بسیاری از مشهورترین و برترین دانشگاه های مالزی در شهر کوالالامپور پایتخت این کشور واقع شده است؛ به همین دلیل تحصیل در کوالالامپور در میان متقاضیان مهاجرت تحصیلی محبوبیت بیشتری به نسبت دیگر شهرهای این کشور دارد. برای جذب دانشجویان بینالمللی و جلب توجه متقاضیان مهاجرت تحصیلی، تحصیل در مالزی به زبان انگلیسی نیز مهیا شده که اخذ پذیرش تحصیلی از این دورهها نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی با نمره متقاعدکننده دارد. پیش از هر اقدامی برای مهاجرت تحصیلی به کوالالامپور باید از سیستم آموزشی و نحوه اخذ پذیرش تحصیلی اطلاعاتی کسب کرد. برای آشنایی بیشتر با این شهر و نحوه تحصیل در کوالالامپور تا پایان این بخش با لتس گو یونی همراه باشید.
کوالالامپور کجاست
شهر کوالالامپور، پایتخت کشور مالزی، در قسمت شرقی شبهجزیره مالزی و در سواحل غربی این کشور واقع شده است. این شهر بزرگترین منطقة شهریِ مالزی به شمار میرود و مرکز فرهنگی، تجاری و حمل و نقل این کشور است. در سال 1972، شهر کوالالامپور به عنوان یکی از مناطق شهرداری طراحی شد و در سال 1974 به همراه چند منطقه اطراف سلانگور به یک قلمروی فدرال بدل شد. شهر کوالالامپور در سرزمینی ناهموار و تپهای در همریزگاه رودخانههای کلانگ و گومباک واقع شده است؛ نام «کوالالامپور» در زبان مالزیایی به معنی «خور گِلی» است.
تحصیل در کوالالامپور
برای مهاجرت تحصیلی به مالزی و ادامه تحصیل در دانشگاه های کوالالامپور باید از پس آزمون ورودی موسوم به STPM برآمد. با کسب نمره معدل خوب (حداقل از دو درس) این آزمون میتوان برای دریافت پذیرش تحصیلی و پس از آن ویزای تحصیلی مالزی امیدوار شد.
در وزارت آموزش و پرورش کشور مالزی واقع در این شهر، سوابق متقاضیان تحصیل در کوالالامپور توسط واحدی مشخص مورد بررسی قرار میگیرد. بنابراین علاوهبر نمره معدل آزمون ورودی، سوابق تحصیلی متقاضی نیز در اخذ پذیرش تحصیلی، ویزای تحصیلی، انتخاب رشته و نوع دانشگاه نیز تاثیرگذار است.
اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های کوالالامپور
زبان تحصیل در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت ایران در شهر کوالالامپور زبان انگلیسی است اما در کل، در دانشگاه های کوالالامپور به زبانهای انگلیسی و مالایی تدریس میشود. تحصیل در کوالالامپور و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های مالزی نیاز به تسلط کامل به زبان انگلیسی دارد؛ اگر نمره مدرک زبان متقاضی حد انتظار دانشگاه را برآورده نکند، میتواند پیش از آغاز دوره تحصیلی در کالجهای آموزش زبان انگلیسی نیز شرکت کند.
مهاجرت تحصیلی به کوالالامپور و تحصیل در دانشگاه های مالزی شرایط سنی دارد؛ یکی از شرایط اخذ پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی داشتن سن کمتر از 25 سال است. اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های مالزی در مقطع کارشناسی ارشد شرایط سنی تا 30 سال و دکتری تا 35 دارد.
بر اساس قوانین مهاجرتی کشور مالزی پس از اخذ پذیرش تحصیلی و دریافت نامه اصلی باید برای ویزای تحصیلی اقدام کرد. اما با تغییر این قوانین بعد از اتمام دوره تحصیل و حتی کار در این کشور، دیگر مجوز اقامت دائم به متقاضیان مهاجرت تحصیلی ارائه نمیشود.
ویزای تحصیلی مالزی
همانطور که گفتیم بر اساس قوانین مهاجرت تحصیلی این کشور، برای تحصیل در مالزی نیاز به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کوالالامپور دارید که بسته به دانشگاه مورد نظر شما، شرایط آن متفاوت خواهد بود. برای مثال، برخی از دانشگاهها (عمدتا دانشگاههای دولتی) شرط معدل (بالای 17) و شرایط سنی خاصی دارند. به علاوه، شما باید نمره آیتلس حداقل 6 داشته باشید، چراکه در این کشور دروس دانشگاه به زبان انگلیسی ارائه میشوند. در صورتی که بخواهید تحصیل در مالزی را در مقطع ارشد ادامه دهید، باید مدرک کارشناسی و نمره آیلتس 6.5 را ارائه بدهید (برخی دانشگاهها شرط معدل 14 را هم دارند).
برخی از این مدارک در مرحله ثبت درخواست ویزای تحصیلی مالزی نیز مورد نیاز است؛ به این ترتیب، به منظور اخذ ویزای تحصیلی مالزی باید مدارک زیر را به سفارت این کشور ارائه دهید:
- گذرنامه معتبر
- شناسنامه و سایر مدارک شناسایی
- عکس
- گواهی تمکن مالی
- فرم تکمیلشده درخواست ویزا
- نامه پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای این کشور
- ریز نمرات دیپلم (و کارشناسی یا ارشد برای مقاطع بالاتر)
- گواهی آیتلس
با دریافت ویزای تحصیلی میتوان در این شهر مشغول به تحصیل و کار دانشجویی شد، اما در مهاجرت تحصیلی تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری مالزی شرایط دشواری دارد و احتمال آن بسیار اندک است. بر اساس قوانین مهاجرتی مالزی در حال حاضر با مهاجرت تحصیلی امکان دریافت اقامت دائم این کشور وجود ندارد.
دانشگاه های کوالالامپور
سیستم آموزشی این کشور دانشگاه های کوالالامپور را به دو بخش عمده «دولتی» و «خصوصی» تقسیم کرده است. بیشتر سهمیه پذیرش تحصیلی در دانشگاههای دولتی به شهروندان مالایی اختصاص یافته است و دانشجویان بینالمللی بیشتر از دانشگاه های خصوصی موفق به اخذ پذیرش تحصیلی میشوند.
با وجود سه دانشگاه در فهرست رتبهبندیهای دانشگاههای جهانی QS، شهر کوالالامپور در زمره بهترین شهرهای دانشجویی دنیا قرار دارد (رتبه جهانی 29) و به عنوان یکی از بهترین مقاصد مهاجرت تحصیلی در آسیا شناخته شده است.
شهرت بخش آموزش عالی کشور مالزی که در راس آن دانشگاه مالای (با رتبه جهانی 59) قرار دارد، پیشرفت روزافزون و سریع این شهر و در کل کشور مالزی را در سطح جهانی نشان میدهد. به علاوه، این شهر برای دو سال متوالی دومین شهر دانشجویی ارزان برای تحصیل انتخاب شده است که با توجه زندگی چندفرهنگی و سبک زندگی دانشجویی پرهیجانش، یکی از بهترین انتخابها برای اخذ پذیرش تحصیلی رایگان از دانشگاههای خارجی به شمار میرود.
دانشگاه مالای
دانشگاه مالای (University of Malaya)، اولین دانشگاه کشور مالزی، در یک زمین 300 هکتاری در جنوب شرقی شهر کوالالامپور واقع شده است. دانشگاه مالای زاییده سنت خدمت به جامعه بوده است. این دانشگاه در اصل با ادغام کالج پزشکی شاه ادوارد هفتم و کالج رافلز در سال 1949 به عنوان یک موسسه ملی برای خدمت به نیازهای آموزش عالی فدراسیون مالای و سنگاپور تاسیس شد.
رشد و توسعه دانشگاه در طول اولین دهه پس از تاسیس آن بسیار سریع صورت گرفت؛ بهطوزی که یک دهه پس از تاسیس در سال 1959، این دانشگاه دو پردیس خودمختار، یکی در سنگاپور و دیگری در شهر کوالالامپور، اضافه کرد. دانشگاه مالای (UM) بهترین دانشگاه مالزی به شمار میرود و رتبه جهانی QS آن در سال 2021 برابر با 59 بوده است.
دانشگاه مالای در رتبه موضوعی QS WUR هم به رتبه 38 دست یافته است و در میان دانشگاههای آسیایی رتبه سیزدهم را از آن خود کرده است. هر ساله نزدیک به 17 هزار و 400 دانشجو در این دانشگاه ثبتنام میکنند که از این میان حدود 3200 نفر را دانشجویان بینالمللی تشکیل میدهند.
دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی
دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی (IIUM) یکی از دانشگاههای دولتی این کشور است که در سال 1983 تاسیس شده است و در زمینی به مساحت 2 میلیون و 800 هزار متر مربع در شمال شهر کوالالامپور واقع شده است. این دانشگاه سالانه برای حدود 29 هزار دانشجو پذیرش تحصیلی صادر میکند که نزدیک به 4500 نفر از این جمعیت را دانشجویا بینالمللی تشکیل دادهاند. دروس در این دانشگاه به زبان انگلیسی ارائه میشوند و رعایت حجاب اسلامی در محوطه دانشگاه برای دانشجویان الزامی است.
دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی دارای کتابخانه، مرکز فرهنگی، مجموعههای ورزشی، هاستل، بیمارستان، مسجد و ... است. دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی به عنوان یکی از 5 دانشگاه اسلامی برتر دنیا شناخته میشود و یکی از بهترین دانشگاههای دولتی مالزی با ماموریت یکپارچهسازی، اسلامیسازی، بینالمللی سازی و تعالی جامع بوده است.
دانشگاه پزشکی بینالمللی کوالالامپور
دانشگاه بینالمللی پزشکی کوالالامپور (IMU) که در سال 1992 تاسیس شده است، اولین و مهمترین دانشگاه پزشکی و علوم سلامت خصوصی در کشور مالزی به شمار میرود. امروزه دانشگاه بینالمللی پزشکی بیش از 20 برنامه پزشکی را در مقاطع پیشدانشگاهی، لیسانس و فوقلیسانس در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم سلامت، پزشکی تخصصی و... ارائه میدهد.
دانشگاه بینالمللی پزشکی شبکة جهانی گستردهای را پایهریزی کرده است که از طریق توافقنامههای انتقالی با 30 تا از باپرستیژترین دانشگاههای دنیا، برای دانشجویان فرصتهای آموزش و یادگیری بیشتری فراهم میکند.
رتبه دانشگاه پزشکی بینالمللی کوالالامپور در رتبهبندی موضوعی QS در سال 2021 بین 551 تا 600 بوده است. این دانشگاه سالانه به حدود 3800 دانشجو پذیرش تحصیلی اعطا میکند.
دانشگاه کوالالامپور
دانشگاه کوالالامپور (UniKL) یک دانشگاه پیشرو در فناوری مهندسی است که در سال 2002 تاسیس شده است. این دانشگاه از سوی دولت ماموریت دارد که وضعیت آموزش تکنیکال در کشور مالزی را ارتقا ببخشد، و این دانشگاه هم توانسته است تقاضای جاری صنایع را به خوبی برطرف کند. دانشگاه کوالالامپور 14 موسسه زیرمجموعه دارد که انواع مدارج، دیپلمها، برنامههای لیسانس و فوقلیسانس و ... را به دانشجویان ارائه میدهد.
دانشگاه کوالالامپور سالانه برای 29 هزار دانشجو پذیرش تحصیلی صادر میکند. از این میان حدود 350 نفر دانشجوی بینالمللی هستند که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های مالزی شدهاند. دانشگاه کولالامپور در سال 2021 توانست در میان رتبهبندی دانشگاههای آسیایی QS رتبه 301 تا 350 را به خود اختصاص بدهد.
آب و هوای کوالالامپور
شهر کوالالامپور در طول سال آب و هوایی گرمسیری دارد و عمدتا اقلیمی گرم و آفتابی، با بارش باران فراوان است. در ماه اکتبر تا مارس که فصل مانسون به شمار میرود، ممکن است برای چندین روز متوالی باران ببارد. پربارانترین ماه نوامبر است (278 میلیمتر)، و خشکترین ماه ژوئن است (130 میلیمتر). جاری شدن سیل در شهر کوالالامپور بسیار رایج است، مخصوصا در مرکز شهر و نواحی پایین شهر.
ذرات گردوخاک ناشی از آتشسوزی در جنگلهای اطراف شهر هم گاهی ظهر را در مه فرو میبرد. دمای هوا معمولا در طول سال ثابت باقی میماند و بین 31 تا 33 درجه در گرمترین ماهها و 22 تا 23 درجه در سردترین ماهها خواهد بود.
هزینه زندگی در کوالالامپور
برآورد هزینههای زندگی به سبک زندگی افراد بستگی دارد، اما سالانه اداره مهاجرت کشورها مبلغی را به عنوان میانگین هزینه زندگی اعلام میکند. میانگین هزینههای زندگی ماهانه برای یک خانواده چهارنفره بدون احتساب کرایه مسکن در شهر کوالالامپور حدود 1,757.94 دلار اعلام شده است. این مبلغ برای یک نفر مجرد 493.73 دلار گزارش شده است.
هزینه خورد و خوراک در کوالالامپور
صرف یک وعده غذای دونفره در یک رستوران گرانقیمت در این شهر کمتر از 10 دلار برای شما هزینه خواهد داشت! این در حالی است که اگر در یک رستوران متوسط برای دو نفر یک وعده غذا با سه غذای اصلی سفارش دهید، در نهایت 18 دلار هزینه خواهید داشت. فستفودهایی مثل مک دونالد هم در این شهر با قیمت 3.61 دلار به فروش میرسند. یک فنجان کاپوچینو 2.70 و یک آب معدنی کوچک 0.37 دلار قیمت دارد.
برای کمتر کردن هزینهها، بیشتر افراد در منزل غذا درست میکنند، از این رو دانستن قیمت مایحتاج منزل و اقلام مصرفی در این شهر اهمیت پیدا میکند. قیمت این اقلام به صورت زیر است: 1 لیتر شیر 1.62 دلار، یک قرص نان 0.78 دلار، یک کیلو برنج 1.25 دلار، یک بسته 12 تایی تخممرغ 1.52 دلار، یک کیلو پنیر محلی 9.72 دلار، یک کیلو فیله مرغ 3.10 دلار، یک کیلو گوشت 8.08 دلار، یک کیلو سیب 2.30 دلار، یک کیلو موز 1.34 دلار، یک کیلو پرتقال 2.32 دلار، یک کیلو گوجه 1.24 دلار، یک کیلو سیبزمینی 0.92 دلار، و یک کیلو پیاز 1.01 دلار.
هزینه حمل و نقل در کوالالامپور
بلیط یکطرفه وسایل حمل و نقل عمومی در داخل شهر کوالالامپور 0.72 دلار قیمت دارد، اما اگر کارت تردد ماهانه بخرید، با پرداخت 24 دلار میتوانید تمام سفرهای درونشهری خود را با سیستم حمل و نقل عمومی پرقدرت و گسترده این شهر انجام دهید. ورودی تاکسی نیز در شهر کوالالامپور 0.86 دلار است و به ازای هر کیلومتر 0.72 دلار به آن اضافه میشود.
هزینه مسکن در کوالالامپور
هزینه اجاره ماهانه یک آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر کوالالامپور حدود 500 دلار است که برای آپارتمانهای سه خوابه به حدود 850 دلار افزایش پیدا میکند. البته اگر تصمیم بگیرید که در خارج از مرکز شهر منزل اجاره کنید، هزینههای شما به ترتیب به 300 و 540 دلار در ماه کاهش پیدا میکند. قیمت فروش هر متر آپارتمان نیز در مزکر شهر متری 3 هزار دلار و در خارج از مرکز شهر متری 1500 دلار خواهد بود.
جاذبه های گردشگری کوالالامپور
کوالالامپور، قلب مالزی، شهری سرشار از تاریخ و فرهنگ است. این شهر شلوغ و پرازدحام دیدنیهای فراوانی دارد و از علاقمندان به معماری و شهرسازی گرفته، تا عاشقان فرهنگ و هنر، جاذبههای بسیاری در این شهر خواهند یافت. جلوههای حیرتانگیز طبیعت در این شهر و یادوارههای ارزنده تاریخی از سویی دیگر متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کوالالامپور را به گذراندن پروسه پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی مالزی راغب کرده است.
برج کوالالامپور
برج KL که عنوان هفتمین برج مرتفع دنیا را نیز یدک میکشد، مکانی است که هر گردشگری باید از آن دیدن کند. یک رستوران گردان هم در ارتفاع 282 متری از سطح زمین وجود دارد که لذت صرف غذا با نمای چشماندازی حیرتانگیز را برای شما فراهم میکند. این برج در اصل یک برج مخابراتی است، اما دارای رصدخانه و مرکز پرش هم هست.
برجهای دوقلوی پتروناس
این برجهای دوقلو که در کنار برج معروف KL آسمان کولالامپور را زیبا کردهاند، بلندترین برجهای دوقلوی دنیا به شمار میروند. این برجها جزو 20 آسمانخراش مرتفع دنیا نیز قرار دارند. پلی بین این دو برج قرار دارد که آنها را به هم وصل میکند و بازدیدکنندهها میتوانند به روی این پل بروند و نمای زیبایی از پارک KLCC را تماشا کنند.
میدان مردکا
یکی از اماکن تاریخی شهر کوالالامپور میدان مردکا است که ساختمان سلطان عبدالصمد و میدان بزرگ مقابل آن را دربرمیگیرد. این میدان همان میدانی است که مالای در سال 1957 خودش را از نیروهای استعمارگر مستقل اعلام کرد و به کشور مالزی تبدیل شد. با اینکه این ساختمان رسما به عنوان دفتر کار دولتی استفاده میشود، نمای نئومغول و مغربی آن پشتزمینهای زیبا برای عکس های شما خواهد بود.
گالری شهر کوالالامپور
این مرکز گردشگری نقلی و بامزه هر آن چیزی را که نیاز است در مورد کولالامپور بدانید به شما میگوید؛ از دوران تاسیسش تا شکوه و عظمت امروزش. عکسهای مختلف و نقشههای قدیمی و جدید، و همچنین تورهای دوچرخهسواری و پیادهروی در اختیار شما خواهد بود. به علاوه، خودِ ساختمان مرکز نیز یک ساختمان تاریخی است که در قرن نوزدهم بنا شده است و معماری نئورنسانسی آن برای شما بسیار جالب خواهد بود.
بازار مرکزی
پاسار سِنی یا بازار هنری مرکزی برای هنرهای سنتی و مدرن است که در یک ساختمان آرت دکویی زیبا جای گرفته است. بازار مرکزی بیش از 300 غرفه دارد که همهچیز از نوع مالزیاییاش را به فروش میرسانند، از نقاشیهای باتیک قدیمی گرفته تا آثار هنری معاصر و مدرن. در این مرکز یک سالن تئاتر کوچک هم وجود دارد و رویدادهای فرهنگی به صورتی هفتگی در ان برکزار میشود.
زندگی در کوالالامپور
ریشه کوالالامپور به سال 1857 برمیگردد، زمانی که گروهی از 87 معدنکاو چینی سکونتگاهی در منطقه امروزی حومة آمپانگ پیدا کردند. این منطقه که موقعیتی استراتژیک در میان دو رودخانه داشت، به عنوان یک مرکز جمعآوری آلومینیوم از معادن بدل شد و به سرعت رشد کرد. در سال 1880 کوالالامپور پایتخت قبلی، کلانگ را پشت سر گذاشت و بعد از ساخته شدن راهآهن و پیشرفت در ساخت و ساز، به عنوان پایتخت ایالتهای فدرال مالزی انتخاب شد.
در طول جنگ جهانی دوم ژاپنیها این شهر را تسخیر کردند، اما در طول دوره پس از جنگ جمعیت آنها به شدت افزایش پیدا کرد. در سال 1957، کوالالامپور به عنوان پایتخت فدراسیون مستقل مالزی انتخاب شد و به رشد و توسعه ادامه داد. در اواسط دهه 60 جمعیت آن به نیم میلیون نفر رسید و در دهه 80 از یک میلیون نفر گذشت و توسعه صنعتی آن سرعت گرفت.
امروزه این شهر ملغمهای از معماری مدرن و سنتی را در خود جای داده است و آسمانخراشهای شیشهای و بتنی در کنار مساجد زیبا و معابد چوبی خودنمایی میکنند.
با اینکه مرکز شهر بسیار شلوغ و پرجمعیت است، در حومههای شهر نظم و برنامهریزی شهری خوبی دیده میشود. مالزیاییها عمدتا مسلمان هستند و بزرگترین گروه بومی این شهر را تشکیل میدهند. علیرغم شیوع گنبدها و منارههایی که نشاندهنده معماری اسلامی هستند، چینیهای غیرمسلمان بر شهر و اقتصاد آن سلطه دارند. جمعیت هندوها هم در این شهر زیاد است. جمعیت کوالالامپور در سال 2017 برابر با 7.25 میلیون نفر بوده است.