آیا می‌دانید شرایط کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی چگونه است؟ بهتر است قبل از هرچیز، اطلاعات خود را درباره شرایط کار دانشجویی در کانادا کامل کنید. بدون شک دانشجویان ایرانی که از طریق ویزای تحصیلی وارد دانشگاه‌ها و کالج‌های کانادا می‌شوند در درجه اول به دنبال ادامه تحصیل هستند اما زندگی بدون کار و درآمد در یک کشور خارجی بسیار دشوار است.

اگر به دنبال اطلاع از شرایط کار دانشجویی در کانادا هستید این محتوا از مجله لتسگو یونی برای شماست.

اکثر دانشجویان ایرانی در کانادا پس از ورود به این کشور و شروع دوره تحصیلی، به فکر اشتغال در یک کار دانشجویی می‌افتند و تلاش می‌کنند تا بخشی از هزینه نسبتاً سنگین تحصیل و زندگی خود را از طریق انجام کارهای پاره وقت دانشجویی تأمین نمایند.

بهتر است بدانید یکی از پرطرفدارترین روش‌های مهاجرت به کشور کانادا، مهاجرت به کانادا با ویزای تحصیلی است که هر ساله دانشجویان ایرانی و خارجی بسیاری با امید تحصیل در برترین دانشگاه‌ها این کشور و زندگی در بهترین شهرهای جهان به سمت آن میروند.

انگلیسی زبان بودن کشور کانادا، سطح بالای کیفیت زندگی، هزینه مقرون به صرفه تحصیل و ارائه برنامه‌های آموزشی در طیف گسترده‌ای از رشته‌ها و مقاطع تحصیلی از جمله دلایل اصلی محبوبیت این کشور در میان دانشجویان ایرانی می‌باشد اما این امتیازات به تنهایی کافی نیست و درآمد نیز همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان بین‌المللی بوده است.

می‌دانیم که دانشجویان بین‌المللی در اکثر کشورها از جمله کانادا می‌توانند همزمان با تحصیل به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار کنند و به طور قانونی درآمد داشته باشند اما این کار دانشجویان شرایط و قوانینی دارد که برای جلوگیری از مشکلات قانونی باید درستی رعایت شود.

در این محتوا می‌خواهیم بدانیم شرایط کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی چگونه است؟ میانگین درآمد این نوع شغل چقدر است؟ انواع کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی کدام است؟

کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی چگونه است؟

کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی

اگر بخواهیم خیلی صریح و کوتاه به این پرسش پاسخ دهیم که آیا دانشجویان ایرانی می‌توانند به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی در کانادا همزمان با تحصیل کار کنند یا خیر؟ جواب قطعا بله است. 

در میان دانشجویان ایرانی که در کانادا تحصیل می‌کنند گروهی هستند که توسط خانواده‌ای مرفه حمایت شده و نیازی به درآمد ندارند، گروهی دیگر نیز در میان دانشجویان نخبه قرار گرفته و از بورسیه‌های تحصیلی برای تامین هزینه‌های دانشگاه و زندگی خود استفاده می‌کنند اما با تمام این اوصاف همچنان دانشجویان ایرانی بسیاری در کانادا حضور دارند که تامین هزینه زندگی آن‌ها وابسته به مشاغل پاره وقت است.

آن دسته از دانشجویان بین‌المللی که از یک دانشگاه معتبر کانادایی پذیرش گرفته و دانشجوی یک برنامه آموزشی در یکی از موسسات آموزش عالی کانادا هستند می‌توانند از طریق مجوز تحصیلی خود تا حداکثر 20 ساعت در طول روزهای کاری و به طور تمام وقت در طول تعطیلات کار کنند. 

در حقیقت دانشجویان ایرانی مقیم کانادا مجاز هستند که در صورت برخورداری از اقامت تحصیلی معتبر برای مدت زمان مشخصی در داخل یا خارج از دانشگاه کار کرده و حقوق دریافت نمایند. در چنین شرایطی دانشجویان نیاز به دریافت مجوز کار جداگانه ندارد.

دقت داشته باشید که برای آنکه یک دانشجوی ایرانی بتواند از طریق ویزای تحصیلی خود در کانادا به طور قانونی کار کند باید دانشجوی یک دوره آموزشی تمام وقت و بلند مدت باشد. دانشجویانی که برای شرکت در دوره‌های کوتاه مدت و یا کارآموزی وارد موسسات آموزشی کانادایی می‌شوند مجاز به کار دانشجویی در این کشور نیستند.

دانشجویان ایرانی اجباری به کار در حوزه رشته تحصیلی خود ندارند بلکه می‌توانند در هر شغلی، با هر کارفرمایی و در هر ایالتی در صورت برخورداری از شرایط و رعایت قوانین مشغول به کار شوند و درآمد قانونی داشته باشند. کار دانشجویی نبایدتمام وقت باشد و دانشجو تنها مجاز به کار در موقعیت‌های شغلی نیمه وقت است.

به یاد داشته باشید که ایالت‌های مختلف کانادا در برخی موارد دارای قوانین متفاوتی هستند برای مثال جزئیات مربوط به قوانین کار دانشجویی در ایالت انگلیسی زبان انتاریو ممکن است با قوانین ایالت فرانسوی زبان کبک تفاوت داشته باشد. همچنین توصیه می‌شود که از ابتدا در انتخاب شغل خود دقت کنید زیرا پیدا کردن کار در کانادا برای یک دانشجو در برخی موارد و یک سری از فصول سال چندان آسان نیست و ممکن است نتوانید برای یک سال شغل خود را عوض کنید.

تنها مزیت کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی کسب درآمد نیست بلکه مزایای دیگری نیز به همراه دارد. کار دانشجویی چه داخل دانشگاه و چه خارج از آن می‌توند فرصتی برای بودن در یک جامعه کانادایی باشد که تا حد بسیار زیادی دانشجو را با فضای فرهنگی، نوع ارتباطات و سبک زندگی مردم کانادا آشنا می‌کند.

شرایط کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی

کار دانشجویی همچنین موجب تقویت زبان دانشجویان ایرانی که غیر انگلیسی و فرانسوی زبان هستند، می‌شود.

مهم ترین مزیت کار در کشور کانادا برای یک دانشجوی بین‌المللی را می‌توان افزایش ارتباطات و شناخته شدن او دانست. یک دانشجوی ایرانی زمانی که به عنوان مهاجر تحصیلی وارد کشور کانادا می‌شود به جز جامعه دانشگاهی، ارتباطات دیگری نداشته و ارتباط مستقیمی با کارفرمایان کانادایی ندارد.

برای دانشجویان ایرانی کار همزمان با تحصیل دایره ارتباطات آن‌ها را افزایش داده و علاوه بر تقویت روابط اجتماعی می‌تواند در پیدا کردن کار مناسب پس از فارغ‌التحصیلی و آینده شغلی او تاثیرگذار باشد. به طبع به هر میزان که کار دانشجویی به رشته تحصیلی مرتبط‌تر باشد به همان اندازه رزومه ارزشمندتری برای دانشجو خواهد ساخت.

دقت داشته باشید که در اینجا منظور دوره‌های کارآموزی مربوط به برنامه آموزشی نیست. در صورتی که رشته و مقطع تحصیلی دانشجو نیاز به گذراندن دوره کارآموزی داشته باشد این دوره از سوی دانشگاه تعیین شده و دانشجو باید از طریق دانشگاه به کارفرما حقیقی و حقوقی برای گذراندن دوره کارآموزی معرفی گردد. در چنین حالتی در صورت توافق میان کارفرما و دانشگاه، کسب درآمد از دوره کارآموزی بلامانع است.

حداقل حقوق کار دانشجویی در کانادا 

از جمله نکات مثبت کار دانشجویی در کانادا این است که حداقل درآمد یک کار پاره وقت دانشجویی که به صورت قانونی انجام شود نمی‌تواند کمتر از حداقل حقوق تعیین شده برای آن نوع کار بر اساس قوانین ایالتی باشد. این به این معنا است که دانشجویان ایرانی برای کار در کانادا به دلیل خارجی حقوق کمتری نسبت به شهروندان کانادا دریافت نمی‌کنند.

ایالت‌های مختلف در کانادا هر سال یک "حداقل دستمزد" را برای کارمندان و شاغلین حوزه‌های مختلف درنظر می‌گیرند که باید توسط کارفرمایان رعایت شود. این حداقل دستمزد برای مشاغل مختلف تعریف شده و وابسته به تمام وقت یا پاره وقت بودن میزان متفاوتی دارد.

حداقل حقوق برای General Worker به ازای هر ساعت در استان‌های کانادا عبارت است از:

آلبرتا: 15$
بریتیش کلمبیا: 14.6$
مانیتوبا: 11.9$
نیوبرانزویک: 11.7$
نیوفاندلند و لابرادور: 12.5$
نورث وست: 13.46$
نوا اسکوشیا: 12.55$
نوناووت: 16$
انتاریو: 14.25$
پرنس ادوارد: 12.85$
کبک: 13.10$
ساسکچوان: 11.45$
یوکان: 13.71$

بر همین اساس به طور کلی می‌توان گفت دانشجویان ایرانی که به صورت "پاره وقت" در کانادا کار می‌کنند به طور میانگین بین 800 تا 1500 دلار کانادا در ماه درامد خواهند داشت در حالی که میانگین درآمد کار تمام وقت برای همین دانشجویان در ایام تعطیلات به 1600 تا 3000 دلار کانادا می‌رسد. 

پرداخت مالیات از جمله نکاتی است که دانشجویان باید به آن توجه داشته باشند. قانون مالیات در کشور کانادا بر اساس شهروندی نبوده و افراد مقیم کانادا باید در صورت داشتن درآمد در این کشور مالیات معین را پرداخت کنند. قوانین مالیات نیز در ایالت‌های مختلف کانادا تا حدودی متفاوت است.

به طور کلی می‌توان گفت که اگر درآمد کار دانشجویی بیشتر از حداقل درآمد تعیین شده توسط آن ایالت باشد دانشجو باید در انتهای سال مالیات خود را پرداخت کند. تمام دانشجویان خارجی در این کشور موظف هستند که در انتهای هر سال اظهارنامه مالیاتی را تکمیل نمایند.

اگر به دنبال نشستن بر صندلی پردرآمدترین شغل در کانادا هستید احتمالا باید برای پس از فارغ‌التحصیلی خود سرمایه‌گذاری کنید. بازار کار کانادا به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان که نقش پررنگی در روابط اقتصادی بین‌المللی و تجارت جهانی دارد یکی از پررونق‌ترین بازارهای کار در جهان است اما برای انکه به عنوان یک مهاجر به موقعیت شغلی مطلوب و پردرآمدی برسید لازم است ابتدا تحصیلات خود را به پایان رسانده و توانایی‌های خود را به اثبات برسانید. 

بیمه اجتماعی برای کار در کانادا

همانطور که پیشتر اشاره کردیم دانشجویان ایرانی مقیم کانادا می‌توانند از طریق ویزای تحصیلی خود برای کار پاره وقت اقدام کنند و نیازی به اخذ مجوز جداگانه نیست اما آن‌ها به یک مدرک دیگر نیز برای کار کردن نیاز دارند. شماره بیمه اجتماعی (Insurance Number) که به اختصار SIN نامیده می‌شود از جمله مدارکی است که یک دانشجو خارجی برای انجام کار قانونی در کانادا و دریافت حقوق باید ارائه دهد.

انواع کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی

فرصت‌های شغلی مختلفی پیش روی یک دانشجوی بین‌المللی قرار دارد که به دنبال کار پاره وقت همزمان با تحصیل در کاناداست. انواع کار دانشجویی در کانادا به شرح زیر می‌باشد:

کار دانشجویی داخل دانشگاه

این نوع کار که به آن در اصطلاح کار on campus یا همان داخل محوطه دانشگاه گفته می‌شود مربوط به مشاغل دانشجویی نیمه وقتی است که در ارتباط با پروژه‌های تحقیقاتی و یا کارهای خدماتی مورد نیاز داخل پردیس دانشگاهی می‌باشد.

در اکثر موارد دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی و به ویژه دکترا می‌توانند متقاضی کار دانشجویی همراه با درآمد به عنوان محقق در پروژه‌های دانشگاهی اساتید راهنمای خود باشند و یا به عنوان دستیار اساتید در بخش آموزش، حل تمرین و ... فعالیت کنند.

علاوه بر این دانشجویان خارجی می‌توانند به صورت پاره وقت در آزمایشگاه، کتابخانه، فروشگاه، رستوران، سالن غذاخوری، مدیریت خوابگاه سایر بخش‌های خدماتی دانشگاه که معمولا توسط کارفرمایان بخش خصوصی اداره می‌شود همکاری داشته و دستمزد دریافت نمایند. 

توجه داشته باشید که موقعیت کار داخل دانشگاه تنها برای دانشجویانی امکان‌پذیر است دانشجوی تمام وقت همان دانشگاه باشند و مجوز تحصیل ان‌ها منقضی نداشته باشد. دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی خود مجاز به ادامه کار در داخل دانشگاه نیستند.

کار دانشجویی خارج دانشگاه

نوع دیگر کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی و سایر دانشجویان خارجی، کار در موقعیت‌های شغلی خارج از دانشگاه یا همان کار Off Campus می‌باشد. منظور از "کار خارج از دانشگاه" تمام کارهایی است که یک دانشجو بین‌المللی می‌تواند در صورت برخورداری از شرایطی که پیشتر ذکر کردیم، انجام دهد.

نکته حائز اهمیت در خصوص کار خارج از دانشگاه برخورداری از بیمه اجتماعی است که باید پس از اخذ تاییدیه از کارفرمای کانادایی برای دریافت ان اقدام شود. دانشجویان ایرانی می‌توانند در طول تعطیلات به صورت تمام وقت در خارج از دانشگاه کار کنند.

اینترنشیپ

موقعیت شغلی اینترنشیپ Internship در کانادا به فرصت‌های شغلی اطلاق می‌شود که در ارتباط با رشته تحصیلی دانشجو بوده و هدف از آن گذراندن دوره‌های آمادگی برای کار حرفه‌ای در رشته و تخصص مورد نظر است. دوره‌های اینترنشپ برای دانشجویان بین‌المللی در برخی موارد بدون پرداخت دستمزد می‌باشد و صرفا برای تقویت روزمه دانشجو کاربرد دارد.

دوره کوآپ

کوآپ به دوره‌های آموزشی گفته می‌شود که دانشجو با پرداخت هزینه در آن‌ها شرکت کرده و برای اشتغال در حوزه تخصصی همان رشته و مهارت آموزش‌های لازم را دریافت می‌کند. از جمله مزایای شرکت در دوره کوآپ برخورداری از رزومه حرفه‌ای و اطمینانی بالا برای جذب شدن در بازار کار پس از اتمام دوره می‌باشد. 

پیدا کردن کار در کانادا برای دانشجویان ایرانی

زمانی که به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی وارد خاک یک کشور غریبه مانند کانادا می‌شوید، قطعاً پیدا کردن کاری که علاوه بر درامد خوب با شرایط تحصیلی شما نیز هماهنگ باشد، کار چندان آسانی نیست. علاوه بر این تسلط بر یک زبان خارجی در سطحی که بتوانید از طریق آن در یکی از مشاغل پرارتباط کار کنید، سختی مسیر را دوچندان می‌کند.

با تمام این اوصاف کار در کانادا برای دانشجویان بین‌المللی فرایندی کاملا طبیعی و پذیرفته شده است که کارفرمایان کانادایی نیز نسبت به آن پذیرش بالایی دارند و در بسیاری موارد از دانشجویی که سطح زبان نسبتا خوبی داشته باشد استقبال می‌کند. راه‌های مختلفی برای کار پیدا کردن در کانادا وجود دارد.

برای کار در دانشگاه در درجه اول میتوان از طریق اساتید اقدام کرد و یا از واحد مربوط به امور دانشجویان دانشگاه کمک گرفت. موقعیت‌های شغلی دانشگاه که مربوط به بخش خدکات هستند معمولا اطلاع رسانی عمومی می‌شوند.

یکی از بهترین راه‌ها برای پیدا کردن کار در کانادا خارج از دانشگاه، مراجعه به سایت‌های کاریابی و ثبت نام در آن‌ها می‌باشد.

تعدادی از بهترین و معروف‌ترین سایت‌های کاریابی عبارتند از:

Indeed
Glassdoor
Monster
Craigslist
Flexjobs
Job Bank
Google for Job
CareerBuilder
Roberthalf
SimplyHired
Eluta
Jobboom

امیدواریم از این پُست مجله سایت مهاجرت تحصیلی لتسگو یونی، نهایت استفاده را بُرده باشید و اطلاعات خوبی را دریافت کرده باشید. اگر به مهاجرت تحصیلی و ورود به کشور کانادا فکر میکنید، همین حالا میتوانید از طریق سایت لتسگویونی وقت مشاوره رزرو کرده و شرایط خودتان را ارزیابی نمایید.