شرایط ویزای همراه دانشجویی آلمان چیست؟ اگر همسر شما قصد داشته باشد در آلمان برای تحصیل حضور داشته باشد، آیا شما به عنوان همسر دانشجو میتوانید ویزای همراه آلمان بگیرید؟ اگر قصد اخذ ویزای همراه دانشجویی آلمان را دارید، با ما در پست از لتسگویونی همراه باشید تا از شرایط آگاه شوید.

کشور آلمان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای اروپایی است و دارای بهترین دانشگاه‌ها در دنیا می‌باشد. هر ساله متقاضیان زیادی از سراسر دنیا قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند. این کشور شرایطی را فراهم کرده است تا دانشجویان بتوانند درخواست ویزای همراهی دانشجو را داشته باشند. 

دریافت این نوع ویزا در سال 2022 دارای شرایط و ویژگی‌های خاصی است و می‌توان گفت یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که قصد همراهی خانواده با خود در طول زمان تحصیل را دارند. در ابتدا سعی خواهیم کرد تا شما عزیزان را با این موضوع که ویزای همراهی دانشجو این کشور چیست، آشنا کنیم. در ادامه به سوالاتی نظیر شرایط اقامت پدر و مادر چگونه است؟ و شرایط دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان چگونه است؟ پاسخ دهیم.

ویزای همراه دانشجویی آلمان

این نوع ویزا برای اعضای خانواده دانشجویان بین المللی که دارای Aufenthaltserlaubnis همان اجازه اقامت و یا Niederlassungserlaubnis همان اجازه اسکان هستند، صادر خواهد شد. بر اساس این نوع ویزا دانشجویان این فرصت را دارند تا بستگان خود را در حین تحصیل به آلمان بیاورند. این نوع خاص از ویزا به عنوان " پیوست مجدد خانواده " شناخته می‌شود. برای ورود همراهان دانشجویان به آلمان آن‌ها نیاز به دریافت ویزا دارند و برای ادامه اقامت در آلمان نیز به اجازه اقامت نیاز خواهند داشت. 

ویزای همراه دانشجویی در آلمان

شرایط دریافت ویزای همراه دانشجویی آلمان

همان طور که گفته شد، یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان بین المللی اخذ ویزای همراهی دانشجو کشور آلمان و بردن همراه (والدین، همسر و فرزندان) با خود به این کشور است. یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در آلمان این است که امکان همراهی خانواده وجود دارد. متقاضیان دریافت ویزای دانشجویی در کشور آلمان باید بدانند در صورتی که خواستار ویزای همراهی دانشجو برای اعضای خانواده خود هستند باید در ابتدا وارد کشور آلمان شده و پس از گذشت مدتی زمانی که معمولاً بین 90 تا 365 روز است درخواست ویزای همراهی دانشجو این کشور را داشته باشند. شرایط اخذ این نوع خاص از ویزا به شرح زیر است:

•    داشتن تمکن مالی

دانشجویان باید منابع مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی خود و هر یک از بستگان را در مدت زمان تحصیل در این کشور داشته باشند. چنین پولی باید کل مدت اقامت آن‌ها در آلمان را پوشش دهد و آن‌ها نباید به بودجه عمومی آلمان وابسته باشند. 

•    داشتن محل زندگی مناسب

اگر دانشجویان خارجی در کشور آلمان محل مناسبی برای زندگی خود و اعضای خانواده نداشته باشند، نمی‌توانند برای اخذ ویزای همراهی دانشجو در کشور آلمان اقدام کنند.

•    شرایط ازدواج

ازدواج با همسر برای اخذ ویزای همراهی دانشجو این کشور باید قبل از اخذ ویزای دانشجویی اتفاق افتاده باشد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که همسر دانشجو اجازه کار در کشور آلمان را خواهد داشت.

•    شرایط سنی

متقاضی و همسر وی باید در زمان درخواست ویزای همراهی دانشجو حداقل 18 سال سن داشته باشند. اگر متقاضی دارای فرزند باشد، باید سن فرزند او کمتر از 18 سال باشد. اگر سن فرزند 16 سال یا بیشتر باشد باید از مهارت زبان آلمانی برای رفتن به مدرسه برخوردار باشد.

•    شرایط زبان

همسر متقاضی برای دریافت ویزای همراهی کشور آلمان و برقراری ارتباط با مردم جامعه باید دارای حداقل سطح A1 در CEFR باشد. فرزندان وابسته بین سنین 16 تا 18 سال نیز باید دارای حداقل سطح C1 زبان آلمانی در CEFR باشند. در صورتی که فرزندان دارای مهارت در زبان آلمانی باشند، می‌توانند به صورت رایگان در مدارس این کشور تحصیل کنند.

•    وابستگی

والدین متقاضی تنها در صورتی می‌توانند ویزای همراهی دانشجو کشور آلمان را دریافت کنند که دارای سن بالایی بوده و به مراقبت نیاز داشته باشند. از طرف دیگر فرزندان متقاضی نباید در خانواده‌ای جدا در کشور آلمان زندگی کنند.

•    مدت اقامت

اعضای خانواده تنها در صورتی می‌توانند درخواست ویزای همراهی دانشجو کشور آلمان را داشته باشند که دانشجویان دارای اجازه اقامت حداقل یک ساله باشند.

•    وضعیت تأهل فرزندان

فرزندانی که برای آن‌ها درخواست ویزای همراهی داده می‌شود نباید متأهل، مطلقه و یا بیوه باشند.

نحوه درخواست ویزای همراه دانشجویی آلمان

نحوه درخواست ویزای همراه دانشجویی در کشور آلمان

دانشجویی که در کشور آلمان تحصیل می کند در ابتدا باید در سه ماه اول ورود خود به کشور آلمان، شرایط اقامت خود را به تأیید برساند. شخصی که در دانشگاه‌های کشور آلمان تحصیل می کند برای اخذ ویزای همراه باید به اداره مهاجرت و اداره اقامت بیگانگان مراجعه کند. وی باید درخواست ملاقات خود را از طریق وب سایت رسمی اداره مهاجرت رزرو کند. در این جلسه از دانشجو سوالاتی در ارتباط با دلیل اخذ ویزای همراه پرسیده می شود و مدارک کافی از وی گرفته خواهد شد.

ویزای همسر دانشجو آلمان

جهت اخذ ویزای همسر دانشجو در کشور آلمان به یک گواهی ازدواج معتبر احتیاج است. لازم است که طرفین بخواهند زندگی مشترک و مسئولیت متقابل یکدیگر را داشته باشند. در صورت صوری بودن ازدواج، هیچ ویزایی به عنون ویزای همراه دانشجویی داده نمی‌شود. هر دو شریک ازدواج باید حداقل 18 سال داشته باشند (بودن زیر 18 سال تخلف محسوب می شود).

همسری که به آلمان می رود باید دارای دانش زبان آلمانی در حداقل سطح A1 برای انجام کارهای روزمره و برقراری ارتباط با مردم جامعه باشد.

مدارک لازم برای درخواست ویزای دانشجویی همراه در کشور آلمان

جهت دریافت این نوع ویزا نیاز به ارسال مدارک خاصی به سفارت کشور آلمان است. مهم‌ترین مدارک برای ویزای همراهی دانشجو برای هر یک از اعضای خانواده به شرح زیر خواهد بود:

برای همسر:
1.    اثبات ازدواج با دانشجو، شریک فعلی زندگی دانشجو (در صورت وجود)
2.    رأی و حکم طلاق (در صورت داشتن ازدواج قبلی)
3.    اثبات رابطه شریک زندگی با دانشجو
4.    سند ازدواج (در صورت وجود همسر)
5.    گواهی نامه مدرک تحصیلی شریک زندگی دانشجو (در صورت وجود)
6.    مدارک اضافی برای اثبات هویت و سن شریک زندگی
7.    شناسنامه همسر
8.    گواهی اتمام مدرسه
9.    گواهی دانش زبان آلمانی (سطح A1 یا بالاتر)
10.    عکس‌های ازدواج و تصاویر خانوادگی قدیمی در جایی که دانشجو و شریک زندگی خود در آن‌ها حضور دارند (در صورت لزوم)

برای فرزندان وابسته
1.    اثبات رابطه فرزندی با دانشجو
2.    شناسنامه (برای کودکان خردسال)
3.    گواهی حضانت (گواهی دادگاه که از دانشجو به عنوان سرپرست قانونی نام می برد)
4.    شماره ثبت بیمارستان تولد فرزند (در صورت وجود)
5.    گواهی حضانت در حکم طلاق
6.    گواهی مبنی بر رضایت والد دیگر برای پیوستن فرزند به دانشجو
7.    گواهی نامه های تحصیلی فرزند 
8.    سوابق مهد کودک فرزند
9.    نام و مشخصات تماس موسسات آموزشی که فرزند دانشجو در آن‌ها حضور داشته است
10.    اثبات مرگ والد دیگر فرزند (در صورت وجود)
11.    گواهی مرگ شریک زندگی دانشجو
12.    اثبات مهارت فرزند در زبان آلمانی حداقل سطح C1 (برای فرزند 16 تا 18 ساله)
13.    تصاویر قدیمی از دانشجو و فرزند وی و همچنین از کل خانواده (در صورت لزوم)
14.    نام و مشخصات تماس اعضای خانواده باقی مانده فرزند در کشور خود

برای والدین
1.    اثبات رابطه والدین با دانشجو
2.    گواهی تولد دانشجو
3.    گواهی فرزند خواندگی دانشجو
4.    تأیید گواهی پدر (رابطه پدر و فرزندی)
5.    گواهی ازدواج پدر و مادر
6.    گواهی اتمام تحصیل والدین 
7.    مدارک اقامت والدین در کشور اصلی (در صورت وجود)

هزینه ویزای همراه دانشجویی آلمان

برای درخواست ویزای همراه دانشجویی این کشور به پرداخت 75 یورو برای بزرگسالان و 37.5 یورو برای کودکان احتیاج است. هزینه درخواست اولیه برای اجازه اقامت به منظور پیوستن به خانواده 56 تا 100 یورو برای بزرگسالان و 28 تا 50 یورو برای کودکان می‌باشد. هزینه تمدید ویزای همراه دانشجویی در کشور آلمان در طول مدت اقامت 49 تا 96 یورو برای بزرگسالان و 24.5 تا 48 یورو برای کودکان می‌باشد.

سخن آخر

تحصیل در آلمان می‌تواند پنجره‌ای جدید را به روی دانشجویان باز کند. دانشگاه‌های این کشور در میان بهترین دانشگاه‌های دنیا قرار دارند. هزینه زندگی در آلمان یکی از مواردی است که باید در حین تحصیل به آن توجه کرد. یکی از بهترین شرایطی که این کشور برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده است، امکان همراهی خانواده در زمان تحصیل از طریق دریافت ویزای همراه دانشجویی می‌باشد.

در طول این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا به بررسی دقیق این نوع ویزا بپردازیم. چنان چه شما عزیزان قصد دریافت ویزای همراه دانشجویی در کشور آلمان را دارید، می‌توانید با کارشناسان موسسه اعزام دانشجوی lets go uni در ارتباط بوده و از مشاوره تخصصی آن ها در این زمینه برخوردار شوید.