ویزای تحصیلی آمریکا را چطور میتوان گرفت؟ اگر دوست دارید درباره شرایط و مدارک ویزای آمریکا اطلاعات داشته باشید، این پُست را بخوانید. آمریکا مقصدی رویایی برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی در سراسر جهان است. در این مطلب با لتس گو یونی همراه باشید تا بدانید چه اندازه شانس دریافت ویزای تحصیلی این کشور را دارید.
اگر شما هم رویای تحصیل در یکی از مدارس متوسطه، کالج و یا دانشگاههای آمریکا را دارید، اکنون در جای مناسبی هستید! بیش از ۴۰ سال است که دانشجویان بین المللی در مراکز آموزشی آمریکا تحصیل کرده و از طریق مهاجرت تحصیلی در این کشور پیشرفته زندگی میکنند. در پایان این مطلب می توانید با رزرو وقت مشاوره مهاجرت تحصیلی لتس گو یونی، شرایط خود را برای شروع این پروسه بسنجید.
ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای تحصیلی آمریکا برای تحصیل در آمریکا نیاز است. به طور کلی هر شهروند خارجی که تمایل دارد وارد خاک این کشور شود ابتدا باید ویزا دریافت کند، ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم. در صورتی که قصد دارید با پذیرش در مدارس متوسطه، کالج و یا دانشگاههای امریکا به این کشور مهاجرت تحصیلی نمایید باید برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام کنید.
به طور کلی، مهاجرت تحصیلی به این کشور کار خیلی راحتی نیست. تمام متقاضیان ابتدا باید از سوی کالج یا دانشگاه خود مورد پذیرش و تایید اولیه قرار بگیرند سپس دانشجو اقدام به دریافت ویزای آمریکا نماید. توجه داشته باشید که مرکز آموزشی شما باید از سوی سیستم تبادل دانشجو و بازدید کننده کشور آمریکا (SEVP) تایید شده باشد. ویزای دانشجویی آمریکا دارای انواع مختلفی است. برای آگاهی از انواع آن با لتس گو یونی همراه باشید.
دانشجویان خارجی که با ویزای تحصیلی وارد کشور آمریکا شدهاند باید حداکثر ۶۰ روز پس از تاریخ پایان دوره تحصیلی که در آن ثبت نام کرده و در فرم تایید صلاحیت ویزای دانشجویی ذکر شده است، خاک ایالات متحده را ترک کنند. در صورت عدم خروج به موقع Visa فرد به طور کامل باطل شده و دیگر برای ورود مجدد به این کشور فاقد اعتبار است. همچنین اینعدم خروج به موقع ممکن است باعث شود که فرد در آینده دیگر واجد دریافت Visa این کشور نباشد.
اگر در زمانی که با ویزای تحصیلی در امریکا هستید وضعیت اقامت شما تغییر کند، برای مثال با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنید یا پیشنهاد کار قانونی دریافت کنید، میتوانید از طریق سیستم خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا USCIS برای درخواست تغییر وضعیت مهاجرت و اقامت خود اقدام کنید.
انواع ویزای تحصیلی آمریکا
انواع ویزای تحصیلی آمریکا بسته به مقطع و نوع واحد آموزشیای که انتخاب میکنید متفاوت بوده و دارای انواع M، F و J میباشد. نوع دوره تحصیلی شما تعیین میکند که باید کدام یک از این سه نوع را دریافت کنید. ویزای دانشجویی آمریکا از نوع F پرکاربردترین روش مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان بین المللی است که میخواهند در کشور آمریکا اقامت تحصیلی داشته باشند.
در صورتی که میخواهید در یک مدرسه تایید شده از سوی دولت این کشور، کالج و یا یکی از دانشگاههای معتبر این کشور تحصیل کنید یا متقاضی ثبت نام در یکی از مدارس خصوصی به زبان انگلیسی هستید به Visa نوع F نیاز دارید. همچنین اگر دوره آموزشی شما بیش از ۱۸ ساعت در هفته باشد واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستید. در صورتی که میخواهید در یکی از موسسات آموزشی ایالات متحده یک دوره آموزش غیر آکادمیک بگذرانید و یا متقاضی یکی از دورههای کارآموزی یا فنی و حرفهای هستید باید Visa این کشور از نوع M را دریافت کنید.
Visa نوع J برای مبادلات علمی و آموزشی صادر میشود. در صورتی که دانشجویی بخواهد با استفاده از یک برنامه مبادلهای و مشترک از یک مدرسه متوسطه یا دانشگاه بین المللی در کشور خود وارد یکی از مدارس یا دانشگاههای این کشور شده و دوره تحصیلی خود را در واحد امریکایی دنبال نماید باید Visa دانشجویی نوع J دریافت کند.
دقت داشته باشید که تنها مراکزی صلاحیت لازم برای صدور Visa نوع J را دارند که علاوه بر داشتن گواهینامه از سوی SEVP، اسم آنها در پایگاه اطلاعاتی وزارت آموزش و شورای اعتبار بخشی آموزش عالی ایالت متحده نیز ثبت شده باشد. در صورتی که میخواهید با هدف گذراندن یک دوره علمی- تفریحی کوتاه مدت و بدون دریافت گواهی علمی وارد این کشور شوید باید از ویزای بازدیدکننده (Visitor Visas) استفاده کنید.
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا به تازگی افزایشی داشته است. از تاریخ ۳۰ می۲۰۲۳، هزینه ویزای دانشجویی آمریکا از ۱۶۰ دلار به ۱۸۵ دلار افزایش یافت. با این حال، از دانشجویانی که در تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۲ یا قبل از آن برای Visa دانشجویی خود درخواست داده بودند، تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۳ هزینه جدید دریافت نمیشد. توجه داشته باشید که هزینه Visa تحصیلی قابل برگشت و انتقال به غیر نیست و این هزینه پرداخت شده تا یکسال دارای اعتبار است.
ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان
ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان شامل مراحل مختلفی است که باید به ترتیب طی شود. دقت داشته باشید که ترتیب و نحوه انجام این مراحل ممکن است در سفارت و کنسولگریهای مختلف آمریکا تا حدودی متفاوت باشد. برای آگاهی از جزئیات خاص سفارت آمریکا در هر کشور حتما به سایت ان مراجعه کنید.
ابتدا باید فرم درخواست ویزا (Visa Application) را به صورت آنلاین تکمیل کنید. حواستان باشد که حتما باید صفحه تایید تکمیل فرم درخواست Visa خود را چاپ کرده و در روز مصاحبه به همراه داشته باشید. عکس و سایر مدارک خواسته شده در ثبت نام آنلاین ویزای دانشجویی آمریکا باید کاملا مطابق دستورالعملهای گفته شده باشد. مرحله بعدی مصاحبه است.
چه از طریق تحصیلی اقدام کرده اید چه از روش های دیگر مانند لاتاری، یکی از مهمترین مراحل دریافت Visa آمریکا انجام موفقیتآمیز مصاحبه در سفارت این کشور میباشد. افسر مهاجرت میتواند درخواست مصاحبه از تمام متقاضیان را صادر نماید اما به طور کلی اگر زیر ۱۳ سال و یا بالای ۸۰ سال هستید نیازی به مصاحبه نیست. مصاحبه تقریبا در تمام موارد برای سنین ۷۹-۱۴ سال اجباری است.
بهتر است که مصاحبه خود را در سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشور محل اقامت خود انجام دهید اما اگر به هر دلیلی خواستید این مصاحبه در یک کشور ثالث برگزار شود، به لحاظ قانونی مشکلی وجود ندارد. فقط توجه داشته باشید واجد شرایط بودن برای انجام مصاحبه در خارج از کشوری که شهروند دائم آن هستید کمی دشوارتر است. معمولاً بسیاری از متقاضیان از مدت زمان زیاد انتظار برای دریافت مجوز مصاحبه شکایت دارند. زمان انتظار برای مصاحبه Visa آمریکا به کشور محل مصاحبه، فصل و نوع ویزای مورد تقاضا بستگی دارد.
مدارک ویزای تحصیلی ایالات متحده
پیش از آنکه مصاحبه خود را انجام دهید باید مدارک مورد نیاز برای ارائه به سفارت را جمع آوری کرده و از تکمیل بودن انها اطمینان حاصل کنید. مدارک مورد نیاز برای دریافت Visa آمریکا عبارت است از:
- پاسپورت معتبر برای سفر به ایالات متحده آمریکا (مدت اعتبار پاسپورت شما باید حداقل شش ماه بیشتر از مدت اقامت شما در امریکا باشد.)
- تکمیل درخواست Visa غیر مهاجرتی (ارائه صفحه تایید فرم DS-160)
- رسید پرداخت هزینه درخواست Visa دانشجویی (در برخی موارد هزینه پس از مصاحبه دریافت میشود)
- آپلود عکس در ثبت نام آنلاین (در صورت آپلود نکردن عکس لازم است که عکس چاپ شده با فرمت تعیین شده را به صورت فیزیکی تحویل دهید)
- گواهی تایید صلاحیت به عنوان یک دانشجوی واجد شرایط Visa تحصیلی F یا M
گواهی تایید صلاحیت باید از سوی دبیرستان، کالج یا دانشگاهی که برای تحصیل در آن و مهاجرت تحصیلی اقدام کرده اید، صادر شود. دانشجوی متقاضی دریافت ویزای دانشجویی آمریکا ابتدا باید در سامانه دانشجویی و تبادل بازدیدکنندگان امریکا ثبت نام کند. این واحد آموزشی پس از وارد کردن اطلاعات شخصی و تحصیلی شما در پایگاه داده SEVIS، فرمهای لازم برای دریافت امضا را برای شما ارسال میکند.
مدارک پشتیبان ویزای آمریکا چیست؟
در برخی موارد ممکن است افسر سفارت که مصاحبه را انجام میدهد مدارک دیگری را جهت بررسی شرایط ویزای دانشجویی و آمادگی تحصیلی شما بررسی کند. این مدارک میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- مدارک مقاطع تحصیلی قبلی
- ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبلی
- نمرات آزمونهای استاندارد تعیین شده از سوی مراکز آموزشی آمریکا (متفاوت است)
- برنامه شما برای ترک آمریکا پس از اتمام تحصیل
- تمکن مالی و نحوه پرداخت هزینههای زندگی، سفر و تحصیل در آمریکا
ارائه اسناد پشتیبان به افسر مهاجرت نقش قابل توجهی در افزایش شانس شما برای دریافت Visa آمریکا را دارد. شما باید اسنادی در دست داشته باشید که نشان دهنده روابط قوی مالی، خانوادگی و اجتماعی در کشور خودتان باشد که شما را وادار میکند پس از پایان دوره تحصیلی خود ایالات متحده را ترک کنید.
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا نکته بسیار مهمی است که رعایت آن میتواند حتی نتیجه Visa شما را رقم بزند. شما باید اسناد معتبر و به روز مالی نشان دهید که ثابت کند شما توانایی مالی کافی برای پوشش تمام هزینههای زندگی و تحصیلی خود در مدت زمان تحصیل را دارید.
هزینههای تحصیل در آمریکا بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی شما میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. علاوه بر شهریه، هزینههای زندگی مانند اجاره مسکن، خوراک، حمل و نقل و مراقبتهای بهداشتی نیز در مجموع هزینههای مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا و مهاجرت تحصیلی تاثیرگذار هستند.
مدت زمان دوره تحصیلی نیز عامل مهمی است. دورههای طولانیتر مستلزم هزینههای بالاتر هستند و به تبع آن، نیاز به مانده حساب بیشتری دارند. موقعیت دانشگاه نیز در میزان مانده حساب مورد نیاز تأثیر دارد. به طور کلی، شهرهایی با هزینه زندگی بالاتر، مستلزم مانده حساب بالاتری خواهند بود. با انتخاب ارزان ترین دانشگاه های آمریکا می توانید میزان تمکن مالی خود را کمی کاهش دهید.
مدارک لازم برای تمکن مالی
- صورتحسابهای بانکی اعضای خانواده
- اسناد و مدارک از یک حامی مالی
- نامههای کمک مالی
- نامههای بورسیه تحصیلی
- نامهای از کارفرما که نشان دهنده حقوق سالانه شما باشد (در صورت وجود)
برخلاف تصور عموم که مبلغ حدود ۱۰۰۰۰ دلار آمریکا را برای شروع موفقیتآمیز تحصیل در خارج از کشور لازم میدانند، وزارت امور خارجه ایالات متحده مبلغ ثابتی را به عنوان حداقل مانده حساب برای ویزای دانشجویی آمریکا تعیین نکرده است. حداقل وجه نقد مورد نیاز به فرم I-20 بستگی دارد که از طرف دانشگاه شما صادر میشود و حداقل مبلغ مورد نیاز در حساب بانکی شما را تعیین میکند.
با این حال، این مبلغ فقط شهریه سال اول را پوشش میدهد و برای تأمین کل هزینههای مالی، باید هزینههای زندگی را به مبلغ درج شده در فرم I-20 اضافه کنید. برای معتبرتر شدن مدارک شما در مقابل کنسولگری وزارت امور خارجه، اطمینان حاصل کنید که این وجوه طی ۶ تا ۹ ماه گذشته به طور مداوم در حساب شما موجود بوده است.
برای مثال، اگر در فرم I-20 شما شهریه سال اول ۱۵۰۰۰ دلار ذکر شده باشد، حداقل مبلغی که باید به عنوان اثبات تمکن مالی در حساب بانکی خود نشان دهید، تقریباً بین ۲۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار خواهد بود. بنابراین، توصیه میشود که حداقل مانده حساب بانکی خود را در همین حدود نگه دارید.
اگر وجوه نقد کافی در حساب خود ندارید، میتوانید نامه کفایت مالی، اسپانسر یا وام دانشجویی ارائه دهید. نامه کفایت مالی به خصوص در صورتی که قصد دارید بعداً وام تحصیلی بگیرید، مؤثر است. با وام اسپانسر، میتوانید بر اساس تحلیل سوابق اعتباری، امتیاز اعتباری و داراییهای خود، گواهیای از بانک مبنی بر تواناییتان برای دریافت وام به زودی ارائه دهید. پس از ارائه تمامی مدارک به همراه امضا و تایید مقامات مربوطه، سفارتخانه با بانک شما برای تأیید صورتحسابها مکاتبه میکند و سپس درخواست Visa شما برای صدور ویزای دانشجویی آمریکا پردازش میشود.
ویزای تحصیلی آمریکا با خانواده
ویزای تحصیلی آمریکا با خانواده و گرفتن آن امکانپذیر است، اما قوانین سختگیرانهای در این مورد وجود دارد و فرآیند آن میتواند زمانبر باشد. برای گرفتن ویزا برای خانواده یا وابستگان، دانشگاه شما باید فرم I-20 را صادر کند. برای دریافت این فرم، دانشگاه به مدارکی مانند کپی پاسپورت شما و صورتحسابهای مالی اضافی برای اثبات تمکن مالی جهت تامین مخارج وابستگان شما نیاز دارد.
هنگامی که این فرمها را دریافت کردید، نوع ویزایی که اعضای خانواده شما باید برای آن درخواست دهند، به رابطه شما با آنها بستگی دارد. دانشجویان بینالمللی که میخواهند همسر یا فرزند خود را به ایالات متحده بیاورند، میتوانند برای ویزای F-1 اقدام کنند و سپس برای هر عضو خانواده درخواست ویزای F-2 را اضافه کنند.
ویزای F-2 یک ویزای مشتقشده است؛ یعنی میتوانید همزمان با درخواست ویزای دانشجویی خود برای آنها درخواست دهید و مدت زمان اقامت مجاز با مدت زمان ویزای شما برابر خواهد بود. شما ملزم به ارائه مدرکی دال بر رابطه خانوادگی خود با هر یک از متقاضیان، مانند سند ازدواج یا شناسنامه، خواهید بود.
اگر میخواهید والدین، خواهر و برادر، نامزد یا فرزند بالای ۲۱ سال خود را با ویزای دانشجویی به این کشور بیاورید، این افراد باید برای ویزای B-2 بازدیدکننده درخواست دهند. این ویزاها به اعضای خانواده اجازه میدهند تا حداکثر شش ماه در ایالات متحده اقامت داشته باشند و همچنین برای اثبات رابطه خود به مدارکی نیاز خواهید داشت.
اداره خدمات دانشجویی و پژوهشی بینالمللی ایالات متحده (ISSS) برای صدور فرم I-20، به مدرکی دال بر تأمین مالی به میزان ۷۰۰۰ دلار در سال برای همسر و ۶۰۰۰ دلار در سال برای هر فرزند نیاز دارد. اگرچه این حداقل مبلغ مورد نیاز است که شما باید آن را ثابت کنید، اما هزینه زندگی در ایالات متحده در حال افزایش است، بنابراین حتماً تحقیقات خود را انجام دهید تا برآورد واقعبینانهای از هزینههای مورد نیاز برای تأمین اجاره، غذا و سایر مخارج به دست آورید.
وابستگان همچنین باید نشان دهند که پس از اتمام تحصیل دانشجوی F-1 به کشور خود باز خواهند گشت. این میتواند با رزرو بلیط هواپیمای رفت و برگشت اثبات شود. در حالی که دانشجویان بینالمللی ممکن است بتوانند شغلهای درون دانشگاهی پیدا کنند یا کارهای نیمهوقت انجام دهند، اما بر اساس قوانین ویزای F-2 به وابستگان دانشجویان بینالمللی اجازه کار داده نمیشود و به آنها شماره بیمه تامین اجتماعی تعلق نمیگیرد.
ویزای تحصیلی آمریکا چقدر طول میکشه
ویزای تحصیلی آمریکا چقدر طول میکشه؟ بعد از انجام مصاحبه، باید منتظر تصمیم نهایی درباره ویزای خود باشید. در صورت تایید، ویزا روی پاسپورت شما درج میشود و میتوانید برای سفر به این کشور برنامهریزی کنید. مدت زمان بررسی درخواست ویزای دانشجویی آمریکا بسته به هر پرونده، متغیر است و گاهی اوقات ممکن است ظرف ۱۵ روز پاسخ را دریافت کنید و گاهی هم ممکن است ماهها طول بکشد.
بنابراین، همیشه توصیه میشود که در اسرع وقت برای ویزای دانشجویی آمریکا اقدام کنید. در شرایط خوب، ویزای شما میتواند تا ۱۲۰ روز قبل از شروع دوره تحصیلی شما صادر شود. با این حال، به دلیل محدودیتهای ورود به این کشور، تنها ۳۰ روز قبل از شروع دوره خود میتوانید وارد این کشور شوید.
در مجله لتس گو یونی درباره روشهای مهاجرت به این کشور صحبت کردهایم که اگر تمایل دارید با سایر روشهای مهاجرتی این کشور آشنا شوید، حتماً مقاله روش های مهاجرت به آمریکا را مطالعه نمایید.
کار با ویزای تحصیلی ایالات متحده آمریکا
طبق قوانین اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) و قوانین مهاجرت تحصیلی ایالات متحده، دانشجویان دارای ویزای F-1 تنها مجاز به کار درون دانشگا به مدت حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در طول ترم تحصیلی و ۴۰ ساعت در هفته در زمان تعطیلات هستند. متوسط حقوق پاره وقت برای دانشجویان بینالمللی در این کشور ۷.۲۵ دلار در ساعت است که حداقل دستمزد فدرال میباشد. با این حال، بسته به نوع، اندازه و موقعیت شغلی، برخی از مشاغل ممکن است تا ۱۵ دلار در ساعت یا بیشتر حقوق پرداخت کنند.
دانشجویان پس از گذراندن یک سال تحصیلی کامل، میتوانند برای مجوز کار خارج از دانشگاه اقدام کنند، اما تنها برای مشاغلی که با رشته تحصیلی آنها مرتبط بوده و توسط مسئول تعیینشده دانشگاه (DSO) و اداره خدمات شهروندی و مهاجرت این کشور (USCIS) تایید شده باشد.
کار درون دانشگاهی شامل کارهایی است که در محوطه دانشگاه برای خود دانشگاه یا شرکتهای تجاری مستقر در دانشگاه که خدمات دانشجویی ارائه میدهند، مانند کتابفروشی یا سلف، انجام میشود. این نوع کارها نیازی به تایید USCIS ندارد، اما برخی از دانشگاهها ممکن است محدودیتها یا الزامات خاص خود را داشته باشند.
دانشجویان بینالمللی پس از اتمام سال اول تحصیل خود، میتوانند از طریق برنامههایی مانند کارآموزی عملی اختیاری (OPT)، کارآموزی عملی درسی (CPT) یا برنامه سختی مالی (Economic Hardship) برای مجوز کار خارج از دانشگاه اقدام کنند. این برنامهها به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهند تا حداکثر به مدت ۱۲ ماه (یا ۲۴ ماه برای رشتههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی – STEM) تجربه کاری مرتبط با رشته تحصیلی شان را کسب یا نیاز مالی خود را برطرف کنند.
با این حال، این برنامهها نیازمند مجوز قبلی از مسئول تعیینشده دانشگاه (DSO) و اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) بوده و دارای شرایط پذیرش و فرآیند درخواست خاصی هستند. برای مثال، برنامه CPT باید جزئی جداییناپذیر از دوره درسی باشد و مستقیماً توسط دانشگاه نظارت شود، در حالی که برنامه OPT باید توسط DSO توصیه و توسط USCIS تایید شود.
ویزای تحصیلی آمریکا بدون مدرک زبان
ویزای تحصیلی آمریکا بدون مدرک زبان ممکن نیست. برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا، باید مهارت خود را در زبان انگلیسی ثابت کنید. این امر معمولا از طریق قبولی در یک آزمون معتبر زبان انگلیسی سنجیده میشود که نشاندهنده توانایی برقراری ارتباط و مکاتبه شما به این زبان است. در ادامه، حداقل نمرههای مورد نیاز برای آزمونهای زبان انگلیسی پذیرفته شده برای تحصیل در آمریکا آورده شده است:
- آیلتس: ۶.۵
- تافل: ۹۰
- پیرسون یا پی تی ای: ۵۰ و بالاتر
شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا
شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا برای مقاطع کارشناسی و ارشد چندان بالا نیست و به طور کلی اپلای برای مقطع دکتری ریسک کمتری دارد. ویزای این کشور برای سنجش صلاحیت متقاضیان از یک سیستم امتیازدهی مبتنی بر معیارهای مختلف استفاده میکند. کسب امتیاز بالاتر در این سیستم، شانس شما را برای دریافت ویزا افزایش میدهد.
نکات کلیدی
اعتبار دانشگاه: پذیرش از دانشگاههای معتبر و شناختهشده در این کشور، امتیاز قابل توجهی به شما میدهد.
تناسب سن و مقطع تحصیلی: سن متقاضی باید با مقطع تحصیلی مورد نظر تناسب داشته باشد. برای مثال، پذیرش در مقطع دکتری در سنین پایین امتیاز شما را افزایش میدهد.
آمادگی کامل: جمعآوری مدارک و مستندات لازم و ارائه آنها به صورت کامل و دقیق، از اهمیت بالایی برخوردار است.
دریافت ویزای دانشجویی آمریکا برای دانشجویان ایرانی میتواند روندی پیچیده باشد، اما با دنبال کردن مراحل گفته شده توسط لتس گو یونی و آمادهسازی دقیق مدارک، میتوانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید. اعمال ناگهانی محدودیتهای سیاسی بر پذیرش دانشجو، باعث ایجاد اضطراب زیادی برای دانشجویان کشورهایی مانند ایران میشود.
ایرانیان بهطور نامتناسبی تحت تأثیر طولانی شدن روند بررسیهای اداری از سوی دولت این کشور قرار دارند و بسیاری از افراد مجبور شدهاند در انتظار تصمیمگیری در مورد درخواستهایشان، که به نظر آنها زمان بسیار طولانی به طول میانجامد، فرصتهایی را که برای آنها تمام عمر تلاش کردهاند از دست بدهند.
طبق گزارش یک منبع اطلاعاتی موسسه آموزش بینالمللی است و دادههای مربوط به دانشجویان بینالمللی در این کشور را ردیابی میکند، تعداد دانشجویان ایرانی در دانشگاههای این کشور از سال ۲۰۱۷ بیش از ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است و در حال حاضر، حدود ۱۱۰۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاههای این کشور تحصیل میکنند.
کدام سفارت برای ویزای دانشجویی آمریکا بهتر است
کدام سفارت برای ویزای دانشجویی آمریکا بهتر است؟ شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد. ایرانیان عموما به سفارت خانههای آنکارا، ایروان، ابوظبی، دبی، باکو، پاکستان و غیره میروند. سفارتخانههای آنکارا، ایروان و دبی امکان مصاحبه به زبان فارسی را فراهم میکنند. این گزینه برای متقاضیانی که به زبان انگلیسی تسلط کافی ندارند، مناسب است.
برخی سفارتخانهها مانند عمان و پاکستان، به دلیل ظرفیت بیشتر، وقت مصاحبه را در بازههای زمانی کوتاهتری ارائه میکنند و این گزینه برای متقاضیانی که تمایل به دریافت سریع ویزا دارند، مناسب است. همچنین، سفارت این کشور در ایروان به دلیل رابطه خوب با دانشجویان ایرانی، در برخی موارد مانند معافیت سربازی و سابقه کار در ارگانهای خاص، سختگیری کمتری اعمال میکند.
به طور کلی، بهترین سفارت برای شما به شرایط و اولویتهایتان بستگی دارد. با در نظر گرفتن فاکتور هایی مانند زبان مصاحبه، ظرفیت سفارت، مکان، و نظرات دیگران، میتوانید سفارتی را انتخاب کنید که روند اخذ ویزای شما را تسهیل کند.