تحصیل در آنکارا پس از شهر استانبول مورد توجه علاقمندان مهاجرت تحصیلی به ترکیه قرار گرفته است؛ به عبارتی دیگر، هدف از تحصیل در ترکیه به اقامت در دو شهر استانبول و آنکارا متنهی می‌شود. جهت آشنایی با این شهر تاریخی و مهم کشور ترکیه و همچنین اطلاع از شرایط پذیرش تحصیلی دانشگاه های آنکارا تا پایان این بخش از سایت موسسه اعزام دانشجو لتسگو یونی ما را همراهی کنید.

تحصیل در آنکارا

آنکارا با نام‎های باستانی آنسیریا Ancyra و آنگورا (آن‌قَرَه) Angora دومین شهر مهم پس از استانبول و همچنین پایتخت کشور ترکیه است که در قسمت مرکزی منطقه آناتولی واقع شده است. نام باستانی این شهر «آنسیریا» از واژه سلتی به معنای لنگر (anchor) گرفته شده است.

تحصیل در آنکارا نیاز به اخذ پذیرش تحصیلی دارد.

به دنبال شکست عثمانی در جنگ جهانی اول، قسطنطنیه پایتخت سابق عثمانی (استانبول امروزی) و بخش عمده‌ای از آناتولی تحت اشغال متفقین قرار گرفت؛ آن‌ها قصد داشتند این سرزمین‌ها را میان کشورهای ارمنستان، فرانسه، یونان، ایتالیا و انگلستان به اشتراک بگذارند و ترک‌ها را مجبور به ترک آن کنند. 

در پاسخ به این تصمیم در سال 1920 رهبر جنبش ناسیونالیستی ترکی ، مصطفی کمال آتاتورک، مقر جنبش مقاومت خود را در آنگورا تاسیس کرد. پس از پیروزی جنگ استقلال ترکیه و جایگزینی پیمان سورس با پیمان لوزان (1923) ملی گرایان ترکیه در 29 اکتبر 1923 جمهوری ترکیه را جایگزین امپراتوری عثمانی کردند و آنگورا به طور رسمی به عنوان پایتخت جدید ترکیه معرفی شد و در 13 اکتبر 1923 مقامات جمهوری‌خواه نام آنکارا را جایگزین تلفظ پیشین کردند.

موقعیت جغرافیایی پایتخت در منطقه آناتولی مرکزی و جاری شدن نهر چوبوک و رودخانه آنکارا از مرکز و غرب شهر موجب شده تا از دیدگاه موسسه کوپن در گروه نیمه خشک سرد و بر اساس طبقه بندی آب و هوایی Trewartha در گروه  آب و هوای معتدل قاره‌ای قرار بگیرد.

زمستان‌های سرد و برفی و تابستان‌های گرم و خشک بر پایتخت حاکم شده و بارندگی با میانگین بارندگی سالانه آن در 414 میلی متر بیشتر در بهار و پاییز رخ می‌دهد. میانگین دمای پایین و سرد در این شهر 0.9 درجه سانتی‌گراد در ماه ژانویه و میانگین دمای بالا و گرم 24.3 درجه سانتی‌گراد در ماه جولای است؛ به این ترتیب میانگین دمای سالانه 12.6 درجه سانتی‌گراد اعلام شده است.

پایتخت در نیمه دوم قرن بیستم به سرعت رشد کرد و سرانجام از شهر ازمیر به‌عنوان دومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول پیشی گرفت. در پایتخت نوتاسیس کشور محله‌های جدید ایجاد شد و رفته رفته بر تعداد موسسات آموزش عالی آن نیز افزوده شد.

پس از اصلاحاتی که در سال 2012 سیستم آموزشی ترکیه اعمال کرد، دانش آموزان برای تحصیل در آنکارا 4 سال را در دوره ابتدایی می‌گذرانند. در ادامه آن‌ها 4 سال دوره راهنمایی (یا متوسطه اول) و 4 سال در دوره متوسطه (دوم) به تحصیل می‌پردازند. 

در سیستم آموزشی مدارس ترکیه دبیرستان‌ها با عناوین دبیرستان کار و فناوری، دبیرستان فن، دبیرستان مطالعات اجتماعی، دبیرستان‌های دینی و ... فعالیت می‌کنند. در پایان دوره دبیرستان دانش‌آموزان آماده ورود به دانشگاه های آنکارا می‌شوند.

علاقمندان به تحصیل در آنکارا که مدرک دیپلم دوره دبیرستان (و پیش‌دانشگاهی) را از کشوری غیر از ترکیه دریافت کرده‌اند، باید اصل مدرک و ریز نمرات را جهت تایید به وزارت آموزش ملی ترکیه ارائه دهند. پس از دریافت تاییدیه از این ارگان می‌توان نامه را به همراه دیگر مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی به مسئولان دانشجویان خارجی تحویل داد.

بسته به علاقه و رشته تحصیلی منتخب دانش‌آموزان می‌توانند در دانشگاه‌ها یا کالج‌های مستقر در پایتخت ادامه تحصیل دهند. مقطع بعدی در هر یک از موسسات آموزشی به ترتیب 4 سال و 2 سال است.

دانشگاه های مناسب تحصیل در آنکارا

در داخل کشور، پایتخت به وجود موسسات آموزش عالی متعددی که در آن قرار دارد شناخته شده است. دانشگاه‌های آنکارا به دو بخش عمده دولتی و خصوصی (آزاد) طبقه‌بندی می‌شوند. تا به امروز 7 دانشگاه دولتی و 7 دانشگاه خصوصی در پایتخت میزبان علاقمندان تحصیل در ترکیه شده‌اند.

از جمله معتبرترین و بهترین دانشگاه های ترکیه در پایتخت می‌توان به دانشگاه آنکارا، دانشگاه آتلیم، دانشگاه باشکنت، دانشگاه بیلکنت، دانشگاه چانکایا، دانشگاه غازی (از قدیمی‌ترین دانشگاه های آنکارا)، آکادمی پزشکی نظامی گولنه، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB، دانشگاه اوفوک و دانشگاه یلدیریم بیازیت اشاره کرد.

دانشگاه مدیپل آنکارا یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه است.

دانشگاه های آنکارا دوره‌های آکادمیک خود را در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به زبان‌های انگلیسی و ترکی استانبولی ارائه می‌دهند. پرطرفدارترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی از میان تخصص‌هایی مانند معماری، طراحی، مدیریت کسب و کار، مهندسی، علوم پزشکی، موسیقی، علوم فناوری و کاربردی، حقوق، بیوتکنولوژی، علوم سیاسی و ... انتخاب می‌شوند.

علاقمندان به تحصیل در آنکارا می‌توانند از دوره‌های آکادمیک آنلاین در رشته‌هایی نظیر انفورماتیک (برنامه کارشناسی ارشد علوم پایه)، اطلاعات بهداشتی، MBA، مدیریت گردشگری، فناوری رایانه و ... هم پذیرش تحصیلی دریافت کنند.

ادامه تحصیل در آنکارا در سه حالت امکان‌پذیر است؛ آموزش معمولی در کالج‌ها یا دانشگاه های آنکارا، آموزش شبانه و آموزش غیر حضوری. در دوره‌های شبانه کلاس‌ها معمولا در آخر هفته یا عصرها برگزار می‌شود و کیفیت آموزش به نسبت دانشگاه‌ها پایین‌تر است. در دوره‌های آنلاین هم حضور دانشجو در کلاس‌ها اجباری نیست و فقط باید در آزمون‌های پایانی شرکت کرد.

بر اساس شاخص ایمنی نومبئو شهر آنکارا امنیت در این شهر امتیاز 60 را به دست آورده است. درمیان 374 شهر جهان، پایتخت رتبه 167 دنیا را به دست آورده است. با احتساب بُعد مسافتی بسیار کوتاه این شهر تا ایران، زندگی و تحصیل در آنکارا می‌تواند گزینه خوبی برای مهاجرت تحصیلی باشد.

مزایای تحصیل در آنکارا

شهروندان شهر آنکارا را مردمانی تشکیل می‌دهد که سال‌ها دور هموطنان ما برشمرده می‌شدند؛ مردمانی بسیار خونگرم و مهمان‌نواز که همواره به گرمی از گردشگران استقبال کرده‌اند. در طور دوران مهاجرت تحصیلی احساس خارجی بودن در این شهر نخواهید داشت.

گفته می‌شود پایتخت توسعه یافته‌ترین اقتصاد کشور ترکیه را تحت پوشش قرار داده است. صنایع اصلی حمایت‌کننده از اقتصاد محلی آن در حوزه صنایع دفاعی، هوافضا، تولید خودرو، صنایع غذایی، کشاورزی و نساجی فعالیت می‌کنند که فرصت اشتغال برای علاقمندان به مهاجرت تحصیلی در طول دوره تحصیل و پس از آن را رقم زده‌اند.

از جمله برترین کارفرمایان مستقر در پایتخت می‌توان بهMAN ،ASELSAN ، Nurol Makina ،Türk Telekom ،Huawei ، Microsoft،Deloitte ،Siemens  و Alstom Power اشاره کرد. بر اساس قوانین مهاجرتی کشور ترکیه دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در آنکارا می‌توانند بدون نیاز به تغییر مجوز اقامتی خود خواه در یک شرکت ترکی یا چندملیتی دارای دفتر محلی در ساعات معینی مشغول به تحصیل شوند.

جهت سهولت کار علاقمندان تحصیل در ترکیه، دانشگاه های آنکارا هم برنامه‌های آموزشی متعددی را به زبان انگلیسی برگزار می‌کنند. با توجه به درآمدزا بودن جذب دانشجویان بین‌المللی راهکارهای بسیار موثری در مرحله پذیرش تحصیلی اتخاذ شده است. 
برای شرکت در برنامه‎‌های تحصیلی به زبان ترکی استانبولی هم می‌توان ابتدا در دوره‌های زبان شرکت کرد و پس از تایید صلاحیت تحصیل به زبان ترکی با آزمون تومر پذیرش تحصیلی دوره‌های ترکی را دریافت کرد.

طبق آخرین گزارش رتبه‌بندی‌های بین‌المللی بهترین دانشگاه های آنکارا در لیست بهترین دانشگاه های ترکیه و همچنین جهان نیز قرار دارند. مدرک فارغ‌التحصیلی این موسسات آموزش عالی می‌تواند آینده شغلی و تحصیلی علاقمندان مهاجرت تحصیلی را به عنوان یکی از روش های مهاجرت به ترکیه تضمین کند.

مهاجرت تحصیلی برای تحصیل در آنکارا متقاضیان زیادی دارد.

جذاب‌ترین مزایای تحصیل در ترکیه، نداشتن شرط سنی، گپ تحصیلی و شرط نمره مدرک زبان است که شانس علاقمندان را برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های ترکیه افزایش می‌دهد.

مدرک فارغ‌التحصیلی از دانشگاه های ترکیه برای اشتغال یا ادامه تحصیل دیگر کشورهای اروپایی هم معتبر و مورد تایید است. سیستم آموزشی این کشور مورد تایید معاهده بولونیا قرار گرفته است؛ بنابراین علاقمندان می‌توانند پس از دوره تحصیلی به آسانی از موسسات آموزشی دیگر کشورها هم پذیرش تحصیلی دریافت کنند.

مهاجرت تحصیلی می‌تواند نقش پلی را برای دریافت مجوز اقامت دائم کشورهای مختلف ایفا کند. علاقمندان به تحصیل در ترکیه می‌توانند با تمدید اقامت خود پس از فارغ‌التحصیلی با اشتغال به کار، به اقامت دائم ترکیه و پس از آن حق شهروندی و پاسپورت ترکی دست پیدا کنند.

شرایط تحصیل در آنکارا

اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های آنکارا بسته به رشته تحصیلی به دو بخش تقسیم می‌شود؛ شرکت در آزمون ورودی برای شرکت در برخی رشته‌ها و دانشگاه‌ها و همچنین ارائه مدارک مورد نیاز رشته تحصیلی طبق قوانین موسسه آموزش عالی.

شرکت در آزمون ورودی به برنامه تحصیلی مورد نظر بستگی دارد؛ در هر دو نوع دانشگاه های ترکیه چه دانشگاه دولتی و چه خصوصی آزمون ورودی تعریف شده است. علاقمندان به تحصیل در آنکارا می‌توانند با پرداخت شهریه و به اصلاح «خرید سیت» در موسسات دولتی به تحصیل بپردازند.

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، برنامه‌های تحصیلی موسسات آموزش عالی به دو زبان ترکی و انگلیسی برگزار می‌شوند؛ پذیرش تحصیلی برخی از دوره‌های به زبان انگلیسی نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی و شرکت در دوره‌های ترکی به مدرک آزمون تومر نیاز دارد.

دانشجویان بین‌المللی که زبان اول آن‌ها انگلیسی نیست، برای اخذ پذیرش تحصیلی موسسات آموزشی کشور ترکیه باید مدارکی معتبر از تسلط به زبان انگلیسی ارائه دهند؛ اغلب مدارکی مانند تافل TOEFL، کمبریج Cambridge و آیلتس IELTS پذیرفته می‌شوند.

باید توجه داشت که نمره آزمون‌های زبان باید حد نصاب پذیرش تحصیلی را داشته باشد؛ برای مثال یکی از شرایط پذیرش تحصیلی دانشگاه حاجت‌تپه ارائه مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 (یا معادل آن) است. جهت اطلاع دقیق‌تر از شرایط و مدارک مورد نیاز مهاجرت تحصیلی راهنمای جامع تحصیل در ترکیه را مطالعه کنید.

جهت سهولت در جذب دانشجویان بین‌المللی که مدرک زبان آن‌ها نمره کمتر از حد معین پذیرش تحصیلی داند، دوره‌های آموزش زبان انگلیسی و ترکی برگزار می‌شود. علاقمندان تحصیل در ترکیه می‌توانند پیش از آغاز دوره آکادمیک در این دوره‌ها شرکت کنند و پس از کسب مهارت لازم درک مطلب وارد دوره تخصصی شوند. 

دوره زبان ترکی یا انگلیسی در موسسات آموزش عالی میزبان یا کالج‌های زبان برگزار می‌شود. علاوه‌بر این، دانشجویانی که تمایل به گذراندن دوره‌های آمادگی آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه را دارند، می‌توانند همزمان مهارت زبان و درس‌های تخصصی آزمون را تقویت کنند. نمایندگان برخی از موسسه‌های آموزشی این دوره‌ها را در داخل ایران هم برگزار می‌کنند.

برخی از دانشگاه های ترکیه مستقر در پایتخت دوره‌هایی را به زبان‌های فرانسوی و آلمانی هم برگزار می‌کنند. علاقمندان پذیرش تحصیلی این دوره‌ها می‌توانند از همان ابتدا رشته‌های ارائه شده را بررسی و مدارک مورد نیاز هر یک از برنامه‌ها را مهیا کنند. 

دانش‌آموزان ترکی پس از اتمام دوره دبیرستان در آزمونی دو مرحله‌ای موسوم به ÖSS شرکت می‌کنند. بسته به نمره و امتیاز کسب‌شده از آزمون دانش‌آموزان می‌توانند در دوره‌های چهار ساله Bachelor’s Degree یا BA و دوره‌های 2 ساله AA  یا همان دوره کاردانی Associate’s Degree مشغول به تحصیل شوند.

تحصیل در آنکارا نیاز به دریافت مجوز تحصیلی پس از مهاجرت و اقامت در شهر دارد.

تحصیل کارشناسی در آنکارا

دوره کارشناسی یا lisans موسسات آموزش عالی پایتخت مانند دیگر شهرهای این سرزمین 4 ساله برگزار می‌شود. علاقمندان تحصیل این مقطع بهتر است تا 24 سالگی برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کنند. برخی موسسات آموزش عالی نیاز به کارنامه آزمون SAT دارند. جهت آشنایی بیشتر با آزمون ورودی SAT ترکیه کلیک کنید.

آزمون اس‌اِی‌تی به زبان انگلیسی برگزار می‌شود و مهارت‌های درس‌های ریاضی، نگارش و درک مطلب را محک می‌زند. نوع دیگر این آزمون SAT Subject نام دارد که مهارت‌های دانش‌آموزان در درس‌های ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست‌شناسی، زبان‌های خارجی و ادبیات انگلیسی را می‌آزماید.

یکی دیگر از آزمون‌های ورودی دانشگاه های آنکارا آزمون یوس YOS است که به زبان ترکی استانبولی برگزار می‌شود. واجدین شرایط با ارائه کارنامه این آزمون می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی به زبان ترکی به تحصیل بپردازند.

بسیاری از دانشگاه های ترکیه بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های بالا برای دانشجویان بین‌المللی پذیرش تحصیلی صادر می‌کنند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر اقدامی برای مهاجرت تحصیلی فرم ارزیابی تحصیلی آنلاین سایت موسسه اعزام دانشجو لتسگو یونی را تکمیل و گزینه مناسب وضعیت تحصلیی خود را انتخاب کنید.

متقاضیان پذیرش تحصیلی علاوه بر مدارک فوق باید سوابق تحصیلی خود را نیز مهیا و ارسال کنند. مدرک دیپلم پایان دوره 12 ساله دبیرستان به همراه ریز نمرات با نمره 14 به بالا باید به زبان انگلیسی یا ترکی ترجمه شود و به همراه اسکن اصل آن برای مسئولان پذیرش تحصیلی دانشجویان بین‌المللی ارسال شود.

شرط معدل از شرایط ثابت دانشگاه های ترکیه نیست؛ به عبارتی دیگر، متقاضیان با نمره معدل پایین‌تر هم می‌توانند برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنند. محدود کردن رشته و دانشگاه مورد نظر می‌توان شرایط را مهیا کرد.

طبق قوانین مهاجرتی این کشور، دانشجویان دوره کارشناسی مجوز کار پاره‌وقت دریافت نمی‌کنند. اما در مقاطع تحصیلی بالاتر امکان اشتغال به کار دانشجویی پاره‌وقت وجود دارد.

تحصیل کارشناسی ارشد در آنکارا

دانشجویان ترکی پس از گذراندن دوره لیسانس برای ادامه تحصیل باید در آزمون ALES شرکت کنند. امتیاز کسب شده از این آزمون تاثیر مستقیمی در انتخاب رشته و گرایش و همچنین موسسه آموزش عالی دارد. دوره کارشناسی ارشد یا yüksek lisans معمولا یک تا دو سال طول می‌کشد و به دو صورت با پایان‌نامه یا بدون پایان‌نامه و حضوری و غیرحضوری برگزار می‌شود.

طبق قوانین سیستم آموزشی موسسات آموزش عالی پایتخت، انتخاب دوره‌های بدون پایان‌نامه نیازی به ارائه کارنامه آزمون ALES ندارد. تنوع در این نوع برنامه‌های تحصیلی بسیار است؛ به طوری که گزینه برنامه‌های تحصیلی بدون پایان نامه در رشته MBA مورد توجه متقاضیان مهاجرت تحصیلی قرار گرفته است.

آزمون ALES سالانه دو بار توسط سازمان سنجش کشور ترکیه (ÖSYM) بصورت متمرکز و به زبان انگلیسی برگزار می‌شود. سوالات این آزمون ارتباطی با دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی ندارد و صرفا استعداد تحصیلی متقاضی را می‌سنجد. برخی رشته‌ها و موسسات آموزشی نیز آزمون GRE یا GMAT را معیار صدور پذیرش تحصیلی قرار داده‌اند؛ اما علاقمندان تحصیل این مقطع بدون شرکت در آزمون و با ارائه مدارک مورد نیاز هم می‌توانند در پایتخت و دیگر شهرهای این سرزمین ادامه تحصیل دهند.

از جمله مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی‌ارشد دانشگاه های آنکارا می‌توان به مدرک زبان آیلتس با نمره 6.5 به بالا یا معادل آن، مدرک کارشناسی و ریز نمرات این دوره، مدرک دیپلم، انگیزه نامه، توصیه‌نامه معتبر از استادان و موسسه آموزشی پیشین و ... اشاره کرد.

در برخی برنامه‌های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد نیاز به شرکت در جلسه مصاحبه وجود دارد. با توجه به شرایط پاندمی کرونا، مسئولان پذیرش تحصیلی پس از بررسی وضعیت تحصیلی متقاضی و مدارک ارسال شده، جلسه مصاحبه حضوری را به صورت تماس تصویری برگزار می‌کنند.

دانشجویان مشغول به تحصیل پایتخت در مقطع کارشناسی ارشد می‎توانند تا سقف ۲۰ ساعت در اجازه به کار دانشجویی پاره‌وقت اشتغال داشته باشند. با کسب دانش زبان ترکی در کنار زبان انگلیسی یافتن شغل در پایتخت چندان دشوار نخواهد بود. 

این مقطع بسیار مورد توجه دانشجویان دوره‌های آموزش از راه دور قرار می‌گیرد. با شرکت در این دوره‌ها کلاس‌ها و آزمون‌های میان‌ترم به صورت آنلاین صورت می‌گیرد؛ اما برای شرکت در آزمون‌های پایان‌ترم باید در روزها و ساعت‌های مشخصی که از سوی موسسه آموزشی اعلام می‌شود، حضوری شرکت کرد.

تحصیل دکتری در آنکارا

مقطع دکتری بسته به رشته تحصیلی اغلب 4 سال و برخی تا 8 سال زمان نیاز دارد. ۲ سال اولیه (۴ ترم) آن به آموزش تئوری دروس اختصاص پیدا می‌کند و دو سال بعدی به مطالعه و ارائه تز (یا رساله) اختصاص دارد. طبق فرایند بولونیا در این دوره چندین کلاس، سمینار و آزمون با مجموع تعداد 240 واحد آکادمیک برگزار می‌شود. 

دانشجویان در پایان دوره آموزشی به وسیله آزمون صلاحیت مشابه آزمون MPHIL انگلستان ارزیابی می‌شوند. در صورت کسب امتیاز لازم دانشجو به بخش دوم دوره دکتری یعنی تحقیق و انجام رساله رهنمون می‌شود. در پایان دفاع از رساله دو صورت کتبی و شفاهی باید صورت بگیرد تا کمیته داوران صلاحت دانشجو را برای دریافت مدرک فارغ‌التحصیلی ارزیابی کنند.

بسیاری از موسسه‌های آموزشی مستقر در پایتخت در این مقطع نیز میزبان دانشجویان بین‌المللی می‌شوند. شرکت در آزمون ورودي تحصيلات تكميلي (ALES) دانشگاه های آنکارا اولین اقدامی‌ست که برای پذیرش تحصیلی باید انجام داد. البته بسیاری از موسسات آموزش عالی پایتخت بدون نیاز به کارنامه آزمون تحصیلات تکمیلی هم پذیرش صادر می‌کنند.

متقاضیان مهاجرت تحصیلی برای پذیرش در این مقطع ابتدا باید با استادان رشته مورد نظر مکاتبه کنند و با ارائه موضوع و پروپوزال نظر آن‌ها را به خود جلب کنند. در صورت تایید استادان و یافتن استاد راهنما می‌توان به دنبال گردآوری دیگر مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی بود.

ارائه مدارک تحصیلی دوره‌های پیشین، ریز نمرات، مدرک زبان انگلیسی (یا ترکی)، رزومه تحصیلی و شغلی برجسته، توصیه نامه از استادان و موسسات آموزش عالی پیشین، انگیزه‌نامه و ارائه هدف از تحصیل رشته، دانشگاه و کشور مورد نظر، و ارائه مقالات و تالیفات چاپ شده، از جمله مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی مقطع دکتری دانشگاه های آنکارا هستند.

تحصیل پزشکی در آنکارا

موسسه‌های آکادمی پزشکی در پایتخت در شمار بهترین دانشگاه های ترکیه و حتی جهان قرار گرفته‌اند. از این رو، متقاضیان بسیاری برای دریافت پذیرش تحصیلی دوره پزشکی، مهاجرت تحصیلی به ترکیه را برمی‌گزینند.

پذیرش رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی نیاز به شرکت در آزمون‌های ورودی آکادمی‌های پزشکی دارد. در صورت قبولی در آزمون و کسب امتیاز لازم، نوبت به مهیا کردن دیگر مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی می‌رسد؛ تسط به زبان انگلیسی در دوره‌های به زبان انگلیسی و تسلط به زبان ترکی برای دوره‌هایی به این زبان الزامی است.

مدرک زبان آیلتس با نمره 6.5 به بالا یا معادل آن، یا ارائه مدرک زبان تومر در سطح پیشرفته، اصل و ترجمه مدرک دیپلم با نمره معدل 70 درصد به بالا (15 به بالا)، اصل و ترجمه ریز نمرات، و ... باید پس از دریافت کارنامه آزمون به همراه فرم درخواست پذیرش تحصیلی باید به موسسه مورد نظر ارسال شود.

در پایان دوره 6 ساله پزشکی عمومی دانشجویان جهت سنجش دانش زبان انگلیسی و دانش علوم پزشکی عمومی به ترتیب در آزمون‌های STS و TUS شرکت می‌کنند. در صورت قبولی از این آزمون‌ها دانشجویان وارد دوره تحصصی 4 ساله می‌شوند.

اغلب دانشگاه های آنکارا هر ساله سهمیه مشخصی برای جذب دانشجویان بین‌المللی با رزومه تحصیلی برجسته دارند؛ علاقمندان می‌توانند با ارائه مدرک دیپلم یا دانشگاهی با معدل بالا (حداقل 17 از 20) و مدرک زبان انگلیسی آیلتس 7 به بالا بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی، پذیرش تحصیلی رشته پزشکی را از بهترین دانشگاه های ترکیه دریافت کنند.

دانشگاه حاجت تپه یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه است.

ددلاین دانشگاه های آنکارا ترکیه

پیش از ثبت درخواست پذیرش تحصیلی برای تحصیل در آنکارا باید به مهلت درخواست و ثبت نام موسسه‌های آموزشی یا همان ددلاین جذب دانشجویان بین‌المللی توجه کرد. هر یک از دانشگاه های ترکیه ددلاین مختص به خود را تعیین می‌کند که در برخی موارد به تفکیک رشته یا مقطع متفاوت است.

به طور کلی سال تحصیلی دانشگاه های آنکارا در 9 ایلول (شهریور) شروع می‌شود. تعطیلات میان‌ترم از20 تا 31 اوجاک (دی) است و کلاس‌های ترم دوم معمولا در تاریخ 3 شوبات ( بهمن) برگزار می‌شوند و تا 19 هازیران (خرداد) ادامه دارند. 

هزینه تحصیل در آنکارا

زندگی در آنکارا به عنوان پایتخت و دومین شهر مهم کشور ترکیه بسیار ارزان‌تر از شهر استانبول است. میانگین هزینه زندگی ماهانه یک خانواده ماهانه چهار نفره حدود 1،418.39 دلار (معادل 11،991.05 لیر) است. با اینکه هزینه‌های زندگی به سبک زندگی افراد بستگی دارد، میانگین هزینه زندگی دانشجویی یک فرد مجرد حدود 400 دلار (معادل 3هزار لیر) برآورد می‌شود.

علاقمندان به مهاجرت تحصیلی می‌توانند در طول دوره تحصیل در اقامتگاه‌های پردیس موسسه آموزش عالی مورد نظر اقامت کنند؛ اما در صورت تمایل به اجاره مسکن باید ماهانه حدود 200 دلار در نظر بگیرند. از آن‌جایی که بیشینه هزینه مهاجرت تحصیلی مربوط به مسکن می‌شود، باید توجه داشت که اجاره‌بهای آپارتمان یک‌خوابه در شهر آنکارا 107 تا 356 دلار هزینه دارد.

شهریه دانشگاه های آنکارا بسته به نوع موسسه آموزشی (دولتی یا خصوصی)، و رشته و مقطع تحصیلی بسیار متفاوت است. برای مثال متوسط هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه دولتی سالانه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار و  شهریه دانشگاه خصوصی سالانه حدود ۲۰ هزار دلار اعلام شده است.

بورس تحصیلی برای دانشگاه های آنکارا

شرکت در برنامه‌های کمک‌هزینه تحصیلی یکی از چندین مزایای تحصیل در ترکیه است که به دانشجویان مشغول به تحصیل در آنکارا نیز ارائه می‌شود. ثبت درخواست و دریافت بورسیه تحصیلی نیاز به ارائه مدارک جداگانه دارد؛ دانشجویان واجد شرایط می‌توانند 100 درصد هزینه‌های مربوط به تحصیل و 80 درصد هزینه‌های زندگی را با دریافت بورسیه پوشش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر صفحه تحصیل رایگان در ترکیه را مطالعه کنید.

بسته به نوع بورسیه تحصیلی دانشجویان می‌توانند از حمایت مالی، معافیت شهریه، ارائه خوابگاه، بیمه درمانی، امکان بهره‌مندی از امکانات دانشگاهی، اجتماعی و فرهنگی در تمام مقاطع تحصیلی بهره‌مند شوند؛ با توجه به شرایط دانشجو حدود 20 تا 100 هزینه تحصیل در ترکیه با دریافت بورسیه پوشش داده می‌شود.

با اینکه تحصیل در ترکیه شرط معدل ندارد؛ اما دانشجویانی که شرایط مناسب سنی داشته باشند، می‌توانند از برنامه‌های کمک‌هزینه دولتی و دانشگاهی بهره‌مند شوند. در مقطع لیسانس تا سنین 21 سال، در مقطع کارشناسی ارشد تا 30 سال و در مقطع دکتری نیز برای افراد زیر 35 سال بورسیه تحصیلی ارائه می‌شود. تسلط در سطح پیشرفته به زبان‌های انگلیسی و ترکی و همچنین ارائه نمرات بالا در مدرک تحصیلی و ریز نمرات، شرایط را برای دریافت بورسیه تحصیلی مهیا می‌کند.