وقتی قصد مهاجرت تحصیلی و اپلای در یک دانشگاه خارجی را دارید، باید پیش از اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی به وب سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و از شرایط پذیرش دانشگاه برای رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر خود باخبر شوید.
به طور معمول، دانشگاه های با کیفیت خارجی حداقل معدل 15 را برای رشته های تحصیلی خود در نظر می گیرند و با پایین بودن نمره معدل GPA دانشجو از آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم و یا کارشناسی) شانس موفقیت وی در امر پذیرش دانشگاه کم خواهد بود.
اما تنها شرط معدل برای پذیرش وجود نداشته و در کنار آن به ریز نمرات دروس اصلی و نمره زبان و همچنین کارهای فوق برنامه مثل مقاله، پژوهش و سابقه کار عملی دانشجو نیز توجه می شود. اگر می خواهید با معدل 15 برای اپلای دانشگاه های خارجی اقدام کنید، باید سعی کنید که در سایر موارد و فاکتورهای پذیرش دارای ضعف چشمگیر نباشید.
یعنی برای مثال، شما دارای مدرک کارشناسی در داخل ایران هستید و می خواهید تا برای کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی در کشوری نظیر کانادا به ادامه تحصیل بپردازید، زمانی که به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود مثل اتاوا مراجعه می کنید، می بینید که حداقل نمره معدل را 15 و حداقل نمره دروس اصلی رشته تحصیلی مثل ریاضیات، فیزیکی و شیمی را 70 درصد اعلام کرده است.
این در حالی است که حداقل نمره زبان نیز معادل 6.5 آیلتس درج شده، در این حالت، اگر ریزنمرات شما کمتر از مقدار تعیین شده باشد، نمره زبان شما زیر 6.5 باشد و یا معدل تا کمتر از 15 باشد، احتمال پذیرش شما به حداقل رسیده و احتمال ریجکت درخواست شما از سوی دانشگاه کانادایی بالا خواهد بود.
به همین خاطر، شما باید برای جبران کم بودن نمره معدل، به فکر ارائه رزومه تحصیلی درخود توجهی باشید که دارای نمره زبان بالا و نمونه کار و مقاله مرتبط با زمینه تحصیلی است. در این میان، برخی از افراد به دلیل داشتن نمره معدل 15 یا کمتر و یا نمره زبان پایین به سراغ موسسات آموزشی دیگر مثل کالج ها به جای دانشگاه ها می روند تا با سخت گیری کمتری مواجه شوند.
در کنار موارد ذکر شده در بالا باید به موضوع شرط سنی و گپ تحصیلی نیز توجه داشته باشید. یعنی اگر بیش از 3 تا 5 سال از آخرین مدرک تحصیلی شما گذشته و یا سن تان بیش از اندازه بالا است، حتی اگر معدل نهایی شما بالای 15 هم باشد، ممکن است تنها در بخش اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه موفق باشید و از سوی سفارت کشور مورد نظرتان، با رد درخواست ویزا روبرو شوید.
نکته ای که باید در دانشگاه های خارجی در زمینه اپلای با معدل 15 و یا کمتر دقت کنید این است که معمولاً دانشگاه های دارای رنکینگ بالا سخت گیری بیشتری در امر پذیرش داشته و احتمال موافقت با متقاضیان دارای معدل پایین تر در آنها کم است، مگر اینکه فرد دارای نمره زبان بالای 6.5 آیلتس باشد و با فعالیت های فوق برنامه تحصیلی نظر دپارتمان پذیرش را به خود جلب کند. از این رو اگر خواستار اپلای با معدل 15 هستید، بهتر است به سراغ رشته های تخصصی مثل پزشکی و یا مهندسی معماری نرفته و یا به دنبال موسسات آموزشی و یا دانشگاه هایی باشید که با میانگین نمره معدل و زبان کمتری نسبت به بقیه موسسات، از دانشجویان بین المللی پذیرش می کنند.
یعنی بهتر است برای اطمینان از تناسب رزومه تحصیلی خودتان با شرایط پذیرش دانشگاه خارجی، به خوبی شرایط قید شده در بخش پذیرش دانشجوهای بین المللی را خوانده و در صورت امکان از طریق ایمیل راهنمایی های لازم را گرفته و هرگونه شبهات پیش از ارسال مدارک تحصیلی و پرداخت هزینه ادمیشن فی را از بین ببرید.