تحصیل در چین 2024 چگونه است؟ صفر تا صد تحصیل در کشور چین به همراه اطلاعات پذیرش تحصیلی چین در مقاطع مختلف تحصیلی را در این پُست بررسی میکنیم و درباره بورسیه و ویزا نیز اطلاعات بدست خواهید آورد.
شاید با شنیدن نام کشور چین به یاد جاذبه های گردشگری این کشور، بازار و اقتصاد آن یا وسعت و جمعیت چین بیفتیم، اما به تازگی به علت اعتبار مدارک فارغ التحصیلی و هزینه تحصیل به نسبت مقرون به صرفه، تحصیل در چین محبوبیت بسیاری در میان متقاضیان تحصیل در خارج از کشور کسب کرده است.
افزایش تعداد دانشگاههای خصوصی که امکانات ویژهای را به خصوص برای دانشجویان بینالمللی ایجاد کرده، آمار مهاجرت تحصیلی به چین را افزایش داده است.
جهت آشنایی با پروسه مهاجرت تحصیلی به چین یا نحوه اقدام برای ویزای تحصیلی این کشور با لتس گو یونی همراه باشید.
در این بخش، صفر تا صد تحصیل در کشور چین ، هزینه تحصیل در چین و دیگر نکات لازم پیش از مهاجرت تحصیلی به چین را برای شما گردآوری کردهایم.
تحصیل در چین
دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای چین چندان دشوار نیست. پس از تغییر قوانین ورود به دانشگاههای این کشور در اواخر قرن بیستم، این کشور تبدیل به اولین کشور آسیایی و دومین کشور جهان در جذب دانشجویان بینالمللی شد.
بهتر است بدانید تحصیل در چین هم به زبان چینی و هم به زبان انگلیسی امکانپذیر است و به دلیل پیچیدگی و طولانی بودن دوره زبان چینی، بسیاری از متقاضیان ایرانی تحصیل در چین دانشگاههای انگلیسی زبان این کشور را برای ادامه تحصیل برمیگزینند.
البته باید در نظر داشته باشید که در صورت انتخاب دانشگاههای چینی زبان، باید در آزمون ارزیابی با عنوان Hanyu Shuiping Kaoshi یا همان Chinese Proficiency Test شرکت کنید.
تحصیل در چین بدون مدرک زبان
در بیشتر دانشگاه های چین امکان تحصیل به زبان انگلیسی به وجود آمده است؛ از آنجایی که ارائه مدرک زبان انگلیسی بینالمللی برای دریافت پذیرش تحصیلی در برخی دانشگاهها الزامی نیست، تنها با داشتن مهارت زبان میتوان در این کشور به تحصیل پرداخت.
برای درک مفاهیم تخصصی رشته مورد نظرتان در طول دوره تحصیل در کشور چین باید میزان تسلط شما به زبان انگلیسی حداقل در سطح آیلتس 6.5 باشد.
بیشتر دانشگاههای انگلیسی زبان در این کشور، ارائه مدرک زبان انگلیسی با حداقل نمره 6.5 را به عنوان یکی از شرایط پذیرش تحصیلی اعلام کردهاند؛ گرچه برخی موسسات آموزشیِ معدود بدون شرطِ مدرک زبان، اقدام به پذیرش دانشجو میکنند. در این صورت گزینههای محدودی برای ادامه تحصیل پیش روی متقاضی قرار میگیرد.
تحصیل رایگان در چین
اگر متقاضی تحصیل در چین موفق به دریافت بورسیه تحصیلی و کمکهزینههای زندگی و تحصیل شود، باز هم در طول دوران تحصیل هزینههایی دارد. بنابراین هرگز نمیتوان بدون اختصاص بودجه کافی، برای مهاجرت تحصیلی به چین اقدام کرد.
اگر دانشجو واجد شرایط دریافت بورسیه تحصیلی CSC یا China Scholarship Council با درصد قابل توجهی از پوشش هزینههای دانشگاه محل تحصیل هم باشد، از زمان اقدام تا زمان دریافت باید هزینههای زندگی و تحصیل را در طول این بازه زمانی مشخص پرداخت کند.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی در خصوص بورسیه تحصیلی چین، میتوانید با لتس گو یونی تماس بگیرید تا کارشناسان ما، شما را راهنمایی نمایند.
مهاجرت تحصیلی به چین
بر اساس قوانین جدید امتحان ورودی دانشگاههای چین حذف شده است و تنها با ارائه مدارک و شرایط مورد توجه دانشگاهها میتوانید به تحصیل در چین امیدوار باشید که در نهایت با گذر از چند مرحله، مهاجرت تحصیلی به چین را تجربه خواهید کرد.
نمره مدرک زبان انگلیسی (برای تحصیل به زبان انگلیسی)، شرایط سنی، معدل آخرین مدرک تحصیلی و معدل دیپلم از جمله مواردیست که مورد توجه مسئولان پذیرش تحصیلی دانشگاههای چین قرار گرفته است.
دریافت ویزای تحصیلی چین چگونه است؟
بر اساس قوانین مهاجرتی این کشور ویزای تحصیلی چین دو نوع دارد؛ ویزای تحصیلی نوع اول یا X1 برای دوره تحصیلی بلندمدت (بیش از 6 ماه) صادر میشود. ویزای تحصیلی نوع دوم یا X2 برای دورههای آموزشی کمتر از 6 ماه مناسب است.
جهت تحصیل در دورههای دانشگاهی باید ویزای X1 دریافت کرد. ویزای تحصیلی کشور چین (X) اجازه کار به دانشجو نمیدهد؛ جهت کسب اجازه کار دانشجویی پارهوقت همزمان با دوره تحصیل باید پس از شروع دوره به دانشگاه محل تحصیل درخواست کتبی داد.
اگر دانشجویی پیش از کسب اجازه کار موقت یا نیمهوقت در شغلی مشغول شود، طبق قانون این کشور از چین اخراج خواهد شد.
پس از صدور ویزای X1 و ورود به خاک این کشور باید از دفتر امنیت عمومی محلی (Public Security Bureau) شهر محل تحصیل و سکونت درخواست مجوز اقامت موقت (Temporary Residence Permit) کرد. بسته به طول دوره تحصیلی این مجوز به دانشجو اجازه اقامت 180 روزه تا 5 ساله میدهد. به همین دلیل دوره پژوهشی دکترا در این کشور از 6 سال به 4 سال تغییر کرد.
برای ثبت درخواست ویزای چین از نوع تحصیلی، باید نامه پذیرش تحصیلی از طرف دانشگاه صادر شده باشد. افزون بر اسکن و کپی نامه پذیرش تحصیلی از سوی دانشگاه، مدارک شناسانی، اسکن و کپی درخواست پذیرش تحصیلی تایید شده، گواهی سلامت پزشکی، و گواهی عدم سوء پیشینه نیز مورد نیاز است.
برای دریافت خدمات ویزای تحصیلی چین، میتوانید با کارشناسان سایت مهاجرت تحصیلی لتسگو یونی در ارتباط باشید.
چرا باید به فکر تحصیل در چین باشیم؟
سیستم آموزشی حاکم بر دانشگاه های کشور چین شباهت بسیاری به سیستم دانشگاههای آمریکا دارد. سطح آموزشی بالا، کادر آموزشی و کیفیت تجهیزات آموزشی چشمگیر، فرصتهای پژوهشی گسترده در طول دوران تحصیل و فرصتهای اشتغال در بازار کار این کشور پس از دوره تحصیل موجب محبوبیت دانشگاه های کشور پرجمعیت چین در میان آسیاییها و دیگر شهروندان کره خاکی شده است.
بیش از 3 هزار و هفتصد برنامه تحصیلی به زبان انگلیسی در بهترین دانشگاه های چین تدریس میشود. در پروسه پذیرش تحصیلی برخی از این دانشگاهها، مسئولان پذیرش تحصیلی دانشگاه با مشاوره آنلاین اطلاعات مفیدی از شرایط درخواست پذیرش تحصیلی، ویزای تحصیلی، بورسیه تحصیلی و به طور کلی شرایط زندگی و تحصیل در کشور چین را در اختیار متقاضیان تحصیل در چین قرار میدهند.
ددلاین دانشگاههای چین
برای تحصیل در کشور پرجمعیت چین باید در نظر داشت که سال تحصیلی چینی شامل دو ترم میشود؛ ترم بهار از ماه مارس میلادی شروع میشود و تا اواسط جولای طول میکشد. پس از تعطیلات تابستانی شروع ترم پاییز در اواسط ماه سپتامبر است و تا ماه ژانویه با امتحان پایان ترم به اتمام میرسد. بنابراین پیش از ثبت درخواست ویزا و پذیرش دانشجویی باید به ددلاین دانشگاهها توجه کرد.
تحصیل در چین مقطع کارشناسی
بسته به نوع رشته به فارغالتحصیلان اولین مقطع تحصیلی دانشگاهی در کشور چین مدرکی معادل کاردانی یا کارشناسی اعطا میشود. طول این دوره تحصیلی بسته به رشته انتخابی 2 تا 6 سال است. جهت دریافت پذیرش از دانشگاه های کشور چین برای تحصیل به زبان انگلیسی معمولا باید مدرک معتبر و بینالمللی زبان مانند تافل و آیلتس ارائه داد.
متقاضی تحصیل در کشور چین باید رشته تحصیلی مرتبط با مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی را انتخاب کند؛ نمره معدل این دو مدرک تحصیلی باید بالای 14 باشد. اگر سن متقاضی تحصیل در دوره کارشناسی کمتر از 25 سال باشد، شانس ویزای شدن بالاتری دارد.
تحصیل در چین کارشناسی ارشد
بسته به نوع رشته تحصیلی دوره کارشناسی ارشد در این کشور حدود 2 تا 3 سال طول میکشد. تحصیل در چین در مقطع کارشناسی ارشد به دو زبان انگلیسی و چینی امکانپذیر است؛ برای انتخاب هر یک از این دو زبان باید مدرک معتبر بینالمللی ارائه داد. جهت انتخاب رشته دوره کارشناسی ارشد باید رشته تحصیلی پیشین را ملاک قرار داد؛ بر اساس سیستم آموزشی این کشور باید رشته تحصیلی مقطع بالاتر با رشته آخرین مدرک تحصیلی مرتبط باشد.
برای این هدف نمره آخرین مدرک تحصیلی (مدرک کارشناسی برای شرکت در دوره کارشناسی ارشد) باید بالاتر از 14 باشد. ارائه دو توصیه نامه از استادان مقطع پیشین میتواند تاثیر مثبتی در نتیجه درخواست پذیرش تحصیلی داشته باشد. متقاضیان تحصیل در کشور چین در این مقطع تحصیلی که کمتر از 35 سال سن داشته باشند، شانس بالایی در دریافت ویزا دارند.
تحصیل در چین دکتری
طول دوره دکتری در این کشور بسته به نوع رشته حدود 3 تا 4 سال است و به زبان انگلیسی و چینی برگزار میشود؛ دانشگاههای انگلیسی زبان این مقطع محدودیتی در رشته ندارند و متقاضی میتواند با ارائه مدرک زبان انگلیسی پذیرش تحصیلی دریافت کند.
این دوره شامل دو مرحله تحصیلی و پژوهشی میشود؛ در مرحله اول دانشجو باید تعداد مشخصی واحد درسی را سپری کند و در مرحله دوم زیر نظر استاد راهنما رساله دکتری خود را بنویسد. در صورت واجد شرایط بورس تحصیلی بودن، تحصیل در کشور چین برای مقطع دکترا بسیار ارزان و به صرفه است.
بورسیه تحصیلی چین
پذیرش متقاضیان بورسیه تحصیلی و به طور کلی مدیریت آن به عهده وزارت آموزش و پروش جمهوری خلق چین MOE است؛ شورای بورسیه تحصیلی China Scholarship Council زیر نظر این وزارتخانه برای پژوهشهای دانشگاهی و مطالعات علمی به 279 دانشگاه بورسیه تحصیلی اعطا کرده است.
برای حمایت از دانشجویان داخلی و خارجی برنامههای متنوع کمکهزینه تحصیلی طراحی شده است؛ مانند بورسیه تحصیلی دو جانبه، بورسیه تحصیلی گریتوال، بورسیه تحصیلی آسهآن، اتحادیه اروپا، دانشگاه های چین و ... که هر یک ویژگیها و شرایط منحصر به فردی دارند.
بورسیه تحصیلی دانشگاه های چین بسته به نوع پوشش آن شامل شهریه دوره تحصیلی، اقامتگاه دانشجویی، خورد و خوراک و رفتوآمد میشود.
هزینه زندگی دانشجویی در چین
درک دقیق هزینههای زندگی یا تحصیل در چین به سبک زندگی متقاضی و شهر محل تحصیل بستگی دارد. برای مثال شهرهایی مانند شیآن، جیلین، چنگدو، هاربین و هونگشان در لیست ارزانترین شهرهای این کشور برای زندگی قرار گرفتهاند؛ در حالی که شهرهایی مانند هنگکنک، شانگهای و شنژن گرانترین شهرها محسوب میشوند.
میانگین هزینههای زندگی در شهرهای گران حدود 1000 دلار آمریکا برآورد میشود و برای لیست شهرهای ارزان میتوان میانگینی حدود 600 دلار را در نظر گرفت.
خوابگاه دانشجویی در چین
استفاده از اقامتگاههای دانشجویی در پردیسهای دانشگاه در کاهش هزینههای مربوط به حمل و نقل و مسکن نقش مهمی ایفا میکند. افزونبر این، با انتخاب زندگی در اقامتگاههای دانشجویی در پردیس دانشگاهی میتوان به میزان قابل توجهی از اتلاف زمان در طول مسیر دانشگاه تا محل سکونت جلوگیری کرد.
در صورت تمایل به زندگی مستقل باید در نظر داشت که کرایه اقامتگاه های دانشجویی در شهرهای این کشور به طور میانگین 200 تا 600 دلار اعلام شده است. زندگی همراه با خانوادههای چینی هم به طور میانگین ماهانه حدود 400 تا 650 دلار هزینه دارد.
بسته به موقعیت آپارتمانها در مناطق شهری، باید ماهانه مبلغی حدود 300 تا 1000 دلار برای کرایه در نظر گرفت. نرخ کرایههای آپارتمان به شهرهای بستگی دارد؛ برای مثال کرایه آپارتمان در شهری مانند شانگهای بسیار گرانتر از شهرهای کوچک برآورد میشود.
البته با زندگی در حومه شهرها میتوان به دور از ازدحام و آلودگی هوا تا حدودی هزینههای مسکن را کاهش داد.
هزینه تحصیل در چین
بورسها و برنامههای کمکهزینه تحصیلی تا حدودی هزینه تحصیل در چین را کاهش میدهند. در صورت موافقت با درخواست بورسیه تحصیلی تا حدودی از شهریه دانشجو کاسته میشود؛ اما باید در نظر داشت که بدون اعمال این کمکهزینهها، تحصیل در چین در مقطع کارشناسی ارشد حدود 3 هزار دلار، هزینه تحصیل در چین در مقطع کارشناسی ارشد حدود 3 هزار تا 5 هزار دلار، هزینه تحصیل در چین در مقطع دکترا حدود 2,462 تا 7,822 دلار و تحصیل در رشتههای پزشکی حدود 5 هزار دلار اعلام شده است.
به طور کلی هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی بسته به مقطع و رشته تحصیلی حدود 3000 تا 10 هزار برای تمام دوره پیشبینی میشود. تحصیل در دانشگاههای خصوصی این کشور نیز حدود 20 هزار تا 40 هزار دلار برای کل دوره تحصیلی هزینه دارد.
در انتها، اگر دوست دارید در چین، این کشور زیبا و البته پرجمعیت تحصیل کنید، میتوانید با مشاوران ما در سایت لتسگو یونی تماس بگیرید و یا بصورت آنلاین وقت مشاوره مهاجرت تحصیلی رزرو نمایید.