استانبول علاوه بر اینکه یک شهر توریستی جذاب و دیدنی است، برای امور دانشجویی نیز یک گزینه عالی برای ایرانیان است که در این مطلب به جزئیات آن می‌پردازیم.

این بخش از سایت موسسه مهاجرت تحصیلی لتسگو یونی به راهنمای تحصیل در استانبول و شرایط زندگی دانشجویی در استانبول اختصاص داده شده است.

تحصیل در استانبول

برای تحصیل در استانبول نیاز به شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های دولتی یا پرداخت شهریه دانشگاه‌های خصوصی دارید.

البته باید در نظر داشت که برخی دانشگاه‌های دولتی پذیرش به‌صورت پرداخت شهریه و بدون آزمون ورودی را دارند.

دانشگاهای دولتی استانبول

دانشگاه استانبول، دانشگاه بوغازچی، دانشگاه گالاتاسرای، دانشگاه مدنیت، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه معمار سینان و دانشگاه فنی ییلدیز از جمله مهم‌ترین دانشگاه‌های دولتی واقع در استانبول هستند که برای دریافت پذیرش تحصیلی آن‌ها در آزمون‌های ورودی مختص به هر یک باید شرکت کرد.

دانشگاه های خصوصی استانبول

از اواخر قرن بیستم دانشگاه‌هایی تحت عنوان دانشگاه خصوصی در استانبول تاسیس شد. جهت دریافت پذیرش تحصیلی از این دانشگاه‌ها نیازی به شرکت در آزمون ورودی نیست و می‌توان با پرداخت شهریه به این هدف رسید.

امروزه دانشگاه‌های مشهور خصوصی در این شهر وجود دارد که در رنکینگ بین‌المللی جایگاه ویژه و ثابتی به دست آورده‌اند؛ دانشگاه کوچ، دانشگاه سابانجی، دانشگاه اوکان، دانشگاه نیشانتاشی و دانشگاه آیدین استانبول از جمله مهم‌ترین دانشگاه‌های خصوصی واقع در استانبول هستند.

پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های استانبول

همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، دریافت پذیرش از دانشگاه های استانبول مشروط به کسب نمره یا رتبه مورد نظر از آزمون ورودی دانشگاه‌هاست. پیش از این، متقاضیان تحصیل در استانبول باید در آزمون سراسری کنکور شرکت می‌کردند و بسته با نمره یا رتبه کسب شده می‌توانستند دانشگاه و رشته تحصیلی آینده خود را انتخاب کنند، اما امروزه آزمون ورودی دانشگاه‌ها به صورت همزمان و سراسری برگزار نمی‌شود.

برخی دانشگاه‌ها یک‌بار و برخی سه بار در طور سال آزمون ورودی برگزار می‌کنند و پذیرش دانشجو برای تحصیل در شهر استانبول دارند.

نوع آزمون ورودی دانشگاه‌ها به رشته تحصیلی و زبان تدریس در دانشگاه‌ها بستگی دارد؛ آزمون یوس، آزمون جی‌مت و ... از جمله آزمون‌های متداول در این کشور است.

برای تحصیل در دانشگاه‌های ترک‌زبان باید مدرک زبان ترکی را از آزمون تومر دریافت کرد. دوره‌های این آزمون در ایران نیز برگزار می‌شود.

هزینه مسکن در استانبول

برای تحصیل در ترکیه و شهر استانبول باید از هزینه مسکن نیز اطلاع داشته باشید. تقریباً در تمامی پردیس‌های دانشگاه‌های مشهور این شهر، اقامتگاه‌های متنوعی برای دانشجویان تدارک دیده شده است. با دریافت بورسیه تحصیلی از این دانشگاه‌ها می‌توان به صورت رایگان از خدمات رفاهی بهره‌مند شد. اما در صورت تمایل به اجازه مسکن و اقامت مستقل باید هزینه مسکن در تمام نقاط شهر را بررسی کرد.

اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر استانبول حدود 2288 لیر و آپارتمان سه‌خوابه حدود 4000 لیر خواهد بود، اما اگر همین آپارتمان‌ها در خارج از مرکز شهر باشند، اجاره ماهانه به طور میانگین حدود 1320 و 2330 لیر در ماه کاهش پیدا می‌کند.

قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر استانبول نیز حدود 9400 لیر و در خارج از مرکز شهر حدود 4800 لیر خواهد بود.

آب و هوای استانبول

استانبول تابستان‌های گرم، مرطوب، خشک و بدون ابری دارد، اما زمستان‌های این شهر طولانی، سرد، بادی و نیمه‌ابری هستند. تابستان‌های استانبول معمولا 3 ماه طول می‌کشند، و گرمترین روزهای سال در اواخر جولای تجربه می‌شوند که دما به حدود 30 درجه می‌رسد. زمستان‌های این شهر حدود 4 ماه هستند و در طول این ماه‌ها دما معمولا زیر 12 درجه است.

آزمون‌های ورودی دانشگاه های استانبول به صورت سراسری برگزار نمیشود

اقامت بعد از تحصیل در استانبول

بسیاری از دانشجویانی که در استانبول تحصیل می‌کنند، پس از اتمام تحصیل و با دیدن فرهنگ و محیط مناسب این شهر و کشور ترکیه، به اقامت در این شهر علاقه‌مند می‌شوند که البته این امکان برای آنها فراهم است. دولت ترکیه قوانین خاصی را برای اخذ اقامت دانشجویان خارجی تعیین کرده است، تا بتواند این نیروهای خارجی متخصص و جوان را جذب کند.

همانطور که می‌دانید، دانشجویان می‌توانند حین تحصیل در شهر استانبول، به کار هم مشغول شوند تا بتوانند پیش از اتمام دوره تحصیلی خود کمی تجربه کسب کنند و با محیط کار در این کشور آشنا شوند.

پس از فارغ‌التحصیلی، دانشجویان خارجی، یک سال فرصت دارند تا به دنبال کار بگردند و دولت اقامت آنها را تا این زمان تمدید خواهد کرد. شرایط لازم برای پیدا کردن کار در ترکیه داشتن مجوز کار و البته دانستن زبان ترکی است. همچنین اگر از دانشگاه‌های معتبر این کشور مدرک گرفته باشید، راحت‌تر می‌توانید کار پیدا کنید و به این ترتیب اقامت خود را برای سال‌های بیشتری تمدید کنید.

اگر بتوانید 5 سال به صورت متوالی و مستمر در یک شرکت در استانبول مشغول به کار شوید، اقامت دائمی و همچنین پاسپورت این کشور به شما اعطا خواهد شد.

در صورت تمایل به تحصیل در شهر استانبول، از طریق سایت لتسگو یونی میتوانید وقت مشاوره مهاجرت رزرو نمایید.