مهاجرت به امارات در سالهای اخیر به یکی از دغدغه متقاضیان مهاجرت تبدیل شده است. کشور امارات متحدۀ عربی به یکی از اقتصادهای منطقه تبدیل شده و دریافت اقامت دائم امارات یکی از آرزوهای مهاجران است. برای آگاهی از روش های مهاجرت به دبی و اقامت امارات با ما در سایت مهاجرتی لتسگو یونی همگام شوید.
مهاجرت به امارات
کشور امارات متحدۀ عربی یکی از موفقترین و خوشآتیهترین کشورهای منطقه خاورمیانه محسوب میشود که در جنوبغربی قاره آسیا و شرق شبهجزیره عربستان قرار گرفته و با قطر و عربستان از مرزهای جنوبی و با عمان از شرق همسایه است. خط شمالی این پادشاهی مطلقه به کرانههای نیلگون خلیج فارس میرسد و مرزهای شرقی آنرا موجهای سراسیمه دریای عمان سیرآب میکند.
کشور امارات از همبستگی هفت شیخنشین کوچک تشکیل شده که پس از استقلال از بریتانیا در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ شکل گرفت. با اینکه هر کدام از این هفت عمارت استقلال خود را حفظ کردهاند، اما یک امیر موروثی این سرزمین را مدیریت و حکومت میکند.
علیرغم اینکه آبوهوای بیابانی بر این سرزمین سایه افکنده، اما از میان شنهای داغ این بیابان شهرهایی پرجاذبه برآمده تا گردشگران را از قلب اروپا به شگفتی سرزمینهای خاورمیانه جلب کند. رشد شاخههای صنعت گردشگری در این سرای بیابانی از دههها پیش آغاز شد و از بادیههای صحرانشین، آسمانخراشهایی غولپیکر متولد کرد تا به امروز که شهر دبی را به عنوان پنجمین مقصد جهانگردی به جهان معرفی کرد.
روزگاری که ایران درگیر انقلاب 57 و پس از آن جنگهای هشتساله بود، کشور امارات سیستم اقتصادی نوینی را پیش گرفت و از بحران اقتصادی غرب جیره خود را برداشت تا تحول عظیمی را در ساختار مولد اقتصادی ایجاد کند. امروز کشور امارات یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه و حتی جهان محسوب میشود که در راستای رفاه اجتماعی و ارتقا کیفیت زندگی گامهای بسیار موثری برداشته است.
پس از شکوفایی تدبیرهای خوشآتیه، مهاجرت به دبی و رسیدن به اقامت امارات در میان اتباع کشورهای منطقه طرفداران بسیاری یافت. با اینکه کشور امارات متحده از میان متقاضیان مهاجرت به دبی کارگر، متخصص و کارمندان متعددی را جذب کرده است؛ اما قوانین ویزای کشور امارات همواره برای بسیاری از مهاجران سختگیرانه محسوب میشود.
یکی از مهمترین مزایای مهاجرت به دبی و اقامت امارات سیاستهای مالیاتی این کشور است. معافیت مالیاتی برای افراد واجد شرایط، یکی از روشهای جذب سرمایه خارجی در بخش خصوصی است. افزون بر این، استانداردهای بالای زندگی، شرایط مناسب برای پیشرفت و توسعه کسبوکار و ثبات شرایط اقتصادی و سیاسی از جمله مزایای مهاجرت به دبی و در کل اقامت امارات برشمرده میشوند.
در کنار بهرهمندی از این مزایا در کشور همسایه جنوبی ایران، باید در نظر داشت که قوانین مهاجرتی کشور امارات به مهاجران مجوز اقامت دائم، حق شهروندی یا پاسپورت نمیدهد! به عبارت دیگر مهاجران در هیچیک از مراحل یا روشهای مهاجرتی نمیتوانند بخشی از جمعیت بومی این کشور محسوب شوند. برخلاف کشورهای اروپایی و کانادا، تمدید مدت زمان اقامت موقت منجر به اخذ اقامت دائم امارات نمیشود.
اما علیرغم همه اینها، با دریافت مجوزهای اقامت کوتاهمدت میتوان به اهداف تجاری یا کاری در کشور امارات رسید. تداوم طولانیمدت در تمدید اعتبار ویزاها نیز شاید بتواند مسیر دریافت اقامت امارات را هموار کند. برای این منظور ابتدا باید با شرایط اقامتی و قوانین مهاجرتی این سرزمین شیخنشین آشنا شد.
ویزای طلایی امارات متحده عربی
پس از بازبینی در قوانین مهاجرتی این کشور در نوامبر سال 2020 اعلام شد که کشور امارات از میان متخصصان و استعدادهای برتر نیروی کار جذب میکند و به واجدین شرایط ویزای طلایی اعطا میکند. ویزای طلایی نوعی از ویزای بلند مدت کشور امارات متحده عربی است که از تاریخ ۲۱ می سال ۲۰۲۰ صادر میشود.
دارندگان مدرک فارغالتحصیلی مقطع دکتری از دانشگاههای برتر جهان، پزشکان، مهندسان (در رشتههای مهندسی کامپیوتر، الکترونیک، برنامه نویسی، برق و بیوتکنولوژی)، دانشآموزان ممتاز مقطع متوسطه، دانشجویان ممتاز با حداقل معدل فارغالتحصیلی GPA ۳.۸ و برخی سرمایهگذاران میتوانند برای دریافت ویزای طلایی امارات اقدام کنند. متخصصان فعال در رشتههای علمی از جمله هوش مصنوعی، تحلیل داده و اپیدمیولوژی نیز میتوانند شانس خود را برای مهاجرت به دبی با ویزای طلایی امتحان کنند.
پیش از این تمامی متقاضیان میتوانستند با ویزای اقامت استاندارد با اعتبار دو ساله وارد خاک کشور امارات شوند و در صورت واجد شرایط بودن مدتزمان اعتبار آنرا تمدید کنند. «ویزای طلایی امارات» یا ویزای اقامت ۱۰ ساله (Golden Residency Visa) و «کارت ویزای طلایی ۵ ساله» (Gold Card visa) با اعتبار بیشتری برای افراد واجد شرایط صادر میشود و ارزش بسیاری برای متقاضیان مهاجرت به امارت دارد.
با این حساب مجوز اقامتهای بلندمدت این کشور نصیب سرمایهگذاران، مدیران ارشد، دانشجویان و نخبگان میشود؛ اما تمامی اقشار جامعه میتوانند با روش های دیگری شانس خود را برای مهاجرت و اقامت امارات امتحان کنند.
به طور کلی ویزاهای کشور امارات به دو دسته ویزاهای اقامتی و به نسبت بلندمدت و ویزاهای کوتاهمدت تقسیم میشوند؛ ویزای توریستی، ویزای درمانی، ویزای مربوط به شورای همکاری خلیجفارس و از همه کوتاهتر ویزای ترانزیت یا عبور و مرور مجوز اقامت کوتاهمدت را به دارندگان این نوع ویزاها میدهد؛ اما برای مهاجرت به امارات باید به دنبال راههای دیگری بود.
مهاجرت به امارات از طریق کار
یکی از متداولترین روش های مهاجرت کار در این کشور است. طبق قوانین مهاجرتی کشور امارات مهاجرت کاری به امارات نیاز به داشتن پیشنهاد شغلی (جاب آفر) از سوی کارفرمایان دارد؛ بنابراین پیش از هر اقدامی باید شغل مورد نظر را در میان سایتهای درخواست نیروی کار جستجو کرد.
طبق قوانین حاکم بر کشور امارات، کارفرمایان موظف هستند ابتدا در شهر محل شرکت و سپس کشور آگهی درخواست نیرو را منتشر کنند. در صورتی که نیروی کار با مشخصات و مهارتهای مورد نظر در میان شهروندان یافت نشد، کارفرمایان اجازه دارند نیروی کار خارجی استخدام کنند.
تمامی امور مربوط به اقامت امارات از دعوت به همکاری تا صدور مجوز توسط کارفرما پیگیری میشود؛ متقاضی موظف است مدارک مورد نیاز شامل فرم درخواست کار، اصل و کپی گذرنامه، مدارک تحصیلی و سوابق شغلی، چند قطعه عکس، ترجمه و اسکن شناسنامه و ... را در اختیار کافرما قرار دهد تا مجوز کار صادر شود.
پس از صدور مجوز کار از سوی وزارت کار و منابع انسانی یا MoHRE کشور امارات، میتوان برای دریافت مجوز اقامت کاری اقدام کرد. ویزای کاری با اعتبار دوماهه صادر میشود؛ در این بازه زمانی کارفرما باید امور مربوط به استخدام، معاینات سلامت و پزشکی، و درخواست کارت شناسایی را انجام دهد.
اگر مشکلی در طول پروسه استخدام بروز پیدا نکند، متقاضی میتواند کار خود را شروع کند. باید در نظر داشت که قوانین به مهاجران این اجازه را میدهد که تنها با مجوز کار دریافت شده از وزارت منابع انسانی، برای اجاره اقامتگاه، افتتاح حساب بانکی و دیگر امور اقدام کنند.
روزهای کاری در کشور امارات یکشنبه تا پنجشنبه و بسته به قوانین کافرمایان در شرکت مورد نظر بین 40 تا 48 ساعت در هفته است. علاوه بر حقوق ثابت که معمولا عدد مناسب و چشمگیری است، اعطای بستههای حمایتی، پوشش بیمه درمانی و کمک هزینه تأمین مسکن در کشور امارات رواج دارد.
پس از پایان پروژه، مجوز کاری متقاضی نیز تمدید نمیشود؛ بنابراین عدم تمدید ویزا و احتمال بازگشت به کشور مبدا همواره یکی از دغدغههای متقاضیان مهاجرت به امارات بوده است.
مهاجرت به دبی برای کار
یکی از پرطرفداراترین روش های مهاجرت به دبی، دریافت ویزای کاری و یافتن شغل در این کلانشهر است. میانگین درآمد ماهانه از حقوق پرداختی در دبی 16800AED (درهم) برآورد شده است؛ کمترین میزان حقوق 2270AED (درهم) و بیشترین آن 74300AED (درهم) اعلام شده است.
طبق قانون کار ساعت کاری متدوال در دبی روزانه حدود 8 ساعت و هفتگی 48 ساعت است. کارمندان میتوانند اضافه کاری داشته باشند؛ حقوق اضافهکاری در طول روز 25 درصد و در طول شب (9 شب تا 4 صبح و روزهای تعطیل) 50 درصد حقوق محاسبه میشود.
متقاضیان مهاجرت به دبی از طریق کار باید قوانین مهاجرتی و کاری این کشور را به دقت مطالعه کنند و بعد تصمیم بگیرند؛ برخی شرایط با ذائقه و سلیقه ایرانیها سازگار نیست. برای مثال ساعات کاری برخی شرکتها در برخی روزهای سال بهصورت شبانه تعریف شده و برخی کارفرماها تا 6 ماه اجازه مرخصی به کارمندان نمیدهند؛ طبق قانون کار متقاضیانی که 6 ماه سابقه کاری داشته باشند، میتوانند ماهانه 2 روز و پس از 1 سال سابقه سالانه 30 روز را مرخصی بروند.
متقاضیان مهاجرت به دبی باید تسلط کافی به زبانهای عربی و انگلیسی داشته باشند تا بتوانند شغل مورد نظر را به دست آورند. البته حیطه مشاغل پرتقاضای دبی نیز در نتیجه بیتاثیر نیست؛ مشاغل مربوط به معماری و مهندسی، مهندسی فناوری اطلاعات، نرم افزار و طراح گرافیک، بازاریابی و تخصص در رسانهها و شبکههای اجتماعی، نمایندگی فروش و کارشناس ارتباط با مشتری، آشپزی، مشاور املاک و مستغلات، هتلداری، منابع انسانی، خدمات درمانی، و منشی گری و کارهای دفتری از جمله موارد مورد نیاز این شهر است.
از جمله شرایط مهاجرت به دبی از طریق کار میتوان به تمکن مالی، شرایط سنی (18 تا 45 سال)، پیشنهاد شغلی از کارفرمای شرکت با پروانه معتبر، نامه کارفرما با شرح وظایف شغلی و نامه از اسپانسر در کشور امارات متحده عربی اشاره کرد.
مهاجرت به امارات از طریق تحصیل
در کنار پیشرفتهای صنعتی و تجاری، سطح کیفی آموزش در کشور امارات از مهدکودک گرفته تا مقاطع عالی دانشگاهی در موقعیت بسیار مطلوبی قرار گرفته است. متقاضیانی که با ویزای تحصیلی قصد مهاجرت به امارات را دارند، میتوانند با دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنند.
پیش از انتخاب رشته و دانشگاه باید توجه داشت که دانشگاه های دولتی مختص شهروندان اماراتیست و دانشجویان خارجی میتوانند در دانشگاههای خصوصی و بینالمللی تحصیل کنند. بسیاری از دانشگاههای معتبر و مطرح جهان در کشور امارات شعبههایی تاسیس کردهاند؛ برای مثال، دانشگاه فرانسوی سوربن و دانشگاه آمریکایی نیویورک در شارجه برای دانشجویان خارجی هم پذیرش تحصیلی صادر میکنند که در نهایت امکان مهاجرت تحصیلی فراهم خواهد شد.
ویزای تحصیلی کشور امارات برای متقاضیان بالای 18 سال صادر میشود. دانشجویان نخبه و واجد شرایط میتوانند با ویزای طلایی و مجوز اقامت 5 یا 10 ساله وارد خاک این کشور شوند. صدور ویزای دانشجویی نیاز به نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه، تست سلامت پزشکی و حامی (دانشگاه، والدین یا بستگان) و تصویب اداره کل امور اقامت و امور خارجه مربوطه (GDRFA) دارد.
مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی یکسال است اما تا پایان دوره تحصیلی تمدید میشود؛ مگر اینکه متقاضی در پروسه تحصیل یا اقامت امارات دچار مشکل شود. درخواست و تمدید ویزا از سوی اداره کل امور اقامت و امور اتباع خارجی مدیریت میشود.
بر طبق قوانین مهاجرتی کشور امارات دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه، به معنای صدور مجوز تحصیل و ویزای تحصیلی نیست؛ پروسه درخواست تا صدور ویزای تحصیلی شرایط و مراحل خاص خود را دارند؛ به خصوص در صدور ویزا برای دانشجویان ایرانی سختگیری بسیاری دیده میشود.
پس از دریافت پذیرش میتوان برای درخواست ویزا اقدام کرد؛ در این مرحله به مدارکی مانند پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار و دو صفحه خالی و 2 نسخه کپی از آن، فرم درخواست ویزا، دوازده قطعه عکس پاسپورتی، نامه پذیرش از دانشگاه های امارات، نامه تمکن مالی از بانک، تأییدیه دانشگاه مبنی بر رزرو خوابگاه، کپی فیشهای واریزی، آخرین مدرک تحصیلی، کپی فیشهای واریزی هزینههای ویزا و گواهی پزشکی را مهیا کرد.
لازم به ذکر است که درخواست و صدور ویزای دانشجویی حدود 1000 درهم تا 3000 درهم (متغیر) و تمدید ویزا 500 درهم هزینه دارد. کپی فیشهای واریزی این هزینهها باید ضمیمه فرم درخواست ویزای تحصیلی شود.
برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی و کانادا، پس از دوران تحصیل دانشجو فرصت زیادی برای ورود به بازار کار ندارد و باید بلافاصله پس از فارغالتحصیلی به کاری اشتغال یابد تا ویزای تحصیلی به ویزای کاری تبدیل و اقامت امارات تمدید شود. در غیر این صورت دانشجو باید از روشهای دیگر اقامت امارات مانند سرمایهگذاری مجوز حضور خود را به دست آورد.
مهاجرت به امارت از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در این کشور یکی از روش های مهاجرت به امارات است که خود به روشهای گوناگونی مانند خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و خرید اوراق قرضه صورت میگیرد. هر یک از این راهها شرایط و مزایای متفاوتی دارد که به اقامت امارات منجر میشود.
قوانین مهاجرتی کشور امارات به اتباع خارجی اجازه خرید ملک میدهد؛ در این نوع سرمایهگذاری متقاضی میتوان در ازای خرید ملک با ارزش یکمیلیون درهم (معادل 272,260 دلار آمریکا) اقامت امارات با اعتبار دو سال دریافت کند. در پایان دوره دو ساله با ارائه سند به نام، اعتبار ویزا تمدید میشود؛ تنها کافیست ثابت کنید که ملک را نفروختهاید.
با خرید ملک در امارات خریدار میتواند به همراه خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) در این کشور زندگی کند. باید توجه داشت که بر اساس قوانین مهاجرتی این کشور، خرید ملک در امارات منتج به دریافت مجوز اقامت دائم امارات، تابعیت و پاسپورت نمیشود!
برخورداری از تکنولوژی روز دنیا به دلیل روابط دوستانه این کشور با دیگر کشورهای جهان و همچنین بهرهمندی از سیستم ارتباطی و حملونقل مجهز موجب شده ثبت شرکت در امارات نیز در میان سرمایهگذاران طرفدارانی پیدا کند.
با وجود قوانین سفت و سخت مهاجرتی، بازار آزاد، رقابتهای تجارتی در سطح جهانی، امتیازهایی نظیر اخذ وام در این کشور برای سرمایه گذاران، و در کل اقتصاد و بازارهای مناسب در این کشور به شرایط مهاجرتی کشور امارات چربیده و ثبت شرکت در امارات برای اتباع خارجی رواج پیدا کرده است.
روشهای ثبت شرکت در امارات بسته به طرح کسبوکار و بیزنسپلن بسیار متنوع است. پس از شکلگیری طرح اولیه و نوع شرکت مورد نظر، متقاضی مهاجرت به امارات از طریق ثبت شرکت میتواند این کشور یا مناطق آزاد آن درخواست دهد.
پروسه ثبت شرکت توسط اداره مهاجرت پیگیری میشود و معمولا اداره کار مداخله چندانی در پروسه سرمایهگذاری ندارد. بسته به نوع کسبوکار و زمینه فعالیت شرکت، به یکی از سه نوع مجوز ثبت شرکت (مجوز تجاری، صنعتی و یا حرفهای) نیاز است؛ جهت ثبت درخواست مجوز باید مدارک مشخصی اعم از مدارک هویتی و شناسایی، سوابق تحصیلی و شغلی، سرمایه اولیه ثبت شرکت و تمکن مالی برای هزینههای زندگی در این کشور را مهیا کرد.
بر اساس قوانین تجاری این کشور اتباع خارجی تنها میتوانند حداکثر 49 درصد از سهام شرکت را صاحب شوند؛ بنابراین برای راهاندازی کسبوکار و ثبت شرکت به سهامداران و شراکای اماراتی هم نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است که هر یک از هفت امیر نشین کشور امارات قوانین خاصی برای سرمایهگذاری اتباع خارجی در نظر گرفتهاند؛ در کل شهرهای شارجه، دبی و ابوظبی شرایط منعطفتری برای این مقوله دارند.
یکی دیگر از روش های مهاجرت به امارات از طریق سرمایهگذاری، کارآفرینی است؛ سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی در کشور امارات به نسبت دیگر روشهای بالا، شرایط آسانتری دارد. ایدهها و طرحهای بکر و درآمدزا مجوز اقامت 5 ساله را برای متقاضی و خانوادهاش به همراه میآورد.
در کشور امارت سازمانهای متعددی برای حمایت از کارآفرینان ایجاد شده تا با جذب بیزنسپلنهای مورد نظر، صاحبان ایده را تا مرحله اجرا و سودهی همراهی کنند. درصورت ارائه ایده بدون سرمایه، متقاضی میتواند با کمک این سازمانها ایده خود را پیاده کند. اگر هم متقاضی سرمایه کافی برای اجرای ایده و بیزنس پلن داشته باشد، دریافت مجوزها در این روش مهاجرت به امارات چندان دشوار نیست.
خرید اوراق قرضه، یکی از روشهای سرمایهگذاری و در نتیجه مهاجرت به کشور امارات است. در این روش شرایط سنی بیستویکسال مطرح شده و متقاضیان کمتر از این سن باید به فکر دیگر روشهای مهاجرتی باشند. در این روش امکان دریافت ویزا برای خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) وجود دارد.
مهاجرت به دبی از طریق خرید ملک
همچون دیگر شهرها و امیرنشینهای این کشور، با خرید ملک در دبی نیز میتوان اقامت امارات را بهدست آورد. باید در نظر داشت که مهاجرت به دبی از طریق خرید ملک منجر به دریافت اقامت دائم امارات، حق شهروندی یا پاسپورت نمیشود!
خرید ملک در دبی به ارزش یکمیلیون درهم به بالا، مجوز اقامت امارات با عنوان Estate Investor در پی دارد. ملک خریداری شده با در منطقه تایید شده اداره مهاجرت باشد تا در پروسه صدور اقامت امارات و مهاجرت به دبی مشکلی پیش نیاید.
در این روش سرمایهگذاری مجوز اقامت امارات با اعتبار دو سال صادر میشود. در پایان مدت زمان اعتبار در صورتی که ملک هنوز به نام متقاضی باشد، میتوان اعتبار ویزا را تمدید کرد. برای این منظور باید در خانه زندگی کرد یا هر 180 روز یک بار به کشور امارات سفر کرد. بیتوجهی به این بازه زمانی منجر به لغو ویزا خواهد شد.
باید توجه داشت که خرید آپارتمان یا ویلا برای متقاضیان مهاجرت به دبی مکانپذیر است و سند مالکیت باید توسط اداره زمین صادر شود. علاوهبر این متقاضی و اعضا خانواده باید بیمه درمانی داشته باشند. برای دریافت اقامت امارات از طریق خرید ملک در دبی باید درآمد ماهیانه حداقل 10،000 درهم یا معادل آن به ارز خارجی داشته باشید.
باید توجه داشت که خرید ملک در دبی منجر به اقامت امارات میشود؛ اما متقاضی اجازه کار در حین دوره ویزای سرمایهگذاری ندارد. برای خرید ملک به ارزش یکمیلیون تا پنج میلیون درهم اقامت دو ساله، ملک به ارزش 2 تا 10 میلیون اقامت 5 ساله و برای خرید ملک در دبی با ارزش بیش از 10 میلیون درهم اقامت ده ساله صادر میشود.
مهاجرت به امارات از طریق ازدواج
قوانین بسیاری از کشورهای اروپایی به افرادی که با تبعه کشوری ازدواج کنند، مجوز اقامت دائم اعطا میشود؛ اما شرایط در کشور امارات کمی متفاوت است. اگر مردی اماراتی با زنی غیر اماراتی ازدواج کند، زن با مجوز اقامت سه ساله میتواند در کشور امارات زندگی کند و پس از آن در صورتی پایبندی به ازدواج میتواند مجوز اقامت دائم دریافت کند.
همانطور که میدانید کشور امارات تابعیت دوگانه را نمیپذیرد؛ اگر زن تابعیت پیشین خود را سلب کند، میتواند حق شهروندی امارات را نیز دریافت کند.
اگر زنی اماراتی با مردی غیر اماراتی ازدواج کند، مرد میتواند با ویزای ازدواج اقامت سه ساله دریافت کند. پس از پایان سال سوم، در صورت تعهد به ازدواج، مرد میتواند مجوز اقامت دائم دریافت کند اما به هیچوجه حق شهروندی به او داده نمیشود.
باید توجه داشت که ازدواج باید بهصورت رسمی و طبق قانون کشور امارات به ثبت برسد و یک نسخه امضا شده از ثبت ازدواج به دادگاه دبی، وزارت دادگستری، و وزارت امور خارجه اعطا شود. اگر ازدواج در خارج از کشور امارات صورت گرفته باشد، تمامی اسناد ثبتی و هویتی باید در دادگاه، اداره مهاجرت، سفارت امارات در کشور مبدا و وزارت خارجه آن کشور به تایید مسئولان برسد.
مهاجرت به امارات از طریق تولد
معمولا تمامی کشورها برای صدور اقامت دائم و حق شهروندی فرزند متولد شده در کشورشان از دو رویکرد خون یا خاک پیروی میکنند. در کشور امارات تابعیت از طریق خون منتقل میشود؛ به عبارت دیگر، در صورتی که فرزند از پدرومادری اماراتی متولد شده باشد، میتواند تابعیت کشور امارات را دریافت کند.
اقامت دائم امارات
دریافت حق شهروندی و اقامت دائم امارات بسیار پیچیده است. قوانین مهاجرتی کشور امارات شرایط بسیار سختی برای صدور ویزای ایرانیها ایجاد کرده است. از آنجایی که پاسپورت کشور امارات تا سال 2019 قدرتمندترین پاسپورت جهان بود، دریافت اقامت دائم امارات و پاسپورت این کشور آرزوی بسیاری از متقاضیان مهاجرت به امارات بود.
همانطور که گفتیم مهاجرت به امارات از روشهایی نظیر کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و ازدواج منجر به دریافت مجوز اقامت کوتاهمدت میشود؛ به عبارتی دیگر راهی که بتوان از همان ابتدا مجوز اقامت دائم این کشور را دریافت کرد، وجود ندارد.
اما با تمدید ویزاهای کشور امارات و حضور متمادی در خاک این کشور میتوان پس از حدود 30 سال به حق شهروندی و پاسپورت این کشور دست یافت. قوانین مهاجرتی کشور امارات از کشورهای اروپایی بسیار سختگیرانهتر و پیچیدهتر است؛ به خصوص متقاضی مهاجرت به امارات یک ایرانی باشد!