به طور کلی شرط سنی و گپ تحصیلی موضوعی است که در مقوله تحصیل در خارج از کشور کمتر به آن پرداخته می شود. اما در اغلب دانشگاه های خارجی، محدودیت سنی و گپ تحصیلی در کنار شرط معدل جزو شروط پذیرش دانشجوی خارجی محسوب می شود.
در واقع تعریف گپ تحصیلی با شرط سنی متفاوت از یکدیگر هستند، به فاصله زمانی بین آخرین مدرک تحصیلی دریافتی شما تا زمان درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه خارجی گپ تحصیلی گفته می شود، هر چقدر گپ و فاصله تحصیلی شما بالاتر و بیشتر باشد، بالطبع سن شما نیز بیشتر بوده و فاصله بیشتری از محیط آموزشی و دانشگاه گرفته اید.
بنابر آمار، اغلب دانشگاه های خارجی در صورت ارائه شواهد و مدارک قابل توجیه توسط دانشجو، گپ تحصیلی 3 تا 5 سال را برای مقطع کارشناسی و 5 تا 10 سال را برای مقطع ارشد و دکترا مورد پذیرش قرار می دهند.
یعنی اگر شما در سن 18 تا 19 سالگی مدرک متوسطه خود را گرفته باشید و بخاطر مواردی نظیر خدمت سربازی، اخذ مدرک زبان و همچنین فراهم کردن بودجه تحصیلی، دارای یک گپ تحصیلی 3 تا 5 ساله باشید، می توانید با داشتن سن 24 و 25 سال نیز برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های برتر خارج از کشور اقدام نمایید.
اما اگر به فرض 30 سالتان باشد و تازه به فکر ادامه تحصیل کارشناسی در خارج از کشور افتاده باشید، بخاطر شرط سنی و نبود دلایل موجه، احتمال رد درخواست پذیرش تحصیلی دانشگاه و یا ویزای تحصیلی سفارت بسیار زیاد خواهد بود.
اما اگر برای مقاطع تکمیلی نظیر دکترا قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید، معمولاً سخت گیری چندانی برای شرط سنی شما در نظر گرفته نشده و می توانید حتی با 40 سال سن نیز برای این مهم اقدام نمایید.
بنابر تجربه کارشناسان و آمار دانشگاه های خارجی، محدودیت سنی برای پذیرش رشته های مدیریتی کمتر بوده و بیشتر توجه و سخت گیری به این فاکتور از جانب سفارت و کنسولگری است. از این رو اگر حتی با سن و گپ تحصیلی زیاد موفق به دریافت نامه پذیرش تحصیلی شوید، باز هم امکان شکست شما در مرحله اخذ ویزای تحصیلی بسیار زیاد خواهد بود.