مهاجرت با شغل برنامهنویسی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. میخواهیم مهاجرت برنامه نویسان به کشورهای مختلف از جمله کانادا، انگلیس و آلمان را در این پُست لتسگو یونی بررسی کنیم.
اگر با دقت به هرآنچه که در اطرافمان میگذرد نگاه کنیم در مییابیم که هر فعالیتی به نوعی به کامپیوتر و هوش مصنوعی وابستگی دارد. پس میتوان گفت که این روزها زندگی ما در دست کامپیوترها و گردانندگان پشت صحنهی آنها است.
یکی از اصلیترین تخصصهایی که در پشت صحنه زندگی کامپیوتری و دیجیتال ما قرار دارد، تخصص برنامهنویسی است. همانطور که از اسم این رشته پیداست برنامه نویسان کسانی هستند که به یک سیستم هوشمند برنامهای میدهند تا اقدامی را بر اساس اصولی خاص دنبال کند. بنابراین این شغل را میتوان یکی از مهمترین گردانندگان دنیای دیجیتال امروز دانست.
در حال حاضر جهان هر سال بیش از سال قبل به هوش مصنوعی وابسته شده و یک گام در جهت دیجیتال شدن برمیدارد. به همین سرعت که دولتهای الکترونیک پیشرفت میکنند به همین سرعت نیز تقاضا برای کار در شغل برنامهنویسی افزایش مییابد. در حال حاضر برنامهنویسی یکی از پرطرفدارترین گرایشهای علوم کامپیوتر برای تحصیل است.
سوال اینجاست که آیا در چشمانداز آتی نیز میزان تقاضا برای جذب نیروی متخصص در شغل برنامهنویسی سیر صعودی خواهد داشت؟ این درست است که میگویند برنامه نویسان درآمد بالایی دارند؟ اگر به فکر مهاجرت به عنوان یک برنامهنویس باشیم بهترین مقصد کجاست؟ برای پاسخ این پرسشها با لتسگو یونی همراه باشید.
مهاجرت با برنامه نویسی
پیش از آنکه شرایط مهاجرت برنامه نویسان را در نقاط مختلف جهان را بررسی کنیم، خوب است کمی در مورد اینکه برنامهنویسی چیست و چگونه میتوان یک برنامهنویس خوب بود صحبت کنیم.
اگر بخواهیم به زبان بسیار ساده برای کسانی که در ابتدای راه هستند بگوییم، برنامه نویسی یعنی مهارت نوشتن کدهای دستوری که به نرم افزارهای کامپیوتری اجازه اجرای یک دستور خاص را میدهند.
یک برنامه نویس چه میکند؟ برنامهنویس درست مانند رئیسی است که به کارمند خود دستوری میدهد و بر اجرای صحیح دستور نظارت میکند. در اینجا کارمند همان کامپیوتر است. زبانهای مختلفی برای نوشتن این برنامهها وجود دارد که با توجه به دستور مورد نظر، یک متخصص برنامهنویسی از زبان خاصی استفاده میکند.
در بسیاری موارد کار یک برنامهنویس پس از کار مهندس نرم افزار و یک توسعه دهنده سیستم (software developer) آغاز میشود. بنابراین زمانی که به عنوان یک برنامه نویس کار میکنید عضوی از یک تیم حرفهای و فنی خواهید بود که طراحان نرم افزار و توسعه دهندگان از اعضای اصلی آن هستند. یکی از مسئولیتها در شغل برنامه نویسی اصلاح طرحها و حل چالشهایی است که هنگام تبدیل یک برنامه طرح ریزی شده به یک کد دستوری ایجاد میشود.
برنامه نویسان همچنین میتوانند نرم افزارهای قبلی را از طریق برنامه جدید بازنویسی، آزمایش و به اصطلاح آچارکشی کنند تا بازدهی بهتری داشته باشد. زمانی که به عنوان یک برنامه نویس کار میکنید باید همواره ایدهای برای افزایش راندمان سیستم و تبدیل نیازهای جدید به پاسخهای عملی داشته باشید.
با وجود تمام پیشرفتهای چشمگیری که در حوزه برنامهنویسی تا به حال رخ داده است همچنان جف لیونز، بنیانگذار و رئیس انجمن برنامه نویسان، بر این باور است که این شغل یک صنعت بسیار هیجان انگیز است که هنوز در مراحل ابتدایی خود به سر میبرد.
آیا مهاجرت با شغل برنامه نویسی برای هرکسی امکانپذیر است؟ اگر کمی بیشتر به توضیحاتی که در خصوص وظایف یک برنامه نویس توضیح دادیم فکر کنید احتمالا به این نتیجه خواهید رسید که برنامهنویسی کار آسانی نبوده و اگر به دنبال مهاجرت با این شغل هستید علاوه بر علاقه به هوش، استعداد و پشتکار قابل توجهی نیاز دارید.
شغل برنامه نویسی به دقت بسیار بالایی نیاز دارد و معمولا مستلزم تسلط به چند زبان است. گذشته از زبانهای تخصصی برنامهنویسی یک برنامه نویس حرفهای باید تسلط بالایی به زبان انگلیسی داشته باشد زیرا در حال حاضر انگلیسی زبان کامپیوتر است. پروژه ها در این شغل ممکن است کوتاه بوده و با چند روز کد نویسی به پایان برسند ولی اگر به دنبال مهاجرت با شغل برنامه نویسی به کشورهای مشهور و بینالمللی هستید باید خود را برای سر و کله زدن با برنامههایی که گاهی نوشتن کد آنها بیش از یک سال طول میکشد آماده کنید.
از جمله مزیتهای این شغل امکان دورکاری است. دورکاری امتیازی است که حتی بسیاری از برنامه نویسان حرفهای از آن بهره میبرند زیرا در بسیاری موارد دیده شده که شرکتهای کوچک و بزرگ، برنامهنویسی پروژههای کامپیوتری خود را برون سپاری نموده و به متخصصان این حوزه در دیگر کشورها میسپارند. بنابراین بعید است که یک برنامه نویس حرفهای در هیچ کشور توسعه یافته و در حال توسعهای بیکار بماند.
اگرچه کامپیوتر و هوش مصنوعی به سرعت مشغول حذف دخالت مستقیم انسان و کاهش فرصتهای شغلی مرتبط با فعالیت مستقیم انسانها است اما در مقابل هر روز به تقاضا برای جذب متخصصان حوزه علوم کامپیوتر از جمله برنامه نویسی افزوده میشود.
علی رغم وجود برخی مضرات در این شغل مانند وجود استرس و امکان ابتلا به اختلالات اضطرابی یا انواع مشکلات جسمی مانند افزایش وزن، درد گردن و دست و ... به دلیل نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر همچنان در حال حاضر طبق گزارش Us News، شغل برنامه نویسی رتبه 11 بهترین مشاغل حوزه فناوری را به خود اختصاص داده است.
در خصوص درآمد بهتر است بدانید، درآمد برنامه نویسی در کشورهای مختلف تا حدودی متفاوت است اما به طور کلی میتوان گفت که طبق گزارش همان منبع، متوسط حقوق شغل برنامهنویسی تا پایان سال 2024 سالانه حدود 90,000 دلار آمریکا بوده است که این رقم برای برنامه نویسان حرفهای و باسابقه تا 25 درصد یعنی حدود 117,000 دلار در سال افزایش مییابد. میانگین دستمزد افراد تازه کار در این حوزه نیز به طور میانگین سالانه 67,000 دلار آمریکا میباشد.
مهاجرت برنامه نویس به کانادا
اگر به دنبال مهاجرت با برنامه نویسی از طریق ویزای کاری یا دریافت پذیرش تحصیلی در این حوزه و اقامت پس از فارغالتحصیلی هستید، کانادا یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما خواهد بود. اگر از رزومه خوبی در شغل برنامهنویسی برخوردار باشید شانس بالایی برای دریافت ویزای کاری کانادا خواهید داشت زیرا این شغل در لیست طبقه بندی مشاغل ملی کانادا یا همان فهرست ناک (NOC) قرار گرفته و با کد اختصاصی 2174 شناسایی میشود.
متقاضی مهاجرت با شغل برنامه نویسی به کانادا در مقایسه با بسیاری از مشاغل دیگر در این کشور شانس بالاتری برای موفقیت دارد زیرا زمانی که نام یک شغل در فهرست ناک کانادا قرار میگیرد یعنی افراد واجد شرایط برای این شغل در صورتی که امتیاز لازم در اکسپرس اینتری را کسب نمایند میتوانند بدون در دست داشتن یک پیشنهاد شغلی مستقیم (Job Offer) از سوی یک کارفرمای کانادایی جهت دریافت ویزای کار در کانادا برای ایرانیان اقدام کنند.
بر همین اساس برنامه نویسان کامپیوتر از سراسر جهان به شرط برخورداری از مهارت، تجربه و صلاحیتهای قانونی لازم میتوانند متقاضی مهاجرت با شغل برنامه نویسی به کانادا باشند. توجه داشته باشید که مشاغل زیرمجموعه کد ناک این تخصص، تنها محدود به عنوان Computer Programmer نبوده و موقعیتهای شغلی دیگری را نیز شامل میشود:
برنامه نویس انیمیشن
توسعه دهنده ابر
برنامه نویس برنامه های کامپیوتری
سازنده بازی های کامپیوتری
توسعه دهنده نرم افزار تجارت الکترونیک (کسب و کار الکترونیکی)
برنامه نویس برنامه های کاربردی پردازش داده های الکترونیکی (EDP)
برنامه نویس رسانه های تعاملی
برنامه نویس سیستم های مرکزی
برنامه نویس سیستم های مینی کامپیوتر
توسعه دهنده اپلیکیشن های موبایل
برنامه نویس چند رسانه ای
برنامه نویس سیستم عامل
تحلیلگر برنامه نویس
توسعه دهنده نرم افزار
برنامه نویس توسعه نرم افزار
برنامه نویس نرم افزار
برنامه نویس نرم افزارهای پردازش از راه دور
برنامه نویس وب
و....
در صورتی که تصمیم دارید به عنوان یک برنامه نویس برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید علاوه بر امکان پیدا کردن موقعیت شغلی مستقیم توسط یک کارفرمای کانادایی میتوانید برای هر یک از موقعیتهای شغلی فوق نیز در سیستم اکسپرس اینتری به عنوان یک برنامه نویس امتیاز خود را ارزیابی نمایید.
به یاد داشته باشید که علاوه بر سن، تحصیلات و سابقه کار، تجربه کار با شرکتهای کانادایی از راه دور میتواند امتیاز قابل توجهی برای شما به همراه داشته باشد.
شرایط تعیین شده از سوی شرکتهای مختلف برای جذب یک نیروی برنامه نویس در کانادا متفاوت بوده و برخی از آنها اصراری بر ارائه مدرک دانشگاهی ندارند اما شرایط عمومی که اکثر افراد متقاضی باید از آن بهرهمند باشند اثبات تخصص بالا در برنامه نویسی برای کاربردهای مهندسی و مدرک دانشگاهی در یکی از شاخههای علوم کامپیوتر میباشد.
درآمد برنامه نویسان در کانادا را میتوان حدود سالانه 53,625 دلار کانادا، معادل 27,50 دلار در هر ساعت تخمین زد. این رقم برای برنامه نویسان مبتدی تا حرفهای بین سالانه 45,950 تا 76,480 دلار متغیر است. برنامهنویسی شغلی است که میزان تبحر و نوآوری در آن اهمیت بالایی دارد بنابراین به هر اندازه که سریعتر و مبتکرتر باشید درآمد مضاعفی خواهید داشت.
درامد برنامه نویسانی با بیش از 20 سال سابقه در کانادا به سالانه 82,400 دلار نیز میرسد.
مهاجرت برنامه نویس به انگلیس
انگلستان از جمله دیگر کشورهای توسعه یافته است که میتواند مقصد ایدهآلی برای مهاجرت با شغل برنامه نویسی باشد. اغلب شرکتهای کوچک و بزرگ در انگلیس برای رقابت در عرصه بینالمللی به طور فزایندهای به دنبال جذب نیروی بااستعداد و ماهر در حوزه علوم کامپیوتر و به ویژه برنامه نویسی هستند. اگر کسی هستید که حرف جدیدی برای گفتن در این عرصه دارید انگلستان میزبان خوبی برای شما خواهد بود.
انگلستان شغل برنامهنویسی را در حوزه مشاغل STEM قرار داده و با توجه به کمبود مهارت در این حوزه میان شهروندان انگلیسی، دولت این کشور تمایل بالایی به جذب نیروی ماهر و باانگیزه خارجی دارد. طبق قوانین صدور ویزا در انگلیس مشاغل زیر میتوانند واجد شرایط دریافت ویزای کار Tier2 باشند:
Analyst-programmer (تحلیلگر_ برنامه نویس)
Database developer (توسعه دهنده پایگاه داده)
Games programmer (برنامه نویس بازی)
Programmer (برنامه نویس)
Software engineer (مهندس نرم افزار)
همچنین قوانین ویزا و مهاجرت به انگلستان وظایف و مهارتهایی که برای شغل برنامهنویسی جهت صدور ویزای کاری لازم است را به این ترتیب بیان میکند:
مهارت در نوشتن برنامه نرم افزار و کدینگ
تغییر و اصلاح برنامه های کامپیوتری و سیستمی
مطالعات امکان سنجی طراحی نرمافزارهای جدید
توسعه رابطههای کاربردی
امکان طراحی و اجرای طرحهای آزمایشی
برنامه نویسی بازیهای رایانهای
برنامه ریزی و محافظت از پایگاه داده
مشارکت در تدوین اسناد عملیات و آموزش نیروهای جدید
با توجه به میانگین درآمد ملی در انگلیس میتوان برنامه نویسی را از جمله مشاغل پردرآمد در این کشور دانست که درآمد سالانه یک نیروی فعال در این حوزه حدود 33,150 پوند معادل 17 پوند در هر ساعت است. برنامه نویسان تازه کار معمولا میانگین سالانه 27,840 پوند را دریافت نموده و افرادی با تجربه و مهارت بالاتر میتوانند تا 50,000 پوند در سال نیز درآمد داشته باشند.
مهاجرت برنامه نویس به آلمان
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم علوم کامپیوتر و به ویژه برنامه نویسی در حال تبدیل شدن به یکی از شاهرگهای اصلی صنعت و تجارت در عرصه بینالمللی است بنابراین کاملا قابل پیش بینی است که برترین قدرت اقتصادی و صنعتی اروپا یعنی آلمان یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت با شغل برنامه نویسی باشد. کار در آلمان برای ایرانیان نیز مزایای بسیاری دارد.
از جمله دلایل اصلی تمایل بالای مهندسان علوم کامپیوتر و به ویژه برنامه نویسان برای مهاجرت به آلمان، تعادل میان سختی کار و کیفیت زندگی در این کشور است. اگرچه برنامه نویسی برای شرکتهای بزرگ کار آسانی نیست و به ساعتهای کار طولانی نیاز دارد اما دستمزد بالا و تعادل میزان هزینه و درآمد انگیزه برنامه نویسان را حفظ میکند. از این نظر آلمان در میان 38 کشور اروپایی در رتبه 8 قرار دارد.
حال به عنوان یک متقاضی مهاجرت با شغل برنامه نویسی به آلمان ممکن است این سوال برای شما مطرح باشد که کدام زبانهای برنامه نویسی در بازار این کشور طرفداران بیشتری دارد. آلمان از نظر به کارگیری متخصصان حرفهای در حوزه فناوری اطلاعات در میان 5 کشور برتر اروپایی قرار میگیرد و همچنان پیشتازترین زبان در بازار این کشور زبان Java است. پس از آن زبانهای C، C++ ،#C و PHP در رتبههای بعدی قرار دارند.
میانگین درآمد ماهیانه متخصصان برنامه نویسی در آلمان حدود 3,490 یورو در ماه تخمین زده شده که این رقم در کمترین حالت برای افراد تازه کار ماهانه حدود 2840 یورو و در بیشترین حالت برای برنامه نویسانی با سابقه بالا به 4,820 یورو در ماه میرسد. این میانگین حقوق ماهیانه با در نظر گرفتن میانگین هزینه اجاره بهای مسکن، حمل و نقل و سایر خدمات شهری محاسبه میگردد.
سخن پایانی
اگر به عنوان یک برنامه نویس مبتدی یا حرفهای تصمیم به مهاجرت دارید اما هنوز کشور مقصد خود را انتخاب نکردهاید، برای صرفهجویی در زمان و هزینه باید مسیر منحصر به فرد خود را پیدا کنید. اگرچه تصمیم به مهاجرت یک تصمیم عمومی است اما مسیر رسیدن به مقصد، برای هر شخص با توجه به شرایط فردی میتواند متفاوت باشد. مشاوران مجرب لتسگو یونی بازوی توانمند شما در پیدا کردن این مسیر انحصاری هستند. کافیست با ما تماس بگیرید!