در این مطلب قصد داریم مراحل گرفتن ویزای دانشجویی کشور پرطرفدار و محبوب کانادا و سایر جزئیات مهم این مدرک ارزشمند را در سال جدید میلادی برای شما توضیح دهیم.
اگر پیش از این مطلب چک لیست ویزای تحصیلی کانادا را مطالعه کرده باشید که به خوبی با تعاریف نامه پذیرش تحصیلی، روند درخواست ویزای دانشجویی و مراحل آن آشنایی دارید، اما چنانچه به تازگی به فکر ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی کانادا افتادهاید و میخواهید از تمام جزئیات جواز ورود کانادا یعنی ویزای دانشجویی این کشور باخبر شوید، با مجله لتس گو یونی در ادامه همراه باشید.
مراحل گرفتن ویزای دانشجویی کشور کانادا
خیلی از افراد اینطور تصور می کنند که تحصیل در کانادا تنها نیازمند دریافت ویزای دانشجویی این کشور و یک بودجه تحصیلی است، اما در حقیقت بدین شکل نیست و به موارد مهم دیگری از جمله نامه پذیرش تحصیلی نیز نیازمند است.
نامه پذیرش تحصیلی که به acceptance letter معروف است، مدرک اولیه و مهم موافقت با درخواست پذیرش دانشجو در یک دانشگاه و یا کالج کانادایی است که پیش نیاز مراحل گرفتن ویزای تحصیلی نیز محسوب می شود.
از این رو شما باید به طور خلاصه روند زیر را در مراحل گرفتن ویزای تحصیلی کانادا طی کنید:
- انتخاب دانشگاه و یا کالج کانادایی (باید جزو موسسات معتبر DLI باشد)
- چک کردن وب سایت دانشگاه و اطلاع از شرایط و قوانین پذیرش تحصیلی
- تکمیل آنلاین فرم درخواست پذیرش تحصیلی
- آماده سازی و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و مالی
- ارسال مدارک تحصیلی برای دپارتمان پذیرش دانشگاه
- پرداخت هزینه ادمیشن فی
- ارزیابی مدارک توسط دانشگاه و ارسال نتیجه به دانشجو طی چند هفته کاری
- دریافت نامه پذیرش تحصیلی از طریق اینترنت
- اقدام برای درخواست مجوز تحصیلی کانادا
- پرداخت هزینه ارزی ویزا
- اخذ وقت سفارت و انجام انگشت نگاری
- دریافت ویزای تحصیلی کانادا
در حال حاضر سفارت کانادا دارای فعالیت در ایران نبوده و متقاضیان ایرانی تحصیل در کشور کانادا باید به صورت اینترنتی پیگیر مراحل گرفتن ویزای تحصیلی خود باشند. از این رو، زمانی که نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه مورد نظر خود در کانادا را دریافت می کنید، باید به وب سایت رسمی اداره مهاجرت و شهروندی کانادا Canada.ca مراجعه کرده و یک حساب کاربری آنلاین بسازید.
سپس باید نوع ویزای درخواستی کانادا یعنی ویزای دانشجویی را انتخاب کرده و مدارک مورد نیاز سفارت را که در ادامه توضیح میدهیم در اکانت خود آپلود نمایید، در نهایت باید با استفاده از یک کارت بانکی بینالمللی مثل مسترکارت و یا ویزاکارت، هزینه درخواست ویزا و انگشت نگاری را که معادل 235 دلار کانادا می شود به صورت اینترنتی پرداخت نموده و گزینه ارسال درخواست خود را بزنید.
با انجام این مراحل، نامهای از جانب سفارت کانادا برای شما ارسال میشود که طی آن باید ظرف 30 روز کاری به یک مرکز خدمات ویزا و یا همان کارگزاری وی اف اس مراجعه کرده و مرحله عکس و انگشت نگاری بیومتریک را انجام دهید.
در حال حاضر یک مرکز وی اف اس در داخل تهران مشغول به فعالیت است، اما متاسفانه عهدهدار امور ویزای کانادا در ایران نیست، از این رو شما باید به سراغ سایر مراکز وی اف اس در کشورهای همسایه نظیر ارمنستان، ترکیه، گرجستان و یا امارات بروید.
برای این کار نخست باید به وب سایت وی اف اس گلوبال رجوع کرده و با انتخاب شعبه و کشور مورد نظر خود، یک وقت سفارت و مراجعه حضوری رزرو کنید، سپس باید از آخرین نامه دریافتی به همراه شماره پرونده ویزای دانشجویی خود پرینت گرفته و به همراه پاسپورت برای انجام این امور به کشور واسط سفر کنید.
شما باید برای انجام این پروسه برنامهریزی کرده و در روز و ساعت مقرر در مرکز خدمات ویزای کانادا (VFS global) مثل وی اف اس ترکیه حضور پیدا کنید، سپس با ارائه پرینت و پاسپورت، یکی دیگر از مراحل گرفتن ویزای دانشجویی یعنی انگشت نگاری و ثبت عکس بیومتریک را انجام داده و به کشور مبدا باز میگردید. پروسه انگشت نگاری بیومتریک یکی از مراحل گرفتن ویزای کانادا است.
از آنجایی که اصل پاسپورت در اختیار شماست، در صورت موافقت با درخواست ویزای دانشجویی کشور کانادا از سوی سفارت، برچسب ویزا باید در پاسپورت شما پیوست شود، از این رو شما باید از طریق حساب کاربری و به صورت اینترنتی پیگیر جواب ویزای خود باشید تا در صورت دریافت جواب تائید، مجدداً به کارگزاری ویزا در کشور واسط سفر کرده و برچسب ویزا را به آن الصاق کنید.
شما میتوانید در صورت تمایل، انجام این کار را به یک آژانس گردشگری معتبر سپرده و به اصطلاح از خدمات پیکاپ ویزا استفاده کنید، یعنی آژانس گردشگری به عنوان نماینده قانونی شما به کشور واسط سفر کرده و پس از دریافت برچسب مجوز تحصیلی کانادا، پاسپورت و ویزای کانادا را در مدت زمان کمی به شما در داخل ایران تحویل میدهد. پیگیری مراحل گرفتن ویزا توسط یک آژانس مسافرتی موجب صرفه جویی در زمان و هزینه شما میشود.
مدارک لازم برای ویزای دانشجویی کانادا کدامند؟
از آنجایی که بخش از مدارک ویزا با مدارک پذیرش تحصیلی این کشور دارای وجه مشترک و یکسان هستند، بهتر است اول به معرفی مدارک موردنیاز اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کانادا پرداخته و بعد از آن مدارک لازم برای ویزای دانشجویی کشور کانادا را به شما شرح دهیم.
آماده سازی مدارک پذیرش تحصیلی کانادا یکی دیگر از مراحل گرفتن ویزا است که شامل موارد زیر میشود:
- فرم درخواست پذیرش تکمیل و امضا شده
- رسید پرداخت هزینه ادمیشن فی
- ترجمه رسمی ریزنمرات دانشجو
- ترجمه رسمی آخرین مدارک تحصیلی دانشجو
- اسکن تمام صفحات پاسپورت
- مدرک زبان معتبر زبان آیلتس، تافل، PTE و یا دولینگو
- توصیه نامه اساتید قبلی (برای مقاطع ارشد و دکترا)
- انگیزه نامه (برای مقاطع ارشد و دکترا)
- رزومه و برنامه تحصیلی دقیق دانشجو
- نامه تمکن مالی 3 ماهه اخیر دانشجو
- عکس رنگی جدید
- نمونه کار عملی و یا مقاله و پژوهش (در صورت درخواست)
زمانی که با ارسال این مدارک به دپارتمان پذیرش کالج و یا دانشگاه کانادایی، موفق به اخذ نامه پذیرش تحصیلی میشوید، نوبت به اقدام برای دریافت ویزا میرسد. مدارک ویزای دانشجویی کشور کانادا شامل موارد زیر میشود:
- نامه تمکن مالی دانشجو و یا والدین دانشجو
- گواهی عدم سوءپیشینه (در صورت درخواست سفارت)
- آزمایش مدیکال (در صورت درخواست سفارت)
- پرینت نامه پذیرش معتبر دانشگاه
- ترجمه مدارک هویتی اعم از پاسپورت، کارت ملی و شناسنامه
- ترجمه برنامه تحصیلی و رزومه دانشجو
- ترجمه آخرین مدارک تحصیلی دانشجو
- مدرک زبان معتبر انگلیسی و یا فرانسوی
- دو قطعه عکس رنگی جدید قطع پاسپورت
- اصل و کپی پاسپورت معتبر و دارای حداقل 1 سال اعتبار
- رسید پرداخت هزینه ویزای تحصیلی و انگشت نگاری بیومتریک
در نهایت با ارائه تمامی موارد اشاره شده در بالا، نوبت به ارزیابی پرونده توسط سفارت و کنسولگری کانادا میرسد که در این مرحله متقاضی باید از کشور مبدا منتظر جواب موافقت و یا ریجکت ویزای دانشجویی کانادا باشد.
به بیانی دیگر، تنها نمی توان با اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه به این کشور سفر کرده و در دانشگاه ثبت نام کرد، بلکه مهاجرت تحصیلی به کانادا، علاوه بر نامه پذیرش تحصیلی نیازمند ویزای تحصیلی این کشور نیز هست.
به طور معمول، در ابتدا ویزای دانشجو به صورت ویزای ویزیتور و یا همان ویزای توریستی صادر می شود، زمانی که دانشجو به مرز فرودگاهی کانادا میرسد، افسر مهاجرت مدارک، پاسپورت، نامه پذیرش دانشگاه و نامه تمکن مالی دانشجو را چک کرده و مدرک استادی پرمیت و یا همان مجوز تحصیلی را برای فرد صادر می کند.
این مدرک مهم ترین مجوز دانشجوی بینالمللی در کانادا است که با ثبت نام در ترم های تحصیلی بعدی دانشگاه و تا پایان مدت زمان تحصیل دانشجو تمدید میگردد. در مراحل گرفتن ویزای دانشجویی، اخذ مجوز استادی پرمیت آخرین قدم برای نیل به این هدف است.
تمکن مالی ویزای دانشجویی کانادا چقدر باید باشد؟
یکی از موارد مهمی که باید در مراحل گرفتن ویزای تحصیلی کانادا توجه ویژه ای به آن داشته باشید، نامه تمکن مالی است. این مدرک مالی یک نامه رسمی و معتبر از سوی بانک شماست که معمولاً به زبان انگلیسی بوده و اطلاعاتی نظیر موجودی حساب فرد، میانگین واریزی و خروجی حساب، گردش حساب و تاریخ افتتاح حساب فرد را بازگو می کند.
اطلاعات درج شده در نامه تمکن مالی بانکی به نرخ دولتی ارز درج می شود، اما افسر مهاجرت کانادا این موضوع را مدنظر قرار نداده و موجودی حساب شما را به نرخ آزاد دلار کانادا محاسبه مینماید.
البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که وجود نامه تمکن مالی علاوه بر مدارک ویزای دانشجویی برای مدارک پذیرش تحصیلی دانشگاه نیز الزامی بوده و بدون آن کاری پیش نمیرود.
بنابر آخرین اطلاعات وب سایت دولتی کانادا، متقاضی دریافت ویزای تحصیلی می تواند از طریق روش های زیر میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی کانادا را به سفارت این کشور اثبات کند:
- ارائه نامه تمکن بانکی 3 ماهه اخیر
- داشتن وام دانشجویی و یا بورسیه تحصیلی معتبر در کانادا
- داشتن چک بانکی قابل تبدیل به دلار کانادا
- اثبات داشتن بودجه مالی کافی برای پوشش هزینه های دانشگاه و خوابگاه دانشجویی
- داشتن حساب بانکی و موجودی حساب مکفی در کانادا
- ارائه نامه تمکن مالی والدین دانشجو به عنوان اسپانسر مالی
- ارائه اسناد ملکی، اوراق بهادار دارای مهر و امضای کارگزاری
- مدارک مالی و املاک و مستغلات همسر دانشجو (در صورت تاهل)
در حال حاضر برای پیشبرد مراحل گرفتن ویزای کانادا، ارائه نامه تمکن مالی با موجودی 12 هزار دلار به بخش پذیرش دانشگاه و سفارت این کشور الزامی است. اگر دانشجو متاهل باشد و بخواهد به همراه همسر و فرزند خود به این کشور سفر کند، موجودی نامه تمکن مالی وی به شرح زیر خواهد بود:
- هزینه زندگی دانشجو در هر سال: 10 هزار دلار کانادا
- هزینه زندگی همسر در هر سال: 4 هزار دلار کانادا
- هزینه زندگی فرزند در هر سال: 3 هزار دلار کانادا
در واقع یک دانشجوی بین المللی با داشتن یک همسر و یک فرزند، ملزم به ارائه نامه تمکن مالی با حداقل موجودی حساب 17 هزار دلاری خواهد بود.
اگر قصد تحصیل در دانشگاه های استان فرانسوی زبان کبک کانادا را داشته باشید، میزان تمکن مالی بانکی شما به شرح زیر خواهد بود:
- دانشجوی بین المللی: 11 هزار دلار کانادا در هر سال
- همسر: 5100 هزار دلار در هر سال
- فرزند: 3800 هزار دلار در هر سال
که با احتساب هزینه یک خانواده 3 نفره، نامه تمکن مالی و حداقل موجودی حساب بانکی دانشجو برابر با 19.900 هزار دلار کانادا خواهد بود.
شرط سنی ویزای دانشجویی کانادا چگونه است؟
یکی از موارد قابل توجه و مهم در باب مراحل گرفتن ویزای دانشجویی کشور کانادا، شرط سنی و گپ تحصیلی است. اگر دو تا 3 سال از آخرین مدرک تحصیلی شما گذشته باشد، می توان با مواردی نظیر دریافت مدرک زبان، آماده سازی مدارک تحصیلی و فراهم نمودن بودجه مالی آن را برای افسر سفارت کانادا توجیه کرد، اما در صورتی که فاصله زمانی و یا به اصطلاح گپ تحصیلی شما بیش از 5 تا 7 سال از آخرین مدرک تحصیلی شما باشد، این موضوع برای دانشگاه و سفارت کانادا نامتعارف بوده و ممکن است دانشجو را با مشکل عدم تائید روبرو کند.
برای مثال اگر آخرین مدرک تحصیلی شما دیپلم باشد و بخواهید در سن 30 سالگی برای مقطع کارشناسی کانادا اقدام کنید، ممکن است موفق به دریافت نامه پذیرش از یک دانشگاه و یا کالج شوید، اما بخاطر داشتن سن بالا برای مقطع تحصیلی مورد نظر و وجود گپ تحصیلی 10 تا 12 ساله و دوری بسیار زیاد از فضای آموزشی، امکان ریجکت درخواست ویزای تحصیلی شما از سوی سفارت بسیار زیاد خواهد بود.
در واقع افسر پرونده اینطور فکر می کند که قرار است برای قصدی به غیر از تحصیل به این کشور سفر کرده و به فکر کار تمام وقت غیرقانونی و اقامت غیرقانونی در این کشور به جای تحصیل در دانشگاه هستید.
شرط سنی و گپ تحصیلی در هر پرونده ویزا با دیگری متفاوت است، برای مثال اگر برای مقطع کارشناسی ارشد و یا دکترا قصد تحصیل در کانادا را داشته باشید، می توانید با ارائه مدارک موجه به سفارت از جمله خدمت سربازی، ازدواج، جمع کردن پول تحصیل، انجام کار مرتبط با زمینه تحصیلی، دریافت مدرک زبان و موارد مشابه دیگر، گپ تحصیلی 5 تا 10 ساله خود را توجیه نمایید.
اگر دارای شرط سنی و گپ تحصیلی بالا هستید، بهتر است پیش از اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی و شروع مراحل گرفتن ویزای تحصیلی کانادا، از یک مشاوره و ارزیابی تحصیلی و تخصصی بهره مند شده و بهترین رشته و مدارک تحصیلی و کاری متناسب با شرایط خود را انتخاب و آماده نمایید.
آیا ویزای دانشجویی کانادا مصاحبه دارد؟!
در خلال پروسه ویزای دانشجویی کانادا نیاز به مصاحبه در اکثر مواقع وجود ندارد، اما اگر مصاحبه شامل حال شما شد بهتر است بدانید، به طور کلی مصاحبه ویزای تحصیلی کانادا شامل سوالات زیر می شود:
- سوالات برنامه تحصیلی دانشجو
- سوالات مرتبط با انتخاب دانشگاه
- مهارت های تحصیلی
- شرایط تمکن مالی دانشجو
- برنامه های پس از فارغ التحصیلی
مصاحبه ویزای دانشجویی کانادا در محل سفارت انجام می شود و با مصاحبه ورودی دانشگاه و یا مصاحبه بورسیه تحصیلی فرق دارد. از این رو شما باید به هنگام انجام مصاحبه ویزا خونسردی خود را حفظ کرده و در کمال آرامش، بهترین و کوتاهترین پاسخها را به افسر پرونده بدهید. مهارت زبانی شما در این بخش بسیار مهم بوده و به نوعی سرنوشت ساز خواهد بود.
مدت زمان صدور ویزای دانشجویی کانادا چقدر است؟
به طور دقیق نمیتوان درباره بخش نهایی مراحل گرفتن ویزا یعنی مدت زمان صدور ویزای دانشجویی کشور کانادا صحبت کرد، اما در حالت نرمال، زمان صدور ویزای دانشجویی کشور کانادا بین 1 تا 2 ماه کاری زمان خواهد برد. از این رو شما باید در مورد زمان ثبت نام ترم تحصیلی جدید دانشگاه و رزرو خوابگاه دانشجویی برنامه ریزی کرده و با در نظر گرفتن تمامی تاریخهای مهم، برای ویزای دانشجویی کانادا درخواست دهید.
اگر مدارک تحصیلی شما دارای نقص باشد و یا اطلاعات ارائه شده با اسناد و مدارک مطابقت نداشته باشد، به طور حتم در روند صدور ویزا ایجاد اشکال کرده و موجب تاخیر در رسیدگی به پرونده شما خواهد شد. از این جهت، پیشنهاد میکنیم که برای آماده سازی و ترجمه مدارک تحصیلی و تکمیل اطلاعات فرم درخواست پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا، با صبر و دقت فراوان این کار را انجام دهید و از کمک و راهنمایی مشاوران تحصیلی در این زمینه استفاده نمایید.
لتس گو یونی در تمامی مراحل اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی کانادا در کنار شما بوده و خدمات صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به این کشور پیشرفته را به شما ارائه مینماید.