ایرانیان برای ورود به خاک کشور استرالیا و بهرهمندی از فرصتهای نهفته در این کشور، نیاز به اخذ یکی از انواع ویزا استرالیا دارند. طبق قوانین مهاجرتی دولت دریافت ویزای استرالیا شرایط و مراحل مشخصی دارد که عدم شناخت آن منجر به رد شدن پرونده درخواست میشود. برای اطلاع از این شرایط و آشنایی با مراحل پرتقاضاترین نوع ویزا یعنی ویزای تحصیلی استرالیا تا پایان این بخش همراه سایت لتسگو یونی باشید.
ویزای استرالیا
این سرزمین شبه جزیرهای ششمین کشور وسیع جهان است که در میان آبهای وسیعی همچون اقیانوس آرام، اقیانوس منجمد جنوبی، و اقیانوس هند غوطهور شده است. این سرزمین بخش وسیعی از قاره اقیانوسیه را در بر گرفته که به عنوان کوچکترین قاره جهان از آن یاد میشود.
موقعیت جغرافیایی این پهنه احاطه در آب، موجب رونق اقتصادی و ارتباط دریایی با دیگر نقاط جهان شده است. معادن غنی نهفته در قلب این سرزمین نیز موجب پیشبرد اقتصادی آن شده، به طوری که نام این سرزمین از نظر تولید ناخالص داخلی یا GDP در ردههای بالای جهانی قرار گرفته است. شاید به همین دلیل باشد که مهاجرت به این سرزمین در لیست مقاصد مهاجرپذیر ایرانیان قرار گرفته است. برای مطالعه روشهای مهاجرت به استرالیا این صفحه را مطالعه کنید.
از آنجایی که زبان اصلی و رسمی موسسات آموزشی این سرزمین زبان انگلیسی است، بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی شرایط تحصیل در آن پهنه را مورد بررسی قرار میدهند. امنیت، کیفیت آموزش بالا و کمتر بودن هزینههای زندگی (به نسبت ایالات متحده و بریتانیا به عنوان کشورهای انگلیسیزبان) میتواند دلیل این انتخاب باشد. بسیاری از موسسات آموزشی میزبان دانشجویان بینالمللی در شهرهای سیدنی، ملبورن و آدلاید قرار گرفتهاند.
جاذبههای طبیعت و دیدنیهای جذاب این سرزمین سالانه هزاران گردشگر را بهسوی خود میکشاند. هر یک از ایالتهای این کشور میزبان یکی از شگفتیهای طبیعت شده و انتخاب را برای گردشگران و کاشفان طبیعت دشوار کرده است.
بسته به هدف متقاضی از سفر به این پهنه، باید برای دریافت یکی از انواع ویزای استرالیا اقدام کرد. به طور کلی ویزای استرالیا به دو بخش اصلی اقامت کوتاهمدت و اقامت بلندمدت تقسیم میشود که شرایط و مدارک خاص خود را دارند.
لازم به ذکر است که سفارت سالهاست امور مربوط به ویزا را به دپارتمان homeaffairs کارگزاری وزارت امور خارجه خود سپرده و سفارت فعالیتی در این زمینه ندارد. با توجه به وجود جلسه انگشتنگاری در پروسه اخذ ویزای استرالیا، متقاضی پس از دریافت ایمیل و آگاهی از نتیجه کلی پرونده درخواست، باید برای شرکت در جلسه بیومتریک حضوری مراجعه کند. انجام امور مربوط به انگشتنگاری در دفتر ویافاس گلوبال انجام میشود.
پس از اینکه ویزای استرالیا به اصطلاح لادج شد، ایمیلی از سوی کنسولگری به متقاضی ارسال میشود که به نامه انگشت نگاری مشهور شده است. پس از دریافت این نامه متقاضی و همراهان او باید در بازه زمانی ۱۴ روزه برای انگشت نگاری اقدام کنند. در جلسه بیومتریک چهره متقاضی با دوربین دیجیتال تصویربرداری میشود و اثر ده انگشت او توسط اسکنر دیجیتالی در سامانه اداره مهاجرت به ثبت میرسد.
در کنار هزینههای مربوط به درخواست انواع ویزا استرالیا، جمع آوری اطلاعات بیومتریک هر یک از متقاضیان ویزای استرالیا ۲۳ یورو هزینه دارد که معمولا به صورت نقدی در مرکز بیومتریک دریافت میشود. برای سرعت بخشیدن به این پروسه، بهتر است هنگام شرکت در بیومتریک ارز کافی همراه داشته باشید.
انواع ویزا استرالیا
برای درخواست یکی از انواع ویزا استرالیا باید فرم درخواست مجوز مربوطه را از سایت کارگزاریهای آن دریافت کرد و پس از تکمیل آن، اسکن مدارک مورد نظر را ضمیمه فرم درخواست برای آفیسر پرونده ارسال کرد. پس از بررسی وضعیت درخواست، نتیجه پرونده برای متقاضی ایمیل میشود.
در دستهبندی ویزای استرالیا تنوع بسیاری وجود دارد که هر یک با کد سهرقمی خوانده میشود. انواع ویزای توریستی استرالیا به این ترتیب سازماندهی شدهاند: مجوز مسافرت الکترونیکی (601)، مجوز eVisitor (651)، ویزای ترانزیت (771)، مجوز گردشگری (600)، مجوز کار و سفر در تعطیلات (زیر کلاس 462)، مجوز کار در تعطیلات (417).
مهاجرت به این کشور برای تحصیل و آموزش نیاز به ویزای دانشجویی (500)، ویزای همراه Student Guardian (590)، و مجوز آموزشی (407) دارد. برای پیوستن به خانواده باید مجوز فرزندخواندگی (102)، ویزای نسبی وابسته سالمندان (114)، ویزای نسبی وابسته به سن (838)، ویزای والدین سالخورده (804)، ویزای مراقبتی (836)، ویزای مراقبتی (116)، ویزای کودک (101 و 445)، ویزای کودک (802)، ویزای کمک مالی والدین (موقت) (884) و ویزای کمک مالی والدین (864) دریافت کرد.
از دیگر ویزای نسبی آن میتوان به مجوز مشارکت والدین (143 و نوع موقت آن 173)، روابط خانوادگی شهروند نیوزیلند (موقت) (461)، ویزای والدین (103)، ویزای شریک (موقت و مهاجر) (309 و 100)، ویزای شریک (820 و 801)، مجوز احتمالی ازدواج (زیر کلاس 300)، حمایت از پدر و مادر (موقت) (870) اشاره کرد.
مهاجرت از طریق برای کارمندان ماهر به این کشور با انواع ویزا استرالیا از قبیل ویزای نوآوری و سرمایهگذاری تجاری (دائمی888 و موقت188)، مجوز صاحبان مشاغل (890)، استعداد کاری (دائمی132)، استعدادهای درخشان (124)، مجوز جهانی استعداد درخشان (858)، طرح نامزدی کارفرمایان (186)، مجوز سرمایهگذاری (891)، مجوز اقامت دائم منطقهای (191)، طرح مهاجرت تحت حمایت منطقهای (187)، منطقهای (موقت) اسپانسر کارفرمای ماهر (494)، ویزای مستقل نیروی کار ماهر (زیر کلاس 189)، فارغ التحصیل ماهر شناختهشده (476)، مجوز مالک مشاغل پشتیبانیشده ایالتی یا منطقهای (892)، مجوز کار موقت (روابط بین الملل) (403)، کار موقت برای متخصصان (اقامت کوتاه مدت 400) امکانپذیر شده است.
متقاضیان ویزای استرالیا در مشاغلی مانند خدمه دریایی باید مجوز 988، و مجوز کار موقت (ماهر) (457) دریافت کنند. افرادی که برای معالجه پزشکی و درمانی به این سرزمین سفر میکنند هم به مجوز درمان پزشکی (602) نیاز دارند.
با توجه به انواع ویزا استرالیا و تنوع بسیار آن، میتوان دریافت سفر به این کشور متقاضیان بسیاری دارد که طبقهبندی و کنترل آنها منجر به این تنوع شده است. جمعیت ساکن در کشور از دیرباز تا به امروز از مهاجرانی تشکیل شده است که این سرزمین وسیع جزیرهای را برای زندگی برگزیدهاند.
درخواست هر یک از مجوزهای اقامت نیاز به مدارک و شرایط مشخصی است که طبق قوانین مهاجرتی این کشور تعیین شده است. در ادامه به بررسی مزایا، شرایط و هزینههای ویزای تحصیلی استرالیا، ویزای توریستی استرالیا و ویزای کاری استرالیا به عنوان پرتقاضاترین انواع ویزا استرالیا میپردازیم.
ویزای تحصیلی استرالیا
پس از آمریکا و بریتانیا، مهاجرت تحصیلی به استرالیا در رتبه سوم جذب دانشجویان خارجی قرار گرفته است. با وجود جمعیت کم و کمتراکم سرزمین، دانشجویان بینالمللی بسیاری در میان مهاجران دیده میشود؛ به عبارت دیگر، مهاجرت تحصیلی از دیگر برنامههای مهاجرتی آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در حال حاضر هفت مورد از دانشگاههای مستقر در این سرزمین چندپاره در شمار بهترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند که گواهی آشکار بر کیفیت آموزش آنهاست. فارغالتحصیل شدن از برترین دانشگاه جهان میتواند سکوی پرتابی به سوی آینده روشنتر و زندگی بهتر باشد.
ویزای تحصیلی استرالیا به دانشجویان بینالمللی اجازه اشتغال در کار پارهوقت نیز میدهد. دانشجویان میتوانند با اشتغال به کار با سقف 20 ساعت در هفته بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی را پوشش دهند و مهمتر از آن تجربه کار در این کشور را در زرومه کاری خود ثبت کنند.
مهاجرت تحصیلی در قدم اول نیاز به دریافت پذیرش تحصیلی از موسسات آموزشی معتبر واقع در این کشور دارد. اخذ پذیرش تحصیلی بسته به رشته، مقطع و قوانین مجموعه آموزشی میزبان شرایط و مدارک مورد نیاز منحصری دارد. باید توجه داشت که دانشجویان واجد شرایط میتوانند از تنوع برنامههای کمکهزینه تحصیلی بهرهمند شوند.
با جلب رضایت مسئولان پذیرش تحصیلی دانشجویان بینالمللی دانشجو میتواند برای دریافت ویزای تحصیلی استرالیا اقدام کند. بر اساس قوانین مهاجرتی این کشور، اقامت تحصیلی در دو مرحله صادر میشود؛ پس از دریافت پذیرش، ویزای استرالیا صادر میشود و پس از آن باید برای مجوز اقامت و تحصیل اقدام کرد.
مهاجرت تحصیلی برای دانشآموزان 6 سال به بالا تا مقاطع عالی امکانپذیر است؛ فارغ از مقطع تحصیلی و سن متقاضی برای تحصیل در این پهنه وسیع باید ویزای تحصیلی استرالیا در ساب کلاس 500 دریافت کرد.
مدتزمان اعتبار ویزای تحصیلی استرالیا به طول دوره تحصیل بستگی دارد و تا 5 سال قابل تمدید است. بر طبق قوانین مهاجرتی این کشور دانشجویان پس از دریافت ویزای تحصیلی استرالیا میتوانند به همراه خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) نیز ویزای همراه دریافت کنند.
برای جلوگیری از ایجاد موانع برای دریافت ویزای استرالیا پیشنهاد میکنیم دانشجو در خاک این کشور مشغول به تحصیل شود و پس از آن خانواده او برای دریافت ویزای همراه اقدام کنند. ویزای همراه یا ویزای گاردین اجازه کار به همسر متقاضی نیز میدهد. درصورت واجد شرایط بودن اشتغال به کار همسر میتواند پس از پروسه مهاجرت تحصیلی منجر به اقامت دائم در این کشور شود.
مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی استرالیا
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، متقاضی پس از دریافت پذیرش تحصیلی میتواند برای ویزای تحصیلی استرالیا اقدام کند. برای این امر باید مدارک لازم تعیین شده از سوی دانشگاه به همراه فرم درخواست در بازه زمانی مشخصی به موسسه آموزشی مورد نظر ارسال شود.
به عبارت دیگر، متقاضی پیش از ثبت درخواست تحصیلی استرالیا باید تاییدیه ثبت نام (COE) یا معرفی نامه مبنی بر پذیرش در دورههای آدمیک موسسات آموزشی مشترک (CRICOS) دریافت کند تا بتواند برای ویزا اقدام کند.
علاوهبر این، اداره مهاجرت و پلیس مزربانی (DIBP) شرایط متقاضی را در سه مقوله شرایط مالی، میزان مهارت زبان انگلیسی و الزامات سلامت و شخصیت میسنجد. در صورت وجد شرایط بودن متقاضی الزام قانونی موقت (GTE) را دریافت میکند؛ اما در صورت شبه در یکی از موارد سابقه سفر و مهاجرت، اهمیت دوره آکادمیک انتخابی برای آینده و شرایط فعلی او در کشور مبدا، متقاضی باید در جلسه مصاحبه حضوری شرکت کند.
پس از دریافت نامهها و تاییدیههای لازم، نوبت به تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی استرالیا میرسد. علاوهبر این، باید مدارک مشخصی ضمیمه فرم درخواست شود که چکلیست آن بسته به شرایط متقاضی متفاوت است.
معمولا برخی از مدراک مورد نظر در مرحله پذیرش تحصیلی برای اخذ ویزا نیز مورد نیاز است. یکی از مهمترین این مدارک مدرک زبان انگلیسی با نمره متوسط به بالا از آزمونهای بینالمللی است. در وب سایت DIBP آزمونهای زبان مورد تایید و مجاز سفارت اعلام شده است؛ آزمونهای آیلتس، تافل، آزمون زبان انگلیسی پیرسون (PTE) و آزمون انگلیسی پیشرفته کمبریج (CAE) در این لیست دیده میشود.
در صورتی که متقاضی نمره بالاتر از حد انتظار دانشگاه ارائه دهد و بتواند 2 توصیه نامه قوی از استادان دانشگاه محل تحصیل پیشین خطاب به دانشگاه جدید دریافت کند و نامه SOP یا بیانیه هدف از تحصیل قوی ارائه دهد، میتواند با دریافت بورسی ه تحصیلی از هزینههای تحصیل بکاهد. نگارش یک cv عالی در این مرحله اهمیت بسیاری دارد.
مدارک فوق در مرحله ثبت درخواست ویزای تحصیلی استرالیا نیز اهمیت ویژهای دارد. شرایط دریافت ویزا برای هر فرد متفارت است، اما به طورکلی از دیگر مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی استرالیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• اسکن اصل و ترجمه مدارک شناسایی (شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج (در صورت تاهل) و ... )
• نامه پذیرش تحصیلی
• ارائه مدرک زبان معتبر (کمتر از دو سال قبل از ثبت درخواست)
• ترجمه مدارک و سوابق کاری و تحصیلی
• گواهی الکترونیکی ثبت نام (ECOE)
• انگیزه نامه تحصیلی (State Of Purpose)
• ۴ قطعه عکس
• اصل و ترجمه ریزنمرات مقطع تحصیلی پیشین
• تمکن مالی
• ترجمه اسناد ملکی و دارایی
• فیشهای پرداختی موردنیاز
یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز ویزای استرالیا ارائه تمکن مالی کافی است. گواهی تمکن مالی که از بانکهای ایران به زبان انگلیسی صادر میشود، گردش حساب متقاضی یا حامی مالی او را نشان میدهد. توانایی مالی متقاضی باید در حدی باشد که هزینههای تحصیل، سفر و زندگی را در طول دوره مهاجرت تحصیلی پوشش دهد.
در کنار هزینه مربوط به شهریه، بلیط هواپیما و اسکان اولیه متقاضی، تمکن مالی باید هزینه یکسال زندگی در کشور مقصد مهاجرت تحصیلی را تامین کند. بر اساس آخرین بیانیه اداره مهاجرت، تمکن مالی باید حداقل معادل 18650 دلار باشد.
علاوهبر این، بلیت رفتوبرگشت هواپیما برای کشور استرالیا معادل 2500 دلار به ازای هر فرد است. با احتساب تعداد همراهان متقاضی در طول دوره مهاجرت تحصیلی باید مبلغ تمکن مالی به دقت محاسبه شود. باید توجه داشت که گردش حساب بانکی متقاضی اهمیت بسیاری برای آفیسر ویزا دارد و در نتیجه پرونده تاثیرگذار است.
هزینه ویزای تحصیلی استرالیا
هزینه اولیه درخواست ویزای تحصیلی استرالیا در تمامی مقاطع تحصیلی از دوره ابتدایی گرفته تا دوره پست دکترا و دیگر دورههای مطالعاتی 620 دلار اعلام شده است. توجه داشته باشید که تمامی مبالغ اعلام شده در این مبحث به دلار استرالیا محاسبه میشود.
بررسی وضعیت متقاضیان در مراحل بعدی 460 دلار است که برای دانشآموزان زیر 18 سال به 150 دلار کاهش پیدا میکند. در مرحله بررسی تکمیلی پرونده نیز 700 دلار باید پرداخت کرد. فیش پرداختی هزینه اولیه ویزا (620 دلار) باید به همراه دیگر مدارک مورد نیاز برای سفارت ارسال شود.
ویزای همراه که در سابکلاس 590 طبقهبندی شده است، 620 دلار هزینه دارد و در مرححله پردازش نهایی نیز 700 دلار دیگر باید پرداخت کرد. نامزدی ویزای آموزشی 170 دلار، ویزای آموزشی زیر 18 سال 80 دلار و بالای 18 سال 310 دلار هزینه دارد.
مجوز اقامت پس از تحصیل در استرالیا
کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی این کشور موجب شده تا دانشجویان بینالمللی پس از فارغالتحصیلی به دنبال راهی برای تمدید اقامت خود و کار در این کشور باشند. افراد واجد شرایط با دریافت مجوز اقامت نوع 489 میتوانند حداقل یکسال پس از فارغالتحصیلی و حداکثر 18 ماه در خاک اقامت داشته باشند تا بتوانند شغل مورد نظر را پیدا کنند.
این مجوز موقت 18 ماهه قابل تمدید نیست؛ متقاضی موظف است پس از ثبات شرایط کاری متقاضی با ایجاد سابقه کاری و پرداخت مالیات، مجوز اقامت موقت خود را به ویزای کاری استرالیا تبدیل کنند و به اقامت خود ادامه دهند.
انواع ویزای توریستی استرالیا
علاوهبر گردش و بازدید از دیدنیهای طبیعی و تاریخی این کشور، ویزای توریستی استرالیا برای اهداف متفاوت دیگری نیز جهت اقامت موقت نیز صادر میشود. ملاقات با والدین یا فرزندان مقیم آن کشور (با مجوز دائم یا موقت)، دیدار با خواهر و برادر یا اقوام، شرکت در کنفرانس، مصاحبه شغلی، قرارداد کاری و ... نیاز به اخذ یکی از انواع ویزا استرالیا از دسته توریستی دارد.
گذراندن تعطیلات، دیدار از خانواده یا دوستان، گذر از مرزهای این کشور، کار موقت در تعطیلات، شرکت در یک رویداد، شرکت در یک کنفرانس یا نمایشگاه، فعالیتهای کوتاهمدت در حوزه کسب و کار، درمان پزشکی، کار داوطلبانه و سفر دریایی نیاز به دریافت یکی از انواع ویزا استرالیا در گروه توریستی آن دارد.
به طور کلی ویزای استرالیا در دو بخش اصلی یکبار ورود و چندبار ورود (مولتی) تقسیم میشوند و بسته به هدف متقاضی از سفر در سه دسته کلی در سابکلاس ۴۱۷، سابکلاس 600 و 601 و سابکلاس 651 قرار میگیرند که در ادامه به نحوه کاربرد و شرایط دریافت هر یک میپردازیم.
ویزای توریستی استرالیا برای دیدار با خانواده
افرادی که پدر و مادر یا فرزندان آنها در کشور استرالیا زندگی میکنند، با ویزای دیداری که زیرمجموعه ویزای توریستی استرالیا محسوب میشود، میتوانند با داشتن حامی مالی مجوز ورود به این سرزمین را به دست آورند.
در این صورت فرد دعوتکننده (فرد مقیم در داخل کشور) موظف به ارائه دعوتنامه و تمکن مالی کافی به اداره مهاجرت است. اگر مسافر هدف دیگری از سفر داشته باشد، باید در نوع ویزای استرالیا دقت کند؛ چراکه این نوع ویزای استرالیا مجوز کاری، آموزشی و حتی درمانی را به مسافر نمیدهد.
بر اساس قوانین مهاجرتی فرد دعوتکننده باید مبلغی حدود 5000 تا15000 دلار بسته به تعداد مسافران در گرو دولت استرالیا به امانت بگذارد تا مجوز ورود آنها صادر شود. تا زمان حضور مسافران در خاک کشور فرد دعوتکننده اجازه برداشت این مبلغ را نخواهد داشت. مدت زمان اعتبار این نوع ویزای استرالیا 2 هفته تا 12ماه است و تمدید نمیشود.
ویزای توریستی استرالیا برای دیدار خانواده با دانشجوی مشغول به تحصیل در موسسات آموزشی آن کشور، یکی از پرمخاطبترین ویزای استرالیا در این دسته است که نیاز به دعوتنامه دانشجو مقیم دارد. ارائه مدارک مبنی بر اشتغال به تحصیل یا فارغالتحصیلی ضمیمه دعوتنامه الزامی است.
ویزای توریستی استرالیا با هدف کاری و تجارت
برای شرکت در در کنفرانس علمی، مصاحبه کاری، یا انعقاد قراردادهای تجاری باید این نوع ویزای استرالیا را درخواست داد. بسته به طوب سفر و نظر آفیسر پرونده اعتبار این ویزا یک تا 12 ماه است و اجازه کار و کسب درآمد به دارنده این نوع از انواع ویزا استرالیا نمیدهد.
ویزای توریستی استرالیا با هدف گردش
استفاده از جاذبههای دیدنی و گردش در آن کشور به ویزای توریستی استرالیا نیاز دارد که در سابکلاس 600 قرار میگیرد. در این نوع ویزای استرالیا متقاضی اجازه کار با تحصیل ندارند و بسته به اعتبار آن میتوانند سه، شش یا ۱۲ ماه (در صورت تمدید) در خاک آن کشور اقامت داشته باشند.
مدارک لازم برای ویزای توریستی استرالیا
یکی از مهمترین فاکتورهای مورد نیاز برای درخواست یکی از انواع ویزا استرالیا از گروه توریستی اثبات بازگشت به کشور مبدا است. متقاضی با ارائه مدارکی مانند داراییهای ملکی، حضور وابستگان نزدیک، و فرم مرخصی از محل کار از دلایل بازگشت خود به کشور مبدا این امر را به آفیسر پرونده اثبات کند.
ثبت درخواست هر یک از انواع ویزا استرالیا در این گروه مدارک و شرایط مورد نیاز خود را دارد؛ اما به طور کلی درخواست ویزای توریستی استرالیا نیاز به مدارکی به شرح زیر دارد:
• اسکن اصل و ترجمه مدارک شناسایی مانند کارت ملی، شناسنامه و کارت پایان خدمت
• تکمیل فرمهای مربوطه
• پاسپورت معتبر با ۶ ماه اعتبار و پاسپورت قبلی برای بررسی سوابق سفر
• نامه اشتغال به کار یا تحصیل
• ارائه دعوتنامه
• وضعیت تاهل؛ اسکن اصل و ترجمه سند ازدواج
• ترجمه مدارک مبنی بر سوابق شغلی و تحصیلی
• سند مالکیت
• ۲ قطعه عکس
• تمکن مالی با گردش حساب بانکی ۳ ماهه
• اسناد و مدارک مالی مربوط به داراییها
• رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما
• رزرو اقامتگاه
بسته به هدف سفر بهتر است نامه تمکن مالی موجودی معادل ۱۰ هزار دلار را نشان دهد. ارائه فیشهای حقوق دو ماه اخیر متقاضی در کنار دیگر مدارک داراییهای او از مهمترین مدارک مورد نیاز ویزای استرالیا است.
در برخی از انواع ویزا استرالیا در گروه توریستی ارائه مدرک زبان جنرال انگلیسی الزامی است؛ اما برای درخواست مجوز سفر گردشگری نیازی به مدرک زبان و اثبات مهارتهای آن نیست.
سابقه سفر متقاضی از عوامل تاثیرگذار در نتیجه پرونده درخواست است. به همین دلیل ارائه پاسپورتهای منقضی شده در چکلیست انواع ویزا استرالیا دیده میشود. هر چه مهرهای بیشتر و قویترین در پاسپورتهای متقاضی وجود داشته باشد، پروسه دریافت ویزای استرالیا آسانتر پیش میرود.
هزینه ویزای توریستی استرالیا
پس از انتخاب هدف سفر خود در سامانه ثبت درخواست ویزای استرالیا، زمان تقریبی پردازش پرونده و صدور ویزا و همچین هزینههای مربوط به آن برای متقاضی مشخص میشود. در سفرهای توریستی مکرر، ثبت درخواست اولیه ویزای استرالیا 1,065 آب میخورد.
به طور کلی ثبت درخواست ویزای توریستی استرالیا ۱۴۰ دلار و هزینه بیومتریک 23 یورو به ازای هر نفر است. لازم به ذکر است که اقدام برای درخواست این نوع ویزای استرالیا از داخل خاک آن کشور ۳۴۵ دلار است!
ویزای کاری استرالیا
کار در این سرزمین یکی از روشهای مهاجرتی پر تقاضا محسوب میشود که منجر به دریافت مجوز اقامت کوتاهمدت موقت یا اقامت دائم میشود. بسته به نوع برنامه مهاجرتی یا شغل، انواع ویزا استرالیا برای این دسته از متقاضیان صادر میشود.
مجوز اقامت کوتاهمدت و موقت برای ویزای 400 افراد متخصص، مجوز 476 ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص، مجوز 485 ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا و مجوز 491 ویزای تخصصی با اسپانسر مناطق کمجمعیت و اسپانسر فامیلی صادر میشود.
افرادی که به دنبال اقامت دائم هستند، برای کار باید به دنبال ویزای 186 اقامت دائم با اسپانسر شغلی، ویزای اقامت دائم با حمایت کارفرما در مناطق «کمجمعیت» 187، ویزای مهارت به صورت مستقل 189 یا ویزای مهارت با اسپانسر ایالتی 190 باشند.
برخی از این برنامههای مهاجرتی با ارزیابی شرایط متقاضی و وضعیت سوابق تحصیلی و شغلی اقدام به پذیرش نیروی کار میکنند. هر یک از فاکتورهای این برنامه مهاجرتی امتیاز مشخصی دارد؛ اگر متقاضی بتواند در مجموع امتیاز مورد نظر را بهدست آورد، میتواند برای ویزای کاری استرالیا اقدام کند.
از جمله فاکتورهای مهم برای این روش مهاجرتی میتوان به شرایط سنی، مدرک تحصیلی، سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی در خارج از استرالیا در ۱۰ سال گذشته، سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی در داخل کشور استرالیا در ۱۰ سال گذشته، سطح تسلط به زبان انگلیسی و تسلط به یکی از زبانهای خاص اشاره کرد. برخی موارد از جمله سابقه تحصیل در داخل این سرزمین و شرایط همسر در صورت تاهل نیز امتیازاتی دارند.
بر اساس قوانین سیستم ارزیابی جذب نیروی کار مهار داشتن سن کمتر از 40 سال، مدرک زبان آیلتس با نمره 7.5 به بالا، ارائه حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی، ارائه مدرک تحصیلی حداقل مقطع لیسانس از جمله موارد ضروری برای شرکت در این برنامه مهاجرتی محسوب میشود. ارائه سابقه اشتغال در استرالیا و همچنین امتیازات مربوط به همسر میتواند شرایط را بهبود بخشد.
برای دریافت ویزای کاری استرالیا با کد 189 و 491 باید حداقل امتیاز 65 را از سیستم ارزیابی مهاجرت کاری به دست آورد تا بتوان به ویزای کاری استرالیا رسید. در این صورت در بدو ورود به آن کشور به متقاضی مجوز اقامت دائم اعطا میشود.
با دریافت ویزای کاری استرالیا اجازه کار تمام وقت و تحصیل به تمامی اعضا خانواده داده میشود. استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی رایگان Medicare، امکان اخذ حق شهروندی، تردد آزادانه در میان مرزها، و مجوز اسپانسر دیگر اعضای خانواده از جمله مزایای دریافت ویزای کاری استرالیا هستند.
پیش از اقدام برای ویزای کاری استرالیا، بهتر است لیست نیروی کار مورد نیاز برای مشاغل مشخص را مورد مطالعه قرار دارد. طبق آخرین بیانیه اداره مهاجرت این کشور، مشاغلی مانند پرستاران، معلم دبیرستان،معلم دبستان، برنامه نویس نرم افزار، برقکار، مدیر ساختوساز، نجار، نقاش، اپراتور دستگاه فلزکاری و ماشینسازی، لوله کش، مکانیک موتور، مدرس کلاسهای خصوصی و مدرس دانشگاه، کارگر معاملات فلزی و جوشکاری، وکیل، مشاور مدیریت، پزشک عمومی، مدیر متخصص، مهندس عمران، مهندس صنایع، مکانیک و تولید، مدیر پایگاه داده و سیستمها و متخصصان امنیت ICT در اولویت هستند.
ثبت درخواست و تشکیل پرونده و همچنین ایجاد پروفایل کاربری در سیستم ارزیابی در اغلب ویزای کاری استرالیا 4,045 دلار هزینه دارند. موارد استثنا هم وجود دارد؛ ویزای کمبود مهارت موقت با اقامت کوتاه مدت - 1،265 دلار، ویزای نیروی ماهر منطقه ای (موقت) (مسیر اقامت طولانی) - 360 دلار، ویزای کار موقت - 310 دلار و ویزای استعداد برجسته - 4،110 دلار هزینه دارد. برای اطلاع از لیست دقیق قیمتها در تمام مراحل و انواع ویزای کاری استرالیا به صفحه کارگزاری وزارت امور خارجه استرالیا مراجعه کنید.