پرجمعیت‌ترین شهر استان کبک و دومین شهر بزرگ کانادا پس از تورنتو، مونترال است که به مقصد بسیاری از مهاجرت‌های تحصیلی تبدیل شده است. با اینکه سیستم آموزشی در استان کبک کمی با دیگر شهرهای کانادا متفاوت است، اما بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تحصیل در مونترال را هدف قرار می‌دهند و برای دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی کانادا اقدام می‌کنند. همراه ما در لتس گو یونی باشید تا شما را با جاذبه های گردشگری، دانشگاه ها و شرایط زندگی در مونترال آشنا کنیم.

مونترال کجاست

این شهرِ احاطه در آب‌های آزاد در جنوبِ غربی استان کبک و قسمت شرقی این کشور پهناور قرار دارد. مونترال به محاصره رودخانه‌های جاری و روان سنت لورنس، بَک ریور و رود اتاوا درآمده و در دامنه‌های سبز کوه‌های مونت رویال گسترده شده است. این کلان‌شهر خوش نقش‌ونگار در 190 کیلومتری شهر پایتخت یعنی اتاوا واقع شده و 539 کیلومتری شرقی تورنتو قرار دارد.

تحصیل در مونترال

اولین قدم برای رسیدن به هدف تحصیل در مونترال، آماده‌سازی مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش تحصیلی از موسسات آموزشی مورد نظر در مونترال است. مدرک زبان، ترجمه‌ای از سوابق تحصیلی و مدارک شناسایی متقاضی ازجمله مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش تحصیلی است. پس از ارسال مدارک به واحد آموزش و بررسی وضعیت متقاضی و واجد شرایط بودن او از سوی مسئولان پذیرش دانشجویان بین‌المللی، نامه پذیرش تحصیلی صادر می‌شود. نامه پذیرش تحصیلی اصلی که پس از پرداخت هزینه‌ها به دست متقاضی می‌رسد، از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا برشمرده می‌شود.

سیستم آموزشی در مونترال 

مانند دیگر شهرهای ایالت کبک، مونترال نیز سیستم آموزشی مجزایی به نسبت دیگر استان‌های کانادا دارد. ادامه تحصیل در دانشگاه‌های مستقر در شهرهای استان کبک نیاز به گذراندن دوره مشخصی به نام سِژَپ یا سیژپ دارد؛ دوره کالج «کالج عمومی و شغلی» یا به فرانسوی collége d’enseignement général et professionnel و به اختصار CEGEP یک دوره 2 تا 3 ساله پیش‌دانشگاهی‌ست که تنها پس از آن دانشجو می‌تواند وارد دانشگاه و دوره تخصصی شود. 

مهارت زبان برای تحصیل در مونترال

برنامه‌های تحصیلی در مونترال مانند بسیاری از شهرهای استان کبک بیشتر به زبان فرانسوی ارائه می‌شود، اما تعداد انگشت‌شماری دانشگاه و کالج انگلیسی زبان نیز در این شهر وجود دارد. برای دریافت پذیرش تحصیلی از موسسات آموزشی باید مدرک زبان انگلیسی برای تدریس به زبان انگلیسی و مدرک زبان فرانسوی برای تحصیل زبان فرانسوی باید ارائه دارد. تحصیل در کانادا نیازمند ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر است، اما ادامه تحصیل در موسسات آموزشی استان کبک که اغلب به زبان فرانسوی تدریس می‌شود، نیارمند مدرک معتبری مبتنی بر دانش زبان فرانسوی است که از مهم‌ترین مدارک برای دریافت پذیرش تحصیلی محسوب می‌شود. 

تسلط نداشتن به زبان انگلیسی، دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا را بسیار دشوار می‌کند؛ اگر دانشجو بدون ارائه مدرک زبان (چه انگلیسی و چه فرانسوی) هم موفق به دریافت پذیرش تحصیلی از سوی موسسه آموزشی شود، دریافت ویزای تحصیلی کانادا از مهالات است! همان‌طور که گفتیم، یکی از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا، مدرک زبان با نمره مناسب است. اگر تمامی شرایط دانشجو مورد قبول سفارت واقع شود، اما نمره مدرک زبان افسر ویزا را اقناع نکند، دریافت ویزای تحصیلی کانادا امکان‌پذیر نخواهد بود.

دانشگاه های مونترال

چهار دانشگاه مشهور و مهم کانادا در ایالت کبک و در شهر مونترال واقع شده‌اند که هر کدام در رنگینگ‌های جهانی حرفی برای گفتن دارند. 7 موسسه آموزشی دیگر که مدرک محور هستند، در مونترال واقع شدند. سیستم آموزشی مونترال به طور ویژه بر تحصیلات تکمیلی و عالی متمرکز است؛ تراکم جمعیت دانشجویان در مونترال بیش از دیگر شهرهای مستقر در آمریکای شمالی است؛ یعنی به ازای هر 100 نفر از جمعیت معمول مونترال 4.38 نفر دانشجوست.

دانشگاه مک گیل 

یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین دانشگاه‌های تاسیس‌شده در کانادا، دانشگاه مک گیل McGill University در مونترال است که در سال 1821 به بهره‌برداری رسید. دانشگاه مک گیل 46 سال پیش از تاسیس کشور کانادا در زمان استعمار بریتانیا ساخته شد. نام این دانشگاه از بنیان‌گزارش به او ارث رسیده است؛ جمیز مک‌گیل بازرگان، سیاستمدار، و تاجر مشهور اسکاتلندی بود که در سال 1813 کالج مک‌گیل را بنیان نهاد. 

همان‌طور که می‌توان حدس زد، زبانِ اول تدریس در دانشگاه مک گیل زبان انگلیسی انتخاب شده است. دانشگاه مک‌گیل دو کمپوس دانشگاهی در کانادا دارد. پردیس اصلی دانشگاه مک گیل در مرکز شهر مونترال دایر شده و پردییس مک دونالد در شهر سنت آن دو بلوو Sainte-Anne-de-Bellevue یکی از نواحی مونترال و در فاصله 30 کیلومتری از پردیس اصلی در مرکز شهر مونترال واقع شده است. در رتبه‌بندی سال 2021 موسسه آماری QS، دانشگاه مک گیل در رتبه 47 جهانی و رتبه دوم ملی کانادا جای گرفت. سامانه رتبه‌بندی تایمز در سال 2021 نیز دانشگاه مک‌گیل را در جایگاه 40 جهانی قرار داد. جاستین ترودو بیست و سومین نخست وزیر کانادا و دو نخست وزیر پیشین این کشور از دانشگاه مک گیل فارغ‌التحصیل شده‌اند.

دانشگاه مک گیل از برترین دانشگاه‌های کاناداست که در مونترال واقع شده است.

دانشگاه کنکوردیا

دانشگاه تحقیقاتی کنکوردیا از دیگر دانشگاه دولتی مستقر در مونترال کاناداست که در سال 1974 با ادغام کالج لویولا Loyola College و دانشگاه سِر جورج ویلیامز Sir George Williams University تشکیل شد. دانشگاه انگلیسی زبان کنکوردیا دو پردیس در استان کبک دارد؛ پردیس اصلی دانشگاه کنکوردیا در مرکز شهر مونترال واقع شده و پردیس جدیدتر با نام پردیس سر جورج ویلیامز در هفت کیلومتری پردیس اصلی و در منطقه کارتیه کنکوردیا Quartier Concordia قرار گرفته است. باربارا دیویدسون برنده جایزه پولیتزر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است.

دانشگاه مونترال 

یکی از چهار دانشگاه مهم شهر مونترال دانشگاه مونترال The Université de Montréal نام دارد که به اختصار UdeM خوانده می‌شود. این دانشگاه دولتی در سال 1878 به عنوان زیرمجموعه دانشگاه لاوال Université Laval تاسیس شد، اما در سال 1942 پردی مستقل و اصیلی خود را در کوه‌پایه‌های مونت رویال بنا کرد. زبان تدریس در این دانشگاه فرانسوی انتخاب شده و حدود 67,632 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دارد. پردیس دیگری از این دانشگاه در منطقه اوترومون Outremont مونترال دایر شده که تا پردیس اصلی به اندازه دو ایستگاه مترو فاصله دارد. پییِر ترودو پانزدهمین نخست وزیر کانادا از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده بود.

گذری بر تاریخ مونترال 

بر اساس یافته‌های تاریخی سکونت بومیان کانادا در این سرزمین به 4 هزار سال پیش باز می‌گردد. تا حدود سال 1000 پیش از میلاد، کشت ذرت پیشه مردمان ساکن در حاشیه رود سنت لورنس در نواحی مونترال کنونی بود. چند صد سال بعد دهکده‌های استوار و مجهز ساخته شد. در حدود اواسط قرن شانزدهم میلادی دهکده اوشُلِگا Hochelaga در کوهپایه‌های حاصلخیز کوه رویال Mount Royal سکنه‌های بسیاری داشت، تا اینکه استعمار بر تمدن پر مدعای آن سایه افکند. 

در تاریخ 2 اکتبر سال 1535 ژاک کارتیه Jacques Cartier کاشف فرانسوی وارد دهکده اوشلگا شد. در زمان ورود فرانسوی‌ها به این نقطه صدها نفر از بومیان در این دهکده و روستاهای دیگر زندگی می‌کردند. در سال 1611 کاشف دیگری به نام سموئل دُشپلَن Samuel de Champlain  مشغول به تجارت خز در جزیره شد و رفته رفته به شمار جمعیت اروپایی‌های منطقه افزوده شد. قرن هجدهم میلادی مصادف شد با جنگ‌هایی متعدد بر سر قدرت و تا پایان جنگ جهانی دوم تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین حوادث بسیاری را از سر گذراند. 

در اول ژانویه سال 2002 شهر مونترال با شهرک‌ها و جزیره‌های اطراف ادغام شد و مونترال امروزی را به‌طور رسمی به جهان معرفی کرد. قرن بیست و یکم چشم‌انداز اقتصادی و فرهنگی این شهر را تغییر داد؛ مونترال از تجارت خز و کشت ذرت آغاز کرد و امروز دومین قدرت بزرگ و تاثیرگذار اقتصاد کانادا محسوب می‎شود.

اقتصاد مونترال

مونترالِ امروز، قطب بازرگانی و تجارت، اقتصاد، صنعت، فناوری و فرهنگ کاناداست و بار روابط خارجی کانادا را به دوش کشیده است. این شهر به مقر صرافی‌های کانادا تبدیل شده است. شاید به نظر برسد کلان‌شهرهای دیگر کانادا مانند تورنتو و ونکوور از مونترال پیشی گرفته‌اند؛ اما در سال‌های اخیر این شهر تجدید قوا کرده و افسار قدرت اقتصادی کانادا را در دست گرفت است و با قدرت به پیش می‌تازد. 

قرن بیست و یکم در اقتصاد این شهر با رقابتی سخت در صنایع مربوط به صنعت هوافضا، کالاهای الکترونیکی، داروسازی، تولید کالاهای چاپی، مهندسی نرم افزار، تجهیزات و فناوری ارتباطات از راه دور، تولید نساجی و پوشاک، دخانیات، پتروشیمی و حمل و نقل  مصادف شد تا این کلان‌شهر از رقبا پیشی گرفته و در آموزش حرفی برای گفتن داشته باشد.

مونترال در دمنه‌های کوه رویال گسترده شده و تا رود سنت لونس امتداد یافته است.

جاذبه های گردشگری مونترال

چشم‌اندازهایی شگرف از طبیعت سواحل رود سنت لورنس و رود اتاوا از یک‌سو، و بازمانده‌هایی بی‌شمار از تاریخ پرحادثه از سویی دیگر، مونترال را به مقصد گردشگری مسافران کانادایی و غیر کانادایی تبدیل کرده است. اما عصر مدرن نیز در این عرصه بی‌تفاوت نمانده و با طراحی‌هایی منحصر به فرد در زیباسازی شهری به شگفتی‌های دیدنی شهر مونترال افزوده است.

مونترال؛ شهر طراحی های معماری

سازه‌های زیبا و خوش‌نقش مستقر در سطح شهر، مونترال را تبدیل به آلبومی پر نقش از خلاقیت‌های معماری کرده که بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. در سال 2006 میلادی، این شهر به عنوان یکی از سه قطب معماری جهان بعد از شهر برلین و بوینوس‌آیرس، سومین شهر پیشرو در طراحی معماری معرفی شد. پیش از این تاریخ نیز شورای بین‌المللی انجمن طراحان در این شهر برگزار می‌شد. 

شهر زیرزمینی مونترال

شهر زیرزمینی RÉSO یکی از جاذبه‌های مدرن مونترالِ امروز است؛ این جاذبه دوطبقه‌ای، مجموعه‌ای وسیع از مراکز خرید و مراکز تفریحی متعدد است که زنجیره‌وار در تونلی به طول 32 کیلومتر و در مساحت 12 کیلومتر مربع به هم پیوسته‌اند. در این سازه گسترده که در زیر و روی زمین کشیده شده، اماکن تفریحی مانند رستوران‌های معروف، کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها و مراکز خرید، در کنار مراکز اداری مانند بانک‌ها، ایستگاه‌های مترو، و حتی موسسات آموزشی قرار گرفته‌اند. دانشگاه مک‌گیل، موزه هنرهای زیبای مونترال، دانشگاه کنکوردیا و دانشگاه مونترال در شبکه تونل پردیس دانشگاهیِ شهر زیرزمینی شعبه‌هایی دایر کرده‌اند. 

کیفیت زندگی در مونترال

در سال 2019 با در نظر گرفتن شاخص‌های کیفی زندگی، مونترال پس از ونکوور، تورنتو و اتاوا، در جایگاه چهارم در بین شهرهای آمریکای شمالی قرار گرفته است. نام مونترال معمولا در لیست 10 شهر برتر کانادا و امریکای شمالی برای زندگی دیده می‌شود. در میان شاخص‌های کیفی برای زندگی مطلوب، شاخص امنیت و مراقبت‌های بهداشتی در این شهر همواره امتیاز درخوری کسب می‌کند، پس از آن قدرت خرید شهروندان، آب و هوای مناسب و ترافیک، امتیاز کیفیت زندگی در مونترال را بالا می‌برد.

پل ژاک کارتیه بر فراز رود سنت لونس از زیبایی های شهرسازی مونترال محسوب می شود.

آب و هوای مونترال

موقعیت جغرافیایی این شهر در میان رودهای جاری و روان سنت لورنس و اوتاوا، افزون بر زیبایی طبیعت و چشم‌اندازهای خارق‌العاده، بر آب و هوای این منطقه نیز تاثیرگذار بوده است. بر اساس سامانه طبقه‌بندی کوپن این شهر آب و هوای قاره‌ای مرطوب دارد. البته پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل آب و هوای مونترال را در طبقه اقلیم قاره‌ای مرطوب با تابستان‌هایی گرم جای داده‌اند.

فصل‌های بهار و پاییز در مونترال بسیار دلپذیر و مطلوب است، اما در این فصل‌ها هوای مونترال مستعد تغییر شدید دما می‌شود؛ پدیده آب و هوایی تابستان سرخپوستی (یا به اصلاح هوا شناسان گرمای پاییزه) Indian Summer، در بهار بیشتر از پاییز اتفاق می‌افتد. این پدیده آب و هوایی جبهه‌ای از هوای گرم و خشکی را ناگهان وارد منطقه مشخصی می‌کند؛ با ورود این پدیده که معمولا در فصل پاییز و بهار در نیم کره شمالی رخ می‌دهد، هوا به شدت گرم و بیش از حد معمول صاف می‌شود.

تابستان در مونترال

در این شهر جزیره‌ای تابستان‌های گرم و مرطوب با حداکثر دمای 30 درجه سانتی‌گراد حکم‌فرمایی می‌کند. میانگین دمای 13 تا 18 درجه سانتی‌گرادی در ماه مِی خبر ورود تابستان را به مونترال می‌دهد. در ماه ژوئن هوا رفته رفته گرم‌تر می‌شود و جولای گرم‌ترین ماه سال با میانگین دمای 21 تا 26 درجه سانتی گراد از راه می‌رسد. میانگین دما در ماه آگوست 20 تا 25 درجه سانتی‌گراد است. در ماه سپتامبر که کم‌کم تابستان رو به پایان است، میانگین دمای شهر حدود 15.5 تا 20 درجه سانتی گراد گزارش می‌شود. 

زمستان در مونترال

افت دما در اواخر ماه نوامبر نشان از رسیدن زمستان به این سرزمین دارد. در ماه دسامبر که زمستان به طور رسمی وارد این شهر شده است، میانگین دمای هوا حدود 5.4 تا 9.3 درجه سانتی گراد زیر صفر نوسان دارد. سرمای زمستان در ماه ژانویه خود را با میانگین دمای 9.7 تا 14 درجه زیر صفر به اوج می‌رسد. دمای روزها و شب‌های مونترال در ماه‌های ژانویه، فوریه و مارس معمولا زیر صفر است. با میانگین دمای 2.5 درجه سانتی‌گراد بالای صفر در اواخر ماه مارچ از شدت سرما و بوران زمستان کاسته می‌شود تا بهار مهمان چندروزه این سرزمین خود را به شهر برساند.

مونترال پرجمعیت ترین شهر استان کبک کانادا شناخته می شود.

هزینه زندگی در مونترال

قبل از سفر یا مهاجرت به هر شهر و کشوری باید هزینه زندگی در شهر مقصد را مطالعه و بررسی کرد. به‌طور کلی هزینه زندگی در مونترال ماهانه حدود 2هزار دلار کانادا اعلام شده است، اما زندگی دانشجویی در مونترال کم‌هزینه‌تر از زندگی خانوادگی خواهد بود. عمده هزینه زندگی در این شهر نیز به عنوان یکی از مقاصد مهاجرت ایرانیان به چند بخشِ هزینه خورد و خوراک، هزینه حمل و نقل، هزینه مربوط به مسکن و ... تقسیم می‌شود. بیشترین حجم از مخارج زندگی در این سه مورد خلاصه می‌شود که در ادامه به طور دقیق‌تر مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

هزینه خورد و خوراک در مونترال

به‌طور دقیق‌تر هزینه یک وعده غذایی در یک رستوران‌های معمولی شهر برای هر نفر 15 دلار کانادا برآورد می‌شود. البته برای کاهش هزینه‌ها می‌توان هر از چندگاهی به رستوران‌های زنجیره‌ایِ فست‌وفود سری زد؛ در این شهر هزینه یک وعده مک‌دونالد برای هر نفر حدود 12 دلار کانادا تخمین زده می‌شود. برای یک نوشیدنی 330 میلی‌لیتری پپسی حدود 2.09 دلار و برای یک بطری آب کوچک حدود 1.77 دلار کانادا بابد پرداخت کرد. قیمت یک فنجان کاپوچینوی معمولی نیز حدود 4.09 دلار کاناداست.

خریدهای سوپرمارکتی از جمله مخارج غیر قابل چشم‌پوشی در زندگی‌ست. در مارکت‌های این شهر نیز برای خرید یک بطری شیر یک لیتری حدود 2.24 دلار، و هر بسته تخم‌مرغ 12 عددی معمولی حدود 3.17 دلار کانادا باید هزینه پرداخت کرد. قیمت یک کیلو پنیر محلی حدود 18.11 دلار، قیمت هر کیلو فیله مرغ حدود  14.97 دلار و قیمت هر کیلو گوشت قرمز حدود 17.80 دلار کانادا برآورد می‌شود. قیمت هر کیلو برنج سفید معمولی حدود 3.06 دلار کاناداست. قیمت گوجه کیلویی حدود 4.44 دلار، سیب‌زمینی کیلویی حدود 2.62 دلار و قیمت هر کیلو پیاز 2.50 دلار کانادا اعلام شده است.

هزینه مسکن در مونترال

در دوران تحصیل در کانادا، به خصوص زندگی در کلان‌شهرهای این کشور، اقامت در کمپوس های دانشجویی بهترین راه صرفه‌جویی در هزینه‌هاست؛ چراکه نیاز به استفاده از وسایل نقلیه عمومی کاهش می‌یابد و زمان قابل توجهی که در طول مسیر اتلاف می‌شود، صرف کارهای بهتری خواهد شد. از طرف دیگر مونترال یکی از شهرهای بزرگ کاناداست و کرایه‌های بالایی برای مسکن قابل پیش‌بینی است. اما در صورت تمایل به زندگی در آپارتمان‌های اختصاصی باید ماهانه حدود 898 هزار تا 2,245 دلار کانادا برای کرایه در نظر گرفت.

میانگین کرایه ماهانه برای یک واحد آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر حدود 1,296.15 دلار کانادا برآورد می‌شود و برای یک آپارتمان سه‌خوابه در همین حوالی باید ماهانه حدود 2,245.35 دلار پرداخت کرد. البته برای کاهش هزینه‌ها می‌توان دور از ازدحام مرکز شهر، در حومه زندگی کرد؛ میانگین کرایه آپارتمان یک‌خوابه در مرکز حومه شهر حدود 807 دلار است و برای آپارتمان سه خوابه در حومه شهر باید حدود 1,550.54 دلار در نظر گرفت. معمولا بیشتر پردیس‌های دانشگاهی در حومه شهر واقع شده‌اند؛ پس زندگی در حومه شهر و بهره‌مند شدن از هوای پاک و طبیعت اطراف گزینه بهتری خواهد بود. 

هزینه حمل و نقل در مونترال

وسایل نقلیه برای حمل و نقل عمومی در داخل شهر شامل شبکه‌ای گسترده از اتوبوس‎ها، متروها و قطارهای مسافرتی برای شهرک‌ها و جزیره‌های اطراف مرکز شهر می‌شود که شرکت حمل و نقل مونترال Société de transport de Montréal  و به اختصار STM یا به انگلیسیMontreal Transit Society  مدیریت می‌شود. سیستم اتوبوس‌رانی خطی شامل 203 اتوبوس روزانه و 23 اتوبوس شبانه می‌شود که به طور میانگین در یک 24 ساعت حدود یک میلیون و 347 هزار و 900 نفر را جا به جا می‌کنند. شبکه مترو شهری در هسته مرکزی مونترال در سال 1966 راه‌اندازی شد و در حال حاضر 68 ایستگاه در 4 خط دارد.

استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای حمل و نقل در داخل شهر مونترال از دیگر هزینه‌های غیرقابل اغماض زندگی‌ست؛ بلیط تک‌سفره حمل‌و‌نقل عمومی 3.50 دلار و بلیط‌های یک‌ماهه 86.50 دلار کاناداست که به‌صورت ماهانه قابل شارژ است. انتخاب نوع بلیط برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی، بستگی به میزان استفاده متقاضی دارد؛ در صورت تردد مکرر در سطح شهر استفاده از بلیط‌های مدت‌دار ماهانه، گزینه مناسب و به‌صرفه‌تری است. قیمت وروردی تاکسی‌ها نیز 3.50 دلار تعریف شده که به ازای هر کیلومتر از مسیر 1.75 دلار دیگر به مبلغ اولیه اضافه می‌شود. 

مونترال یکی ازکلانشهرهای زیبای کاناداست که مورد توجه مهاجران قرار گرفته است.

درآمد در مونترال

میانگین درآمد سالانه خانواده‌های متوسط ساکن در این شهر حدود 140,000 دلار کاناداست؛ به عبارتی دیگر حدود 50 درصد از جمعیت مونترال سالانه 140 هزار دلار کانادا درآمد دارند. طبق قوانین کار این شهر با افزایش سابقه کار، میزان درآمد هم به مقدار چشم‌گیری افزایش پیاده می‌کند؛ در واقع کسب سابقه کار 2 تا 5 ساله در مونترال، حدود 36 درصد درآمد را افزایش می‌دهد. مدرک تحصیلی نیز در کسب درآمد موثر است؛ برای مثال فردی که با مدرک کارشناسی ارشد در شرکتی مشغول به کار است، حدود 29 درصد از همکارش که با مدرک کارشناسی استخدام شده است، دریافتی بیشتری دارد.

طبق قوانین سیستم آموزشی کانادا، دانشجویان بین‌المللی اجازه داشتن شغل پاره‌قت در حین تحصیل دارند. سقف ساعات کاری دانشجو 20 ساعت در هفته است که اگر از این مقدار افزایش یابد، منجر به باطل شدن اجازه‌نامه تحصیلی یا Study Permit او می‌شود. در مونترال کانادا میانگین درآمدی که به ازای هر ساعت کار برای دانشجو نظر گرفته شده است؛ ساعتی 12 تا 30 دلار کانادا اعلام شده است. یافتن شغل برای دوران تحصیل کار چندان دشواری نیست و با کمک سایت‌های کاریابی می‌توان به شغل مورد نظر دست یافت.

زبان شهروندان مونترال

با اشاره به اولین مهاجران اروپایی به استان کبک و ساخت «فرانسه نوین» در کانادا، فرانسویان بسیاری در منطقه استان کبک کنونی مستقر شدند؛ از آن‌جایی که تعداد فرانسوی زبان‌ها در این منطقه بیش از سایر اروپایی‌ها بود، زبان استان کبک فرانسوی اعلام شد. شهر مونترال هم به عنوان یکی از کلان‌شهرهای کبک فرانسوی‌زبان است. حدود 48.9 درصد از شهروندان مونترال به زبان مادری فرانسوی صحبت می‌کنند. حدود 22.8 درصد از ساکنان شهر مونترال انگلیسی‌زبان هستند که اکثرا به زبان فرانسوی نیز تسلط کافی دارند. 

اگر زاویه دید را گسترده‌تر کنیم و از مرکز شهر به منطقه کلان‌شهری یا مونترال بزرگ وسعت بخشیم، این آمار به میزان قابل توجهی دچار تغییر می‌شود. در منطقه مونترال بزرگ تعداد انگلیسی‌زبان‌ها کمتر از مرکز شهر مونترال است. در منطقه کلان‌شهری زبان مادری 65.8 درصد مردم فرانسوی است و تنها 15.3 درصد از کل جمعیت به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. اما این شمار، حدود 59 درصد از کل جمعیت کلان‌شهر مونترال به هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی تسلط دارند.

زبان تحصیل در موسسات آموزشی این شهر نیز بستگی به محل تحصیل دارد؛ در موسسات آموزشی انگلیسی زبان، برای دریافت پذیرش تحصیلی باید مدرک زبان انگلیسی ارائه کرد و در موسسات آموزشی فرانسوی زبان نیز باید مدرک زبان فرانسوی معتبر در سطح بین‌المللی آماده کرد. علاوه بر این، مدرک زبان در مرحله درخواست ویزای تحصیلی نیز اهمیت دارد.

مونترال مانند بسیاری از شهرهای کانادا میزبان مهاجرانی از زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف است، اما به‌طور کلی 67درصد از جمعیت این شهر به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند؛ با احتساب این آمار می‌توان گفت پس از پاریس، مونترال بزرگترین شهر فرانسوی‌زبان برشمرده می‌شود؛ زبان فرهنگ و عشق! مهارت زبان یکی از بنیادی‌ترین نیازهای زندگی و کار در مونترال کاناداست؛ جهت دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های مونترال مانند دیگر موسسات آموزشی کانادا باید مدارک زبان انگلیسی با نمره قابل قبولی ارائه کرد. البته اهمیت زبان در درخواست ویزای تحصیلی کانادا نیز غیر قابل چشم‌پوشی‌ست. 

فستیوال های مونترال

این شهر هر ساله میزبان جشنواره‌ها و فستیوال‌های هنری و فرهنگی متعددی‌ست؛ شامل بزرگترین جشنواره کمدی جهان با عنوان «فقط برای خنده» (just for laugh) که هر سال در ماه جولای برگزار می‌شود. جشنواره موسیقی جاز، مسابقات اتومبیل‌رانی فرمول یک و فستیوال فیلم مونترال از جمله رویدادهای مهم این شهر هستند.

ایرانی های مقیم مونترال

ایرانی‌های زیادی در مونترال زندگی می‌کنند که بیشتر آن‌ها در محله‌های NDG و وست آیلند زندگی می‌کنند. طبق آماری که در سال 2016 منتشر شد، 23,410 ایرانی این شهر را برای زندگی برگزیده‌اند. زندگی در این شهر زیبا، هم برای تحصیل و هم برای کار مناسب است؛ چراکه شماری از مهم‌ترین دانشگاه‌های مهم کانادا مانند دانشگاه مک‌گیل، دانشگاه کونکوردیا، کالج داسون، دانشگاه مونترال و دانشگاه بری‌یوکم و ... در این شهر واقع شده است. افزون‌بر این دانشگاه‌ها، مونترال شهری بندری‌ست و موقعیت جغرافیایی آن بر دیگر مزایای کار در این شهر افزوده می‌شود و آن‌را از دیگر شهرهای کانادا متمایز کرده است.