت می شود، این در حالی است که در حالت آنلاین و درخواست اینترنتی ویزا، شما ملزم به پرداخت هزینه های ویزا از طریق کردیت کارت خواهید بود.
4. معمولاً با تحویل مدارک و پرداخت هزینه ویزا، سوالات کوتاهی از متقاضی در قالب یک مصاحبه ویزای تحصیلی پرسیده می شود.
5. این سوالات حول محور مواردی نظیر قصد از ادامه تحصیل، هدف از انتخاب دانشگاه و کشور مورد نظر و برنامه های بعدی کاری، تحصیلی و زندگی در کشور خارجی خواهد بود و نیاز به آمادگی کامل دانشجو دارد.
6. در نهایت، با انجام تمامی این مراحل، فرد باید برای حداقل 30 روز کاری منتظر باشد تا پرونده وی توسط سفارت مورد ارزیابی قرار گیرد.
7. به طور معمول، جواب موافقت با درخواست ویزا تحصیلی و یا ریجکت ویزا به صورت اینترنتی و از طریق حساب کاربری و یا ایمیل به فرد اطلاع داده می شود.
8. در صورت موافقت با درخواست ویزا، شما باید با در دست داشتن پاسپورت و پرینت جواب ویزا به محل سفارت رفته و برچسب ویزای خود را دریافت کنید.


در زمینه گرفتن ویزای تحصیلی، باید به نکات مهم زیر توجه کنید:

  • اینکه لازمه اقدام برای این نوع از ویزا، دریافت نامه پذیرش و تائیدیه از دانشگاه خارجی است.
  • موفقیت در زمینه دریافت نامه پذیرش دانشگاه به منزله موفقیت حتمی در اخذ ویزای تحصیلی سفارت نیست.
  • داشتن تمکن مالی کافی برای پوشش هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویی در خارج از کشور از اهمیت زیادی نزد سفارت برخوردار است و شما باید توانایی اثبات آن را به کنسولگری داشته باشید.
  • وجود سن بالا، گپ تحصیلی زیاد، نداشتن مدرک زبان معتبر، کامل نبودن مدارک و نقص در پرونده، سوابق کاری و تحصیلی نامرتبط و البته نداشتن توانایی مالی کافی، جزو عوامل اصلی رد درخواست ویزا از سوی سفارت هستند.
  • معمولاً ویزا تحصیلی به صورت یکساله صادر می شود که جوابگوی هر دو ترم تحصیلی شما در طول یک سال است. شما باید پیش از اتمام اعتبار ویزا، نسبت به ثبت نام در ترم تحصیلی جدید اقدام کرده و ویزای خود را تمدید کنید.
  • این نوع از ویزا، اجازه شرکت در دوره های آموزشی تمام وقت بیش از 6 ماه را در یک کشور خارجی به شما می دهد.
  • شما قادر هستید تا در حین تحصیل به کار دانشجویی پاره وقت درون و یا بیرون دانشگاه پرداخته و به عنوان یک کمک هزینه از این موقعیت استفاده کنید.
  • بنابر قوانین دولتی هر یک از مقاصد تحصیلی دنیا، شما می توانید با فارغ التحصیلی و پیش از اتمام اعتبار ویزا برای مجوز اقامت و یا ویزای جستجوی کار درخواست داده و با انجام کار قانونی و تمام وقت، برای مدت زمان بیشتری به کار و زندگی در آن کشور بپردازید.

راحت ترین ویزای تحصیلی

اصولاً نمی توان به طور قطعی در مورد این موضوع صحبت کرد، اما بنابر آمار جهانی، پروسه و روند اخذ ویزا تحصیلی مقاصد معتبر و مطرح دنیا از جمله آمریکا، انگلیس، کانادا و استرالیا به مراتب سخت تر از سایر مقاصد تحصیلی هستند.

در مقابل، سختی دریافت ویزا برای کشورهای اتحادیه اروپا و حوزه شینگن نظیر آلمان، فرانسه، جمهوری چک و اوکراین به مراتب کمتر است. این درحالی است که روند اخذ ویزا تحصیلی کشورها و مقاصد آسیایی دارای درجه سختی کمتری در قیاس با سایر مقاصد تحصیلی دنیا است.

به بیانی دیگر، می توان در فهرست راحت ترین ویزای تحصیلی به نام کشورهایی نظیر مالزی، تایلند و چین اشاره کرد.

در واقع به دلیل وجود مزایای اقامت دائم فارغ التحصیلان در کشورهایی نظیر کانادا، امکان سفر به بیش از 26 کشور معتبر دنیا در حوزه شینگن و شرایط ایده آل بازار کار، تقاضا برای مهاجرت تحصیلی به این کشورها زیاد بوده ومی توان گفت که اخذ ویزا تحصیلی این کشورها با سختی بیشتری همراه خواهد بود.

قیمت ویزای تحصیلی

در کنار هزینه ادمیشن فی (50 تا 100 دلاری) دانشگاه ها، درخواست ویزا تحصیلی از سفارت ها نیازمند برخی از هزینه های زیر است:

  • هزینه درخواست ویزا که می تواند بنابر نوع کشور بین 100 تا حداکثر 400 دلار متغیر باشد
  • هزینه خدمات کارگزاری هایی نظیر وی اف اس و ویزامتریک که شامل عکس بیومتریک و انگشت نگاری می شود و بین 25 تا 30 یورو هزینه دارد.

این در حالی است که هزینه ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و سفر به مراکز خدمات ویزا در خارج از کشور شامل موارد اشاره شده در بالا نبوده و هزینه جداگانه ای دارد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پذیرش تحصیلی و اخذ ویزا تحصیلی کشورهای خارجی، از ارزیابی و مشاوره تخصصی کارشناسان ما در لتس گو یونی استفاده کنید.