تحصیل رایگان در هلند و استفاده از بورسیه تحصیلی هلند میتواند در زندگی هر علاقمندی به تحصیل در اروپا، نقطهٔ عطف پررنگی باشد. در کشور هلند به عنوان یکی از امنترین و شادترین کشورهای دنیا، بیش از ۲۰۰۰ دوره و رشتهٔ تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه میشود. دورههایی که از بالاترین سطح آموزشی برخوردار بوده و شما را در کنار سایر دانشجویان خارجی در معرض یک اتمسفر بینالمللی گذاشته و امکان بهرهبرداری از مجهزترین امکانات تحصیلی را برایتان فراهم میکنند. حالا اگر بورسیه تحصیلی هلند را هم به چنین فرصت مغتنمی اضافه کنید و موفق به دریافت یکی از بیشمار کمکهزینهها و فاندهای ارائه شده در این کشور بشوید، قطعا نگرانی کمتری بابت هزینههای تحصیل و زندگی خواهید داشت.
هرچه باشد هلند، از جمله ایدهآلترین کشورهای اروپا برای تحصیل و تجربهٔ زندگی دانشجویی است. این مطلب به انواع و اقسام بورسیه هلند و تحصیل رایگان در هلند اختصاص داشته و شما را با تمام نکات و ریزهکاریهای لازم آشنا میکند.
انواع بورسیه تحصیلی هلند
انواع بورسیه تحصیلی هلند به دو نوع دولتی و دانشگاهی قابل تقسیم هستند که در وهلهٔ اول به بورسیه هلند از نوع دولتی خواهیم پرداخت و در ادامه بورسیههای دانشگاهی را به تفکیک معرفی خواهیم کرد تا برای تحصیل در هلند آمادگی لازم را پیدا نمایید.
بورسیه تحصیلی هلند - Holland Scholarship
این نوع بورسیهٔ تحصیلی هلند که به Holland Scholarship معروف است محصول همکاری مشترک وزارت فرهنگ و آموزش و علوم هلند و دانشگاههای تحقیقاتی و علمی کاربردی این کشور است. این نوع از بورسیه هلند دولتی بوده، دانشجویان بینالمللی خارج از منطقه اقتصادی اروپا (EEA) را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پوشش داده و مبلغی به ارزش ۵۰۰۰ یورو در ابتدای سال تحصیلی و فقط یک بار به آنها اهدا میکند. در برخی از دانشگاهها مثل دانشگاه اوترخت این عدد میتواند به ۱۰۰۰۰ یا ۱۵۰۰۰ یورو هم برسد.
شرایط دریافت بورسیه هلند:
- ملیت فرد غیر اروپایی باشد
- مشمول دلایل پرداخت شهریه که توسط وزارت آموزش هلند تعیین میشود نباشد
- شرایط و ملزومات تعیین شده توسط دانشگاه را داشته باشد (این بورسیه در دانشگاههای مختلفی ارائه میشود)
- حد نصاب نمرهٔ زبان تعیین شده توسط دانشگاه را داشته باشد
- فرایند پذیرش را در دانشگاه مورد نظر آغاز کرده باشد
- پیش از این در هیچ یک از دانشگاهها و موسسات آموزشی هلند تحصیل نکرده باشد
- تمکن مالی لازم را برای دریافت ویزای هلند داشته باشد
زمان اقدام برای این بورسیه هلند همزمان با اقدام برای پذیرش در هر یک از دانشگاههای ارائه دهنده است. توجه کنید که هر کدام از دانشگاههایی که Holland Scholarship را ارائه میدهند ددلاین مخصوص به خود را دارند و باید در وبسایت رسمی خودشان زمان دقیق را بررسی کرد.
دانشگاههای تحقیقاتی ارائه دهنده بورسیه هلند (Holland Scholarship):
- Leiden University - دانشگاه لِیدن
- Utrecht University - دانشگاه اوترخت
- University of Groningen - دانشگاه خرونینگن
- Erasmus University Rotterdam - دانشگاه اراسموس روتردام
- Maastricht University - دانشگاه ماستریخت
- VU Amsterdam - دانشگاه VU آمستردام
- Radboud University - دانشگاه رادبود
- Tilburg University - دانشگاه تیلبرگ
- Delft University of Technology - دانشگاه دلفت
- Eindhoven University of Technology دانشگاه فنی آیندهووِن
- University of Twente - دانشگاه تووِنته
- Wageningen University - دانشگاه واخنینگن
دانشگاههای علمی کاربردی ارائه دهنده بورسیه هلند (Holland Scholarship):
- Aeres University - دانشگاه آئرس
- Amsterdam University of the Arts - دانشگاه هنر آمستردام
- ArtEZ Institute of the Arts - موسسه هنری آرتِز (ArtEZ)
- Breda University - دانشگاه برِدا
- Codarts Rotterdam - دانشگاه کودارتز
- Driestar educatief - دانشگاه دریاستار
- Fontys University - دانشگاه فونتیس
- Gerrit Rietveld Academie - دانشگاه خِریت ریتفِلد
- The Hague University - دانشگاه لاهه
- Hanze University - دانشگاه هانسه
- Hotelschool The Hague - هتلاسکول لاهه
- Royal Academy of Art, The Hague - رویال آکادمی هنر لاهه
- Inholland university - دانشگاه اینهالند
- Rotterdam University - دانشگاه رتردام
- HU University of Applied Sciences Utrecht - دانشگاه اوترخت
- Amsterdam University - دانشگاه آمستردام
- HAN University - دانشگاه HAN
- HKU University - دانشگاه HKU
- HZ University - دانشگاه HZ
- Saxion University - دانشگاه ساکسیون
- NHL Stenden University - دانشگاه اِستندن NHL
- Van Hall Larenstein University - دانشگاه فان هال لارنستِین
- Zuyd University - دانشگاه زَاوت
باز هم تاکید میکنیم که برای اطلاع از ددلاین و مراحل اپلای و نیازمندیهای بخصوص دانشگاه، باید وارد لینک هر کدام از دانشگاههای بالا شده و موارد را از وبسایت رسمی خودشان بررسی کنید. در ادامهٔ پروسهٔ اپلای، خود دانشگاه با متقاضی تماس میگیرد و پذیرش درخواست بورسیه را به وی اطلاع خواهد داد. برای اطلاع بیشتر از Holland Scholarship میتوانید به وبسایت رسمی این بورسیه مراجعه بفرمایید.
نکتهٔ آخر اینکه طبق اطلاعات آمده در سایت مذکور، موعد اپلای برای این برنامه در سال تحصیلی ۲۰۲۲ - ۲۰۲۳ در تاریخ ۱ نوامبر آغاز شده و ددلاین آن یا یکم فوریه و یا یکم مه ۲۰۲۲ خواهد بود. به این اعداد بسنده نکنید و حتما وبسایت دانشگاه مد نظرتان را بررسی نمایید.
بورسیه تحصیلی هلند - Erasmus
طرح سراسری Erasmus هم یکی دیگر از برنامههای جامع اتحادیهٔ اروپا در راستای انسجام بیشتر و بالا بردن کیفیت تحصیل و رفاه دانشجویان و اساتید مشغول به کار و تحصیل در این قاره است. خوشبختانه دانشجویان بینالمللی هم در صورتی که دانشگاه انتخابی خود را از میان دانشگاههای ارائهدهنده اراسموس انتخاب کنند، میتوانند از کمکهزینههای این برنامه بهرهمند شوند.
سازمان اراسموس در همکاری تنگاتنگی با آژانسهای بینالمللی و نهادهای ملی، تلاش کرده تا مسیر دسترسی به خدماتش را علاوه بر دانشجویان اروپایی برای دانشجویان غیراروپایی هم هموار کند. به این ترتیب دانشجویان ایرانی هم میتوانند با احراز شرایط خاص از مزایای آن برخوردار شوند که در ادامه به این شرایط اشاره میکنیم.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی از اراسموس
متقاضیان ایرانی باید در ۵ سال گذشته در هرکدام از دانشگاههای اروپایی تحصیل کرده باشند و باید توجه داشت که این کمکهزینه ۵۰۰ یورویی (برای دانشجویان اروپایی ماهی ۱۰۰۰ یورو) و کلا خدمات اراسموس بیشتر به درد دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری میخورد و شرطش اینست که لااقل در دو کشور اروپایی تحصیل کرده باشند. ددلاین درخواست این کمک هزینه از دسامبر تا فوریه متغیر بوده و مراحل درخواست و شیوهٔ ارسال مدارک باید در سایت دانشگاه مورد نظر بررسی شود.
اراسموس علاوه بر اعطای کمکهزینه در مواردی مثل پیدا کردن محل زندگی و مشاوره و قرار دادن آنها در یک محیط دوستانه و مورد حمایت به دانشجویان کمک میکند.
مدارک لازم برای استفاده از خدمات اراسموس
این مدارک تقریبا با مدارک لازم برای اپلای در دانشگاههای اروپایی همپوشان بوده و شامل مواردی مثل ترجمه مدارک تحصیلی، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه، توصیه نامه و مدارک زبان است.
بورسیه تحصیلی هلند - MENA
این بورسیه مخصوص کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد شده و به MENA Scholarship Program یا به طور مخفف MSP هم معروف است. هلند با این اقدام سعی کرده که دانشجویان برجسته و فعالان صنایع و حوزههای مختلف کسب و کار را از این کشورها با شرایط آسان و برای کورسها و دورههای کوتاه مدت بپذیرد و علاوه بر شناسایی استعدادهای درخشان، به گسترش روابط علمی و فرهنگی کشورهای مبدا دامن بزند. MENA یکی از بورسیههای دولتی هلند بوده و توسط وزارت امورخارجه این کشور تامین مالی و توسط Nuffic ساماندهی میشود.
بورسیه MENA حالت فول فاند داشته و شامل افراد زیر ۴۵ سال میشود. مناسب دورههای ۲ تا ۱۳ هفتهای بوده و در طی سال ۲ بار قابل اپلای است. این دو نوبت ممکن است بین فوریه و مارس و یا سپتامبر و اکتبر تغییر کنند و سایر نیازمندیها و شرایط استفاده از این طرح، بین دانشگاهها و موسسات مختلف هلند تفاوت میکنند. دورههای تحت پوشش بورسیه منا به زبان انگلیسی و فرانسوی بوده و باید به این احتمال توجه داشت که برای کشورهای مختلف، موقعیتهای تحصیلی متفاوتی تعیین میشود و جایگاههای موجود محدود هستند.
MENA علاوه بر متقاضیان انفرادی، در قالب طرحی موسوم به TMT دورههایی را برای پرسنل سازمانها و موسسات برگزار میکند و به علاوه، در راستای تعامل علمی و اشتراک دانش و تجربیات اساتید و محققان فعال را به صورت رایگان به رویدادهای مختلف دعوت مینماید. برای اطلاعات بیشتر و یا ثبت نام در این قبیل رویدادها میتوان به سایت www.nlalumni.nl مراجعه کرد. کشورهایی که در حال حاضر تحت پوشش MENA قرار دارند عبارتند از ایران، مصر، الجزایر، عراق، اردن، لبنان، لیبی، مراکش و تونس.
شرایط استفاده از بورسیه تحصیلی MENA:
- سن زیر ۴۵ سال در زمان درخواست
- داشتن ملیت هر کدام از کشورهای لیست شده
- داشتن مدارک اشتغال در یک شرکت یا سازمان
- نبودن تحت پوششهای کمکی و حمایتی سازمان و کارفرما
- پاسپورت معتبر با تاریخ انقضای لااقل ۳ ماه بعد از تاریخ درخواست
مورد پوششهای کمکی و حمایتی برای پرسنل کمپانیهای چندملیتی و دانه درشتی مثل Shell و Uniliver و Microsoft مصداق دارد و قاعدتا شامل متقاضیان ایرانی که در ایران مشغول کار هستند نمیشود. منطقی که باعث میشود کارکنان شرکتهایی در این حد و اندازه، مشمول دریافت بورسیه MENA نشوند این است که خود این شرکتها طرحها و برنامههای حمایتی مفصلی برای رشد و ارتقای کارکنانشان دارند و پرسنل آنها عملا نیازی به بورسیه ندارند.
بورسیههای دانشگاهی هلند برای دانشجویان بینالمللی
Leiden University Excellence Scholarships
دانشگاه لِیدن از دانشگاههای سرشناس و معتبر کشور هلند است که در قالب برنامهای موسوم به LExS دانشجویان مستعد غیراروپایی را برای تحصیل کارشناسی ارشد در این دانشگاه بورسیه میکند. بورسیه لیدن به دانشجویان برجسته و ممتاز اختصاص داشته و مقدار آن بسته به شرایط فرد ۱۰۰۰۰ یورو، ۱۵۰۰۰ یورو و یا تمام مبلغ شهریه خواهد بود. جهت اپلای برای بورسیه دانشگاه Leiden باید ابتدا در یکی از رشتههای ارشد این دانشگاه پذیرش گرفت و در فرم درخواست پذیرش تمایل به استفاده از بورسیهٔ لیدن یعنی LExS را اعلام کرد. برای کلاسهای سپتامبر، ددلاین بورسیه لیدن اول فوریه بوده و برای کلاسهای فوریه، مهلت درخواست اول اکتبر است.
University of Maastricht High Potential Scholarships
دانشگاه ماستریخت هم از دانشگاههای معتبر و بینالمللی هلند است و ۲۴ نفر از دانشجویان بینالمللی مستعد و دارای سوابق تحصیلی برجسته را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ماستریخت به طور کامل بورسیه میکند. بورسیه ماستریخت مبلغی معادل ۲۹۰۰۰ یورو بوده و هزینههای تحصیل و زندگی و بیمه درمانی دانشجویان را پوشش میدهد. شرایط برخورداری از این بورسیه به شرح زیر است:
- پذیرش در دانشگاه ماستریخت
- عدم داشتن ملیت اروپایی
- مشاهدهٔ لیست رشتههای موجود در وبسایت رسمی دانشگاه
- برخورداری از شرایط تعیین شده برای رشتهٔ مورد نظر
- فقدان سابقهٔ تحصیلات عالیه در کشور هلند
- سن زیر ۳۵ سال
- نمرات برجسته در مقطع لیسانس
Justus & Louise van Effen Excellence Scholarships
بورسیه یوستوس و لوییس فان اِفِن هم یکی دیگر از بورسیههای مختص به دانشجویان بینالمللی مقطع کارشناسی ارشد بوده و در دانشگاه TU Delft هلند ارائه میشود. این نوع از بورسیه هلند هم به صورت فول فاند بوده و تمام هزینههای دانشجو را پوشش میدهد. شرایط استفاده از بورسیه یوستوس و لوییس عبارتند از:
- سابقهٔ تحصیلی ممتاز در مقطع لیسانس (معدل بالای ۸۰٪)
- پذیرش در دورههای فوقلیسانس دانشگاه دلفت
- برای اطلاع از ددلاینها و نحوهٔ درخواست به این صفحهٔ رسمی بورسیه یوستوس و لوییس مراجعه بفرمایید.
University of Twente Scholarships
بورسیه دانشگاه تووِنته برای دانشجویان ممتاز اروپایی و غیراروپایی در مقطع فوق لیسانس و در رشتههایی مثل ریاضیات کاربردی، فیزیک کاربردی، مهندسی بیومدیکال، مدیریت کسب و کار، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، علوم و فناوریهای آموزشی، مدیریت انرژی و محیط زیست، طراحی صنعتی، مهندسی مکانیک و غیره ارائه میشود. این نوع بورسیه هلند برای ۵۰ نفر ظرفیت دارد و کمکهزینهای به ارزش ۳۰۰۰ تا ۲۲۰۰۰ یورو را شامل میشود. شرایط کلی واجدین شرایط این بورسیه عبارتند از:
- دریافت نامهٔ پذیرش از دانشگاه Twente در مقطع ارشد
- اقدام در مهلت تعیین شده در وبسایت رسمی دانشگاه تووِنته
- نداشتن سابقهٔ تحصیل در مقاطع بالاتر از لیسانس در دانشگاه تووِنته
- نمره زبان مناسب (تافل ۹۰ یا آیلتس ۶/۵)
- سابقهٔ ممتاز تحصیلی در مقطع لیسانس
Rotary Scholarships for Water and Sanitation Professionals
روتاری نام یک بنیاد بینالمللی است که در همکاری با یونسکو این مدل بورسیه را در حوزهٔ مدیریت و بهداشت آب در کشورهای در حال توسعه به علاقمندان و حرفهایهای این وادی ارائه میکند. رشتههای بورسیه روتاری همگی در مقطع ارشد هستند و مواردی مثل بهداشت و مدیریت آب شهری و مهندسی و علوم آب را شامل میشود. این نوع بورسیه هلند که مبلغ آن تا ۳۴۰۰۰ یورو میرسد، تنها شامل افرادیست که در حوزههای مرتبط با آب سابقهٔ فعالیت داشته و حائز شرایط زیر باشند:
- در یک کدام از رشتههای تعیین شده پذیرش گرفته باشند
- محل زندگی آنها در نزدیکی باشگاههای بنیاد روتاری باشد
- برای اطلاعات بیشتر به صفحهٔ معرفی بورسیه روتاری بفرمایید.
Utrecht Excellence Scholarships
یکی دیگر از بورسیه های هلند مخصوص دانشگاه اوترخت و برای متقاضیان تحصیل در مقطع ارشد است. توجه شود که تمام رشتههای مقطع فوق لیسانس در اوترخت شامل این نوع بورسیه نبوده و لیست دقیق آنها در uu.nl/masters قابل ملاحظه است. ظرفیت بورسیه اوترخت بسیار محدود و بین بیست تا بیست و پنج نفر بوده و هرچند به شکل فول فاند نیست، اما بخش قابل توجهی از هزینههای تحصیل و زندگی دانشجویان بینالمللی را پوشش میدهد. این بورسیه هم میتواند شامل شهریه باشد و هم مبلغی را به ارزش ۱۱۰۰۰ یورو برای هزینهها زندگی در بر بگیرد. واجدین شرایط بورسیه اوترخت باید:
- سابقهٔ تحصیلی ممتازی در مقطع لیسانس داشته باشند
- غیر اروپایی باشند
- دبیرستان و لیسانس را خارج از خاک هلند گذرانده باشند
- شرایط دریافت ویزای تحصیلی هلند را داشته باشند
- برای اطلاع از شرایط پذیرش و مهلت ثبتنام به بخش مرتبط در سایت دانشگاه اوترخت مراجعه شود.
Amsterdam Merit Scholarships
بورسیه دانشگاه آمستردام مخصوص دانشجویان ممتاز خارج از اتحادیهٔ اروپاست و در رشتههایی مثل آموزش و پرورش کودکان، ارتباطات، اقتصاد و کسب و کار، علوم انسانی، حقوق، پزشکی، روانشناسی و جامعهشناسی در مقطع ارشد ارائه میشود. ظرفیت این بورسیه مشخص نیست و میزان آن بسته به شرایط دانشجو بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ یورو تعیین شده است.
- نداشتن پاسپورت اروپایی
- پذیرش در دانشگاه آمستردام
- برخورداری از سابقهٔ تحصیلی ممتاز
- برای اطلاعات بیشتر به سایت رسمی دانشگاه آمستردام مراجعه شود.
VU Amsterdam Fellowship Programme
دانشگاه Vrije یکی دیگر از دانشگاههای معتبر پایتخت هلند است که در قالب بورسیهای موسوم به VUFP شهریهٔ دانشجویان بینالمللی را به صورت کامل پرداخت میکند. بورسیه وی یو مخارج زندگی را پوشش نداده و همانطور که اشاره کردیم فقط شامل مبلغ شهریه دانشگاه برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس میشود. شرایط برخورداری از وی یو عبارتند از:
- معدل بالا در مقطع لیسانس (بالای ۸۰٪)
- نداشتن ملیت هلندی
- ثبت درخواست در مهلت تعیین شده در وبسایت رسمی دانشگاه Vrije
Radboud Scholarship Programme
یکی دیگر از گزینههای بورسیهٔ تحصیلی هلند که در دانشگاه رادبود و برای مقطع فوق لیسانس ارائه میشود. مبلغ این بورسیه هلند تا ۱۶۰۰۰ یورو برای هزینه تحصیل و تا ۱۰۰۰۰ یورو مخارج زندگی دانشجوی برگزیده را پوشش میدهد و ظرفیت آن برای بورسیهٔ کامل یا به قولی فول فاند تنها ۱۲ نفر بوده و برای ۲۵ نفر دیگر، شامل پرداخت بخشی از هزینهها میشود. هردوی این بورسیهها هزینههای پذیرش و دریافت ویزا و بیمه و مجوز اقامت را پوشش داده و کافیست که متقاضیان:
- پاسپورت غیراروپایی داشته باشند
- لیسانس خود را در خارج از هلند گرفته باشند
- در رشتههای انگلیسیزبان تعیین شده در وبسایت رسمی بورسیه رادبود پذیرش گرفته باشند
هزینه تحصیل و زندگی در هلند
بورسیه تحصیلی هلند ممکن است تمام یا بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور را پوشش دهد. اما جدا از شهریهٔ دانشگاه، وقتی از مخارج زندگی دانشجویی در کشور هلند صحبت میکنیم، حدودا روی چه اعدادی باید حساب کنیم؟ در ابتدا از هزینهٔ مسکن شروع کنیم که شاید در بین سایر مخارج دانهدرشتترین باشد.
اجاره یک اتاق دانشجویی کاملا معمولی در هلند میتواند ماهانه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ یورو هزینه داشته باشد. بدیهیست که این مبلغ در شهرهای ارزان هلند پایینتر و در شهر گرانی مثل آمستردام به احتمال زیاد بالاتر است. روی هم رفته میتوان مقادیر زیر را برای مخارج ماهانهٔ زندگی در کشور هلند در نظر گرفت:
- خانههای مخصوص دانشجویان حدود ۵۰۰ یورو
- آپارتمان اشتراکی حدود ۶۰۰ یورو
- آپارتمان مستقل حدود ۹۰۰ یورو
- هزینه قبض ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو
- اینترنت ۴۰ یورو
- خورد و خوراک ۲۰۰ یورو
- حمل و نقل ۵۰ یورو
- تفریح و سرگرمی ۶۰ یورو
تحصیل رایگان در هلند (دانشجویان غیرایرانی!)
بورسیههایی که در ادامه معرفی میکنیم، شامل حال دانشجویان ایرانی نشده و مطالعهٔ آنها فقط جنبهٔ اطلاعات عمومی دارد و برای جامعیت مطلب آورده شدهاند.
بورسیه تحصیلی هلند - OKP
بورسیه دولتی Orange Knowledge Programme یا به طور مخفف OKP از راهکارهای موثر دولت هلند برای توسعه و ارتقای جامعه از طریق آموزش رایگان و کم هزینه است. این نوع بورسیه هلند به صورت فول فاند ارائه شده و تمام هزینههای تحصیلی را پوشش میدهد. قسمت ناخوشایند ماجرا اینجاست که در حال حاضر بورسیه او کی پی به یک سری از کشورهای خاص اختصاص دارد و تا لحظهٔ نوشته شدن این مطلب، ایران در لیست این کشورها دیده نمیشود. با این تفاسیر امیدواریم که تحصیل رایگان در کشور هلند با استفاده از این نوع بورسیهٔ فول فاند برای دانشجویان ایرانی هم امکانپذیر شود. برای اطلاع از شرایط و کشورهایی که تا این لحظه کشورهای تحت پوشش OKP قرار میگیرند به لینک تعبیه شده مراجعه بفرمایید.
بورسیه تحصیلی هلند - NN Future Matters
یکی دیگر از بورسیههای تحصیلی هلند که باز هم شامل متقاضیان ایرانی نشده و فقط به دانشجویانی از کشورهای بلژیک، بلغارستان، چک، یونان، مجارستان، ژاپن، لهستان، رومانی، اسلواکی، اسپانیا و ترکیه اختصاص دارد. مبلغ این کمک هزینه برای دانشجویان اروپایی ۵۰۰۰ یورو است و برای دانشجویان ترکیه یا ژاپن تا ۲۰۰۰۰ یورو هم میرسد.
بورسیه تحصیلی هلند - DIKTI-LPDP-STUNED
محصول همکاری مشتری هلند و اندونزی و مختص به دانشجویان اندونزیایی است. این بورسیه هلند روی کارآفرینی در حوزههایی مثل مدیریت منابع آب و فناوریهای ماهیگیری و آبخیزداری تمرکز دارد.
بورسیه تحصیلی هلند - NRF-Nuffic Programme
محصول همکاری دو سازمان Nuffic و NRF از هلند و آفریقایی جنوبی بوده و تنها برای دانشجویان دکتری و شهروندان آفریقایی جنوبی قابل استفاده است.
بورسیه تحصیلی هلند - OTS
بورسیه لالههای نارنجی یا Orange Tulip Scholarship Programme توسط مراکز علمی، نهادهای دولتی و کمپانیهای چند ملیتی و برخی از دانشگاههای هلند ارائه شده و کشورهای برزیل، چین، هندوستان، مکزیک، روسیه، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و ویتنام را پوشش میدهد.
Eric Bleumink Scholarships at University of Groningen
یکی دیگر از راههای تحصیل رایگان در کشور هلند استفاده از بورسیه تحصیلی اریک بلومینک در دانشگاه گرونینگن یا به قولی خرونینگن است. این کمک هزینه مخصوص دانشجویان مقطع ارشد از کشورهای در حال توسعه ارائه میشود و از آنجایی که در بررسی انجام گرفته، ایران را در لیست کشورهای تعیین شده مشاهده نکردیم، مطالعهٔ اطلاعات بیشتر را به کنجکاوی خوانندگان واگذار میکنیم.
بورسیهٔ تحصیلی هلند - Sino-Dutch
هر ساله ۲۵ نفر دانشجوی هلندی و ۲۵ نفر دانشجوی چینی مشمول دریافت این کمک هزینه میشوند. انتخاب این دانشجویان توسط وزارت آموزش و پرورش این دو کشور انجام شده و سالانه بیش از ۱۶۰۰۰ یورو به هر یک دانشجویانی از مقاطع لیسانس و ارشد و دکتری که قصد تحصیل و انجام کارهای پژوهشی در این کشور دارند داده میشود.
بورسیه تحصیلی هلند - StuNed
یکی دیگر از بورسیههای مختص به شهروندان اهل کشور اندونزی برای دورههای کوتاه مدت و خاص منظوره با این شرط که فرد مورد نظر باید در حرفهٔ خود ۲ سال سابقهٔ کار داشته و در استخدام یا مشغول همکاری با شرکتها و سازمانهای فعال در زمینهٔ توسعه نیروی انسانی باشد.
بورسیهٔ تحصیلی هلند - The Desmond Fortes
مخصوص کارکنان شبکهٔ FMO در اقصی نقاط آسیا، آفریقا، اروپای شرقی، آمریکای لاتین و منطقهٔ کارائیب طراحی شده است. FMO یک بانک هلندی است که مقر اصلی آن در لاهه بوده و در پروژههای توسعه و عمرانی بینالمللی سرمایهگذاری میکند.
در صورت نیاز به تحصیل در این کشور میتوانید از طریق سایت لتسگو یونی نسبت به رزرو وقت مشاوره اقدام نمایید.