آیا از شرایط و مزایای تحصیل رشته حسابداری در کانادا اطلاع دارید؟ انتخاب رشته حسابداری برای ادامه تحصیل انتخابی بسیار هوشمندانه به نظر می‌رسد. طبق گزارشات آماری، کشور کانادا جزو 10 مقصد اول تحصیلی به حساب می‌آید که امکانات و فرصت‌های بی‌شماری را برای کسب دانش در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. 

انتخاب شغل یک تصمیم مهم در زندگی هر کسی است. حسابداری می‌تواند برای آن دسته از افرادی که دارای ذهنی با قدرت تجزبه و تحلیل بالا هستند یک انتخاب مناسب باشد. با انداختن نگاهی به مشاغل پردرآمد در کانادا متوجه خواهیم شد که رشته حسابداری از جایگاه خاصی برخوردار بوده و می‌تواند ضامن یافتن کار پس از فارغ التحصیلی و کسب درآمد بالا شود که هر کسی را وسوسه می‌کند. حسابداری قلب تپنده هر مجموعه بوده و تمامی امور وابسته به آن است.

بنابراین، رشته حسابداری جزو شغل های مورد نیاز کانادا بوده و تحصیل در رشته حسابداری می‌تواند شروعی طلایی برای ورود به بازارهای کار جهانی و موفقیت باشد.

طی این پُست از مجله لتسگو یونی به بررسی شرایط و مدارک لازم جهت تحصیل رشته حسابداری در کانادا پرداخته و درخلال آن نیز اشاره‌ای به دانشگاه‌های برتر، مزایا و سایر موارد دیگر می‌کنیم.

شرایط تحصیل حسابداری در کانادا

اگر شما قصد ورود به سیستم‌های تجارت بین المللی را داشته باشید، داشتن مدرک حسابداری یک مورد حیاتی و مهم است. متقاضیانی که مدرک حسابداری خود را از دانشگاه‌های معتبر کشور کانادا کسب کرده باشند، می‌توانند جذب بازار کار شوند که یک سکوی پرتاب بسیار خوب برای آن‌ها است. امکان تحصیل حسابداری در کانادا از مقطع کارشناسی وجود داشته و می‌توان برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اپلای کرد. 

لیسانس حسابداری در کانادا معمولاً به صورت BCom (لیسانس بازرگانی) و BBA (لیسانس مدیریت کسب و کار) در دسترس است و یک برنامه تمام وقت 4 ساله می‌باشد. تحصیل کارشناسی ارشد نیز بین یک تا سه سال زمان خواهد برد و می‌توان برای گرایش‌های مختلفی اپلای کرد.

ارائه مدرک زبان جزو شروط مهم هنگام اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا بوده و در صورت عدم تسلط به زبان انگلیسی امکان تحصیل وجود نخواهد داشت. برخی از دانشگاه‌ها دارای آزمون ورودی هستند و قبولی متقاضیان یکی از ملاک‌های اصلی پذیرش تحصیلی است.

مدارک لازم جهت پذیرش تحصیلی

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی رشته حسابداری در دانشگاه‌های کانادا مانند سایر رشته‌های تحصیلی این کشور خواهد بود. ممکن است مدارک مورد نیاز از دانشگاهی به دانشگاه دیگر با هم تفاوت‌هایی داشته باشند؛ اما مدارک مشترکی که تمام دانشگاه ها هنگام اپلای درخواست می‌کنند عبارتند از:
•    تکمیل فرم درخواست آنلاین
•    گذرنامه معتبر
•    آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم دبیرستان یا مدرک کارشناسی) و ریز نمرات
•    مدرک زبان
•    قبولی در آزمون ورودی
•    انگیزه نامه (در صورت نیاز)
•    توصیه نامه (در صورت نیاز)

دانشگاه های برتر کانادا برای تحصیل حسابداری

اگر رابطه خوبی با اعداد و ارقام داشته و توانایی تجزیه و تحلیل بالایی دارید، می‌توانید وارد رشته حسابداری شده و پس از فارغ التحصیلی یک حسابدار موفق شوید. بهترین دانشگاه‌های کشور کانادا برای شما جهت تحصیل در رشته حسابداری به شرح زیر می‌باشد:

دانشگاه تورنتو

دانشگاه تورنتو یک موسسه برتر جهانی است که آموزش عالی در رشته‌های مختلفی را ارائه می‌دهد. این دانشگاه دارای بیش از 90 برنامه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است. موسسه آموزش عالی تورنتو سال 1827 تأسیس شد. ایده‌ها، نوآوری‌ها و اقدامات بیش از 560,000 فارغ التحصیل این مرکز تأثیرات مثبتی بر جهان دارد. رتبه دانشگاه تورنتو در رشته‌های امور مالی، حسابداری و اقتصاد 16 است.

دانشگاه مک گیل

دانشگاه مک گیل واقع در مونترال کانادا، سال 1821 تأسیس شد. مک گیل بیش از 300 برنامه تحصیلی را به بیش از 31,000 دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد. تقریباً 24 درصد دانشجویان این موسسه آموزش عالی را دانشجویان بین المللی تشکیل داده‌اند. مک گیل از سال 1926 به عضویت انجمن دانشگاه‌های آمریکایی درآمد که این انجمن یک سازمان متشکل از دانشگاه‌های تحقیقاتی آمریکای شمالی و کانادا است. 

دانشگاه بریتیش کلمبیا

دانشگاه بریتیش کلمبیا سال 1908 تأسیس شد و هر ساله در میان بهترین دانشگاه‌های جهان قرار می‌گیرد. دانشگاه بریتیش کلمبیا به پرورش 86,000 دانشجو از 140 کشور مختلف جهان مشغول است. امروزه، موسسه آموزش عالی بریتیش کلمبیا حدود 500 دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را در موضوعاتی مانند مدیریت کسب و کار، فناوری، حسابداری، هنر لیبرال و علوم، زبان شناسی و غیره ارائه می‌دهد. 

دانشگاه یورک

یورک یک موسسه تحقیقاتی پیشرو در سطح جهان می‌باشد. موسسه آموزش عالی یورک دارای 59,000 دانشجو از 172 کشور مختلف است و +300 دوره آموزشی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. تحصیل در این دانشگاه در رشته‌هایی مانند حقوق، مدیریت و مالی یک فرصت عالی است. 

دانشگاه کویین

این موسسه آموزش عالی در شهر کینگستون انتاریو واقع شده است. برای دریافت پذیرش از دانشگاه کویین نیازی به شرکت در آزمون ورودی نیست. دانشگاه کویین اعتبار بالایی در زمینه تحقیقاتی دارد و طبق رتبه‌بندی‌های صورت گرفته جزو 10 دانشگاه برتر کانادا شناخته می‌شود.

دانشگاه مک مستر

McMaster یکی از چهار دانشگاه کانادایی است که به طور پیوسته جزو 100 دانشگاه برتر جهان قرار می‌گیرد. جمعیت دانشجویی این موسسه شامل 21,441 دانشجوی کارشناسی و 3,519 دانشجوی کارشناسی ارشد از  137 کشور جهان است. این موسسه بیش از 3000 برنامه آموزشی را در 70 مرکز تحقیقاتی ارائه می‌دهد.

دانشگاه مونترال

دانشگاه مونترال یک دانشگاه تحقیقاتی پیشرو در دنیا است. این مرکز هر ساله بودجه‌ای حدود 500 میلیون دلار را صرف تحقیقات می‌کند که آن را به یکی از سه مرکز تحقیقاتی مهم در کشور کانادا تبدیل کرده است. موسسه آموزشی مونترال با داشتن 14 دانشکده گوناگون حدود 66,500 دانشجو را در طیف وسیعی از برنامه‌های تحصیلی آموزش می‌دهد.

هزینه تحصیل رشته حسابداری در کانادا

با توجه به تنوع گرایش‌های رشته حسابداری و دانشگاه‌هایی که فرصت ورود به رشته حسابداری در کانادا را مهیا کرده‌اند، میزان شهریه پرداختی برای دانشجویان بین المللی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، هزینه تحصیل حسابداری در مقطع کارشناسی سالیانه بین 20 هزار تا 40 هزار دلار کانادایی است که با توجه به هزینه‌های جانبی پیش روی متقاضیان می‌تواند بیش از این مقدار آب بخورد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز سالیانه بین 46 هزار تا 60 هزار دلار متغیر خواهد بود. 

بورسیه تحصیلی حسابداری در کشور کانادا

همواره تحصیل در کشورهای برتر دنیا و فرصت دریافت بورسیه تحصیلی خواسته متقاضیان بین المللی است. خبر خوش برای شمایی که قصد تحصیل در کانادا را دارید، این است که بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی متنوعی از سوی موسسات آموزشی این کشور در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. کمک هزینه‌ها به صورت اسکالرشیپ دانشگاهی، مالی، شایستگی محور، کشوری و دولتی ارائه می‌شوند. این بورسیه‌ها سبب می‌شوند تا هزینه های زندگی کاهش یافته و شما تمام تمرکز خود را معطوف درس کنید.

به طور مثال دانشگاه مک مستر به دانشجویان خود تا 7500 دلار در سال کمک هزینه اعطا می‌کند. دانشگاه کویین 3 بورسیه متنوع را ارائه می‌دهند که بدین صورت هستند:
•    Principal’s Scholarship: سالیانه 4000 دلار
•    Excellence Scholarship: سالیانه 1500 دلار
•    بورس تحصیلی بین المللی دانشگاه کویین: سالیانه 9000 دلار

مزایای تحصیل رشته حسابداری در کانادا

همه ما از کودکی رویاهای زیادی برای انتخاب شغل آینده در سر داشته‌ایم. برخی به دنبال دکتر و مهندس شدن بوده‌ایم و برخی دیگر رویای معلمی در سر داشتیم و کمتر کسی را می‌توان یافت که از کودکی به دنبال حسابدار شدن بوده باشد. چه در کشور کانادا و چه در سایر کشورهای دنیا تقریباً هیچ شغلی وجود ندارد که به حسابدار نیاز نداشته باشد. تمامی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و کوچک برای بقا و سوددهی خود به این حرفه نیازمندند.

مزایای تحصیل در این رشته بسیار فراوان است؛ اما اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود تا متقاضیان قصد تحصیل این رشته را در کشور کانادا داشته باشند به شرح زیر خواهد بود:
•    کیفیت بالای آموزشی 
•    دریافت بورسیه و کمک هزینه
•    کسب درآمد بالا
•    نبود محدودیت
•    دریافت اقامت پس از تحصیل در کانادا
•    فرصت های شغلی فراوان
•    استانداردهای خوب زندگی
•    امنیت شغلی
•    معتبر بودن مدرک دانشگاهی

بازار کار رشته حسابداری در کانادا

از سال‌های دور تاکنون، کانادا جزو اولین مقاصد مهاجرتی ایرانیان جهت ادامه تحصیل و کار بوده است. این کشور توسعه یافته هر ساله پذیرای مهاجران زیادی است که در پی زندگی بهتر و موفقیت هستند. بسیاری از افرادی که در رشته حسابداری تحصیل و یا کار می‌کنند، مدام به این موضوع فکر خواهند کرد که موقعیت‌های شغلی موجود برای آن‌ها در کشور کانادا به چه صورت می‌باشد.

صنایع مالی بخش مهمی از صنعت این کشور را تشکیل می‌دهند و شرکت‌ها و موسسات مهمی مانند TSX (بزرگ‌ترین بورس کشور و نُهمین بورس بزرگ جهان) همواره به دنبال جذب فارغ التحصیلان مستعد و حسابداران باتجربه هستند. علاوه بر این، فارغ التحصیلان می‌توانند به عنوان تحلیلگر کسب و کار، حسابرس داخلی، تحلیلگر مالی، کارشناس کنترل حساب‌های دریافتنی، کارشناس حقوق و دستمزد و غیره مشغول به کار شوند.

درآمد حسابداران در کانادا

همان‌طور که می‌دانید، حسابداری جزو پردرآمدترین مشاغل در کانادا محسوب می‌شود. میزان حقوق دریافتی رابطه مستقیمی با شرکتی که افراد در آن استخدام می‌شوند، سابقه کاری و موقعیت شغلی آن‌ها دارد. متوسط درآمد سالیانه حسابداران این کشور به شرح زیر است:
•    حسابدار: 50 هزار دلار
•    تحلیلگر کسب و کار: 68 هزار دلار
•    بارزس حسابداری: 95 هزار دلار
•    مدیر امور مالی: 135 هزار دلار
•    حسابدار مالیاتی: 45 هزار دلار
•    مشاور امور مالیاتی: 60 هزار دلار
•    کارشناس حقوق و دستمزد: 37 هزار دلار

سخن آخر

رشته حسابداری از رشته های پرتقاضا نه تنها در کشور کانادا، بلکه در تمام کشورهای پیشرفته دنیا است. فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر کانادا می‌توانند به راحتی وارد بازار کار شده و پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی کنند. شرکت‌های بزرگ و بین المللی این کشور به دنبال جذب افراد مستعد هستند و تحصیل رشته حسابداری در کشور کانادا می‌تواند راه میانبری برای استخدام شدن در آن‌ها باشد.

امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفید و جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اگر به هر گونه راهنمایی در رابطه با مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل نیازمندید، می‌توانید با سر زدن به سایت مجموعه لتسگویونی وقت مشاوره مهاجرت دریافت کرده و از کمک مشاوران باتجربه ما بهره‌مند شوید.