تحصیل در بانکوک به عنوان پایتخت سبزپوش کشور تایلند، در اولویت متقاضیان تحصیل در تایلند قرار می‌گیرد؛ چراکه شهر بانکوک میزبان گرمی برای بهترین دانشگاه های تایلند بوده است. تحصیل در بانکوک نیاز به اخذ پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی تایلند دارد که هر یک از این مراحل خود پروسه‌های جداگانه‌ای دارد. پیش از مهاجرت تحصیلی به بانکوک باید با این شهر زیبا، آب و هوا و هزینه زندگی و تحصیل در بانکوک و مهم‌تر از همه نحوه اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی آشنا شد. به دلیل اهمیت این موضوع لتس گو یونی این نوشتار را به شرح تحصیل در بانکوک اختصاص داده است. 

بانکوک کجاست

شهر بانکوک پایتخت و بندر اصلی تایلند است و تنها کلان‌شهر، و مرکز فرهنگی و تجاری این کشور به شمار می‌رود. شهر بانکوک در دلتای رودخانه چائو پرایا جای گرفته است و 40 کیلومتر تا خلیج تایلند فاصله دارد. این شهر پیش از این به دو منطقه شهرداری تقسیم می‌شد که چندین پل آن‌ها را به هم متصل می‌کرد، اما در سال 1971 به یک شهر-استان متحد تبدیل شد. در سال 1972، بانکوک با دو استان همجوارش ادغام شد و استان کرانگتِپ ماها ناکون یا همان کلاشهر بانکوک را تشکیل داد. اما امروز این منطقه یک شهر پرجنب‌و‌جوش و شلوغ است و پر از معبدهای خوش‌منظر! بانکوک است با کارخانه‌ها، فروشگاه‌ها و خانه‌هایی که در امتداد جاده‌ها و کانال‌ها قرار گرفته‌اند. این شهر یکی از مقاصد گردشگری مهم دنیاست و به جاذبه‌های فرهنگی و زندگی شبانه شگفت‌انگیزش معروف است. 

تحصیل در بانکوک نیاز به دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی دارد.

بانکوک مدرن در دهه‌های اخیر شاهد رشدی انفجاری بوده است و مرکز شهر که قبلا با دیوار احاطه شده بود به شکلی متراکم رشد کرده و به مراکز خدماتی و تجاری بدل شده‌ است. رفته‌رفته مناطق حومه شهر هم رشد کرده‌اند و مناطق مسکونی و صنعتی را تشکیل داده‌اند. در سرتاسر شهر می‌توان معابد و صومعه‌ها (که به آن‌ها وات می‌گویند) را مشاهده کرد که تزئینات خارق‌العاده و چشم‌نوازی دارند و به عنوان مراکز مذهبی، فرهنگی و حتی زندگی تجاری مورد احترام هستند. با جمعیت 10 میلیونیِ خود، بانکوک شهرِ تناقض‌هاست: شما هم می‌توانید آخرین مدها را در پوشاک، غذا و گجت‌ها در این شهر پیدا کنید، در جای‌جای آن به بناهای باستانی، مقدس و مذهبی هم برخواهید خورد.

تحصیل در بانکوک

مانند بسیاری از کشورهای آسیاییِ دیگر، تحصیل در تایلند هم از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. دانشجویان تایلندی رقابت سختی برای اخذ پذیرش تحصیلی از بهترین دانشگاه‌های تایلند می‌کنند که بیشینه آن‌ها در شهر بانکوک مستقر شده‌اند. هدف دولت تایلند این است که دانشگاه‌های این کشور را در زمینه‌های علوم و فناوری بسان کشورهای پیشرفته برساند.

در سال‌های اخیر شهر بانکوک در این زمینه‌ها پیشرفت‌های خوبی هم داشته است و با اقتصاد قدرتمندی که پیش گرفته، بعید نیست بتواند به قله‌های مرتفع‌تری در زمینه علم و دانش برسد. دانشجویان بین‌المللی که تحصیل در تایلند را انتخاب کرده‌اند، می‌توانند از مزایای فراوانی که دولت در اختیارشان قرار می‌دهد بهره‌مند شوند. 

دانشجویان بین‌المللی زیادی برای تحصیل در بانکوک به این کلانشهر زیبا سفر می‌کنند. چرا که نه؟ بانکوک علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی و تاریخی فراوانش، با وجود بیش از 60 دانشگاه و موسسه آموزشی، از نظر تعداد دانشگاه در تایلند بالاترین رتبه را دارد و با برنامه‌های تحصیلی متنوع به دانشجویان پذیرش تحصیلی ارائه می‌کند. 

اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های بانکوک

شهر بانکوک به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شهر تایلند، یکی از مقاصد محبوب در میان دانشجویان بین‌المللی آسیایی بوده است که به دلیل مزایای فراوان در برابر هزینه‌های نسبتا پایین، گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل به شمار می رود. به علاوه، دانشگاه‌های مهم و برجسته زیادی در این شهر وجود دارند که اگر موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از آن‌ها شوید، می‌توانید تجربه تحصیل در بانکوک را در رزومه تحصیلی خود ثبت کنید.

علاوه‌بر این امکان تحصیل به زبان انگلیسی در بانکوک برای دانشجویان بین‌المللی فراهم است و در صورتی که نیاز به آموزش این زبان هم داشته باشید، دانشگاه‌های معتبر این شهر دوره‌های زبان انگلیسی را به شما ارائه خواهند داد. 

با آماده‌سازی شرایط و مدارک پذیرش تحصیلی باید با مسئولان دانشجویان خارجی مکاتبه کرد. نحوه اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه با دانشگاه متفاوت است اما به طور معمول پس از بررسی مدارک و وضعیت تحصیلی متقاضی تحصیل در بانکوک، نامه پذیرش تحصیلی صادر می‌شود. در این نامه که پیش‌شرط ورود به دانشگاه های بانکوک است، زمان شروع دوره تحصیلی ذکر می‌شود.

ویزای تحصیلی تایلند

دانشجویان بین‌المللی به منظور اخذ ویزای تحصیلی تایلند در دانشگاه‌های بانکوک باید برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کنند. البته با ویزای توریستی هم می‌توان مدت یک ماه در این کشور ماند، اما به منظور تحصیل بهتر است ویزای 90 روزه را پیش از ورود به تایلند دریافت کنید که البته قابل تمدید تا یک سال است.

ویزای تحصیلی تایلند به متقاضیانی اعطا می‌شود که تصمیم به ادامه تحصیل تمام‌وقت، گذراندن دوره انترنی یا سایر دوره‌های تحصیلی در این کشور را دارند. مهلت این ویزا 90 روز پس از صدور است، اما دارندگان ویزای تحصیلی می‌توانند بعد از ورود به تایلند درخواست تمدید ویزا بدهند. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی تایلند عبارتند از: 

-    فرم درخواست به همراه 4 قطعه عکس 
-    گذرنامه که حداقل 6 ماه اعتبار دارد
-    نامه پذیرش از دانشکده، موسسه آموزشی یا دانشگاهی معتبر در تایلند (اصل نامه)
-    کپی گواهی تمکن مالی 
-    فیش پرداخت هزینه درخواست (100 دلار)

فرایند اخذ ویزای تحصیلی به این صورت است که متقاضی تحصیل در بانکوک باید به سفارت تایلند مراجعه کند و درخواست ویزای تحصیلی را به اصطلاح سابمیت کند. سپس باید با سفارت مربوطه تماس بگیرید و از روزها و ساعت کاری آن مطلع شوید و ببینید چطور باید هزینه ویزا را پردداخت کنید.

سپس وقت ملاقات بگیرید، مدارک موردنیاز را جمع کنید و آن‌ها را به سفارت ارائه دهید. حالا باید صبر کنید تا جواب درخواست شما صادر شود و در انتها برای دریافت گذرنامه و ویزای خود به سفارت مراجعه کنید. 

دانشگاه های بانکوک بهترین دانشگاه های تایلند به شمار می روند.

دانشگاه های بانکوک

شهر بانکوک یکی از بزرگترین شهرهای آسیا به شمار می‌رود و 12 درصد از جمعیت کل تایلند را در خود جای داده است. این شهر برای مدت‌ها مرکز یادگیری و آموزش در تایلند به شمار می‌رفته است؛ 5 تا از دانشگاه‌های شهر بانکوک در رتبه‌بندی جهانی QS 2020 قرار داشته‌اند (دو مورد از آن‌ها در رتبه‌های جهانی زیر 400 هستند). مهم‌ترین دانشگاه های بانکوک عبارتند از دانشگاه چولالونگ کورن، دانشگاه ماهیدول، دانشگاه تاماسات، دانشگاه کاستسارت، و دانشگاه فناوری شاه مونکات. هزینه متوسط برای دانشگاه‌های بین‌المللی در این شهر حدودا 4600 دلار در سال تخمین زده می‌شود. 

تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های بانکوک

تحصیل در مقطع کارشناسی در بانکوک معمولا چهار سال طول می‌کشد – البته در برخی رشته‌های خاص مانند رشته‌های پزشکی ممکن است این رقم به هفت سال افزایش پیدا کند. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی بسته به رشتة انتخابی بین 3100 تا 3800 دلار در سال خواهد بود. در دوره‌های کارشناسی بانکوک دانشجویان باید 128 واحد درسی را بگذرانند.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های بانکوک

برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در بانکوک، داشتن معدل بالا در مقطع کارشناسی بسیار تاثیرگذار خواهد بود. این دوره معمولا دو سال طول می‌کشد و دانشگاه‌های متعدد بانکوک رشته‌های متنوعی از جمله زبانشناسی، اقتصاد، پزشکی و روابط بین‌الملل را به دانشجویان این دوره ارائه می‌دهند. امکان گذراندن دوره‌ کارشناسی ارشد به صورت تمام‌وقت، نیمه‌وقت و آنلاین میسر است.

تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های بانکوک

امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری نیز در بانکوک وجود دارد. این دوره معمولا بین 3 تا 5 سال به طول می‌انجامد و عموما بر اساس کارهای تحقیقاتی و پژوهشی است. ارائه پایان‌نامه در انتهای مقطع دکتری اهمیت بالایی دارد و از این رو داشتن یک استاد راهنمای خوب می‌تواند پروسه اخذ پذیرش تحصیلی تا دریافت مدرک دکترا را تسهیل کنند. 

هزینه تحصیل پزشکی در تایلند

تحصیل در رشته پزشکی در شهر بانکوک از جمله رشته‌های پرطرفدار در دانشگاه‌های این شهر به شمار می‌رود. گذراندن دوره‌های پزشکی در بانکوک معمولا نسبت به سایر رشته‌ها به مدت زمان بیشتری نیاز دارد و هزینه‌های سالانه هم بیشتر خواهد بود. یکی از مزیت‌های تحصیل پزشکی در بانکوک این است که دو تا از بهترین دانشگاه‌های تایلند وجهان در رشته‌های پزشکی در این شهر قرار گرفته‌اند: دانشگاه ماهیدول که جزو ده دانشگاه پزشکی برتر دنیاست و دانشگاه چولالونگ کورن

برای تحصیل پزشکی در بانکوک باید در آزمون ورودی مربوطه که BMAT (آزمون پذیرش پزشکی) نامیده می‌شود شرکت کرد. این آزمون توسط آزمون ارزیابی کمبریج تدوین شده است و در دانشگاه‌هایی مانند آکسفورد، کمبریج و دانشگاه لندن هم از آن استفاده می‌شود. آزمون ورودی در سه زمینه گرفته می‌شود: مهارت‌ها و شایستگی عمومی (35 سوال)، دانش علمی و توانایی کاربرد آن (27 سوال)، و آزمون مهارت‌های ارتباطی و نوشتاری (با 4 رتبه‌بندی از A تا E). تحصیل در این دوره سالانه حدود 3 هزار تا 5 هزار دلار هزینه دارد.

بورسیه تحصیلی بانکوک

به منظور کمک به رفاه دانشجویان و تشویق آنها به طی مدارج مختلف، دولت تایلند کمک‌هزینه‌های تحصیلی را در قالب بورسیه به دانشجویان برتر و ممتاز ارائه می‌دهد که در تمامی مقاطع قابل استفاده است. در سال‌های اخیر تایلند فراخوان اعطای بورسیه سال 2021 را صادر کرده است؛ بر این اساس تمامی هزینه‌های تحصیلی دانشجویان تایلندی و بین‌المللی پوشش داده می‌شود. این بورسیه که TIPP (برنامه تحصیلی بین‌المللی تایلند) نامیده می‌شود، برای دریافت مدرک فوق‌لیسانس در رشته‌های تحصیلی مختلف ارائه می‌شود. بورسیه تمام هزینه‌های تحصیل در تایلند را پوشش می‌دهد و مزایای زیر را برای دانشجویان به همراه خواهد داشت: 

-    هزینه بلیط (اکونومی کلاس)
-    کمک‌هزینه ماهانه (7000 بات در ماه)
-    کمک‌هزینه اقامت (6000 بات به محض ورود)
-    کمک‌هزینه خرید کتاب (10000 بات در سال)
-    کمک‌هزینه تز (8000 تا 20000 بات، صرفا برای دانشجویان بین‌المللی)
-    پرداخت کامل شهریه 
-    بیمه پزشکی

تحصیل در بانکوک متقاضیان بسیاری پیدا کرده است.

آب و هوای بانکوک

شهر بانکوک اقلیمی گرمسیری دارد، به این معنی که در طول سال معمولا گرم است و اغلب احتمال بارش باران وجود دارد. آب و ‌هوا و اقلیم بانکوک در کل بر دو نوع است: گرم و خشک و گرم و مرطوب. فصل‌های بانکوک معمولا قابل‌پیش‌بینی هستند، اما بهترین ماه برای سفر به این شهر ماه‌های دسامبر و ژانویه هستند، چراکه میزان بارش و رطوبت در کمترین حد خود هستند.

متوسط دمای شهر بانکوک نسبتا خنک است، اما در طول ماه‌ مارس دما بالا می‌رود و در ماه آپریل به اوج خود می‌رسد. بعد از ماه آپریل باران‌های موسمی شروع می‌شود. به این ترتیب می‌توان گفت که گرمترین ماه سال آپریل، خنک‌ترین ماه سال ژانویه، پرباران‌ترین ماه سال سپتامبر، آفتتابی‌ترین ماه سال دسامبر و مارس و کم‌رطوبت‌ترین ماه‌های ماسل دسامبر و ژانویه هستند. 

موسم بارندگی در شهر بانکوک از ماه می تا نوامبر ادامه دارد و باران‌های ناگهانی زیادی را در اوایل این فصل شاهد خواهید بود که از گرمای هوا می‌کاهد. این فصل که گاه تا اکتبر هم ادامه پیدا می‌کند، باعث می‌شود آب و هوایی مرطوب و دمایی نزدیک به 30 درجه و باران‌های ناگهانی متعدد را شاهد باشیم. در ماه اکتبر از میزان بارش‌ها کاسته می‌شود، اما باز هم پیش‌بینی کردن آن کار سختی خواهد بود. 

هزینه زندگی در بانکوک

هزینه‌های ماهانه برای یک نفر در شهر بانکوک، بدون احتساب اجاره‌بهای منزل، حدود 20 هزار بات خواهد بود. هزینه‌های قبوض آب، برق، گاز، تلفن و... نیز در ماه به صورت متوسط 3100 بات است که با احتساب تعرفه تلفن همراه و اینترنت به 4000 بات خواهد رسید.

به لحاظ خرید پوشاک هم، برای مثال یک شلوار جین حدود 1800 بات، یک لباس تابستانی حدود 1200 بات، یک جفت کفش ورزشی حدود 3000 بات و یک جفت کفش چرمی نزدیک به 3000 بات برایتان آب میخورد. شاخص هزینه زندگی در بانکوک 54 است و بیشترین هزینههای زندگی در این شهر شلوغ صرف خرید مایحتاج (33%) و اجاره خانه (30%) خواهد شد. 

قیمت بات تایلند

واحد پول کشور تایلند بات است. قیمت ارز تایلند در ایران در تابستان سال 1400 حدود 1323.27 ریال در نوسان بوده است. 

هزینه خورد و خوراک در بانکوک

صرف یک وعده غذایی در رستوران گران‌قیمت 70 بات و یک وعده غذای دونفره در یک رستوران معمولی 860 بات هزینه خواهد داشت. البته می‌توانید یک غذای فست‌فود را با 195 بات بخرید. قیمت نوشابه کوچک 18 بات و آب معدنی کوچک 9 بات است.

قیمت سایر اقلام مصرفی در بانکوک عبارتند از: 1 لیتر شیر 50 بات، یک قرص نان 40 بات، 1 کیلو برنج 42، 12 عدد تخم‌مرغ 60 بات، 1 کیلو پنیر محلی 608 بات، 1 کیلو فیله مرغ 84 بات، 1 کیلو گوشت گاو 327 بات، 1 کیلو سیب 95 بات، 1 کیلو موز 47 بات، ا کیلو پرتقال 68.57 بات، 1 کیلو گوجه 47 بات، 1 کیلو سیب‌زمینی 45 بات، 1 کیلو پیاز 40 بات و 1 کیلو کاهو 34 بات.

هزینه حمل و نقل در بانکوک

بلیط‌های یک‌طرفه حمل‌و‌نقل عمومی در بانکوک 36 بات قیمت دارند. اگر کارت حمل‌ و ‌نقل ماهانه تهیه کنید، می‌توانید با پرداخت 1300 بات یک ماه از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. ورودی تاکسی‌ها 35 بات است و به ازای هر کیلومتر باید 37 بات بپردازید و به ازای هر ساعت توقف 132 بات پرداخت کنید.

هزینه مسکن در بانکوک

زندگی در پردیس دانشگاه‌ها بهترین گزینه برای متقاضبان تحصیل در بانکوک است؛ چراکه در هزینه‌های مربوط به خورد و خوراک، مسکن و حتی حمل و نقل نیز صرفه‌جویی می‌شود. از طرفی دیگر، خوابگاه های دانشگاهای شهر بانکوک امکانات درخوری را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند؛ اما در صورت تمایل به اجازه آپارتمان باید ماهانه حدود 9 هزار تا 50 هزار بات را برای کرایه و سایر هزینه‌های مسکن کنار گذاشت.

هزینه تحصیل در بانکوک

هزینه تحصیل در بانکوک با توجه به مقطع تحصیلی، رشته مورد نظر و دانشگاه انتخابی متغیر خواهد بود. تحصیل در مقطع کارشناسی در بانکوک بین 6200 تا 9800 دلار شهریه به دنبال خواهد داشت. برای مقطع کارشناسی ارشد این مبلغ بین 3000 تا 6500 دلار خواهد بود. برای تحصیل در مقطع دکتری در بانکوک نیز باید سالانه بین 7000 تا 44000 دلار در سال شهریه پرداخت. گفتنی است که این مبالغ برای رشته‌های پزشکی و سایر رشته‌هایی که واحدهای عملی بیشتری دارند کمی افزایش پیدا خواهد کرد.

تحصیل پزشکی در بانکوک با آزمون ورودی همراه است.

جاذبه های گردشگری بانکوک

بانکوک تمام آن انتظاری که از پایتخت تایلند دارید را برآورده خواهد کرد: شلوغ و پرسروصدا، رنگارنگ، هیج‌انانگیز، نشاط‌بخش، و سرشار از دیدنی‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی. از معابد مقدس گرفته تا اماکن باستانی و دیدنی‌های طبیعی، به علاوه فروشگاه‌ها و مراکز خرید مدرن و شیک، تمام نیازها و انتظارت شما از یک مقصد توریستی بی‌نظیر در این شهر برآورده خواهد شد. در ادامه چند تا از بهترین جاذبه‌های گردشگری بانکوک را مرور خواهیم کرد: 

قصر بزرگ 

اگر قرار باشد فقط یکی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی این شهر را ببینید، قصر بزرگ بهترین انتخاب خواهد بود. نام این مجتمع سلطنتی زیبا بیانگر جلال و شکوه آن است و سازههای چشم‌نواز آن حیرت هر بینندهای را برمی‌انگیزد. معبد پرا کائو (Wat Phra Kaeo) که میزبان بودای یشمی است هم در دل این قصر جای گرفته است. قصر بزرگ که در سال 1782 بنا شده است، برای چندین نسل دربار سلطنتی بود و هنوز هم برای مراسم مهم سران کشور از آن استفاده می‌شود. 

موزه ملی و قصر وانگ نا

برای بازدید کردن از این موزه خارق‌العاده حداقل نصف روز وقت بگذارید. تا اواسط دهه 1970، این محل تنها موزه تایلند به شمار می رفت و به همین دلیل هم مجموعه موجود در آن از تنوع و گستردگی بی‌نظیری برخوردار است. به علاوه، قصر وانگ نا هم در زمین‌های همین موزه جای دارد که خود حاکی از تاریخ غنی سرزمین تایلند است. با سر زدن به این موزه می‌توانید لباسی سلطنتی، اشیای مذهبی و سنتی، سرامیک، بازی ها، سلاح‌ها، آلات موسیقی، و تخت شاهنشاهی را مشاهده کرده و از دیدن شمایل متعدد بودا لذت ببرید. 

بازار شاتوچاک 

به جرئت می‌توان گفت بازار آخرهفته بانکوک که یک بازار نیمه‌روباز به شمار می‌رود، بزرگترین بازارِ دنیاست. در این بازار می‌توانید از جواهرات و اشیای مذهبی گرفته تا وسایل حیوانات خانگی، فانوس‌های کاغذی، و غذاهای خیابانی خوشمزه را پیدا کنید. بازار شاتوچاک میزبان بیش از 15 هزار غرفه کوچک و بزرگ است که هر چیزی که فکرش را بکنید می‌فروشند و بهترین سوغاتی‌های سفرتان را میتوانید از همین محل با قیمتی بسیار مناسب خریداری کنید. به علاوه، اینجا بهترین مکان برای غرق شدن در دل زندگی تایلندی‌ها و تماشای فرهنگ و تعاملات دیدنی مردم این سرزمین است. 

پارک لومپینی 

پارک لومپینی واحه‌ای سرسبز و باطراوت در دل ترافیک و آشوبِ پایتخت است. کمی در محوطه‌های سبز و دلنشین این پارک وقت بگذرانید، از سایه درختان تنومندش لذت ببرید، یا سری به دریاچه بزنید و کمی قایق‌سواری کنید. پارک لومپینی محلی بی‌نظیر برای گذراندن یک عصر به‌یادماندنی است و آرامش دلچسبی را بعد از یک روز خسته‌کننده در دل خیابان‌های شلوغ بانکوک به شما هدیه می‌دهد.  

اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بانکوک نیاز به مدرک زبان انگلیسی دارد.

زندگی در بانکوک

شهر بانکوک، پایتخت تایلند، به معابد زیبا و تناقض دلپذیرشان با آسمان‌خراش‌های مدرن این شهر شهره است. با اینکه این شهر یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریستی جنوب شرق آسیا به شمار می‌رود، خارجی‌های زیادی به خاطر هزینه‌های زندگیِ نسبتا پایین، اقتصاد پایدار، سهولت شروع کسب و کار، و همچنین فرهنگی غنی و صمیمیت تایلندی‌ها، این شهر را برای زندگی و کار انتخاب می‌کنند. کم نیستند دانشجویانی که برای تحصیل در بانکوک به این شهر سفر می‌کنند و بعد از تحصیل هم قصد اقامت در بانکوک را دارند. 

بیشتر کسانی که به این شهر سفر می‌کنند متوجه تعداد بالای معابد بودایی می‌شوند و اینکه فرهنگ تایلندی پیوند عمیقی با مذهب دارد. 94 درصد از جمعیت محلی تایلند خودشان را بودایی می‌دانند و مسلمانان، مسیحیان و سایر مذاهب روی هم رفته فقط 6 درصد از جمعیت آنها را تشکیل می‌دهند. ترافیک‌های سنگین بانکوک را هم باید حین تصمیم‌گیری برای تحصیل در این شهر مد نظر داشت. البته شیوه‌های حمل و نقل زیادی در دسترس شما خواهد بود که شاید جالب‌ترین و البته ارزان‌ترین آن‌ها تاک‌تاک‌ها یا همان موتور سه‌چرخ‌های معروف تایلند باشند. 

اقتصاد

شهر بانکوک مرکز تجاری تایلند به شمار می‌رود و از شهرهای مهم اقتصادی در جنوب شرق آسیا، هم به لحاظ واردات و هم به لحاظ صادرات است. شهر بانکوک درگاهی تجاری است که تجارت را از طرق هوا، دریا و زمین (قطار) میسر می‌کند و به این ترتیب جو اقتصادی مثبت و پیش‌رونده‌ای دارد. محصولات ویژه بانکوک عبارتند از قطعات اتومبیل، اسلحه، لوازم خانگی و لوازم آنتیک و تزئینی. زمانی کشاورزی منبع درآمد اصلی این شهر بود، اما حالا مزارع جای خود را به کارخانه‌های نساجی، فناوری و الکترونیک داده‌اند. مرکز ارتباطات بانکوک تقریبا 4 میلیون تلفن دارد و خدمات آنلاین روز به روز در این شهر پیشرفت می‌کنند. 

گردشگری همچنان یکی از منابع درآمد اصلی این شهر به شمار می‌رود و هر روزه بر تعداد گردشگران ورودی آن افزوده می‌شود. تقریبا یک‌سوم از تمام بانک‌های تایلند که بیش از سه‌چهارم دارایی خالص کشور را در دست دارند، در شهر بانکوک قرار دارند. در اواخر دهه 80 میلادی، بانکوک شاهد رشد اقتصادی قابل‌توجهی بود و تولید ناخالص داخلی آن 13% رشد کرد. به این ترتیب تایلند به عنوان یکی از چهار ببر تیزپای آسیا در امر اقتصاد شناخته می‌شد، اما رکود اقتصادی سال 1997، ضربه سنگینی به اقتصاد این کشور زد. البته از آن زمان تاکنون بانکوک به صورت مداوم در حال اصلاح ساختار اقتصادی خود بوده است و اکنون در مسیر بازگشت به شکوه پیشین خود است و تایلند در سال 2020 رتبه 42امین اقتصاد بزرگ دنیا را داشته است. 

مروری بر تاریخ بانکوک

بانکوک در سال 1782، زمانی که ژنرال چائو، موسس دودمان چاکری، بر تخت سلطنت نشست و دربارش را از غرب به شرق رودخانه چائو فرایا منتقل کرد، به پایتخت سیام (نام قدیم تایلند) بدل شد. به این شهر عنوان «شهر فرشته‌ها» را داده‌اند و سبقه تاریخی‌اش به قرن پانزدهم بازمی‌گردد. این شهر به خاطر موقعیت استراتژیکی که در نزدیکی دهانه رودخانه چائو فرایا دارد، به تدریج اهمیت پیدا کرد و رفته‌رفته تغییرات و تحولات بسیاری را تحمل کرد. رشد این شهر به ویژه در نیمه دوم قرن بیستم بسیار سریع بوده است و حالا مهم‌ترین شهر تایلند به شمار می‌رود. در اواخر قرن نوزدهم، بانکوک مرکز مدرنیزه‌سازی سیام به شمار می-رفت و در طول جنگ جهانی دوم هم به شدت بمباران شد. با کودتاهای فراوانی که در این شهر رخ داده است، بانکوک از نظر سیاسی هم اهمیت ویژه‌ای در تایلند دارد.