ما در این مطلب قصد داریم تا درخصوص یکی از آزمون‌های زبان ترکی به نام آزمون زبان تومر و همچنین راهنمای آزمون تومر که گاها یکی از پیش نیازهای مهاجرت به کشور ترکیه نیز به حساب می‌آید، اطلاعاتی در اختیار شما مخاطب لتس گو یونی قرار دهیم، پس تا پایان این مطلب همراه لتس گو یونی باشید.

یکی از روش‌های مهاجرت از ایران، انتخاب کشور ترکیه و مهاجرت به این کشور است که پیشتر در مطلب انواع اقامت ترکیه اطلاعاتی درخصوص مهاجرت به ترکیه ارائه شد. پیچیدگی‌های مهاجرتی به کشور ترکیه به نسبت بسیاری از کشورها چه در آسیا و چه در اروپا، کمتر است و همچنین مزایای زیادی نیز برای ایرانی‌ها دارد. 

در این مطلب قصد داریم تا به سوال آزمون تومر چیست ؟ پاسخ دهیم. افراد بسیاری کشور ترکیه را هم به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی و هم اقامت دائم انتخاب می‌کنند که یکی از پیش شرط‌های مهاجرت به هر کشوری، تسلط به زبان رسمی آن کشور و یا تسلط به زبان انگلیسی است. برای ورود به دانشگاه‌های کشور ترکیه به طور معمول تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی لازم است. مدرک تومر نیز یکی از مدارک معتبر برای زبان ترکی است که در ادامه توضیحات کامل در خصوص این آزمون ارائه می‌شود.

آزمون تومر

آزمون تومر چیست

آزمون تومر TÖMER یکی از آزمون‌های مربوط به تعیین سطح زبان ترکی است که قبل از ورود به دانشگاه‌های ترکی زبان و یا ورود به برخی از مشاغل در کشور ترکیه از متقاضیان دریافت می‌شود. آزمون زبان تومر به عنوان یکی از معتبرترین دوره‌های زبان ترکی شناخته شده است و در سال 1994 توسط دانشگاه آنکارا به وجود آمد.

آزمون تومر مخفف Türkçe Öğretim Merkezi به معنی مرکز آموزش زبان ترکی در نظر گرفته شده است و همچنین آزمون تومر مانند مدارک زبان انگلیسی TOEFL و IELTS برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاه‌های این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

در آزمون تومر مهارت خواندن، گوش دادن، صحبت کردن، نوشتن و گرامر افرادی که زبان ترکی به عنوان زبان دوم خود انتخاب کرده‌اند، ارزیابی می‌شود. آزمون زبان تومر شامل 100 سوال است که متقاضی باید در مدت 240 دقیقه به این 100 سوال پاسخ دهد و نتیجه آزمون که شامل چندین سطح از A1 تا C1 است در مدت 3 تا 15 روز بعد از انجام تست به متقاضی اطلاع داده می‌شود.

از آنجایی که آزمون TÖMER یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان ترکی در دنیا است، کشور ترکیه به عنوان خانه اصلی این زبان، میزبان برگزاری این آزمون است. در ابتدا این آزمون بیشتر در شهر آنکارا و در دانشگاه آنکارا برگزار می‌شد و متقاضیان باید برای شرکت در آن به کشور ترکیه سفر می‌کردند. 

اما با گذشت زمان و افزایش متقاضیان شرکت در آزمون زبان تومر، محل برگزاری این آزمون به تمام شهرهای ترکیه گسترش پیدا کرد و تصمیم گرفته شد که این آزمون علاوه بر شهرهای ترکیه در دیگر کشورها نیز برگزار شود تا به علت موقعیت مکانی هیچ متقاضی کسب مدرک زبان تومر را از دست ندهد.

مرجع اصلی برگزاری آزمون زبان تومر در کشور ترکیه دو دانشگاه آنکارا و آیدین استانبول هستند که متقاضیان برای شرکت در این آزمون با مراجعه به قسمت مربوط به آزمون تومر سایت دانشگاه آنکارا برای انجام این آزمون مراحل ثبت نام را انجام می‌دهند.

متقاضیان برای ثبت نام در این آزمون تومر باید دو قطعه عکس پرسنلی، کپی پاسپورت و یا ترجمه اطلاعات هویتی به زبان ترکی را برای مرکز برگزاری آزمون زبان تومر ارسال کنند و همچنین هزینه 100 یورو برای نوع گواهینامه یا مبلغ 150 یورو برای نوع دیپلم را پرداخت کنند تا ثبت نام با موفقیت انجام شود.

انواع مختلف مدرک تومر

افراد پس از شرکت در آزمون تومر مدرکی را دریافت می‌کنند که نشان دهنده شرکت در این آزمون و همچنین تسلط و مهارت در زبان ترکی می‌باشد. دو نوع مدرک تومر به صورت کلی وجود دارد که عبارتند از:

دیپلم تومر: این نوع مدرک برای همیشه معتبر است و با یک بار شرکت در آزمون زبان تومر تسلط متقاضی به زبان ترکی سنجیده و تائید می‌شود. افراد متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه باید حداقل نمره ی C1 را در این آزمون کسب کنند و افرادی که مایل به کار در ترکیه هستند، با کسب نمره ی C2 نیز می توانند در این کشور فعالیت کنند.

گواهینامه تومر: اعتبار این مدرک بین 6 ماه تا 2 سال است و در دوسطح مقدماتی و متوسط برگزار می‌شود. اعتبار گواهینامه‌ی مقدماتی 6 ماهه است و متقاضی باید امتیاز B2 را کسب کند تا بتواند گواهینامه‌ی متوسط را به دست آورد. برای به دست آوردن گواهینامه متوسط که 2 سال اعتبار دارد باید حداقل امتیاز B1 کسب شود. 

مدرک تومر

نتیجه و نحوه امتیازدهی آزمون تومر

آزمون تومر شامل 6 سطح از A1 تا C1 است که هر بخش شامل دو قسمت است و در ادامه مطلب درخصوص هر مطلب توضیحات لازم داده شده است:

سطح A1: در این سطح توانایی افراد در پاسخگویی به سوالات ساده سنجیده می‌شوند و درصوت پاسخ دادن به این سوالات ساده سطح اول را با موفقیت پشت سر می‌گذارند که نتیجه این بخش نمره 20 تا 49 است.

سطح A2: در این سطح دانش پایه زبان متقاضی ارزیابی می‌شود و نحوه امتیازات در این سطح از نمره 50 تا 59 است که متقاضی با پاسخگویی درست موفق به کسب سطح مبتدی می‌شود.

سطح B1: در این سطح فرد باید دانش متوسط زبان ترکی داشته باشد که براساس آن بتواند کارهای شخصی خود را انجام دهد و نتیجه این بخش نمره 60 تا 69 است. داشتن این سطح از آزمون تومر برای اکثر دانشگاه‌ها قابل قبول است. 

سطح B2: در این سطح شخص باید دانش خوب و معقولی از زبان ترکی داشته باشد تا به راحتی بتواند از زبان ترکی استفاده کند و درجه این سطح بین نمره 70 تا 79 است. 

سطح C1: در این سطح فرد باید دانش بسیار خوبی از زبان ترکی داشته باشد و بتواند در سطح عالی به زبان ترکی تسلط داشته باشد و درجه این سطح بین نمره 80 تا 89 است. 

سطح C2: این سطح بالاترین سطح در زبان ترکی است که در آن فرد می‌تواند زبان ترکی را مانند زبان مادری خود بداند و صحبت کند و درجه این سطح بین نمره 90 تا 100 است. 

اگر فردی هیچ دانش زبان ترکی نداشته باشد می‌تواند در دوره‌های تومر شرکت کند و در پایان در آزمون TÖMER شرکت کند و مدرک تومر را دریافت کند. دروه‌های زبان تومر به چهار دسته مبتدی، متوسط، پیشرفته و دیپلم تقسیم می‌شوند و در انتهای هر دوره متقاضی با شرکت در آزمون مدرک آن دوره را کسب می‌کند.

منابع مورد نیاز برای شرکت در آزمون تومر 

یکی از روش‌های آماده سازی برای شرکت در آزمون‌های مختلف، مراجعه به منابع رسمی آن آزمون است. برای آزمون تومر نیز مانند هر آزمونی منابع زیادی برای آماده سازی افراد در دسترس قرار گرفته است که مهمترین آن‌ها عبارتند از: 

مجموعه کتاب‌های HiTiT: این کتاب ها به طور خاص برای متقاضیان TÖMER نوشته شده‌اند. در واقع می‌توان این منبع را یکی از مهمترین کتاب‌های قبولی در این آزمون دانست. 

مجموعه کتاب‌های MER: این مجموعه کتابی نیز همانند دیگر منابع، اطلاعات مهمی برای قبولی در آزمون زبان تومر را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد و در پایان این کتاب‌ها یک نمونه از سوالاتی که در آزمون زبان تومر پرسیده شده است قرار گرفته است.

فرهنگ لغت زبان ترکی: دیکشنری‌های ترکی زبان نیز یکی دیگر از منابع قابل استفاده برای شرکت در آزمون زبان تومر هستند که مهمترین این فرهنگ‌های لغت Büyük Türkçe Sözlük است. 

آموزش زبان ترکی

آزمون تومر در تهران

از آنجایی که ایرانیان بسیاری خواهان تحصیل و مهاجرت به کشور ترکیه هستند، داشتن مدرک تومر نکته مثبتی است که باید برای به دست آوردن آن تلاش کنند. پیشتر متقاضیان ایرانی برای شرکت در این آزمون باید ویزای توریستی کشور ترکیه را می‌گرفتند و برای شرکت در آزمون تومر به یکی از شهرهای ترکیه سفر می‌کردند. اما از دو سال قبل اولین آزمون تومر در تهران در دانشگاه تهران برگزار شد.

دانشگاه آنکارا که مبدا ابتدایی آزمون تومر در کشور ترکیه بوده است، ترتیبی داده است تا این آزمون در بسیاری از کشورهای جهان قابلیت برگزاری را داشته باشد. لذا ایرانیانی که قصد شرکت در این آزمون را دارند و ساکن ایران هستند به راحتی می‌توانند در زمان مقرر برای شرکت در آزمون زبان تومر، در شهر تهران و در مکان از پیش تعیین شده حضور پیدا کنند و در این آزمون شرکت کنند.

همچنین باید گفت زمان دقیقی برای برگزاری این آزمون مشخص نشده است و تقریبا هرماه در ایران برگزار می‌شود و افرادی که قصد شرکت در این آزمون را دارند می‌توانند با خیالی آسوده در زمان مورد نظر خودشان، در این آزمون شرکت کنند.

نتیجه گیری

امیدواریم در مطلبی که خواندید به جواب سوال آزمون تومر چیست ؟ هم رسیده باشید و همچنین بهتر است بدانید آزمون زبان تومر و آزمون yos ترکیه، از مهمترین و معتبرترین آزمون‌های کشور ترکیه به حساب می‌آیند که برای ورود به بسیاری از دانشگاه‌های ترکی زبان کشور ترکیه، داشتن یکی از این مدارک لازم است. پس اگر قصد تحصیل در ترکیه به زبان ترکی را دارید از همین حالا برای به دست آوردن مدرک تومر و یا یوس اقدام کنید.