تحصیل در ترکیه در سال ۲۰۲۴ چگونه است؟ درباره صفر تا صد تحصیل در این کشور، مدارک لازم و هزینه تحصیل در کشور ترکیه در این صفحه از سایت لتس گو یونی همراه شما هستیم. بهتر است بدانید، تحصیل در کشور ترکیه در مقاطع و رشتههای مختلف در چند سال گذشته، مورد علاقه بسیاری از ایرانیان قرار گرفته است.
علاوه بر اعتبار جهانی مدارک فارغالتحصیلی صادر شده از دانشگاههای کشور ترکیه، شرایط اپلای نسبت به سایر کشورهای دنیا برای ایرانیان راحتتر است. شرایط تحصیل در کشور ترکیه ۲۰۲۴ (مهاجرت تحصیلی به ترکیه)، دریافت پذیرش تحصیلی و اپلای دانشگاههای ترکیه را در این صفحه از لتس گو یونی مطالعه نمایید.
تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه بخاطر ارتقا سیستم آموزشی این کشور در مقاطع عالی در چند سال گذشته تبدیل به انتخابی پرمتقاضی و یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی ایرانیان شده است. تنوع دورههای تحصیلی طراحی شده در دانشگاههای کشور ترکیه، ادامه تحصیل را برای تمامی رشتههای تحصیلی و تمامی مقاطع امکانپذیر کرده است.
شما میتوانید از بین بیش از ۱۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی ترکیه، رشته مورد علاقه خود را انتخاب و برای دانشگاه مورد نظر اقدام به اپلای ترکیه نمایید. در خصوص اطلاع از بهترین دانشگاه های ترکیه کلیک کنید. در قدم بعدی باید به فکر تکمیل مدارک مورد نیاز برای ارائه به دانشگاه انتخابی خود باشید، برای اینکار ابتدا به سایت دانشگاه مراجعه کنید و سپس برای اپلای و مشاوره تحصیلی به سایت لتس گو یونی مراجعه نمایید.
همچنین به ددلاین و زمان ارسال مدارک برای دانشگاههای ترکیه باید دقت شود، به طور معمول، این زمان، برای مقطع کارشناسی ۱۱ مرداد هر سال و برای مقاطع دیگر ۱۱ خرداد و ۱۱ دی میباشد و در واقع متقاضیان تا این تاریخ مهلت دارند مدارک خود را تکمیل و سابمیت نمایند. برخی از دانشگاههای معتبر و مشهور جهان در شهرهای این کشور مانند استانبول و آنکارا پردیسهایی تاسیس کردهاند و فرصت حضور در برترین دانشگاههای اروپایی و آمریکایی را در نزدیکی مرزهای ایرانزمین ایجاد کرده است.
برخی از دانشگاههای کشور ترکیه در برنامههای انتقال دانشجو به دانشگاههای اروپایی و آمریکایی شرکت کردهاند؛ متقاضی میتواند با گذراندن تعداد مشخصی از واحدهای دوره تحصیلی در کشور ترکیه، در این دورهها شرکت کند و دانشگاههای این کشور را گوی پرتابی به سوی دانشگاههای اروپا و امریکا قرار دهد.
برای کدام دانشگاه ترکیه اپلای کنیم؟
سیستم آموزش عالی این کشور دانشگاه های کشور ترکیه را به دو گروه عمده دانشگاههای دولتی و دانشگاههای خصوصی تقسیم کرده است. برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای دولتی ترکیه باید از سد آزمونهای ورودی گذشت؛ این آزمونها بسته به رشتههای تحصیلی و قوانین دانشگاه متفاوت است.
ورود به دانشگاههای دولتی و برخی دانشگاههای خصوصی نیازمند شرکت در آزمون ورودی و کسب امتیاز لازم از این آزمون است. بسته به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی آزمون مشخصی طراحی شده، اما به طور کلی نمره آزمون زبان انگلیسی یا ترکی برای تمامی دانشگاهها مورد نیاز است.
دانشگاههای دولتی ترکیه
ورود به دانشگاههای دولتی تقریباً رایگان است؛ تنها مبلغ ناچیزی به عنوان هزینه ثبتنام از متقاضی دریافت میشود. معمولا زبان آموزش در دانشگاههای دولتی ترکیه زبانهای ترکی، انگلیسی و در برخی موارد فرانسوی است. با انتخاب دانشگاه، زبان و نوع مدرک تحصیلی مشخص خواهد شد.
بهطور معمول متقاضیان دانشگاههای دولتی باید در آزمون یوس Yös شرکت کنند؛ اما برخی رشتههای خاص مانند رشتههای زیرمجموعه علوم پزشکی و برخی رشتههای مهندسی باید در آزمونهای بینالمللی دیگری مانند آزمون جی مت GMAT شرکت کند.
دانشگاههای خصوصی ترکیه
معمولاً پذیرش در دانشگاههای خصوصی نیازی به آزمونهای خصوصی ندارد و تنها با پرداخت شهریه میتوان پذیرش تحصیلی از این دانشگاهها را دریافت کرد. برخی دانشگاههای بینالمللی این کشور که به صورت خصوصی طراحی شدهاند، آزمون مشخصی برای پذیرش تحصیلی طراحی کردهاند؛ اما به طور کلی شرط ورود به دانشگاههای خصوصی ترکیه آزمون ورودی نیست.
رنکینگ دانشگاه های ترکیه
حداقل ده دانشگاه از موسسات آموزش عالی ترکیه هرساله در رنکینگهای معتبر جهانی جایگاه خود را حفظ میکنند. بر اساس گزارشهای موسسه QS در سال جاری ۴۵ دانشگاه این کشور، در ردهبندی جهانی برترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند که اکثر در شهرهای آنکارا و استانبول تاسیس شدهاند و میتوانید برای اپلای این موسسات اقدام نمایید.
مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه
مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه را در این بخش بررسی می کنیم. با کسب امتیاز لازم از آزمونهای ورودی میتوان وارد دانشگاههای این کشور شد. البته برای ورود به دانشگاههای خصوصی که آزمون ورودی ندارد، ثبتنام و ارائه مدارک لازم کافیست.
اگر متقاضی نمره مورد نظر دانشگاه را برای مقطع مورد نظر کسب کند، میتواند به طور مستقیم وارد دوره 4 ساله کارشناسی Bachelor’s Degree شود. اما در صورتی که نمرات محدودتری دریافت شود، دوره دوساله که تقریبا معادل دوره کاردانی Associate’s Degree سیستم آموزشی ایران میتواند باشد، برای متقاضی مهیا میشود. پذیرش در دانشگاههای دولتی ترکیه به دلیل آزمونهای ورودی سختگیرانه، اغلب کمی چالشبرانگیز است. در اینجا خلاصهای از الزامات کلی برای پذیرش دانشگاه در کشور ترکیه آورده شده است:
۱. گواهی اتمام دوره دبیرستان
سنگ بنای درخواست شما، ترجمه تایید شده (انگلیسی یا ترکی) گواهی اتمام دوره دبیرستان است. ترجمه گواهی دیپلم دبیرستان و تعیین تاریخ مدرسه از الزامات پذیرش دانشگاه در ترکیه است. این اسناد صلاحیتهای تحصیلی و آمادگی شما را برای دانشگاه نشان میدهد.
همچنین به دانشگاهها کمک میکند تا تواناییها و میزان آمادگی شما برای شرکت در دوره مورد نظر را ارزیابی کنند. بنابراین، مطمئن شوید که تمام مدارک مورد نیاز توسط یک مترجم معتبر به زبان انگلیسی یا ترکی ترجمه شده و همراه با درخواست دانشگاه ارائه شود.
۲. مدرک تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی
با توجه به جهانی شدن دانشگاهها، تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی اغلب اجباری است. آزمونهای پذیرفته شده شامل تافل، آیلتس و غیره است و مدرک مورد نیاز ممکن است بسته به رشته و دانشگاه متفاوت باشد.
۳. فرم درخواست مدارک اضافی
هر دانشگاه پورتال درخواست مخصوص به خود را دارد که یک فرم درخواست کامل با مدارک پشتیبان ارائه میدهد. این مدارک ممکن است شامل انگیزهنامهای که اهداف تحصیلی شما را شرح دهد، توصیهنامهها، نمونهکار و فتوکپی گذرنامه شما باشد. تیم لتس گو یونی میتواند در تکمیل مدارک شما بیشترین راهنمایتان باشد.
آزمونهای ورودی دانشگاههای کشور ترکیه به صورت سراسری نیست؛ تعداد تکرار این آزمون در طول سال به قوانین دانشگاهها بستگی دارد. برخی دانشگاهها فقط یک ورودی در طول سال دارند و برخی دیگر سالانه سه بار آزمون ورودی و پذیرش دانشجو برگزار میکنند. آزمون های معروف برای ورود به دانشگاههای ترکیه عبارتند از:
آزمون یوس Yös
معمولا دانشگاههای دولتی ترکیه سالانه یک تا سهبار آزمونی طراحی شده که معیاری برای سنجش توانایی متقاضیان این دانشگاهها برشمرده میشود. آزمون یوس Yös که مخفف عبارت «Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı» است، از سال ۲۰۱۲ برای پذیرش تحصیل دانشجویان بینالمللی بهکار میرود. پیش از این دانشگاهها بر اساس رتبه کنکور سراسری دانشجو پذیرش میکردند.
آزمون سَت SAT
یکی دیگر از آزمونهایی که مورد توجه دانشگاههای کشور ترکیه قرار گرفته است، آزمون ست SAT یا Scholastic Assessment Test نام دارد که برای جذب دانشجویان بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمون زمان کوتاهتری میبرد و نمره از ۸۰۰ محاسبه میشود. این آزمون در ۵ رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیستشناسی، زبانهای خارجی و ادبیات انگلیسی متقاضی را محک میزند.
آزمون تومر TOMER
تومر مشهورترین و معتبرترین آزمون زبان ترکی استانبولی برشمرده میشود. TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi به معنای مرکز یادگیری زبان ترکی است و معیار سنجش سطح زبان ترکی متقاضی محسوب میشود.
شرایط سنی تحصیل در ترکیه
شرایط سنی تحصیل در ترکیه برای ایرانیان چندان پیچیده نیست. برخلاف قوانین سیستم آموزشی بسیاری از کشورها، شرایط سنی خاصی مطرح نشده است. شاید به همین دلیل باشد که تعداد دانشجویان بینالمللی دانشگاه های ترکیه بسیار بالاست. به طور کلی، محدودیتهای سنی پذیرش در مقاطع مختلف تحصیلی در کشور ترکیه به شرح زیر است:
- مقاطع کاردانی و کارشناسی (لیسانس): کمتر از ۲۲ سال
- مقطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس): کمتر از ۳۰ سال
- مقطع دکتری (PhD): کمتر از ۳۵ سال
در حالی که شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه در مقایسه با برخی کشورها سختگیرانه نیست، اما رقابت برای ورود به دانشگاههای این کشور میتواند فشرده باشد. در این میان، سن شما میتواند تا حدی بر شانس پذیرش شما تاثیر بگذارد. به عبارت دیگر، اگر دو متقاضی با معدل آزمون یکسان برای یک دانشگاه واحد درخواست دهند، احتمال قبولی فردی که سن کمتری دارد بیشتر خواهد بود.
بنابراین، توصیه میشود که در سنین پایینتر برای قبولی در رشته پزشکی اقدام کنید. بسیاری از متقاضیان به دلیل گپ تحصیلی از فرصتهای بسیاری باز میمانند. گپ تحصیلی در واقع به بازه زمانی گفته میشود که از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی متقاضی گذشته باشد.
در برخی دانشگاهها و برخی رشتههای تحصیلی اگر این مدت زمان طولانیتر از ۳ سال و برای دیگر مقاطع ۵ سال باشد، فرصت ادامه تحصیل بسیاری از کشورها از دانشجو گرفته میشود؛ اما بر اساس قوانین سیستم آموزشی این کشور در دانشگاههای کشور ترکیه شرط گپ تحصیلی و شرایط سنی مطرح نشده است.
تحصیل در ترکیه دبیرستان
تحصیل در ترکیه مقطع دبیرستان اشکال گوناگونی دارد. انواع مختلفی از دبیرستانها در این کشور وجود دارد که در ادامه به معرفی دبیرستانهای دولتی ترکیه میپردازیم:
دبیرستانهای علوم: این مدارس به موفقترین دانشآموزان آموزش میدهند و پذیرفتهشدگان در این مدارس باید در آزمون ورودی (LGS) نمره بالایی کسب کنند.
دبیرستانهای آناتولی: این نوع از دبیرستانها رایجترین مدارس متوسطه در کشور ترکیه هستند و تقریباً همه آنها برای پذیرش نیازمند نتیجهی خوب در آزمون LGS میباشند. دانشآموزان پس از گذراندن پایه دهم، بر اساس اهداف تحصیلی خود، در دروس جداگانهای شرکت میکنند.
دبیرستانهای فنی و حرفهای: این مدارس در بخشهای تجاری مانند صنعت، درمان، بازرگانی و هوانوردی به دانشآموزان آموزش میدهند. پذیرفتهشدگان در این مدارس نیازی به داشتن نتیجهی آزمون LGS ندارند.
دبیرستانهای هنرهای زیبا و ورزش: دانشآموزان با استعدادهای خاص در زمینه نقاشی، موسیقی و ورزش به این مدارس میروند و برای ورود به آن، باید در آزمونهای استعدادیابی شرکت کنند.
دبیرستانهای امامخطیب: این مدارس، مدارس مذهبی در ترکیه هستند و برای ورود به آنها نیازی به داشتن نتیجهی آزمون LGS نیست.
همچنین شما میتوانید مدارس خصوصی و بینالمللی را نیز انتخاب کنید که تأکید ویژهای بر اهداف و سطوح تحصیلی دانشآموزان دارند. آنها برای تعیین نیازهای دانشآموز در طول دوره آمادگی دانشگاه، آزمونهایی را برگزار میکنند.
فارغالتحصیلان و آنهایی که نزدیک به فارغالتحصیلی از دبیرستان هستند، میتوانند برای ورود به دانشگاه در آزمون YKS شرکت کنند. این آزمون دو بخش دارد: یک بخش برای دروس مشترک و بخش دیگر برای رشته تحصیلی آنها.
برای ثبتنام در تمام مدارس ترکیه، دانشجویان بینالمللی به مدارک معادلسازی از وزارت کشور نیاز دارند. در صورتی که دانشجویان این مدارک را نداشته باشند، باید در یک آزمون ارزیابی شرکت کنند. داشتن پاسپورت، ویزای دانشجویی و حداقل یک سال مجوز اقامت الزامی است.
یادگیری زبان ترکی در مدارس بستگی به مدرسه دارد. اگر فرزند شما به مدرسه دولتی یا خصوصی میرود، باید زبان ترکی را یاد بگیرد. این مدارس اغلب دورههای اضافی برای یادگیری ترکی ارائه میدهند. اما شرایط در مدارس بینالمللی متفاوت است. اکثر مدارس بینالمللی تلاش میکنند تا دانشآموزانشان به زبان ترکی مسلط شوند. اما اکثرشان تدریس را به زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسوی یا روسی نیز ارائه میدهند. بنابراین، همه چیز به مدرسه بستگی دارد. همچنین، تعداد زیادی مدرسه ایرانی در ترکیه وجود دارد که میتوانید در آنها ثبتنام کنید.
شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم برای دانشجویان بین المللی هموار است. برای بسیاری از دانشآموزان، اتمام دوره دبیرستان نقطهای عطف در مسیر تحصیلی و گامی مهم برای انتخاب مسیر آینده به شمار میرود. در میان گزینههای مختلف پیش رو، تحصیل با مدرک دیپلم فرصتی منحصر به فرد برای حضور در محیطی بینالمللی و پویا با هزینههای مناسب و مزایای متعدد را فراهم میکند.
اولین شرط اساسی برای تحصیل با مدرک دیپلم، اتمام موفقیتآمیز دوره دبیرستان و اخذ مدرک دیپلم معتبر است. کلیه مدارک تحصیلی و ریزنمراتتان که در ایران اخذ شدهاند، باید به طور رسمی توسط مراجع ذیصلاح در کشور ترکیه معادلسازی و تأیید شوند.
تحصیلات کارشناسی (لیسانس) یک دوره تحصیلی ۴ساله است که معمولا طی ۴ سال تحصیل تمام وقت به طول میانجامد. اکثر دورههای کارشناسی در کشور ترکیه به صورت تمام وقت، در مدت ۴ سال به اتمام میرسند. به استثنای رشتههای معماری، دندانپزشکی، دامپزشکی و پزشکی که گذراندن آنها به صورت تمام وقت، پنج یا شش سال طول میکشد. رشتههای کارشناسی در طیف وسیعی از موضوعات ارائه میشوند، از جمله:
- مدیریت بازرگانی
- اقتصاد
- طراحی مد
- مهمانداری
- ریاضیات
- گردشگری
علاوه بر این، شما میتوانید دورههای کارشناسی را در رشتههای تخصصیتر مانند مهندسی، پزشکی و حقوق نیز بیابید.
تحصیل در کشور ترکیه با مدرک لیسانس
پس از دوره ۴ساله کارشناسی، دانشجو میتواند وارد دوره کارشناسی ارشد شود. این دوره که در سیستم آموزشی ترکیه حدود ۲ سال زمان نیاز دارد، به دو دوره همراه با پایاننامه thesis و بدون پایاننامه non-thesis تقسیم میشود. اگر هدف دانشجو مقطع دکتری باشد، باید مدرک کارشناسی ارشد همراه با پایاننامه باشد. دوره دکتری دانشگاههای کشور ترکیه حداقل ۴ سال طول میکشد.
تحصیل در ترکیه پزشکی
تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی طرفداران بسیاری در ایران دارد. این دورهها حداقل ۵ سال زمان میبرند و به دو صورت انجام میشود؛ در دانشگاههای با رنکینگ بالا باید در آزمون ورودی شرکت و نمره قبولی کسب کرد و در روش دوم با پرداخت شهریه پذیرش تحصیلی دریافت کرد. در هر صورت مدرک فارغالتحصیلی اخذ شده از بیشتر دانشگاههای کشور ترکیه مورد قبول وزارت علوم ایران است. همچنین، اگر علاقه مند به رشته داروسازی نیز هستید، می توانید مطلب تحصیل داروسازی در ترکیه لتس گو یونی را مطالعه فرمایید.
تحصیل در ترکیه دندانپزشکی
تحصیل در ترکیه در رشته دندانپزشکی به دلیل تعداد بالای فرصتهای شغلی و حقوق دندانپزشکان فارغالتحصیل در کشور ترکیه، یکی از محبوبترین انتخابها به شمار میرود. طول دوره دندانپزشکی در کشور ترکیه پنج سال است و با اخذ مدرک لیسانس دندانپزشکی به پایان میرسد. دانشجویان دندانپزشکی دو سال اول را به فراگیری دروس تئوری اختصاص میدهند و دروس عملی از سال سوم آغاز شده و در دو سال آخر، دانشجویان دوره کارآموزی عملی خود را در بیمارستانها میگذرانند.
پس از اخذ مدرک دندانپزشکی عمومی، دانشجویانی که مایل به تخصص هستند میتوانند در آزمون DUS شرکت کرده و سپس تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنند. شرایط پذیرش برای رشته دندانپزشکی در دانشگاههای مختلف ترکیه متفاوت است. داشتن مدرک دیپلم دبیرستان یا بودن در سال آخر دبیرستان، شرط اولیه برای پذیرش است.
معدل تحصیلی شما نیز اهمیت دارد و داشتن معدل بالا به طور قابل توجهی بر شانس قبولی شما تأثیر میگذارد. در ترکیه، شما میتوانید رشته دندانپزشکی را به زبان انگلیسی یا ترکی تحصیل کنید. برای هر دو زبان، پس از پذیرش در دانشکده، باید در آزمون مهارت زبان ترکی و انگلیسی شرکت کنید و با قبولی در آزمونهای بینالمللی تافل، آیلتس یا تومر، میتوانید از گذراندن دوره یکساله زبان معاف شوید.
تحصیل دندانپزشکی به زبان ترکی در مقایسه با زبان انگلیسی، از نظر هزینه مقرون به صرفهتر است. در برخی از دانشکدهها، شهریه دورههای انگلیسی و ترکی تفاوتی ندارد. با این حال، درک زبان ترکی حتی برای دانشجویانی که به زبان انگلیسی تحصیل میکنند، بسیار مهم است. زیرا برقراری ارتباط موثر با بیماران و درک همکاران در طول دوره کارآموزی بالینی، مستلزم تسلط به زبان ترکی است.
پس از تحصیل دندانپزشکی در کشور ترکیه، فرصتهای شغلی و تحصیلی متعددی پیش روی شما قرار خواهد گرفت و میتوانید به صورت علمی، با ادامه تحصیل و انتخاب مقطع دکتری (PhD) دانش خود را ارتقا دهید و یا در زمینههای مختلف به صورت بالینی تخصص کسب کنید.
همچنین مدرک دکترای دندانپزشکی شما از ترکیه، امکان کار و تدریس به عنوان استاد در دانشگاههای سراسر جهان را برایتان فراهم میکند. شایان به ذکر است، با داشتن مدرک دندانپزشکی ترکیه، میتوانید در بیمارستانهای دولتی و خصوصی در داخل ترکیه یا خارج از کشور مشغول به کار شوید.
هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه
هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه به نسبت دیگر کشورهای مهاجرپذیر به میزان قابلتوجهی کمتر است. خوابگاهها و اقامتگاههای متنوع دانشگاه های این کشور به خصوص شهر آنکارا در قِبال خدمات و امکانات ارائه شده، هزینههای بهصرفهای دریافت میکنند.
در این مجموعهها وعده ناهار به صورت رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا هزینههای ماهانه او به میزان چشمگیری کاهش یابد. هزینه تحصیل رشتههای پزشکی و دیگر علوم زیرمجموعه آن در مقایسه با دورههای تحصیلی این قبیل رشتهها در ایران بسیار کمتر است و از سوی دیگر مدرک فارغالتحصیلی آن در دیگر کشورهای جهان نیز معتبر است.
حضور در این کشور بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه (خصوصی یا دولتی) هزینهها و شهریههای متفاوتی دارد؛ تحصیل در دانشگاههای دولتی که با کسب امتیاز لازم از آزمون ورودی ممکن میشود، سالانه حدود ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار شهریه دارد. اما دانشگاههای خصوصی ترکیه بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه، حدود ۱۰ هزار تا ۳۵ هزار دلار شهریه دارند.
تحصیل در ترکیه رایگان
تحصیل در ترکیه رایگان ممکن نیست اما نظام آموزشی ترکیه شرایط را برای جذب دانشجویان بینالمللی آسان کرده تا با اعطای پذیرش تحصیلی و اقامت موقت کسب درآمد داشته باشد. اما، در واقع در دانشگاه های دولتی ترکیه تنها هزینهای به عنوان ثبت نام، بیمه دانشجویی و اقامت دریافت میشود. از طرفی دیگر، برنامههای کمکهزینه تحصیلی متنوعی برای دانشجویان بینالمللی طراحی شده که هزینه تحصیل و زندگی در این کشور را تا ۹۰ درصد کاهش میدهد. برای این منظور باید مدارک و شرایط مشخصی مهیا شود که در ادامه به آن میپردازیم.
برخی دانشگاهها حدود ۸۰ درصد از شهریه تحصیلی را به عنوان کمک هزینه تحصیلی و بورسیه تحصیلی به دانشجو پرداخت میکند. با اینکه دانشگاههای ترکیه تنوع بسیاری در ارائه کمکهزینه تحصیلی و بورسیه دارند؛ اما هر یک از آنها شرایط مشخصی را برای متقاضیان در نظر گرفتهاند که در ادامه به طور خلاصه به این شرایط میپردازیم.
- شرایط سنی: زیر ۲۱ سال برای مقطع لیسانس، زیر ۳۰ سال برای مقطع فوق لیسانس، و زیر ۳۵ سال برای مقطع دکتری
- معدل: شرط معدل برای دوره کارشناسی ۱۴، دوره کارشناسی ارشد و دکتری بالای ۱۵، رشته پزشکی بالاتر از ۱۸
- نمره آزمون زبان ترکی استانبولی و زبان انگلیسی بسته به زبان تدریس دانشگاه
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل ممکن است؟ در دانشگاههای دولتی ترکیه، معدل یکی از فاکتورهای مهم در پذیرش دانشجو است و به طور کلی، حداقل معدل برای رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، بیشتر از ۱۸ است. علاوه بر معدل، آزمونهای ورودی نیز در برخی از دانشگاههای دولتی، به عنوان سنجشی دیگر از صلاحیت متقاضیان برگزار میشود. کسب نمره بالا در این آزمونها، میتواند شانس قبولی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. با وجود اهمیت معدل در پذیرش دانشگاههای دولتی ترکیه، راههایی برای تحصیل بدون شرط معدل در این کشور وجود دارد:
1. دانشگاههای خصوصی: دانشگاههای خصوصی ترکیه، معمولاً سختگیری کمتری در مورد معدل نسبت به دانشگاههای دولتی دارند و بسیاری از آنها، حتی آزمون ورودی برای پذیرش دانشجو برگزار نمیکنند.
2. قبولی در آزمونهای ورودی با تلاش و پشتکار: قبولی در آزمونهای ورودی، به مطالعه عمیق و برنامهریزی دقیق نیاز دارد و دورههای آمادگی میتوانند راهنمای مناسبی برای افزایش شانس قبولی افرادی که معدل خوبی ندارند، باشند.
برای انتخاب مسیر مناسب و کسب اطلاعات دقیق، میتوانید از مشاوران تحصیلی و متخصصان مهاجرتی لتس گو یونی کمک بگیرید.
تحصیل در ترکیه به زبان ترکی
تحصیل در ترکیه به زبان ترکی نیازمند شرکت در آزمون است. با اینکه زبان انگلیسی در حال پررنگتر شدن است، ترکی همچنان زبانی مهم برای آموزش، به ویژه در رشتههای خاص، باقی مانده است. علاوه بر دانشگاههای دولتی، دانشگاههای خصوصی اغلب دوره هایی را، به خصوص در زمینههای علوم انسانی و حقوق، به زبان ترکی ارائه میدهند.
برخی از دانشگاههای خصوصی با نگاهی به آینده، دوره های دو زبانهای را ارائه میدهند که در آنها دورهها به زبان انگلیسی و ترکی تدریس میشوند. این دوره ها به دانشجویان کمک میکنند تا در هر دو زبان تسلط نسبتا خوبی پیدا کنند و در عین حال دانش علمی ارزشمندی کسب کنند. این رویکرد میتواند به ویژه برای دانشجویان بینالمللی که به دنبال بهبود مهارتهای زبان ترکی خود در حین اخذ مدرک تحصیلی هستند، مفید باشد.
سخن پایانی
برای تحصیل در کشور ترکیه ۲۰۲۴، بررسی امکان دریافت بورسیه تحصیلی و همچنین دریافت مشاوره برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه میتوانید با مشاوران لتس گو یونی تماس بگیرید و یا بصورت آنلاین، وقت مشاوره تحصیلی رزرو نمایید. لتس گو یونی در تمامی مراحل اپلای ترکیه در کنار شما هستیم تا از دانشگاه مورد علاقه خود در کشور ترکیه، پذیرش تحصیلی بگیرید.