ورود به خاک کشور چین برای اتباع ایرانی به یکی از انواع ویزا چین نیاز دارد مثلاً ویزای تحصیلی چین. بنابراین هدف از سفر، نوع ویزای مورد نیاز متقاضی را مشخص میکند. جهت آشنایی با ویزای چین، به خصوص پرمخاطبترین آن ویزای تحصیلی چین، با ما در سایت موسسه اعزام دانشجو لتسگو یونی همگام باشید.
ویزای چین
کشور چین دومین کشور وسیع جهان صاحب دومین اقتصاد قدرتمند دنیا شده است؛ همین دلایل کافیست تا این سرزمین باستانی امروز هم در میان مقاصد پرتقاضا برای سفر و اقامت قرار بگیرد. علاوهبر این، طبیعت دلربای این سرزمینِ گسترده از جنگلزارهای انبوه گرفته تا سواحل نیلی و آرام، سالانه گردشگران بیشماری را به خود جلب میکند.
اقتصاد پُر رونق این کشور فرصتهای بیحدومرزی را برای تجار و بازرگانان تمامی کشورها از جمله ایرانیها رقم زده است؛ فرصتهای بیشمار تجاری، گردشگری و حتی تحصیلی سالانه مسافران و مهاجران بسیاری را به این سرزمین فرا میخواند. برای این منظور باید ابتدا برای اخذ یکی از انواع ویزا چین اقدام کرد. از آنجایی که تنوع ویزاهای این کشور نیز بسیار است، برای دریافت ویزای چین ابتدا باید با انواع آن آشنا شویم.
انواع ویزای چین
بهطور کلی ویزاهای این کشور به دو بخش ویزاهای بلندمدت و ویزاهای کوتاهمدت تقسیم میشوند؛ اگر متقاضی سفر به چین بیش از 180 روز در این سفر حضور داشته باشد، به ویزاهای بلندمدت نیاز دارد. برای مثال ویزای تحصیلی چین یک مجوز اقامت بلندمدت محسوب میشود و ویزای D منجر به اقامت دائم میشود.
اگر متقاضی تصمیم به اقامت کوتاهمدت در این سرزمین داشته باشد، بسته به هدف سفر به ویزای توریستی چین، طبقهبندی تجاری، غیرتجاری، درمانی و ... نیاز دارد. پرتقاضاترین انواع ویزا چین عبارت هستند از:
• ویزای چین از نوع C برای حمل و نقل بین کشوری و حمل بار
• ویزای چین از نوع D برای تجارت دائمی
• ویزا F مختص امور غیرتجاری مانند شرکت در دورههای کوتاه، بازدید از نمایشگاه، شرکت در همایش و ...
• ویزا G ویزا مربوط به ترانزیت
• ویزا J1 برای خبرنگاران با مدت زمان اقامت بیش از 180 روز
• ویزا J2 برای خبرنگاران با مدت زمان کمتر از 180 روز
• ویزای چین از نوع L برای گردشگری
• ویزای چین از نوع M برای تجار
• ویزا Q برای دیدار دوستان و بستگان
• ویزا R برای نوابغ و استعدادهای درخشان
• ویزا S برای دیدار بستگان درجه یک
• ویزای چین از نوع X برای تحصیل در چین
• و ویزای چین از نوع Z برای کار اتباع خارجی
باید توجه داشت که هدف از سفر نوع ویزا را مشخص میکند؛ اگر هدف از سفر با نوع ویزا درخواستی متقاضی همخوانی نداشته باشد، درخواست ویزا رد میشود. به همین دلیل فارغ از نوع آن، به نحوه پر کردن فرم و نوع فرم باید توجه ویژه داشت.
درخواست و پیگیری مراحل انواع ویزا چین به صورت آنلاین امکانپذیر است؛ اما از آنجایی که کیفیت پاسخدهی در سایت سفارت این کشور در ایران چندان مناسب نیست، پیشنهاد میکنیم برای تعیین وقت مراجعه حضوری اقدام شود. سفارت این کشور در تهران (محله اقدسیه) از روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 8:30 تا 12:30 و از ساعت 14:30 تا 16:30 دایر است.
عواملی مانند تکمیل اشتباه فرم درخواست ویزای چین، عدم تطابق عکس با مشخصات فردی، داشتن سوء پیشینه کیفری، سابقه اقامت غیرقانونی متقاضی در این سرزمین و یا هر کشور دیگری، ابتلا به بیماریهای واگیر داری مثل ایدز و هپاتیت ب، یا داشتن مشاغل خاص نظامی، مذهبی یا رسانهای میتواند در نتیجه پرونده تاثیرگذار باشد.
هر یک از انواع ویزا چین هزینه، شرایط و مدارک مخصوص به خود را نیاز دارد. در این بخش از سایت موسسه مهاجرتی لتسگو یونی به معرفی و تشریح پرطرفدارترین ویزاها؛ یعنی ویزای تحصیلی چین، ویزای توریستی چین و ویزای تجاری چین میپردازیم.
ویزای تحصیلی چین
با تاسیس دانشگاههایی که به زبان انگلیسی تدریس میکنند، بر تعداد متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این سرزمین افزوده شد. دولت که راهی برای کسب درآمد یافته است، اغلب دورههای تمامی مقاطع تحصیلی را برای جذب دانشجویان بینالمللیِ بیشتر، به زبان انگلیسی هم ارائه میکند.
از سویی دیگر، بسیاری از دانشگاههای مستقر در این کشور، در شمار برترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند. برای مطالعه لیست بهترین دانشگاه های چین به این صفحه مراجعه کنید.
نکته بسیار مهم در رابطه با مجوز تحصیل در این کشور، نداشتن مجوز کار در ویزای تحصیلی است؛ با توجه به قوانین مهاجرتی آن، دانشجویان خارجی اجازه کار نیمهوقت حین تحصیل ندارند. همانطور که میدانید این سرزمین وسیع از جمله پرجمعیتترین کشورهای دنیا محسوب میشود و نیازی به نیروی کار خارجی ندارد.
برخی دانشجویان واجد شرایط میتوانند برای مدت محدودی اشتغال داشته باشند، برخی دیگر نیز در ترمهای پایانی نیاز به گذراندن دوره کارآموزی دارند؛ در این صورت متقاضی باید مجوزهای مربوطه را با ارائه نامه دانشگاه از اداره مهاجرت این کشور دریافت کند. در غیر این صورت خطر اخراج از دانشگاه و حتی اخراج از کشور نیز وجود دارد.
دانشجویان خارجی با ویزای تحصیلی چین میتوانند طول تعطیلات رسمی و تعطیلات تابستانی مشغول به کار شوند. این نوع از ویزای چین یک ویزا مولتی محسوب میشود؛ به عبارتی دیگر، دارنده ویزای تحصیلی چین میتواند آزادانه از این کشور خارج شود و بدون محدودیت دوباره به خاک کشور بازگردد.
برای دریافت ویزای تحصیلی چین Student visa x ابتدا باید پذیرش تحصیلی یکی از موسسات آموزشی معتبر این کشور را دریافت کرد. برای ثبت درخواست پذیرش تحصیلی باید لیستی از مدارک و شرایط مورد نیاز دانشگاه گردآوری و ارسال کرد.
در صورت قبولی درخواست دانشجو، نامهای تحت عنوان «پذیرش اولیه» صادر میشود که لیستی از نقصی مدارک و هزینهها در اختیار دانشجو قرار میدهد. پس از پرداخت هزینهها، تکمیل و ارسال فیشهای پرداختی «نامه پذیرش تحصیلی اصلی» مهمور به مهر رسمی دانشگاه هماهنگ با شماره پاسپورت متقاضی به زبانهای انگلیسی و چینی صادر میشود و اولین شرط برای دریافت ویزای چین مهیا میشود.
به نسبت دیگر کشورهای میزبان مهاجرت تحصیلی، این کشور تنوع بالایی در ویزای تحصیلی دارد. دانشجویان ایرانی برای دورههای تحصیلی با مدتزمان بیشتر از 180 روز (۶ ماه) باید برای ویزای تحصیلی چین از نوع X1 اقدام کنند. برای دورههای تحصیلی کمتر از 180 روز باید برای ویزای تحصیلی چین از نوع X2 درخواست داد.
هر یک از انواع ویزای تحصیلی چین (ویزا x) به مدت ۹۰ روز اعتبار دارند؛ به عبارتی دیگر پس از صدور ویزا، متقاضی 90 روز وقت دارد تا وارد خاک این کشور بشود و با دریافت مجوز تحصیل برای تمدید اعتبار ویزا اقدام کند.
باید توجه داشت که دانشگاههای این کشور دوبار در سال و معمولا در ترم بهار و ترم پاییز پذیرش دارند؛ البته معدود موسساتی هم هستند که سهبار در طول سال تحصیلی پذیرش صادر میکنند. متقاضیان تحصیل در چین باید در زمان مناسبی برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کنند تا برای پروسه دریافت ویزای چین زمان داشته باشند.
مدارک ویزای تحصیلی چین
پس از دریافت پذیرش تحصیلی متقاضی موظف است لیستی از مدارک مورد نیاز سفارت را برای اخذ پذیرش تحصیلی گردآوری کند. اولین مرحله تکمیل فرم درخواست و سپس ضمیمه مدارک مورد نیاز به پرونده است.
جهت ثبت درخواست ویزای تحصیلی چین، متقاضی باید در فرم درخواست عکس مناسبی را ضمیمه کند. باید توجه داشت که عکس ضمیمه شده در این فرم باید به تازگی گرفته شده باشد (حداقل در 3 ماه گذشته) و مغایرتی با چهره متقاضی نداشته باشد.
یکی دیگر از نکاتی که در نحوه تکمیل فرم اهمیت پیدا میکند، پر کردن آن با حروف بزرگ است. معمولا در صفحه فرم ویزای چین نمونه تکمیل شدهای درج شده است؛ الگوی کامل درخواست ویزا را به دقت مطالعه کنید تا خللی در نتیجه ایجاد نشود، چراکه نحوه تکمیل فرم ویزای تحصیلی چین اهمیت بسیاری برای افیسر ویزا در سفارت دارد.
معمولا بررسی پروندهها به صورت فردی صورت میگیرد و شرایط هر فرد نیاز به مدارک مشخصی دارد؛ اما از جمله مهمترین مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی چین عبارت است از:
• اصل پاسپورت با حداقل یک صفحه خالی و اعتبار حداقل ۶ ماه
• فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی
• یک قطعه عکس جدید پاسپورتی
• اصل و کپی نامه پذیرش تحصیلی از موسسات آموزشی
• فیشهای پرداختی هزینه ویزا
• کپی رزرو بلیت هواپیما و شرایط مسکن
• مدرک زبان انگلیسی با نمره متوسط به بالا
• اصل و ترجمه مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی)
• اصل و ترجمه مدارک و سوابق تحصیلی متقاضی
• اصل و ترجمه مدارک و سوابق شغلی متقاضی (درصورت وجود)
• پرونده معاینه پزشکی معتبر Health certificate (برای ویزا X1)
• گواهی عدم سوءپیشینه کیفری
• گواهی تمکن مالی
• انگیزه نامه
برای شرکت در دورههای به زبان انگلیسی متقاضی موظف است مدرک زبان معتبر با نمره مناسب از آزمونهای بینالمللی را برای سفارت ارسال کند. برای تحصیل در دورههای چینی هم باید در آزمونهای HSK زبان چینی نمره قابل قبولی کسب کرد. مدرک زبان برای هر دو مرحله اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی اهمیت بسیاری دارد.
یکی از مهمترین مدارک برای دریافت ویزای تحصیلی چین ارائه تمکن مالی مناسب است. تمکن مالی گواهینامهایست که متقاضی از بانک دریافت میکند و توانایی مالی او جهت پرداخت هزینههای زندگی و تحصیل در چین را به اثبات میرساند. حداقل تمکن مالی باید هزینه یکسال زندگی و تحصیل در چین را نشان دهد.
به طور کلی در پروسه درخواست ویزای چین نیازی به شرکت در جلسه حضوری برای مصاحبه یا انگشتنگاری وجود ندارد. از این رو، متقاضی میتواند به صورت آنلاین تمامی مراحل را پیگیری و طی کند. البته در برخی موارد خاص سفارت متقاضی را به مصاحبه حضوری دعوت میکند.
هزینه ویزای تحصیلی چین
هزینه درخواست ویزای تحصیلی چین به خدمات آن بستگی دارد؛ پس از بررسی مدارک و رفع نقصیهای پرونده، صدور ویزا در 5 تا 7 روز کاری صورت میگیرد که 140 دلار هزینه دارد. با پرداخت 20 دلار دیگر و استفاده از سرویس اکسپرس میتوانید در 2 یا 3 روز کاری به ویزای چین دست پیدا کنید. البته در موارد ضروری با پرداخت 30 دلار میتوان یکروزه پروسه دریافت ویزا را به پایان رساند.
علاوهبر هزینههای مربوط به سفارت، متقاضی باید هزینههای پست و ترابری را نیز پرداخت کند که انواع مختلفی دارد؛ هزینه پست 29 دلار است، اما هزینه ترابری بسته به نوع آن پست معمولی 258 دلار، پست پیشتاز 318 دلار و پست پیشتاز پلاس 375 دلار هزینه دارد.
ویزای همراه چین
خانواده متقاضی میتواند برای دیدار با دانشجوی در حال تحصیل در چین ویزای همراه دریافت کند. ویزای همراه برای همسر، فرزندان زیر 18 سال، پدر و مادر، خواهر و برادر متقاضیِ کار یا تحصیل در چین صادر میشود. ویزای S1 به همراه دارندگان ویزا X1 اعطا میشود و ویزا S2 برای همراه دارندگان ویزا X2 صادر میشود.
ویزای همراه نیاز به دعوتنامه متقاضی دارد؛ بنابراین متقاضی مهاجرت تحصیلی باید مشغول به تحصیل شود تا بتواند برای اعضا خانواده درجه یک و دو دعوتنامه رسمی ارسال کند. برای این منظور متقاضی باید محل اقامت و اسکان همراهان خود را ضمیمه دعوتنامه کند.
برای دریافت ویزای همراه باید علاوهبر اصل و ترجمه مدارک شناسایی و عکس، کاور لتر یا نامهای که هدف از سفر را شرح دهد، به همراه فرم درخواست ویزا ارائه کرد. رزرو بلیت هواپیما و مشخصات پرواز در این نوع ویزا هم مورد نیاز است.
ویزای توریستی چین
پیشینه ژرف و طبیعتی محسورکننده این سرزمین گسترده را در شمار مقاصد سفرهای گردشگری قرار داده است. تمدن این سرزمین یکی از قدیمیترین تمدنها و امپراتوریهای طول تاریخ بوده و آثار ارزشمندی از آن برای بشر امروز به جا مانده است. از سویی دیگر، رودهای روان و دریاچههای بزرگ و کوچک حیات تازه را به طبیعت میبخشد و زندگی را به شهرها باز میگرداند.
بسیاری از طبیعتدوستان و کاشفان تاریخ به دنبال سیاحت در این سرزمین هستند. اولین گام برای رسیدن به این هدف برای ایرانیها دریافت ویزای توریستی چین است که شرایط بهخصوص و تنوع بسیاری دارد. هر ساله به بهانههای مختلفی جشنوارههای متعددی در این پهنه وسیع فرهنگی برگزار میشود که بازدیدکنندههای خاص خود را از سراسر جهان به این سرای شگفتی رهنمون میکنند.
برای بهرهبردن از ژرفای تاریخ این پهنه، تماشای طبیعت حیرتانگیز و شرکت در جشنوارههای سالانه باید ویزای توریستی چین یا همان ویزا گردشگری دریافت کرد. به طور کلی ویزا گردشگری با نشان L طبقهبندی میشود که دو نوع گروهی و انفرادی دارد. باید توجه داشت که برای دیدار از بستگان به ویزاهای سری S یا Q نیاز است و شرایط متفاوتی دارد.
با اینکه پروسه اخذ ویزای توریستی چین زمان زیادی نیاز ندارد، اما بهتر است یکماه پیش از تاریخ سفر جهت ثبت درخواست آن اقدام شود؛ چراکه موارد غیر قابل پیشبینی میتواند تاریخ سفر را به تعویق بیاندازد. به طور کلی از زمان تایید مدارک تا صدور ویزای چین کمتر از یکهفته زمان لازم است.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، بسته به تعداد متقاضیان، ویزای چین به دو بخش انفرادی و گروهی تقسیم میشوند؛ ویزاهای انفرادی در زمانی کوتاه صادر میشوند و در بازه زمانی کوتاهی اعتبار دارند. ویزاهای گروهی هم از نوع ویزا L هستند و به گروههای حداقل 5 نفره اعطا میشوند؛ اعضای این گروه باید در زمان مشخصی وارد خاک این کشور شوند و در زمان مشخصی نیز خاک چین را ترک کنند.
ویزای درمانی هم در گروه ویزای توریستی چین طبقهبندی میشود؛ افرادی که برای مراجعه به پزشک به این کشور سفر میکنند، باید ویزای توریستی با هدف درمان دریافت کنند. این نوع ویزای چین اجازه اقامت 90 روزه (بازه زمانی ۳ ماهه) از تاریخ ورود به خاک را به متقاضی میدهد.
مدارک مورد نیاز ویزای توریستی چین
مانند دیگر انواع ویزای چین، ثبت درخواست این نوع از ویزای چین با تکمیل فرم درخواست و ارسال مدارک مشخصی آغاز میشود. نحوه تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی از مهمترین مراحل برای افیسر سفارت محسوب میشود؛ بنابراین بهتر است از تجربه و دانش افراد آگاه بهرهمند شد.
با اینکه شرایط هر پرونده منحصر به فرد است و جداگانه بررسی میشود، اما به طور کلی لیستی از مدارک به متقاضی ارائه میشود تا طبق آن درخواست ویزای توریستی چین ثبت شود. مدارک مورد نیاز ویزای توریستی چین عبارت است از:
• پاسپورت با اعتبار کافی (حداقل ۶ ماه) و صفحات سفید کافی برای مهر ورود و خروج
• فرم تکمیلشده درخواست ویزای چین
• ترجمه و اصل مدارک شناسایی و هویتی
• 2 قطعه عکس پرسنلی (با ابعاد 6.5 در 4.5)
• بلیط رفت و برگشت
• نامه رزرو هتل یا هر سکونتگاه مسافر (در صورت نداشتن دعوتنامه)
• بیمه مسافرتی
• تمکن مالی لازم برای سفر توریستی (35 میلیون تومان به بالا)
• اطلاعات سفر از سوی مسافر (تاریخ ورود و عزیمت، مکانهای بازدید، روابط بین متقاضی و شخص دعوتکننده یا فرد، منبع مالی مخارج و غیره)
• اطلاعات سفر از سوی دعوتکننده (نام، شماره تماس، آدرس، تمبر رسمی، امضای نماینده قانونی یا شخص دعوتکننده)
• گواهی عدم سوء پیشینه
• نامه اشتغال به کار در سربرگ شرکت یا مدارک مربوط به کارفرمایان
افرادی که با هدف درمان و معالجه پزشکی به این کشور سفر میکنند، باید همان علاوهبر مدارک و الزامات ویزای توریستی چین، مدارک پزشکی خود را نیز ضمیمه نامه درخواست ویزا کنند. گردآوری برخی از مدارک نیاز به مکاتبه با پزشک و مرکز درمانی دارد.
ارائه نامه دعوتنامه از شخصی که در داخل کشور اقامت دارد، شانس ویزاشدن متقاضی را بالا میبرد، اما ضروری نیست. در صورت داشتن دعوتنامه دیگر نیازی به ارائه گواهی رزرو هتل یا اقامتگاه وجود ندارد. محل اقامت فرد دعوتکننده به عنوان میزبان جایگزین اقامتگاه متقاضی در طول سفر میشود.
با ارائه مدارک معتبر میتوان در پایان اعتبار 90 روزه ویزا، برای تمدید ویزای توریستی چین اقدام کرد. باید توجه داشت که اعتبار ویزای چین تنها در موارد ضروری، اورژانسی، خاص و مهم تمدید میشود. برای این منظور باید حداقل یکهفته پیش از پایان اعتبار ویزا در خاک چین به کنسولگری مراجعه کرد و با ارائه مدارک موثق برای تمدید ویزای چین اقدام کرد.
اعتبار ویزای توریستی چین در مواردی نظیر تعویق مراسمی خاص مانند ازدواج، فوت ناگهانی یکی از اقوام و همراهان در خاک، ابتلا به بیماری خاصی که نیاز به اقامت بیشتر و ماندن در داخل کشور دارد، تمدید میشود.
هزینه ویزای توریستی چین
بسته به نوع ویزای چین هزینه مربوط به بررسی مدارک و صدور ویزا متفاوت است. علاوهبر این، انتخاب نوع درخواست انواع ویزا چین (فوری یا عادی) در میزان هزینه نیز تاثیرگذار است. به طور کلی ثبت درخواست انفرادی ویزای توریستی چین 105 دلار است که پروسه آن کمتر از یک هفته طول میکشد. در صورت درخواست فوری ویزای چین باید 135 دلار پرداخت کرد که مراحل آن در طول پنج روز انجام میشود.
درخواست ویزای توریستی چین به صورت گروهی 90 دلار آب میخورد و مراحل بررسی مدارک و صدور ویزا حدود 7 روز کاری زمان میبرد. در صورت ثبت درخواست فوری به صورت گروهی باید به ازای هر نفر 120 دلار پرداخت کرد تا پروسه دریافت ویزای چین در پنج روز به اتمام برسد.
ویزای تجاری چین
یکی دیگر از انواع ویزا چین که مخاطبان بسیاری دارد، ویزای تجاری چین است. در دهههای اخیر با افزایش صادرات این کشور و در برگرفتن بازار جهانی، بسیاری از بازرگانان و تاجران این کشور را هدف قرار دادهاند و به این ترتیب سفر به چین مرتب مورد تقاضای این دست از مسافران قرار میگیرد. دارندگان این نوع ویزای چین مجوز فعالیتهای تجاری و تبلیغاتی و حتی امور مربوط به سرمایهگذاری را دارند.
به دلیل تقاضای بالای ویزای تجاری چین، دولت این کشور تنوع بالایی در ویزای تجاری و کنترل ورود و خروج اتباع مختلف در نظر گرفته است که با نشان M طبقهبندی میشود. این نوع ویزای چین از 20 روز تا یکسال اعتبار دارد و در این بازه زمانی مشخص (بسته به نوع آن) اجازه اقامت در این کشور را به متقاضیان داده است.
اعتبار ویزای تجاری چین میتواند به مدت 30، 40، 60، 90، 180 روز یا 1 تا 10 سال اعطا شود؛ در برخی موارد برای افراد واجد شرایط با اعتبار بیش از 1 سال و حداکثر 10 سال صادر میشود. بسته به نوع آن مجوز یک بار ورود یا با مجوز چندبار ورودی ارائه میشود.
جالب است بدانید که اتباع برخی کشورها امکان دریافت ویزای تجاری چین با اعتبار بیشتر دارند؛ برای مثال شهروندان ایالات متحده و آرژانتین میتوانند ویزای تجاری با اعتبار حداکثر 10 ساله دریافت کنند. ویزای تجاری چین برای شهروندان کانادایی نیز با اعتبار حداکثر 9 ساله صادر میشود.
برای بررسی دقیقتر ویزای تجاری چین ابتدا باید با انواع آن آشنا شویم. ویزا یک بار ورود شباهت بسیاری به ویزای توریستی چین دارد. دریافت این نوع ویزای چین به مدت 14 روز کاری زمان میبرد و مدارک مورد نیاز آن مشابه ویزا توریستی است. تمکن مالی مورد نیاز برای ویزا یکبار ورود تجاری حداقل 35 میلیون تومان به بالا اعلام شده است.
ویزای تجاری چین با دوبار ورود نوعی از دیگر از انواع ویزاهاست که دریافت آن حدود 20 روز کاری زمان میبرد و علاوهبر مدارک هویتی و شناسایی به تمکن مالی حداقل 50 میلیون تومان نیاز دارد.
یکی دیگر از انواع ویزا چین ویزای تجاری مولتی 6 ماهه است که نیاز به تجربه سفر به چین دارد؛ متقاضیان این نوع ویزای چین باید پیش از زمان درخواست حداقل 4 ویزا یکبار ورود را در پاسپورت خود ارائه دهند. در صورت واجد شرایط بودن، متقاضی باید حدود 20 روز کاری را برای دریافت ویزای تجاری در نظر بگیرد. تمکن مالی برای این ویزا حدود 70 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
ویزای تجاری مولتی با اعتبار یکساله یکی دیگر از انواع ویزا چین است که برای اهداف تجاری و سرمایهگذاری صادر میشود. متقاضیان این نوع ویزا باید پیش از درخواست تجربه حداقل 5 ویزای تجاری یکبار ورود را در پاسپورت خود ارائه دهند.
مدارک مورد نیاز ویزای تجاری چین
برای درخواست انواع ویزا چین باید فرم مربوطه به دقت تکمیل شود. ثبت درخواست ویزای تجاری چین نیاز به فرم درخواست V.2013 دارد. علاوهبر این لیستی از مدارک مورد نیاز نیز باید ضمیمه درخواست شود. مدارک به صورت فردی و با مشخصات منحصر به فرد متقاضی و بسته به نوع ویزا به روز رسانی میشود؛ اما در کل مدارک مورد نیاز ویزای تجاری چین عبارت است از:
• بلیط پرواز (حداقل یک طرفه)
• مدارک مربوط به رزرو محل اقامت (رزرو هتل یا نامه دعوتنامه از طرف یکی از اقوام)
• اثبات منابع مالی
• دعوتنامه از شرکت مستقر در این کشور
• مجوز تجارت شرکت دعوتکننده
• اطلاعات هویتی متقاضی (شناسنامه و شماره پاسپورت)
• اطلاعات شرکت دعوت کننده
• رابطه بین متقاضی و شرکت دعوت کننده مستقر در این کشور
• اطلاعات مربوط به هدف و برنامهریزی سفر(بازدید از شهرها ، بلیط هواپیما / هواپیما ...)
در برخی سفرهای تجاری که افراد به نمایندگی از شرکت خود به این کشور سفر میکنند، باید بیانیه ماموریت آن شرکت مستقر در خارج از کشور مبنی بر تمایل به فرستادن کارمند خود ارائه شود. این در حالیست که متقاضی به نمایندگی از شرکتی ثبت شده به دنبال سفر به چین است؛ در غیر این صورت نیازی به این نامه نیست.
هزینه ویزای تجاری چین
ویزای تجاری چین بسته به نوع آن هزینههای متفاوتی دارد؛ علاوه بر انواع ویزای تجاری چین، نوع درخواست متقاضی (معمولی یا فوری) در هزینهها تاثیرگذار است. ویزا یکبار ورود تجاری که معمولا با عتبار یکماهه صادر میشود 190 دلار هزینه دارد و حدود 20 روز زمان نیاز دارد. در سفارش فوری هزینه به 220 دلار افزایش پیدا میکند و ویزا 8 روزه صادر میشود.
ویزای چندبار ورود تجاری که معمولا با اعتبار سه ماهه صادر میشود، 390 دلار هزینه دارد که 14 روزه آماده میشود. معمولاً درخواست فوری برای این نوع ویزای چین ثبت نمیشود. در ویزا مولتی تجاری با اعتبار 6 ماهه نیز تنها درخواست عادی ثبت میشود که 570 دلار هزینه دارد. ویزای تجاری چین با اعتبار یکساله مولتی نیز فقط ثبت درخواست عادی و معمولی وجود دارد و هزینه آن 700 دلار اعلام شده است.